Nyheter

Ny musikk fra Michael Kiwanuka, The Lumineers, brenn. og AREA21 samt album fra FINNEAS, Remi Wolf og Myra!

  

Åtte ganger Grammy-prisvinnende musiker, låtskriver og produsent FINNEAS er i dag ute med sitt debutalbum Optimist. Albumet er i sin helhet skrevet og produsert av FINNEAS selv og inkluderer de nylig utgitte låtene “The 90s”, “A Concert Six Months From Now” og den gripende balladen “What They'll Say About Us” i tillegg til ti nye sanger. Se musikkvideoen til “Love Is Pain” her, regissert av Sam Bennett.

 

  

Remi Wolf er ute med debutalbumet Juno, som har fått strålende anmeldelser i NME, DIY Magazine og New York Times. 25-åringen fra California debuterte med EP’en You’re A Dog i 2019 og har allerede rukket å samarbeide med artister som Beck, Dominic Fike og Nile Rodgers.

  

The Beatles lanserer i dag super deluxe-utgaven av Let It Be fra 1970. Albumet inneholder nye mikser og den tidligere uutgitte Glyn Johns-miksen fra 1969. 24. november slippes den første delen av Peter Jacksons dokumentarserie Get Back, basert på opptak fra innspillingen av albumet, på Disney+.

  

AREA21 er klare med låten “Own The Night”. Duoen, bestående av Martin Garrix og Maejor, slipper sitt debutalbum 12. november.

  

Israelske NETTA vant Eurovision Song Contest i 2018 – nå er hun ute med singelen “CEO” på S-Curve Records. B-siden på singelen er låten “DUM”.

  

Det Spellemann-vinnende rockebandet brenn. slipper i dag den energiske singelen “Jeg gir opp”, deres siste før albumslipp i 2022. Låten er produsert av Bendik Markovic Toming og blir akkompagnert av en fartsfylt musikkvideo av Isak Jenssen og Kristian Bakke Kilde.

  

Øya- og Bergenfestaktuelle Michael Kiwanuka har sluppet singelen “Beautiful Life”, hentet fra Netflix dokumentaren Convergence: Courage In A Crisis som også ble sluppet denne uken. Med singelen følger også B-siden “All My Life” som også er med i Convergence: Courage In A Crisis. Dette er Kiwanukas første nye musikk siden det kritikerroste albumet KIWANUKA (2019). Se video HER.

  

Norske fans husker The Wanted for hits som “Glad You Came”, “Chasing The Sun” og “Walks Like Rihanna”, og gruppa gjestet i sin tid også VG-listashowet på Rådhusplassen. 12. november slippes deres greatest hits samling Most Wanted, inkludert to nye låter hvorav den ene er “Rule The World” som ble sluppet denne uken.

  

Norgesaktuelle The Lumineers har denne uken sluppet singelen “Big Shot”, hentet fra deres kommende album Brightside som slippes 14. januar 2022. Denne uken annonserte gruppen også en konsert i Oslo Spektrum 8. februar 2022, billettene er i salg fra i dag.

  

Myra er endelig klar med debutalbumet sitt Bokser & Ballerina. Myra forteller at albumet representerer hennes to kontrasterende sider: hard som en bokser, skjør som en ballerina. I 2020 gjorde hun minneverdige opptredener i Stjernekamp, og snart er hun å se i det populære TV-programmet Hver gang vi møtes!

  

Den mystiske og maskekledde trioen Ballinciaga raser oppover topplista på Spotify med “Loud Luxury 2022”, et samarbeid med Kevin Lauren. I dag følger de opp med en like fengende låt “Fakk Deg (Rewine 2022)”.

15-10-2021

Nye toner fra IMERIKA, Sebastian Zalo, FLETCHER og The Voice-vinner Erlend Gunstveit samt album fra James Blake og Sam Fender!

Ezzari - Skitne Lægs

  

IMERIKA utvider sitt univers med "Exhausted"

  

Vinneren av The Voice 2021 klar med "Family Name"

  

Braaheim & LUD tar opp psykisk helse i ny låt

  

Sebastian Zalo deler sin ambivalente flukt fra «Babylon» i form av en gripende singel

  

Den kritikerroste britiske artisten Sam Fender har i dag sluppet sitt andre album Seventeen Going Under. Albumet har allerede mottatt glimrende anmeldelser, og singelen "Get You Down" er listet på NRK P13 her hjemme. Om albumet uttaler Fender selv: “This album is a coming of age story. It’s about growing up. It’s a celebration of life after vhardship, it’s a celebration of surviving,” reflects Fender. “I think it’s fucking leagues ahead of the first one”.

  

FLETCHER er ute med sin nye låt “girls girls girls” hvor man i refrenget hører Katy Perrys "I Kissed A Girl", i en litt ny vri. Bruken er noe Katy selv har gitt tommelen opp for!
Låten er produsert av Kito som også jobbet på FLETCHERs hit “Bitter”.
Om sin nye låt sier FLETCHER: I remember my mom was dropping me off at school one day in 2008 and ‘I Kissed a Girl’ came on the radio, and my mom kind of gasped at the lyrics. I had this moment in my head where I was like, ‘Fuck, I think I might like girls.’ In a lot of ways that song really marked the beginning of a lifelong journey of self-exploration and coming into my queerness and learning how to express my truth in a bold and unapologetic way. ‘girls girls girls’ is the freedom and the celebration I’ve been craving my whole life, and a way for me to share my own perspective and journey while honoring a song that empowered me to embark on it in the first place. 22. april kan hun oppleves live i Oslo på Vulkan Arena, et show som har blitt flyttet fra Parketeatret. Tilsammen har hun over 750 millioner streams på låtene og EPene samt fans i Kylie Jenner og TikTok-influencer Addison Rae.

  

Oh Wonder slapp i dag albumet 22 Break sammen med en fantastisk kortfilm som følger platen i sin helhet. Bandet bekreftet også en global online sending av sin konsert i London som ble solgt ut på sekunder, dette finner sted på YouTube kl 19.00 den 14. oktober. Neste år legger duoen ut på turné, og de spiller på Rockefeller 21. mars, billetter er i salg nå.

  

Britiske Jesy Nelson slipper låten “Boyz”, som er hennes debutsingel som solo-artist. Jesy er kjent fra Little Mix, og hennes comeback er svært etterlengtet etter at hun forlot det prisbelønte bandet i slutten av 2020. Hun gjør Sean «Diddy» Combs 2001-hit "Bad Boy 4 Life" til en refleksjon av mennene hun blir tiltrukket av. Etter et vanskelig brudd, begynte Jesy å stille spørsmål ved hvorfor hun alltid ble interessert i “bad boys”. Låten er komplett med et vers fra rap-stjernen, og tidligere samarbeidspartner, Nicki Minaj. Med det erklærer de gjenforeningen av "the UK baddie and Barbie".

  

James Blake er i dag ute med sitt femte studioalbum Friends That Break Your Heart, som gjestes av SZA, JID, Monica Martin, Swaay og produsentduoen Take A Daytrip. I løpet av karrieren har den kritikerroste briten samarbeidet med stjerner som Travis Scott, Frank Ocean, Kendrick Lamar, Beyoncé og JAY-Z.

  

I dag annonserte den britiske duoen Tears For Fears at de slipper nytt album 25. februar neste år. Det har fått navnet The Tipping Point, og er deres første album på 17 år. Samtidig slapp de ny singel med samme navn som albumet. Tears For Fears har solgt over 30 millioner album gjennom karrieren og står bak hits som “Everybody Wants To Rule The World” og “Shout”.

  

Justin Bieber slapp i dag musikkvideoen til låta “Ghost”, tatt fra hans listetoppende album Justice. Han er også ute med Justice: The Complete Edition der han har samlet låtene fra originalen med låter fra de forskjellige deluxeutgavene av albumet, blant annet “Red Eye”, “Hailey” og “Angels Speak” som ikke har vært tilgjengelig på strømmetjenestene før i dag.

08-10-2021

Braaheim & LUD tar opp psykisk helse i ny låt

Braaheim er i dag ute med sin nye låt “Frihet”, med seg på vokal har de LÜD. Duoen består av 24 år gamle Martin Bråten og Christopher Åsheim fra Trysil. De har gått fra å lage musikk og spille på faren til Christopher sitt utested “Laaven” i Trysil, til å nå et stort internasjonalt publikum med over 650.000 månedlige lyttere på Spotify. Både Christopher og LÜD aka Ludvig Dyreng er kjent fra årets sesong av Paradise Hotel.

Hør låten HER.

Låten tar opp vanskelige følelser i et menneskes liv, og beskriver en følelse mange kjenner på opp til flere ganger i løpet av livet. Til tross for at teksten er tung og handler om vanskelige følelser, har de laget en låt man kan danse til og som legger vekt på viktigheten av åpenhet. Som navnet på låten tilsier, vil man ofte føle på frihet når man endelig kan åpne opp og snakke om vanskelige ting.

Om låten sier Braaheim selv: “Frihet handler om tanker rundt selvmord og vanskeligheten med å åpne seg om at kanskje ikke alt er så bra. At man til tider ønsker å bare legge seg ned og gi etter. En følelse vi tror de fleste kjenner på til tider i dagens samfunn. Selve tema selvmord er blitt veldig klisje. Noe vi siterer i briget på låten. Vi valgte rett og slett å lage en pop house og dance låt med dette tema bare fordi det ikke skal passe sammen, at det er klisje og kontrastene store.”

08-10-2021

Vinneren av The Voice 2021 klar med "Family Name"

Vinner av The Voice 2021, Erlend Gunstveit, slipper sin første singel etter deltakelse i programmet. "Family Name" er ute midnatt.

Erlend er opptatt av å fortelle reelle historier og country er sjangeren han formidler tekstene sine gjennom.

Å ta opp temaer som er viktig for folk står i fokus for sørlendingen, hvor han ønsker å inkludere folk med ulik bakgrunn i musikken. Både lystige temaer som kjærlighet og livets fine sider er viktig å belyse, samt kontrasten på den andre siden som det triste og mørke understreker Erlend.

“Family Name” utfordrer glansbildet som ofte blir tegnet av familier. Erlend ønsker å normalisere idealet om at det er greit å ha en familie som ikke nødvendigvis er perfekt.

Family Name betyr mye for meg. Det er en låt som utfordrer glansbildet som ofte blir tegnet av familier. Jeg tror ikke det finnes en perfekt familie, og jeg mener det er viktig å få det frem, fordi mange sliter med at deres familie ikke er den idealfamilien som så mange tror finnes - fordi de sammenligner seg med andre. Familier er komplekse greier, og for de som tror at noen familier er perfekte så er det viktig for meg å få frem at alle familier har små eller store problemer. En perfekt familie er nok en illusjon, men det er en illusjon mange lengter etter. Å bare få konstatert og bekreftet at det er helt vanlig å ha en familie som ikke passer inn i det uoppnåelige idealet er viktig for meg. Det man kan gjøre er å skrive sin egen historie, og ikke la fortiden sette begrensninger for seg selv. Det er opp til seg selv hva man etterlater seg i familienavnet sitt - Erlend Gunstveit.

07-10-2021

Ezzari - Skitne Lægs

Fredag 8 oktober slipper Ezzari sin splitter nye låt «Skitne Lægs». På laget har han som vanlig sin faste produsent MakeTheNoises, som blant annet har produsert for Kevin Gates. I den kommende låten utforsker Ezzari følelser og forteller om erfaringer fra ungdomstiden.

Etter å ha gitt ut EPen “Elsk/Hat-forhold til Søndre” i 2020, som han og MakeTheNoises vant Musikkforeleggerprisen i kategorien “Årets verk - populærmusikk”, har guttene vist seg som sterke partnere. Den unge rapperen slapp nylig «Mario Kart» med Daniel Obede, som var Ezzari sin første singel dette året. “Skitne Lægs” er produsert av Ezzari sin faste produsent MakeTheNoises.

Om sangen forteller Ezzari: «I ungdomstiden var det for meg og mine venner nesten umulig å få jobb. Man søkte og søkte, men fikk ikke svar. Det førte til at man måtte finne egne måter å tjene penger på, og for meg ble det musikk. Det er jeg glad for, men ofte føles det som om pengene jeg tjener er skitne.»

Ezzari satte virkelig navnet sitt på kartet etter en solid debut i 2017. Siden da har han utgitt 10 singler og to EPer, hatt en rolle i den globale suksess-serien SKAM, gjort en hel haug med store live-opptredener og vært med i NRKs podkastsatsning «Andregenerasjonen». I tillegg er han en av deltagerne på Farmen Kjendis 2022, som vil rulle på skjermene i Januar. I 2020 vant han og MakeTheNoises Musikkforeleggerprisen i kategorien “Årets verk - populær” for “Elsk/Hat-forhold til Søndre”. Ezzari har nå over 19 millioner streams på Spotify og over 1,5 millioner visninger på YouTube.

07-10-2021

Sebastian Zalo deler sin ambivalente flukt fra «Babylon» i form av en gripende singel

Den 23 år gamle Hortensgutten Sebastian Zalo er godt i gang med å sette sitt preg på det Norske musikklandskapet. Talentet sin karisma har allerede skapt unike relasjoner med lyttere gjennom musikken og opptredener på steder som by:Larm, Øya, Lindmo, De Neste, & P3 Live. Forårets meritter ble konkludert i nominasjoner som «Årets Nykommer» på «P3 Gull» og «Årets Gjennombrudd» på «Spellemann». Men pangstarten er dog akkurat det – kun starten på en mangfoldig og berikende reise. 

«Babylon» viser akkurat hvor usedvanlig stødig Sebastian sin vokal er, bygget på et fundament av energisk produksjon levert av «Rat City» (Lasse Michelsen og brødrene Kent & Cato Sundberg fra Donkeyboy). Resultatet er en ekstraordinær poplåt som belyser den korrumperte byen Babylon med dens mytologiske undertoner, etterfulgt av Sebastian sin desperat ambivalente flukt fra byen.

“For meg representerer Babylon noe korrupt jeg må rømme fra og hvor viktig det er å ikke se tilbake når man har tatt det valget. Det er som å måtte kvitte seg med noe som du vet at du faller tilbake til med mindre du fjerner alle spor av det og ser fremover. Det er skummelt, vanskelig og forvirrende – men man vet innerst inne at det må bort for at man skal komme seg videre. Ofte føles det ut som man ikke engang klarer å gjøre det alene, at man er avhengig av en man kan lene deg på og hvis denne personen faller, ja da faller jeg også.   

Babylon er en påminnelse til alle som står midt i den kampen selv” - Sebastian Zalo

«Babylon» er kun en av mange perler på tråden til artisten utover dette året og det neste  

07-10-2021

IMERIKA utvider sitt univers med "Exhausted"

IMERIKA er i morgen klar med "Exhausted". Låten er andre singel fra hennes kommende EP og følger opp "Sorry For Me". 

 

Etter en imponerende deltakelse i Melodi Grand Prix og to svært sterke konserter på by:Larm, er IMERIKA klar til å utvide sitt univers fylt med sorg og sarkasme, med en god dose neon og ukontrollert galskap på siden. 

“Exhausted” er IMERIKAs tredje låt sammen med Universal og er nok en smakebit av hva hennes univers kan by på. 

Exhausted handle om å vær i konstant krig med sæ sjøl og beskrive følelsen av å mist all egenverdi og risikovurdering - IMERIKA. 

 

IMERIKA har bakgrunn fra Liverpool Institute for Performing Arts, hvor hun kom inn til tross for at hun ikke hadde studiekompetanse. 25-åringen byr på et heftig sonisk lydbilde kombinert med brutalt ærlig tekst og en formidling uten like, som har mottatt lovord fra blant annet Dagbladet, VG og Aftenposten. 

 

07-10-2021

Ny Musikk fra Gus Polden, Eggi, Tio & Tullerusken, Alba August, Years & Years og flere!

Gus Polden med ny låt "Over"

  

Eggi klar med ny låt: FTB!

   

Tio & Tullerusken ute med Aller første album!

  

By:Larm aktuelle Alba August har I dag sluppet låten “Honey”. Låten er tatt fra det kommende debutalbumet som slippes 12. November. Alba har tidligere gjort steget fra skuespiller til artist, en prosess som føltes naturlig for Alba. I 2020 slapp hun debutsingelen “We’re Not Gonna Make It” og hadde et suksessrikt årt I hjemlandet. Fra hennes første TV opptreden på Guldbaggegalan til “Fremtidens artist”, og cover på Nöjesguiden Magazine er det få debutartister som kan matche stjerneskuddet fra Sverige.

  

Secret Garden slipper i dag “Cause of You” med Cathrine Iversen som solist. Medvirkende på låten er også Espen Grjotheim. “Cause of You” blir å finne på det nye albumet Sacred Night – The Christmas Album som kommer 29. Oktober. Det nye albumet byr på fem helt nye låter og er en utvidet versjon av det kritikerroste albumet Sacred Night fra 2020 som fikk strålende kritikker av blant andre Aftenposten som mente at Secret Garden har laget årets beste nye juleplate!

  

Years & Years har annonsert det kommende albumet Night Call som slippes 7. januar 2022. Olly Alexander gir en smakebit på albumet med den splitter nye låten “Crave” samt en musikkvideo som kan sees her. Crave er en danselåt som utfordrer gifite forhold. Olly Alexander spiller på tidligere erfaringer og omfavner følelsene sine ved å snu dem på hodet. Fra et ikonisk artwork til en euforisk og foryngende lyd er “Night Call” er spennende nytt kapittel for Years & Years.

  

Scorpions annonserte nylig nytt album! Albumet "Rock Believer" kommer i februar neste år. Samtidig med nyheten om albumet lansert de en verdensturné som blant annet inneholder Las Vegas Recidency - for å feire deres 50-års jubileum. Rock Believer blir bandets 19 studioalbum, og er skrevet og spilt inn in the style of the classic Scorpions DNA with core Schenker/Meine compositions, sier frontmann Klaus Meine. Første singel, “Peacemaker, kommer i slutten av oktober.

  

Norah Jones slipper sitt første julealbum noensinne 15. oktober på Blue Note og varmer opp med første singel; “Christmas Calling”. Låten er skrevet av Norah Jones og handler om et ønske om vennskap og glede i juletiden. Norah Jones byr på en kombinasjon av egne låter og cover-versjoner. Blant albumets mange høydepunkt er Norahs lekne tolkning av The Chipmunks “Christmas Don’t Be Late” og nydelige versjoner av “Winter Wonderland”, “White Christmas” og “Christmas Time Is Here”.

  

John Mellencamp har fått med seg selveste Bruce Springsteen på låta «Wasted Days». Dette er første gang de to legendene spiller inn en låt sammen og er den første singelen fra Mellencamps neste album, som kommer i 2022.

  

Ghost er ute med “Hunter’s Moon”, bandets første nye låt på to år. En rekke med inspirerte møter mellom kreative krefter fra forskjellige verdener har resultert til “Hunter’s Moon”.

The Rolling Stones har sluppet den tidligere uhørte låten “Troubles A’ Comin” gjennom Universal Music. Låten vil også bli inkludert på det kommende, remastrede albumet “Tattoo You 40th Anniversary Edition”. Lyric videoen kan sees her.

01-10-2021

Tio & Tullerusken ute med Aller første album!

Tio & Tullerusken, to merksnodige karakterer som bor i en falleferdig brakke på en skraphaug, slipper Aller første album 1. oktober gjennom Universal Music Norge.

  

Bak duoen finner du Manuel Hjelde Olivares (Tullerusken) og Roar Leren (Tio).
Med Tio & Tullerusken ønsker de å tilføre noe de synes har manglet i dagens barnemusikk. Å ta barnas naturlig absurde form for humor på alvor. Men også blande med det lune og varme de selv husker fra sin egen barndom.

  

I gryta havner også alt fra Monty Python og Mighty Boosh til Flåklypa og Fragglene, via Charlie og Buster Keaton til Astrid Lindgren. Tio & Tullerusken presenterer et mylder av musikkstiler og visuelle uttrykk. Det musikalske spennet er mangfoldig og omfatter både viser, folk, jazz, pop og rock.

  

Bandet har gjennom våren også vært aktuelle med sin egen podcast serie hvor vi har blitt bedre kjent med ulike karakterer som Elegant Elefant og Ørkenreven.De nye sangene på albumet er knyttet til hver sin episode fra podcasten.

   

Låtliste:

 1. En Fot
 2. Komplisert Kompis
 3. Gravemaskin
 4. Skraphaugen
 5. Ein Nas
 6. Elegant Elefant
 7. Vi Skal På Tur
 8. Skipskatter
 9. Monstermat
 10. Revehale
 11. Billepaté
 12. Kjære Søster
 13. Nattasang til Blomsterne
01-10-2021

Eggi klar med ny låt: FTB!

Fredrikstad-rapperen Eggi, også kjent som Egzon Salihu, er den lekne og energiske artisten med en bagasje full av bangers.

Fredag 1. oktober følger han opp «Ekte Morrapuler» med en ny slager; «FTB».

«FTB», som er et fyrverkeri av en låt, er enda et steg i en ny retning:

«Denne sjangeren føler jeg er uberørt av skandinaviske artister generelt, og matcher energinivået til lytterne mine.» - Eggi

«Jeg har crazy fans som elsker hip hop og all dens varianter - som gir meg motet til å hoppe ut i det nye.Denne låta skal få deg til HOPPE!!» - Eggi

«FTB» er skrevet av Eggi med Martin Sawyer, og produsert av Martin Sawyer.

Eggi er født i Sverige, oppvokst i Fredrikstad og har et opphav fra Kosovo – denne bakgrunnen har formet ham til den allsidige og spennende artisten som fortsetter å sprenge grenser.Som ung startet han å forme sine evner til å skrive tekster, melodier og rytmer, noe han gang på gang viser i sine tekster og leveranse.

Med et konstant høyt tempo og energinivå kombinert med finpusset lyrikk, vil musikken til Eggi ta lytteren med inn i en helt annen verden. Det er ingen tvil om at Eggi vil skille seg ut i mengden:

«Inspirasjonen var at det begynte å bli kjedelig å høres ut som alle andre. Dette er en rebelsk satsing!» - Eggi

25. juni debuterte han hos Universal Music med singelen «Ekte Morrapuler». Sammen med låten lanserte Eggi sitt eget bilspill.

30-09-2021

Gus Polden med ny låt "Over"

25 år gamle Gus Polden har de siste årene vist seg som en svært dyktig låtskriver og multi-instrumentalist. Etter å ha jobbet tett med Sebastian Zalo både på låtskriversiden og som fast musiker i flere år, debuterte han nylig som soloartist med låten «Hardere vær». 

Nå er han klar med sin andre singel «Over», en sår pianoballade i en moderne popdrakt. «Låta handler om øyeblikket man innser at noe ikke blir som man hadde håpet, og at det rett og slett er noe man er nødt til å innfinne seg med, uansett hvor tungt det er.» Gus Polden 

Gus Polden kommer fra en familie full av prisbelønte musikere og han plukket selv opp gitaren i tidlig alder. Det var derimot aldri en selvfølge at han selv skulle stige ut i rampelyset og fremføre sine egne låter. I samarbeidet med andre artister opplevde han at flere låter som ble skrevet ble svært personlige og direkte tilknyttet hans eget liv, og det ble klart at han selv måtte stå som avsender på disse.

Som en uanstrengt historieforteller og eminent musiker kommer Gus Polden til å servere oss musikk fremover som setter ord på noe mange kan relatere til og kjenne seg igjen i, nemlig kjærlighetssorg. Den 3. september fikk vi første innblikk i hans univers via låten «Hardere vær». Den tar for seg startfasen av et vondt brudd, og er en smakebit på EP’en «Tidlig forhold» som baserer seg på Gus sin første kjærlighet og hvordan han jobbet seg gjennom kjærlighetssorgen. 

Andre låt ut er «Over» som handler om siste del av bruddet. «Man innser at det aldri kommer til å bli dere to igjen og at det bare er noe man må innfinne seg med. - «Jeg tenkte livet vårt var en film, alt for bra til å stoppe den der, men jeg vet det er på tide å se på det som det er» - Selv om livet kan føles ut som en film av og til, er virkeligheten ganske annerledes, og det må man rett og slett bare takle det, uansett hvor tungt det er.» Gus Polden. 

30-09-2021

Secret Garden & Cathrine Iversen annonserer "Sacred Night - The Christmas Album"

Secret Garden er tilbake med rykende fersk julemusikk og gir ut “Sacred Night – The Christmas Album” på Universal Music Norge. Det nye albumet som slippes 29.oktober er en utvidet versjon av det kritikerroste albumet “Sacred Night” fra 2020. Det nye albumet byr på fem helt nye låter, alle skrevet av Rolf Løvland.

Som ifjor har de med seg Cathrine Iversen som solist. “Sacred Night – The Christmas Album” inkluderer gripende ballader og vakkert fiolinspill i kjent Secret Garden stil. Første singel “’Cause of You” er ute 1.oktober. Medvirkende på låten er også Espen Grjotheim.

Samarbeidet med Cathrine Iversen startet i 2010. Hun har vært en av Secret Gardens faste vokalister både i studio og på konserter. Rolf sier: “Spiren til dette albumet ble sådd i 2013 da jeg ble spurt om å skrive en ny sang til Cathrines julekonsert i Fredrikstad. Siden den gang har det blitt flere nye julesanger.”

«Vi har blitt spurt om å lage et julealbum flere ganger»,
sier Rolf. «Men det er samarbeidet med Cathrine Iversen som endelig gjorde dette mulig. For meg har den største utfordringen vært det å skrive nye sanger til en gammel høytid. Er det plass til noe nytt i en tid hvor vi vender oss mot tradisjonene? Men da jeg tenkte på at alle de kjente og kjære julesangene også har vært nye en gang fant jeg et slags mot til å lage dette albumet».

Mottakelsen av fjorårets julealbum viser at det definitivt finnes rom for nye julesanger og at disse kan bli en del av fremtidige tradisjoner. Etter en lang lockdown, ser Secret Garden frem til en omfattende Norgesturné denne høsten og gleder seg til å presentere julerepertoaret for et live publikum. Det er første gangen den verdenskjente gruppen, med over 3 milliarder streams, holder 16 julekonserter i Norge. Med originalskrevet musikk byr Secret Garden på en unik julekonsert. I tillegg til fullt band har Secret Garden med seg Espen Grjotheim som også tilhører gruppens faste team.

–Vi gleder oss til å fremføre den nye musikken vår og håper at vi kan gi publikum en vakker og annerledes juleopplevelse.

Secret Garden er en av verdens mest suksessfulle duoer med over 3 milliarder streams og 5 millioner solgte album verden over. Etter to tiår sammen, har den irsk-norske duoen med Rolf Løvland og Fionnuala Sherry samlet 113 platinatrofeer og spredt musikken sin fra Dublin til Denver og fra Bergen til Beijing. Noen høydepunkter fra karrieren inkluderer «Nocturne», sangen som ble startskuddet for deres musikalske reise ved å vinne Eurovision Song Contest for Norge i 1995. Andre kjente sanger er Barbara Streisands bryllupssang «I’ve Dreamed of You» og ikke minst den ikoniske «You Raise Me Up» - en av de mest covrede låtene fra det 21.århundre. «You Raise Me Up» er spilt inn av mer enn 1000 artister på over 40 språk. Blant kjente coverversjoner har vi Josh Groban sin versjon og ikke minst Westlife. På YouTube har ulike varianter av denne låten blitt spilt mer enn 1 milliard ganger. I år feirer Secret Garden 20 års-jubileum for den enormt populære låten «You Raise Me Up»  

 

27-09-2021

P3s "Urørt" vinner Rambow slipper ny låt

I går vant Rambow finalen i NRK P3 “Urørt” finale og han slapp også sin splitter nye singel “Helt i fra start”, som handler om oppveksten hans på Furuset i Oslo.

Rambow aka Simon Negash ble i 2018 kjent som skuespiller med hovedrollen i NRK-serien “Rektors kontor.” I 2020 ga han ut sin første singel “Bentley.” Han har både som skuespiller og artist skapt en solid fanbase allerede i en alder av 17 år. I januar i år ble han kåret til månedens “Urørt” på NRK P3 etter kun fire utgitte singler. I går ble han kårets som vinner av NRK P3 “Årets Urørt”! Han kommer til å opptre på årets P3 Gull. Før det kan du sjekke han ut på årets by:larm, hvor han spiller hele tre konserter. 

Helt i fra start handler om oppveksten til Rambow på Furuset, og hva han og hans vennegjeng gikk gjennom som små barn og som ungdom. Nonstop har produsert låta. 

HØR RAMBOW - "HELT I FRA START" HER

Her spiller Rambow på årets by:Larm:

 • Torsdag 30. 09 kl 22:00 – Revolver
 • Fredag 01.10 kl 19:00 – by:Larm UNG popsenteret (u18)
 • Lørdag 02.10 kl 19:30 – Rockefeller

25-09-2021

Ny musikk fra Nirvana, Elton John, Guns N' Roses, Veronica Maggio, Zoe Wees og mer!

Superstjernen Shawn Mendes kommer til Norge!


Volbeat annonserer sitt åttende studioalbum, samt turnedatoer for USA!Zoe Wees hørte vi sist fra på Kygos hit Love Me Now, og etter å ha sluppet EP-en Golden Wings med låter som Control og Hold Me Like You Used har hun nå fått med seg 6lack på den nye singelen That’s How It Goes. Om den nye singelen sier Zoe; “I loved working with 6lack. Knowing that 6lack was working really hard until he became who he is now, inspired me on a different level. The way he appreciated the whole team and our new song is so lovely to see. He has one of the most beautiful souls. And I’m on fire performing this one with him..”


Guns N’ Roses slipper i dag singelen Hard School. De overrasket verden i sommer ved å slippe låten ABSUЯD, nå følger de opp med Hard School, som slippes samtidig som de er på turné. Det ikoniske bandet kommer til Norge og spiller i Stavanger 15. juli 2022.


Kanadiske Alessia Cara er ute med «In The Meantime» i dag, som er hennes tredje album. Cara slo gjennom med debutalbumet «Know-It-All» i 2016, som har blitt streamet over 40 millioner ganger i Norge. Senere har hun hatt suksess med «How Far I’ll Go» fra Disney-filmen «Vaiana» og «Out Of Love» fra hennes forrige album «Growing Pains».


Volbeat har annonsert sitt åttende studioalbum «Servant Of The Mind», som slippes 3. desember. Samtidig delte bandet den nye låten «Shotgun Blues» og turnedatoer i USA både som headliner, og co-headliner med Ghost.


Nirvana annonserte torsdag 30-årsjubileumsutgave av klassikeren ‘Nevermind’ som slippes 12. november. Den nye utgaven inneholder en mengde tidligere uutgitte liveopptak fra turneen som fulgte albumer, deriblant første spor ut «Breed (Live In Amsterdam, 1991)»


Ringo Starr er ute med EP-en ‘Change The World’ som inneholder bidrag fra Steve Lukether og Joseph Williams fra Toto, samt låtskriverikonet Linda Perry.


AREA21s seneste single ‘Followers’ ble denne uken annonsert som del av musikken til EA Sports FIFA 22. Duoen, bestående av Martin Garrix og Maejor, slipper album 12. november.


Elton John og Charlie Puth har sluppet låten ‘After All’, som er hentet fra det kommende albumet ‘The Lockdown Sessions’. Albumet slippes via EMI 22.oktober og byr på 16 låter hvor Elton John har samarbeidet med noen av de største og mest spennende artistene på musikkscenen i dag. Gjesteartister inkludere Brandie Carlile, Charlie Puth, Dua Lipa, Eddie Vedder, Gorillaz, Lil Nas X, Miley Cyrus, Stevie Wonder, Nicki Minaj, Years & Years m.fl.


Veronica Maggio
har denne uka annonsert sitt syvende album, og del 1 av "Och Som Vanligt Händer det Något Hemskt" slippes 29. oktober. Maggio turnerer også i Norge denne høsten og spiller på Uka i Trondheim i oktober før hun kommer tilbake i november for konserter i Stavanger, Bergen og Ålesund.


Etter å ha åpnet opp om spiseforstyrrelsen og temaet kroppspress blant gutter i sine tidligere låter, vil sangeren Kim Wigaard sette fokus på usunne forhold med sin nyeste, sterke singel «Keep Loving You»


The Pineapple Squad er tilbake med nok en dansbar nytolkning av en gammel poplåt. Denne gangen er det klassikeren «Hangover» av Taio Cruz som står for tur, og kommer garantert til å gi god stemming på vorspielet!


JONE slipper i dag den ekstremt allsangvennlige «Livet På Bøgda» med Daskeladden. Låten er en ode til de stereotypiske karakterene man kan finne på landet, og er sterkt inspirert av de populære bygdeaktørene Hagle, Staysman & Lazz blant annet.

24-09-2021

Volbeat annonserer sitt åttende studioalbum, samt turnedatoer i USA!

Volbeat har annonsert sitt åttende studioalbum «Servant Of The Mind», som slippes 3. desember. Samtidig delte bandet den nye låten «Shotgun Blues» og turnedatoer i USA både som headliner, og co-headliner med Ghost.

  

The wait is finally over. Today, multi-platinum Danish band Volbeat announce the release of their eighth studio album, Servant Of The Mind, coming via Republic Records on December 3rd. The new album will be available in standard CD, deluxe 2LP vinyl (in various limited-edition variants, full info below) and a deluxe digital edition. Pre-order the album here.

   

For Servant of the Mind, the band, which consists of Michael Poulsen (guitars/vocals), Jon Larsen (drums), Rob Caggiano (guitars) and Kaspar Boye Larsen (bass) took their signature heavy metal, psychobilly and punk ‘n’ roll sound up a notch while showcasing Poulsen’s keen ability for songwriting and storytelling.

   

"I wrote the whole album in three months," recalls Poulsen, “I was in a good place and mood while at home, and had a captive audience of myself… There are a lot of Volbeat signatures in it. If you go back to the first record and compare it to where we are now, you can hear how the band has developed its style, while keeping the signature sound."

  

To coincide with the album announcement, the band has released the new single “Shotgun Blues,” an anthemic track in which Poulsen explores the ghostly events he recently experienced upon moving into a new home. “Every time you move into a house, you bring dead people with you,” he explains. “Weird stuff happens when I move into a [new] house… it's very otherworldly." Watch the lyric video here.

   

The album also includes the “double barrel” of Summer songs the band released this past June: “Wait A Minute My Girl” and “Dagen Før (feat. Stine Bramsen).” The former of which became the band’s ninth number one single on the Billboard Mainstream Rock chart.

  

Other songs on the album weave intricate and fascinating tales. "The Sacred Stones" tells the story of “an earthly being who has committed himself to the dark side. He is on a mission, speaking to darker forces and fallen angels." Meanwhile, "The Devil Rages On" looks at the idea of the devil taking human form. Album opener “Temple of Ekur” returns to the ancient themes explored in past songs such as “The Gates of Babylon,” while the epic album closer “Lasse’s Birgita” explores the story of the first witch burnings to occur in Sweden in 1471.

  

Volbeat are two decades deep into a career that has found them sharing stages with genre legends like Black Sabbath, Metallica, Motorhead, Slipknot, Megadeth, Anthrax and more. They have racked up nearly three billion cumulative streams over the course of their career, notched a Best Metal Performance Grammy nomination for "Room 24 (feat. King Diamond)" from 2014's acclaimed (and gold-selling) Outlaw Gentlemen & Shady Ladies, and have grabbed multiple Danish Music Awards. Not ones to rest on their laurels, their forthcoming album Servant of the Mind, which was written and recorded during the shutdown and quarantine necessitated by the COVID-19 pandemic, is introspective but pulls no punches and is no less raucous or driving than their previous efforts.

   

Tonight, the band kicks off “Wait A Minute… Let’s Tour,” their first US tour in two years, at Orlando’s Rebel Rock Fest, with upcoming shows in cities including Atlanta, San Diego, and Los Angeles (full dates below). Special guests The Hu, Twin Temple, and Municipal Waste will be joining them for select dates. Tickets for these dates are on sale now here. Earlier this week the band also announced their 2022 coheadlining arena tour with Ghost and special guests Twin Temple, coming to cities including Seattle, Denver, Chicago, Houston, and Phoenix (full dates below).  Tickets for the tour, co-Produced by Live Nation and Frank Productions, will be available here tomorrow, Friday, September 24 at 10am local time. Limited VIP packages are also available at volbeat.dk.

  

Since forming in 2001, Volbeat has gone from the clubs of Copenhagen to headlining stages around the world, including the famed Telia Parken stadium in Denmark (becoming the only domestic artist to ever sell out the venue). Over the course of seven record-breaking albums the band has picked up number one songs (including nine #1s on the US Mainstream Rock chart and counting, the most of any band based outside of North America), multi-platinum certifications, awards and accolades all over the planet. Their latest album, Rewind, Replay, Rebound, was released on August 2nd, 2019 and has spawned the hit singles “Last Day Under The Sun,” “Die To Live (feat. Neil Fallon)” and “Leviathan.” A live album featuring songs recorded during the subsequent world tour, Rewind, Replay, Rebound: Live in Deutschland, was released digitally on November 27th, 2020. Most recently, they contributed a cover of “Don’t Tread on Me” to The Metallica Blacklistwith all proceeds from the track benefiting the All Within My Hands Foundation and the Børne Cancer Fonden of Denmark.

  

SERVANT OF THE MIND Standard Edition Tracklisting:

1. Temple of Ekur

2. Wait A Minute My Girl

3. The Sacred Stones

4. Shotgun Blues

5. The Devil Rages On

6. Say No More

7. Heaven’s Descent

8. Dagen Før (feat. Stine Bramsen)

9. The Passenger

10. Step Into Light

11. Becoming

12. Mindlock

13. Lasse’s Birgitta

VOLBEAT WAIT A MINUTE… LET’S TOUR DATES

Thu, Sept 23, 2021 – Orlando, FL at Rebel Rock Fest

Fri, Sept 24, 2021 – Atlanta, GA at Tabernacle*

Sat, Sept 25, 2021 – Louisville, KY at Louder Than Life

Mon, Sept 27, 2021 – Oklahoma City, OK at The Criterion*

Tue, Sept 28, 2021 – San Antonio, TX at Sunken Garden Amphitheater^

Wed, Sept 29, 2021 – Lubbock, TX at Lonestar Amphitheater^

Sat, Oct 2, 2021 – San Diego, CA at The Observatory North Park # - SOLD OUT

Sun, Oct 3, 2021 – San Diego, CA at The Observatory North Park

Wed, Oct 6, 2021 – Los Angeles, CA at Hollywood Palladium %

Fri, Oct 7, 2021 – Sacramento, CA - Aftershock

Sat, Oct 9, 2021 – Paso Robles, CA at Vina Robles Amphitheatre*

Sun, Oct 10, 2021 – Oakland, CA at The Fox Theater*

  

* Twin Temple

^ The Hu & Twin Temple

# Municipal Waste & Twin Temple

% Municipal Waste

Itallics denotes festival appearance

  

GHOST/VOLBEAT COHEADLINE TOUR DATES:

Tue, Jan 25, 2022 – Reno, NV – Reno Events Center

Thu, Jan 27, 2022 – Seattle, WA – Climate Pledge Arena

Fri, Jan 28, 2022 – Nampa, ID – Ford Idaho Center Arena

Sat, Jan 29, 2022 – Portland, OR – Veterans Memorial Coliseum

Mon, Jan 31, 2022 – West Valley City, UT – Maverik Center

Wed, Feb 02, 2022 – Denver, CO – Ball Arena

Fri, Feb 04, 2022 – Lincoln, NE – Pinnacle Bank Arena

Sat, Feb 05, 2022 – Minneapolis, MN – Target Center

Mon, Feb 07, 2022 – Columbus, OH – Nationwide Arena

Tue, Feb 08, 2022 – Hershey, PA – GIANT Center

Thu, Feb 10, 2022 – Newark, NJ – Prudential Center

Fri, Feb 11, 2022 – Worcester, MA – DCU Center

Sat, Feb 12, 2022 – Camden, NJ – BB&T Pavilion

Mon, Feb 14, 2022 – Pittsburgh, PA – Petersen Events Center

Tue, Feb 15, 2022 – Toledo, OH – Huntington Center

Wed, Feb 16, 2022 – Grand Rapids, MI – Van Andel Arena

Fri, Feb 18, 2022 – Chicago, IL – Allstate Arena

Sat, Feb 19, 2022 – Cincinnati, OH – Heritage Bank Center

Sun, Feb 20, 2022 – Milwaukee, WI – Fiserv Forum

Mon, Feb 21, 2022 – St. Louis, MO – Chaifetz Arena

Wed, Feb 23, 2022 – Independence, MO – Cable Dahmer Arena

Fri, Feb 25, 2022 – Houston, TX – Smart Financial Centre at Sugar Land

Sat, Feb 26, 2022 – Dallas, TX – Fair Park Coliseum

Mon, Feb 28, 2022 – El Paso, TX – Don Haskins Center

Tue, Mar 01, 2022 – Phoenix, AZ – Footprint Center

Thu, Mar 03, 2022 – Anaheim, CA – Honda Center

24-09-2021

Superstjernen Shawn Mendes kommer til Norge!

Den kanadiske superstjernen Shawn Mendes skal ut på ny verdensturné med albumet «Wonder». 18.mars 2022 inntar han Telenor Arena. Publikum kan glede seg til et forrykende show.

Shawn Mendes fortsetter sin eventyrlige suksess med ny verdensturné. I desember 2020 slapp Mendes sitt fjerde album kalt «Wonder». Det nådde første plass på listene både i USA og Canada. Turneen har fått samme navn som albumet. På plata kan man blant annet høre duetten «Monster», som han synger med Justin Bieber. Den endte på 8.plass på Billboard Hot 100 i 2020.

«Vi er enormt stolte over å presentere Shawn Mendes til det norske publikummet for fjerde gang. Etterspørselen har vært stor etter hans forrige besøk på utsolgte Oslo Spektrum, og det er derfor helt på sin plass at han inntar Telenor Arena igjen. Det nye albumet hans er et av årets aller beste og vi er overbevist om at liveshowet hans kommer til å bli minst like bra, om ikke bedre!» – Mark Vaughan, arrangør All Things Live Norge. 

Mendes har i 2021 gitt ut singelen «Summer Of Love» og mottok tidligere i år også Fan Choice Award som en del av den prestisjetunge kanadiske musikkprisen Juno Awards. Mendes er kjent for sin gode relasjon med fans over hele verden og har over 46 millioner månedlige lyttere på Spotify. I 2019 ble låta «Señorita», som han har laget sammen med kjæresten, artisten og låtskriveren Camila Cabello, en verdenssuksess og nominert til Grammy for beste popduo.

Mendes lærte seg å spille gitar selv i en alder av 14 år. Han startet å legge ut videoer på Vine og You Tube og fikk raskt en stor fanskare. Som 15-åring ble han signert av Andrew Gertler til Island Records. Siden den gang har suksessen bare gått én vei.

Han har vært Grammynominert flere ganger og er den yngste artisten som har fått over en milliard avspillinger på nett. Mendes er også kåret til en av de mest betydningsfulle personer under 30 år av Forbes Magazine. Han har ved flere anledninger vært på Time Magazine sin liste over de hundre mest innflytelsesrike mennesker i verden. 

Med seg på turné han Mendes med seg den amerikanske låtskriveren, sangeren og multi-instrumentalisten King Princess. Hun er kjent for sin sjelfulle vokal og atmosfæriske produksjon og hennes mest kjente låt «1950» har over 400 millioner avspillinger på Spotify.

Koronapandemien har det siste året satt en effektiv stopper for felles musikalske opplevelser. Nå kan publikum endelig glede seg til at verdensstjernen Shawn Mendes kommer tilbake på norsk jord.

Billettsalget starter 8. oktober klokken 10:00 gjennom Ticketmaster Norge.

For pressebilder, intervjuhendelser eller presseakkreditering, kontakt pia@allthingslive.com

http://www.shawnmendesofficial.com/

https://www.facebook.com/ShawnMendesOfficial

23-09-2021

Ny Musikk fra Onkl P, Ingebjørg Bratland, Luke Elliot, Cherie Mwangi, The Beatles, Sam Smith og flere!

OnklP, Ingebjørg Bratland og Luke Elliot slipper ny låt "Spring for livet"

  

Handsfree - breial og forfriskende debut fra stjerneskuddet Cherie Mwangi

  

Et kjærlig håndtrykk fra Lukas Graham med ny singel "Call My Name"

  

Sam Smith & Summer Walker slapp i dag en ny versjon av låten «You Will Be Found» fra Broadway-stykket «Dear Evan Hansen» som nå også er filmatisert og har kinopremiere neste uke. Samtidig med kinopremiere slipper Interscope soundtracket som er satt sammen av det Oscar, Grammy og Tony- vinnende teamet bestående av Benj Pasek og Justin Paul (La La Land, The Greatest Showman).

  

James TW er i dag ute med «Heartbeats Changing (Part 1)» i dag, som er første slipp fra et todelt albumprosjekt. Inspirasjonen til prosjektet er hentet fra et brudd han gikk gjennom i fjor. James TW slo gjennom med låta «When You Love Someone» i 2016, og har via hits som «Say Love» og «You & Me» blitt streamet over 60 millioner ganger i Norge.

  

Jonas Brothers slapp låta «Who’s In Your Head” i dag, som de premierte under en konsert i Denver forrige uke. Dette er brødrenes tredje låtsslipp i år etter Marshmello-samarbeidet «Leave Before You Love Me» og «Remember This», som var laget til NBCs dekning av OL i Tokyo.

  

The Beatles slipper en ny bunke låter fra den kommende gjenutgivelsen av «Let It Be», inkludert ny miks av «Across The Universe» og Glyn Johns miks fra 1970 av «I Me Mine».

  

AREA21 med Martin Garrix og Maejor i spissen slipper låten «Followers»

  

Maximillian slipper en ny fortryllende ballade "Letters". Maximillian har også gjort en versjon Astrid S sin hitlåt "Hurts So Good" 

  

Jarvis Cocker er ute med låten «Aline» som er med på den kommende Wes Anderson-filmen «The French Dispatch». I anledning filmens premiere slipper Cocker et helt album med coverversjoner av franske 60-tallslåter 22. oktober.

  

Red Moon er ute med EP'en "Phase 2:22" på Decca! Låtene har blitt til under lockdown og Red Moon deler sine innerste tanker og følelser. Fokuslåt er True Connection.

17-09-2021

Et kjærlig håndtrykk fra Lukas Graham med ny singel "Call My Name"

«Call My Name» er et nytt popspill fra det danske verdensnavnet Lukas Graham som ikke er redd for å gå tett på. Den nye singelen slippes 17 september.

  

"Jeg ville ønske at flere mennesker i mit liv, havde givet mig den besked, da jeg var yngre: Call My Name! I mange af livets sværeste øjeblikke skal der jo ikke mere til end en ven at holde i hånden, en at tage samtalen med - eller bare en der lytter lidt.” 

  

17 september slipper Lukas Graham det store strykearrangementet og den håpefulle gospelsangen med den fengende nye singelen «Call My Name».

  

At Lukas Forchhammer har lært av, og ikke minst gått gjennom livet er ikke noe nytt. Vi har hørt livshistorien hans utfolde seg på de vakreste måter gjennom sanger som «You’re Not There», «Happy Home» og selvfølgelig «7 Years». «Call My Name» er eksempelet på hvordan de uunngåelige støtene i livets lange reise kan skape den justeringen og opplevelsen som gjør at du forandrer deg.

  

”Det er nemt at isolere sig selv, når livet bliver svært, og glemme de mennesker der er omkring os – nemt, at glemme, at de faktisk er der hvis og når, vi har brug for det. Jo ældre jeg bliver, og jo flere tragedier jeg oplever, des bedre er jeg blevet til at gøre mine nærmeste opmærksomme på, at jeg er der! Jeg gør mit bedste for at stille mig til rådighed. For selvom livet er fantastisk, farverigt og givende, er det bare også pisse hårdt til tider. ’Call My Name’ handler om at turde række ud, og tro på at der er nogen, der griber dig, når du har brug for det.” Forteller Lukas.

 

 

 

 

17-09-2021

OnklP, Ingebjørg Bratland og Luke Elliot slipper ny låt "Spring for livet"

Fredag 17 september slipper Luke Elliot singelen “Spring for livet” sammen med med OnklP og Ingebjørg Bratland. OnklP var en av de første Elliot møtte da han kom til Norge første gang og har lenge hatt et ønske om å spille inn noe sammen med ham. Sammen med Ingebjørg Bratland og i tillegg Anders Nilsen bak produsentspakene er “Spring for livet” trioens første samarbeid.

  

Den Oslo-baserte amerikanske sangeren, låtskriveren og pianisten Luke Elliot og OnklP skrev skissen over piano og det å invitere med Ingebjørg  på laget var noe de begge ønsket sterkt, imponerte som de er av hennes musikalitet og vesen.  Resultatet ble en sterk låt, fylt med energi og fortryllende vokaler. «Spring for livet» er en melankolsk låt inspirert av dype samtaler om levd liv og dystre emner som rus og avhengighet.

   

Luke forklarer bakgrunnen for samarbeidet slik:

  

«I just had this idea of recording something with Pål.  I’ve had it since we first met in Oslo a few years ago. I was just over in Europe for my first tour overseas, and met Pål at an after party (nachspiel, I think you call them).He had just released “Styggen på ryggen,” and things were really starting to take off. I’ve been listening to hip hop since I was a little kid, and just got this real authentic impression of him. He seemed genuine. He has this mad bard thing about him. Just wandering around singing his thoughts, a bit crazy (like me), and uninhibited. An artist’s artist. This song was what i’d hoped we’d accomplish together.»

  

OnklP er en av Norges største hiphop-artister, og kan vise til millioner av streams, nominasjoner og priser, TV-deltagelser og spennende samarbeid. Med en karriere som startet tidlig på 2000-tallet har han bygget seg opp til å bli en av landets mest anerkjente artister og han er stadig like relevant.

  

Han sier dette om Spring for livet-samarbeidet:

  

“Jeg ble kjent med Luke over noen glass i de sene natterstimer. en fascinerende fyr som snakker kult og har alltid på bra klær. sykt dyktig artist, med et mørke som jeg relaterer veldig til. Sangen ble til over piano, etter noen dype samtaler om rus og avhengighet.”

   

Ingebjørg Bratland fra Vinje i Telemark, er først og fremst kjent for sin unike stemme og formidlingsevne, samt hennes sangtekniske stålkontroll. Blant annet førte hennes «Heimafrå»-platedebut sammen med Odd Nordstoga til en spellemanns-pris i kategorien Folkemusikk/tradisjonsmusikk. Det store pop-gjennombruddet kom gjennom låter som «Stjernene»,» Klokkene kallar» og «Fordi eg elskar deg». 
I dag kan hun vise til mer enn 60 millioner avspillinger i strømmetjenestene.

  

For Ingebjørg var det en ny og frisk opplevelse å jobbe med Luke Elliot og OnklP:

  

«Det å vera med på «Spring for livet» blei ei heilt ny og veldig annleis erfaring for min del. Eg var fan av musikken til både Luke og Pål frå før av, så det var veldig kult å få bli med på denne. Det første eg fall for med låta var teksten til ordsmeden Pål. Han er så ærleg og rett fram i ordbruken sin. Det var moro å slenge seg på i hans tekstunivers. Det var også ein artig og svært effektiv session I studio. Eg trudde eg berre skulle lire av meg refrenget mitt, men så spurte Luke om eg berre kunne improvisere noko greier i eit parti som stod ganske tomt. Det er ikkje så vanleg prosedyre i pop-musikken gitt. He he. Så ekstra artig å få leike heilt fritt med koringar på låta. Veldig moro å høyre korleis produsent Anders Nilsen utnytta dei koringane gjennom låta i etterarbeidet.

  

Tusen takk til Luke for at han inviterte meg med på dette. Håpar folk vil lytte og like «Spring for livet».

17-09-2021

Handsfree - breial og forfriskende debut fra stjerneskuddet Cherie Mwangi

Fredag 17. september debuterer Cherie Mwangi hos Universal Music Norge med singelen «Handsfree».

Cherie Mwangi (21) er den rå, unge kvinnelige rapperen som kan minne om amerikanske Megan Thee Stallion og Saweetie med en fresh norsk twist. Cherie har en stor personlighet og er ikke redd for å tøye grenser, og beveger seg i et landskap som ingen andre i Norge gjør i dag. Hun omtaler seg selv som «every good girls alter ego». 

17. september er hun klar med sin breiale og forfriskende debut «Handsfree», som handler om å ta kontroll over sin egen seksualitet: 

«Generelt handler rap alt for mye om hva en kvinne kan gjøre for en mann og ikke omvendt, og jeg er her for å endre på det. Kvinner ble ikke skapt for å tilfredsstille menn og jeg føler at menn har for mye kontroll over hva kvinner føler de kan gjøre med sin egen kropp.» - Cherie Mwangi

Cherie har til tross for sin unge alder et stort og viktig mål:

«Jeg er imot misogyni og vil nå ut til frisinnede mennesker og kvinner og menn som vil rive ned patriarkatet.» - Cherie Mwangi 

«Jeg er fryktløs med en gal flow og pen game. Alt jeg gjør, gjør jeg med et glimt i øyet. Jeg lager musikk for at de som hører på skal kunne slippe seg løs og føle seg selv. Jeg som artist er mitt eget alter ego, og det du ser er mine tanker og følelser som ikke nødvendigvis representerer min hverdag. Det er viktig å ikke ta seg selv for høytidelig og slutte å bry seg om andres meninger.» - Cherie Mwangi

16-09-2021

Ny musikk fra Metallica, Lana Del Rey, Gabrielle, YLVA, Ezzari og flere!

GULE ROSER – Sårbar og personlig debut-EP fra Ylva

    

Metallica markerer 30-årsjubileum med hele to nye slipp!

  

Det norske stjerneskuddet Gabrielle slipper «ting som ILU»

  

Ezzari teamer opp med Daniel Obede på "Mario Kart"

  

Pearl Jam-vokalist Eddie Vedder slapp låta «Long Way», som er første låtslipp fra hans kommende soloalbum «Earthling». Låta er produsert med Andrew Watt, som tidligere har jobbet med blant andre Miley Cyrus, Justin Bieber og Lana Del Rey.

  

Sabrina Carpenter er i dag ute med «Skinny Dipping», som er hennes andre låtsslipp etter å ha signert med Island Records tidligere i år. Skuespilleren og sangeren albumdebuterte som 16-åring og har tidligere gitt ut låter som «Thumbs», som har blitt streamet over 12 millioner ganger i Norge.

  

Common slapp «A Beautiful Revolution Pt. 2», som er andre del av et todelt albumprosjekt fra raplegenden og oppfølgeren «A Beautiful Revolution Pt. 1» fra i fjor. Tidligere denne uka slapp han singelen «Majesty» med R&B-artisten PJ.

  

Remi Wolf er ute med låtene «Guerilla» og «Sexy Villain», som er de nyeste smakebitene fra debutalbumet «Juno» som kommer 15. oktober. Tidligere i år slapp hun remixalbumet «We Love Dogs!» der storheter Beck, Nile Rodgers og Hot Chip bidro med nye versjoner av hennes låter.

  

Tirsdag 7. september slipper Holly Humberstone singelen “Scarlett” fra hennes kommende EP “The Walls Are Way Too Thin”. Om låten som er skrevet til hennes bestevenn Scarlett sier Holly: “This track is my absolute favourite. Sonically and lyrically, Scarlett breaks away from the rest of the EP and in so many ways it feels like such a release”. Låten er produsert av Rob Milton, og er skrevet om bruddet bestevenninnen hennes gikk gjennom. Sammen med låten slippes det en musikkvideo. Den etterlengtede EP’en kommer 5. november.

  

Britiske Sam Fender er denne uken ute med singelen “Get You Down” fra sitt kommende album “Seventeen Going Under”. Låten har en av de mer personlige tekstene Sam har skrevet, og handler om hvordan usikkerhet har påvirket forholdene hans gjennom livet. Som bare virkelig gode låtskrivere kan, forvandler Sam sin egen erfaring til kunst som snakker til og gir gjenklang hos alle med enkle, men fantastiske låter som treffer en midt i hjertet.

  

Kritikerroste og bylarmaktuelle Yard Act slapp denne uken den nye singelen “The Overload”. Samtidig annonserte de debutalbumet med samme navn som slippes 7. januar.
"brilliantly spiky" - The Guardian
“Vivid, witty lyricism from the Leeds post-punks” - The Times
"Brutally hilarious No Wave-tinged bangers" – NME

  

Den seks ganger Grammy-vinnende artisten og låtskriveren Kacey Musgraves slipper i dag sitt fjerde studioalbum «star-crossed» via Interscope Records/ UMG Nashville. Sammen med albumet følger filmen med samme navn, og er regissert av Bardia Zeinali. Filmen streames eksklusivt via Paramount+. «star-crossed» er det første albumet fra Musgraves med nytt materiale siden hun ga ut sitt banebrytende og kritikerroste album Golden Hour i 2018. Musgraves samarbeider igjen med medprodusenter og låtskrivere Ian Fitchuk og Daniel Tashian, og ble spilt inn i Nashville tidligere i år på knappe 3 uker. Albumet består av 15 låter, strukturert som en moderne tragedie i tre akter. Det forteller om en ekstremt personlig reise med hjertesorg og helbredelse, og viser Musgraves stadige vekst som en av vår tids beste låtskrivere.

  

På onsdag slapp Lana Del Rey hennes nyeste singel “Arcadia”. Låten er fra hennes kommende album “Blue Banisters”, som kommer ut 22 oktober.

  

Ólafur Arnalds’ “TREE” får nå sin første offisielle lansering. Låten er dedikert til Ólafurs avdøde venn og kreative partner Joachim Sauter. TREE ble komponert i 2013 til 'Symphonie Cinétique — The Poetry of Motion', en installasjon som var Ólafurs og Joachims første samarbeid. Låten inkluderer Nils Frahm og Viktor Orri Árnason på stryk. Gjennom sitt samarbeid fant de to kunstnene både et kreativt vennskap og en gjensidig respekt. Drevet av deres forkjærlighet for kunst og teknologi inspirerte de hverandre til å produsere noen av sine beste verker.

  

Hellbillies et av Norges mest legendariske rockeband presenterer sitt 12 studioalbum. “Blå Dag” er også en perfekt feiring av deres ekstraordinære 30 års lange karriere.

  

Det stadig voksende indiepopfenomenet Ka2 gir ut "dråpe i havet", en låt om å akseptere det faktum at man bare er en liten brikke i et stort puslespill.

  

Blåsemafian er hornseksjonen som tok Norge med storm etter å ha blitt finalister i årets Melodi Grand Prix. Trioen har samarbeidet med Marcus & Martinus og Angelina Jordan, og til og med spilt på Nobel Freds Pris konserten. Stronger Together er et nytt samarbeid med produsent SFRNG.

10-09-2021