Nyheter

Ny musikk fra Subwoolfer, Sabrina Carpenter, Tina og Bettina, Lauv og Ólafur Arnalds!

Subwoolfer fyller det utenomjordiske fruktfatet sitt med fersken!

 Tina og Bettina gir bort musikk-inntektene for bekjemping av formueskatt på Oslo vest

 Smash Mouth, det ikoniske bandet bak monsterhitene "All Star" og "I’m A Believer" er nå tilbake med sin første utgivelse på fire år. "4th Of July" er en hyllest til bandets favoritthelligdag, nemlig USAs uavhengighetsdag. Med seg på låten har Smash Mouth med seg bandets nyeste medlem og vokalist, Zach Goode.

 Den anerkjente pianisten Ólafur Arnalds annonserer sitt neste album, some kind of peace – piano reworks med utgivelsen av "Woven Song – piano reworks" med polske Hania Rani. Albumet slippes 28. oktober, og er en omarbeidet versjon av hans 2020 utgivelse, hvor han har invitert musikere fra verden rundt til å skape nytolkninger av hans tidligere verk.

 Filmmusikken til Minions: The Rise Of Gru, er ute i dag. Albumet er produsert og satt sammen av 2022 Grammy Producer of the Year Jack Antonoff. Minions: The Rise Of Gru inneholder en blanding av funk, disco- og soulklassikere med splitter nye versjoner av noen av de største hitene fra 70-tallet. Fra St. Vincents nye versjon av Lipps Incs 1979-hit “Funkytown “og H.E.R.s versjon av Sly and The Family Stones smash “Dance to the Music” fra 1967, til Bleachers-versjonen av John Lennons “Instant Karma!” og Phoebe Bridgers' tolkning av The Carpenters' singel "Goodbye To Love" fra 1972 for å nevne noen. Filmen har global premiere denne helgen.

 Lauv er ute med låta "kids Are Born Stars", som er siste slipp fra andrealbumet All ¤ Nothing som kommer 5. august. Amerikaneren, som slo gjennom med låta "I Like Me Better" i 2017, er også ute med musikkvideoen. Se den HER

 Sabrina Carpenter er i dag klar med sin nye singel “Vicous” fra sitt kommende album Emails I Can't Send som slippes 15. juli. Skuespilleren og sangeren albumdebuterte som 16-åring og har tidligere gitt ut låter som “Thumbs”, som har blitt strømmet over 13 millioner ganger i Norge.

 De britiske reggae legendene i UB40 følger opp A Real Labor of Love fra 2018 med det nye albumet Unprecedented med Ali Campbell og Astro. Albumet er spilt inn i London og Jamaica under Corona og består av nye låter samt låter Ali og Astro har elsket i mange år av artister de beundrer som Steve Wonder og Kris Kristofferson. Unprecedented skulle egentlig bli sluppet i 2021, men ble utsatt på grunn av bortgangen til Astro i november 2021.

01-07-2022

Subwoolfer fyller det utenomjordiske fruktfatet sitt med fersken!

Fredag 1. juli slipper Subwoolfer sin nye låt Melocoton (The Donka Donk Song). Det har vært et hektisk år for bandet med Eurovision, og etter imponerende 20 millioner streams på Give That Wolf A Banana, er etterspørselen på ny musikk skyhøy blant fansen.

Hør låten HER.

“Etter at Give That Wolf A Banana viste seg å være utrolig viktig for menneskene på jorden og reddet flere liv, er det nå tid for å slippe vår neste singel. Det er på tide å rette blikket mot en mindre kjent frukt, nemlig Melocoton, bedre kjent som fersken. Selv om den ikke vil redde bestemoren din på samme måte som en banan ville ha gjort, er det et viktig steg I Subwoolfers utforskning og forståelse av planeten dere mennesker kaller jorden”, sier Subwoolfer selv om låten.

Låten ble selvfølgelig spilt inn på den mørke siden av månen, i Subwoolfers romstudio i et stille hjørne kalt krater Manchester.

Melocoton (The Donka Donk Song) følger også med en musikkvideo, som har premiere kl 13:00 i dag. Se den HER.

Subwoolfer er galaksens største band, og består av brødrene Keith og Jim. Duoen har vært aktiv i ca. 4,5 milliarder år, og har vært bosatt på månen det siste århundret. Der har de brukt tiden på å slappe av, pleie fansen og skrevet ny musikk. Keith og Jim stakk av med en 10. plass i årets Eurovision finale, men reiste fornøyde hjem til månen som åpenbare fan-favoritter. Etter finalen har “Give That Wolf A Banana” klatret opp Top 10-listene i blant annet Norge, Estland, Finland, Island, Latvia, Litauen, Sverige og Ukraina, og Top 50 i enda flere land. Ulvene har så langt samlet i underkant av 600.000 fans på TikTok. 

01-07-2022

Tina og Bettina gir bort musikk-inntektene for bekjemping av formuesskatt på Oslo vest

Smestad-duoen Tina (Melissa Astrup, 25) og Bettina (Norlevo Fleischmann, 25) gir bort alle streaming-inntekter fra musikken de har skrevet. 

 

«Hvis vi en eller annen gang i livet, som er ganske sannsynlig, tjener penger på sangene våre, så gir vi bort litt for å bekjempe formuesskatten på Smestad i Oslo vest», sier Tina i en kommentar. 

 

- Men hvordan fungerer dette og hva er formålet? 

 

“Hver gang du hører på en av låtene våre går inntektene rett til «TOBF». Én gang i året vil «TOBF» dele ut penger til privatpersoner på Smestad, som ønsker å begrense skatt på egen formue eller eiendom.” 

 

Duoen Tina og Bettina ble først kjent for det norske folk gjennom videoblogger i programmet Torsdag Kveld fra Nydalen. De siste årene har det vært stille fra jentene, men i fjor kunne man i mediene lese at jentene hadde signert kontrakt med Universal. I forbindelse med slipp av en ny EP med sanger, oppretter jentene fondet.  

 

Bettina sier: «Da Tina dreit seg ut på Vixen trodde hun at karrieren var over. Men så ble hun kontaktet av Universal som ville signere platekontrakt. Vi lovte hverandre på fylla hos Universal sin sommerhfest at vi skulle gi bort alle streaming-inntekter, og av alle prosjekter vi har gjennomført til nå er dette det vi har angret mest på». 

 

- Noen vil hevde at dette minner veldig om Karpe sitt fond PAF.no? 

 

«De som mener det kan forberede seg på et sivilt søksmål og se hvor langt de kommer med de påstandene. Vi har penger, vi har advokater og vi har tid. Eneste vi mangler er empati! Men én likhet har fondet med Karpe sitt. Vi gir også penger til flyktninger; Skatteflyktninger.» Sier de to artistene samstemte. 

 

Tina og Bettina har revitalisert seg på TikTok og har i følgende stund over 69.000 følgere. Det siste halve året har de sluppet låter som «Nå fingres julen inn», «Brannbil», «Chickelacke 2022» og «Jentene fra Helvete», der sistnevnte har 500.000 streams. 

 

Tina utdyper: «Det som er digg med dette fondet, er at det høres lukrativt ut. Man tjener jo nesten ikke noe på Spotify uansett, så det kommer jo kanskje til å komme inn penger til maks en halvtimes advokatsalær i løpet av et år». 

 

«Ja det er digg for da føles det ikke som vi taper så mye. Vi hater å tape og vi hater tapere. Dessuten har vi laget en klausul i kontrakten at fondets skapere kan ta ut lønn og utbytte, så vi sitter temmelig safe»sier Bettina. 

 

I forbindelse med fondet TOBF.no (Tina og Bettina Foundation) slipper også jentene 3 sanger fra filmen «Tina og Bettina: The Movie». 

 

«Fansene våre på TikTok har etterspurt om vi kan slippe de gamle sangene, og vi synes i utgangspunktet det er litt frekt av fansen å stille krav. Men så skjønte vi at vi kunne bli cancelled og upopulære hvis vi ikke gjorde det, så da gjorde vi det. Det har vært sjukt mye pes for å være ærlig». 

 

 - Men selv om det ikke vil bli mye i dette fondet, kommer dere jo uansett til å måtte gi bort litt. Strider ikke litt i mot deres natur? 

 

«Vi er født på Smestad, så å gi dette tilbake til ressurssterke mennesker i samme situasjon som oss føles feil, men allikevel en forlengelse av det foreldrene våre ha lært oss: Trekk opp stigen. Forsyn deg to ganger. Spisse albuer og størst først.» 

 

For Smestad. For livet.  

Besøk nettsiden HER.

30-06-2022

Ny musikk fra A1 x J1, Megadeth, Andy Grammer, Conan Gray, WILLOW, Fletcher og Admiral P!

Metalikoner tilbake med nytt album!


De britiske stjerneskuddene A1 x J1 følger opp to Gulltrofeer i Norge med singelen “Deal or No Deal” torsdag kveld. På den nye singelen har de fått med seg BRIT Award-vinneren Mabel. Hun hørte en tidlig demo av låten, og elsket den så mye at hun måtte være en del av den. Kanskje ikke så rart når det brukes godt fra hennes gjennombruddslåt ”Finders Keeper”. Den britiske duoen skal spille på Wireless Festival, og i etterkant legge ut på en Europaturné!


Multiplatinaselgende Andy Grammer fortsetter å skrive energiske og styrkende låter som er skapt for å spilles i store stadioner. Hans nye singel "Good Man (First Love)" handler om alle kvinnene i livet hans som har gjort han til en bedre mann, og er kanskje den nybakte pappaens mest hjertevarmende arbeid så langt. Andy beskriver selv låten som en «fremtidig far-datter sang».


Popfenomenet Conan Gray slipper i dag sitt etterlengtede andre studioalbum Superache.
Den ferske singelen “Disaster” følger med en musikkvideo, se den HER
Med seg på laget har Gray en solid gruppe med bidragsytere. Hele 11 av 12 låter låter er produsert og skrevet med kritikerroste Dan Nigro (Olivia Rodrigo) og tre låter er skrevet med popkollega Julia Michaels. Singelen “Disaster” er produsert av Cirkut (The Weeknd, Katy Perry, Ava Max). Nylig spilte Conan Gray for et fullsatt og utsolgt Sentrum Scene i Oslo.


WILLOW er ute med låta “<maybe> its my fault”, som er produsert av Chris Greatti som tidligere har jobbet med blant andre YUNGBLUD og blink-182. 20-åringen skal i sommer på turné i Nord-Amerika med Machine Gun Kelly.


Fletcher er tilbake med låten ”Her Body Is Bible”. Dette er første låt fra hennes debutalbum Girl Of My Dreams, som slippes til høsten. I mai spilte hun en utsolgt konsert på Vulkan Arena.


Admiral P slipper årets reggae låt “Hei Sommer”. Låten er en hyllest til årstiden vi alle venter gledefullt på hvert eneste år, og som Admiral P selv sier, er hun er veldig digg og deilig når hun først kommer. Med seg på låten har han med svenske Syster Sol, som hadde dette å si om låten, Jag blev glad jag fick frågan att vara med på en sån good vibes tune. Hoppas den kommer sprida massa kärlek bland folk.

24-06-2022

Metalikoner tilbake med nytt album!

Thrash metal-pionerer og metalikoner MEGADETH er klare med sitt nye album The Sick, The Dying... And The Dead! 2. september.

Albumet inneholder tolv nye spor og første smakebit, "We'll Be Back", ble akkompagnert av en episk, actionfylt kortfilm som forteller om opprinnelsen til MEGADETHs maskot, Vic Rattlehead. Kortfilmen er produsert av frontmann Dave Mustaine, og er en soldats fortelling om tapperhet, personlig oppofrelse og viljen til å overleve. Dette er første del av en trilogi med videoer som vil bli utgitt i forbindelse med utgivelsen av det nye albumet. Se den HER.

 

The Sick, The Dying... And The Dead! forener det forrige Grammy-vinnende albumet Dystopia og markerer Mustaines nylige triumf over strupekreft.

Igjen har Dave Mustaine slått seg sammen med co-produsent Chris Rakestraw (Danzig, Parkway Drive). Albumet ble spilt inn i Mustaines hjemmestudio i Nashville, Tennessee, med gitarist Kiko Loureiro og trommeslager Dirk Verbeuren. Bassist Steve DiGiorgio steppet inn for albuminnspilling mens James LoMenzo sluttet seg til MEGADETH-familien som permanent bassist.

 

“For the first time in a long time, everything that we needed on this record is right in its place. I can’t wait for the public to get hold of this” - Dave Mustaine.

 

 

 

24-06-2022

Ny musikk fra Nils Bech, John Legend, Calum Scott, Robin Stones, Diddy og New Hope Club!

Robin Stones har med seg Staysman på solodebuten "Bad Booty"

 

 

 

Nils Bech med rørende hyllest til Ceval

 

 

 

Artister VG-Lista 2022 - fra Universal Music
 

 

 

Britiske New Hope Club (Reece Bibby, Blake Richardson og George Smith), signert på Hollywood Records, slapp denne uken låtene "Girl Who Does Both" og "Getting Better". Bandet har over 2 milliarder streams og deres debutalbum gikk topp 5 i England. Hvert medlem er både låtskriver og hovedvokalist, og alle trakterer en rekke instrumenter. De siste to årene har de brukt tiden på å skrive nytt materiale og være i studio og utvikle sin lyd på det kommende andre albumet – denne gangen inspirert av britiske storheter som The Beatles, The Stone Roses og Oasis. Blake debuterer som produsent, under mentorskap med den multi-platina, prisvinnende amerikanske produsenten og låtskriveren Ross Golan (5 Seconds of Summer, Maroon 5). Golan har uttalt: “Artists with this level of talent don't exist in 2022. They each write with sophistication and play multiple instruments prodigiously.”

New Hope Club forteller om låtene: “‘Girl Who Does Both’ is a love note to our girlfriends. We love the little things and this song goes through all of those minor details that you fall in love with when you meet someone. ‘Getting Better’ embodies the album, it portrays exactly how we were feeling when we began this project, starting a new era. Being in the studio together, making music with our best friends, life was getting better.”

 

 

 

Tank and the Bangas slipper låta "There Goes The Neighborhood" som en hyllest til Juneteenth, 19. juni, datoen som markerer slutten på slaveriet i USA. Låta handler om gentrifisering, et fysisk, sosialt, økonomisk og kulturelt fenomen, som innebærer at arbeiderklassestrøk, gjerne nær sentrum, blir forvandlet til bydeler for mer velstående befolkningsgrupper

 “It is a poetic and clear cut way we look at the ripping of historical neighborhoods of black and brown people of New Orleans and around the world. We hope to shed light not only on the conditions they endure because they are there, but on the changes that happen when they leave.”

 

 

 

John Legend har fått med seg Muni Long på sin nye låt "Honey", som er andre låtslipp fra hans neste album. Låtskriveren og artisten Long, som nylig ble signert av Def Jam, har tidligere skrevet flere låter for Legend og har også skrevet for artister som Rihanna, Fifth Harmony og Ariana Grande.
 

 

 

Rapperen Logic er ute med mixtapen Vinyl Days, som er hans første slipp på to år. Det er 30 låter på prosjektet og Maryland-rapperen har fått bidrag fra blant andre DJ Premier, RZA, Wiz Khalifa, Action Bronson og The Game.

 

 

 

Legenden Sean Combs, bedre kjent som Diddy, slipper endelig den etterlengtede singelen "Gotta move on", hvor han har med seg Bryson Tiller. Singelen er fra det kommende albumet som slippes senere i år.

Diddy har startet en egen label LOVE RECORDS under Motown og albumet slippes på denne labelen.

Den legendariske rapperen får også Lifetime Achievement Award på den kommende BET Awards!

 

 

 

Multiplatinaselgende Calum Scott slapp i dag sitt andre album Bridges. Calum slo gjennom med sin cover av Robyns “Dancing on My Own” og fikk en stor hit med “You Are The Reason”. Det forrige albumet Only Human (2018) er 3x Platina i Norge.

“I’ve learned that I can take the painful things I’ve been through, then create something beautiful that helps people to process their feelings, to take action, to become more compassionate and understanding of others, or just to escape from the world for a while. For me this new album is about sharing things I’ve never shared before and taking leaps that sometimes feel terrifying, with the hope that it will bring some inspiration or reassurance to anyone who needs it.” - Calum Scott
 

 

 

Sanger og låtskriver Babyface slapp i dag låten "Keeps On Falling" med RnB artist Ella Mai. "Keeps On Falling" er en kjærlighetslåt inspirert av "Can We Talk", Tevin Campbells 1993 hit, som Babyface har skrevet og produsert sammen med Daryl Simmens. Babyface har tidligere skrevet og produsert 125 Top 10 Hits og har vunnet hele 12 Grammys.


 

 

 

Willy slipper singelen "Déjà Vu", som er kjærlighetshistorie om å stå i gjennom de gode og dårlige dagene for å komme sterkere sammen ut av det. Låten er produsert av broren hans Mugisho og tar inspirasjon fra pop, hiphop og afrobeat.

17-06-2022

Nils Bech med rørende hyllest til Ceval

"Jeg vil heller leve ett år i lyset enn 10.000 år i skyggen" – Ceval

 

 

”CEVAL” er som nåtidens Pride-tog; full av trøkk og danseglede, men også med et iboende mørke. Låta handler om hvordan en kjærlighet ikke får blomstre i skyggen av en annen – og av ulike grunner er det fremdeles mange som ikke har muligheten til å leve i lyset. Pride er fremdeles viktig. Vi har alle med oss en fortid og vi møtes av en samtid farget av den, enten det være seg ”Ceval” som i låta, eller i kampen for å kunne leve åpent og fritt.

Låtas inspirasjon og frontkvinne er modell og transaktivist Ceval Omar - ikon av vår tid – og sitatet hennes er for meg essensen av hva Pride handler om. Vi reiser oss opp fra benker på Nationaltheatret, tar steget ut av pissoaret ved Stensparken og setter oss på bussen fra Snarøya Sportsklubb. Vi kommer fra småbruk, blokkleiligheter og klubber og fortsetter å vise verden at vi finnes. Vi sprekker ikke i solen, vi stråler. – Nils Bech

 

I år er det 50 år siden homofili var kriminelt her til lands, men det er likefullt fortsatt en sjeldenhet å høre en kjærlighetssang skrevet av en mann til en annen mann.

 

I alle år har homofile artister gjort kjærlighetsduetter med sangere av det motsatte kjønn, for å tilpasse seg det heteronormative samfunnet og det kommersielle markedets krav. Dette er en rolle vi selvsagt skal kunne fortsette å innta. Men jeg har stusset over hvorfor det aldri skjer den andre veien, tross stadig større aksept for skeiv kjærlighet også i hovedstrømmen av kultur og popmusikk? – Nils Bech.

 

I den norske sangboka finnes det et stort hull, hvor kjærligheten mellom to av samme kjønn er ikke-eksisterende. Dette tomrommet er Nils Bech nå i ferd med å fylle med sitt nye prosjekt.

I mange tiår har mannlige homofile artister utført duetter med kvinner og gestaltet en rolle for å tilpasse seg kommersielle og sosiale krav. Dette er normer og idealer Nils Bech aktivt bryter ned med det nye albumprosjektet.

  

Nils har allerede sluppet den følelsesladede ”Jeg Elsker Han” etterfulgt av ”Ny Fyr” med Kristian Kristensen, som var første duett ut, og ”Gi meg tid” med EMIR fra SushixKobe.

Nå følger han opp med låten ”CEVAL” med OMVR, en hyllest til Ceval, en Norsk-Somalisk transmodell og aktivist som kjemper for retten til å være seg selv.

I fjor gjorde hun kampanjer for YSL Beauty, H&M, Mugler og Off-White. Hun var også den første trans/black/curvy-modellen som havnet i det prestisjetunge motemagasinet Vogue.

 

Med seg på låten har Nils med den ikoniske stemmen til OMVR. Han hadde dette å si om ”CEVAL”:

Denne låten er en låt de fleste kan kjenne seg igjen i. Usikkerhet er noe universelt, men det er noe sårbart i det som gjør det så utrolig fint. Denne låten symboliserer det for meg. Klubbsoundet som møter de lyse tonene ga meg frysninger fra første start! Utrolig gøy å få jobbe med Nils!

 

Nils Bech fremførte låten for første gang på Costume Awards 2022, hvor han samtidig delte ut prisen for ”Årets Modell” til Ceval.

Han kan oppleves live under årets Pride når han spiller i Pride Park 23. juni.

Jeg håper ”CEVAL” vil være med dere i feiringen, at dere er i lyset og stråler, Happy Pride! – Nils Bech.

17-06-2022

Robin Stones har med seg Staysman på solodebuten "Bad Booty"

Robin Stones er en godt etablert artist og låtskriver, mest kjent som den ene halvdelen av den multi platina-selgende rapgruppen Robin og Bugge. Nå debuterer han som soloartist med singelen «Bad Booty» hvor han har med seg Staysman.  

 

«Det er en partylåt som handler om at man egentlig ikke burde bli full og feste, men at man blir forført av feststemningen i låta. Og at vi egentlig er litt for gamle til å lage sånn musikk, men at det er alt for gøy», sier Robin selv om låten. 

 

Et samarbeid mellom Staysman og Robin Stones er ikke noe nytt, helt siden 2016 har han vært med Staysman på turné, både som fast gjesteartist og korist.  

 

Som den ene halvdelen av pop/rap-gruppa Robin & Bugge, har Robin herjet scener over hele landet, og gruppa står bak en rekke store hits som «Best når jeg er full», «Elak Elak», «Bongo Drum», «Fedrelandet» og «Fuck You».  

 

Han har også skrevet låter for artister som TIX, Morgan Sulele, Postgirobygget og Temur.  

 

Nå står hans soloprosjekt for tur, og alt tyder på at han skal fortsette å lage feststemning, bare i eget navn denne gang.  

16-06-2022

Artister VG-lista 2022 - fra Universal Music

Imorgen braker det løs på Rådhusplassen med årets VG-lista!                                                            Her er en oversikt over Universal artister som opptrer under VG-lista, håper dere gleder dere like mye som oss til å se de på scenen! 

 

 

TIX returnerer til Rådhusplassen, tre år etter at han med et brak avsluttet VG-lista 2019. Denne gang står han scenen sammen artistkollega El Papi, og de skal fremføre sin nye singelLivet Er Herlig, som for øyeblikket ligger topp 10 den norske hitlisten.

 

 

 

I februar skapte Ramón ny norgesrekord i antall daglige Spotify streams med låten “ok jeg lover” og i mai slo sangen “17.mai” nok en rekord - denne gangen TikTok. Låten slo rekord antall videoer skapt av TikTok-brukere i løpet av ett døgn og rekorden flyttet seg denne gangen også utenfor Norge til Norden. er Ramón klar for VG-lista og Rådhusplassen med låten “ok jeg lover”. Han har også fått med seg svenske Victor Leksell, og sammen gjør det “leilo brennersom slapp forrige uke.

 

 

 

Ballinciaga, trioen med de rosa finlandshettene, har tatt landet med storm. Den maskerte gjengen har siden 2019 bygget seg opp en enorm katalog av russelåter, men har i år dominert hitlistene med låter som “Dans bordet” med David Mokel og “Loud Luxury 2022” med Kevin Lauren. Det er aktører i Norge som kan skryte seg fem låter av totalt ti samtidig den norske Spotify-listen, men det kan denne ustoppelige gjengen!

 

 

 

Vidar Villa, artisten kjent for sine feststemte låter og morsomme tekster, tok i 2017 Norge med storm da han sang "One Night Stand ". Han er soleklart en av Norges største norskspråklige artister, med over 100 millioner streams Spotify og utsolgte konserter over hele landet de siste årene fredag står han scenen VG-Lista med Halva Priset hvor de sammen fremfører hitten “Den Samme Jævla Sangen”.

 

 

 

Mange kjenner Becky Hill fra Matomas “False Alarm”, men den britiske artisten har oppnådd flere suksesser i løpet av karrieren. Becky var en av 2020s mest strømmede kvinnelige artister i Storbritannia og har over 1,75 milliarder strømminger bare Spotify. I tillegg til samarbeidet med Matoma, har hun jobbet med blant andre Meduza, Tiësto, Jonas Blue og Sigala. fredag kan hun oppleves live VG-Lista hvor hun fremfører låtene “Run” og den femte mest streamede låta av en birtisk kvinnelige artist Spotify, “Remember”.

 

 

 

Den svenske nykommeren Olivia Lobato har tatt Norge med storm med sin singel “Syrener”. Singelen er Gull i Norge og har over 12 millioner streams Spotify, i tillegg til 55 000 videoer TikTok. 18 åringen har allerede nådd høyt singellistene både i Sverige og i Norge, og fredag kommer hun til Rådhusplassen for å framføre sin låtSyrener”.

 

 

 

Stjerneskuddet Victoria Nadine slo gjennom i 2020 med låten “Be Okay”, som gikk raskt til nummer én Spotify. Siden den gang har hun innhøstet millioner av avspillinger og blitt nominert i to kategorier hos P3 Gull, i tillegg til en Spellemann-nominasjon i kategorienÅrets Gjennombrudd”. fredag står hun scenen Rådhuplassen sammen med svenske Omar Rudberg!

 

 

 

Rapkometene Undergrunn sitt nyeste album, UNDERGRUNN, var Norges mest populære i måneden etter at det kom ut. Hit-singelen “Italia” ligger i skrivende stund 3. plass top 50. Albumet ble feiret med en eksplosiv konsert Sentrum Scene, som ble solgt ut under to uker. NRK P3 omtalte gruppen somSuperstjernerog ga konserten terningkast 6. Du ser de scenen under årets VG-lista!

 

 

 

To måneder etter at Subwoolfer tok Europa med storm, tar ulvene nå turen tilbake til jorda for å gi oss et uforglemmelig show på Rådhusplassen. Jim og Keith stakk av med en 10. plass i Eurovision finalen, men reiste fornøyde hjem til månen som åpenbare fan-favoritter. Etter finalen har “Give That Wolf A Banana” klatret opp Topp 10-listene i blant annet Norge, Estland, Finland, Island, Latvia, Litauen, Sverige og Ukraina, og Topp 50 i enda flere land.  

16-06-2022

Ny musikk fra Ramón x Victor Leksell, SALTI, Rae Sremmurd, Jacob Collier, Blondie, Demi Lovato, Vidar Villa og Seeb x Julie Bergan!

Halsey er tilbake med nydelige “So Good”

 

 

Seeb og Julie Bergan med nytt samarbeid – “Always Will”
 

 

SALTI gir ut singelen “Talk About Me and You” fra den kommende EPen "Demons"

 

 

Ramón med svensk samarbeid – ny singel med Victor Leksell

 

 

Vidar Villa + Per Gessle = Planter

 

 

 

Dublin-kvartetten, Inhaler, er tilbake med den nye låten "These Are The Days". Dette er gruppens første nye musikk siden utgivelsen av debutalbumet It Won't Always Be Like This fra juli i fjor, en plate som gikk til topps på listene i både Storbritannia og Irland. Bandet har over 140 millioner streams og henter inspirasjon fra blant andre Joy Division, The Stone Roses, The Strokes, Depeche Mode, Interpol og The Cure. De kan oppleves live på Bergenfest 15. juni og på Slottsfjell 14. juli.

 

 

 

Rae Sremmurd annonserte nylig sitt nye album Sremm4Life, som følger opp SR3MM fra 2018. Samtidig slapp de også første låt fra albumet med “Denial”. Se musikkvideo her. Fredag 8. juli gjester de Stavernfestivalen.

 

 

 

Etter å ha toppet de globale topplistene med sitt forrige album er Machine Gun Kelly nå tilbake med singelen “more than life”. Låten som er gjestet av det nye stjerneskuddet glaive, viser Kelly sin unike evne til å skildre hans indre frykt for sårbarhet, samtidig som han åpner seg opp for en nyfunnet kjærlighet. Singelen er å finne som en ekstralåt på vinylkopien av mainstream sellout.

 

 

 

Den anerkjente cellisten Sheku Kanneh-Mason annonserer sitt kommende album, Song med utgivelsen av singelen “Myfanwy”. Sheku ble først kjent som 17-åring da han vant BBC Young Musician, og innen han fylte 19 år hadde han allerede opptrådd på bryllupet til prins Harry og Meghan Markle. “This is one of my absolute favourite melodies, and one that I’ve known for as long as I can remember. I spent a lot of my childhood in Wales with my family and particularly my Welsh Grandma, so this is for her”, sier han selv om låten.

 

 

 

Ti år etter Recomposed er Max Richter tilbake med en ny tolkning av Vivaldis klassiske verk med albumet, The New Four Seasons. Sammen med Chineke! Orchestra og fiolinisten Elena Urioste har Max klart å gi nytt liv til musikken han følte hadde mistet sin kraft. “Vivaldi’s palette applied to the new score was extraordinary – it was like fireworks” – Max Richter

 

 

 

Det har gått 30 år siden utgivelsen av Raw Like Sushi, Neneh Cherrys debutalbum. Med tre Icon Awards og en selvbiografi, feires hennes musikalske karrierer med The Versions - hennes klassiske hits i en ny innpakning med kvinnelige artister som alle har latt seg inspirere av Cherry. Her har blant andre Robyn og Mapei gjort sin versjon av "Buffalo Stance", Sia tolker "Manchild" og Seinabo Sey "Kisses On The Wind".

 

 

 

Jacob Collier slipper første nye låt i 2022; “Never Gonna Be Alone” med Lizzy McAlpine og John Mayer. Dette er hans første offisielle singel siden han ga ut Djesse Volume 3, som fikk tre nominasjoner ved GRAMMY® Awards 2021, inkludert Årets album og beste R&B-opptreden. "Never Gonna Be Alone" ble skrevet og spilt inn i løpet av det siste året av den fem ganger GRAMMY®-vinneren, og har Lizzy McAlpine på vokal, som sangen ble skrevet sammen med, sammen med John Mayer på gitar. Collier har nylig blitt omtalt som “The Colorful Mozart of Gen Z” i New York Times. Jacob Collier kommer til Oslo 17. juli og spiller på Sentrum Scene.

Collier forteller selv om låten: it’s “a song I wrote last year, in the depths of lockdown, with my dear friend Lizzy McAlpine. I wanted to explore the deep, vivid emotional world of isolation, loss and memory, blurring the lines between reality and imagination, by piecing together a tapestry of soft orchestral sounds. It speaks to my experience of the world as a hugely beautiful and fragile place, and has helped me process some of the grief I think we're all feeling for our pasts and futures, in a myriad of different ways.”

 

 

 

Det ikoniske bandet Blondie har annonsert sin første remastrede platekolleksjon.
Blondie: Against The Odds 1974-1982 er den første komplette samlingen fra det legendariske New York bandet, som har solgt over 40 millioner plater. Samlingen inneholder 124 spor, hvorav 36 av disse er tidligere uutgitte. Dette er den første bandautoriserte samlingen i bandets 50 år lange historie og inkluderer deres seks banebrytende studioalbum; Blondie, Plastic Letters, Parallel Lines, Eat To The Beat, Autoamerican og The Hunter. I tillegg til inkluderer samlingen over fire dusin demoer og alternative versjoner og opptak, inkludert gruppens aller første innspilling noensinne, noe som skaper en tilnærmet komplett samling av Blondies studioopptak før deres pause i 1982.

Against The Odds inkluderer omfattende liner notater av Erin Osmon, spor for spor-kommentar fra Debbie Harry, Chris Stein, Clem Burke, Jimmy Destri, Nigel Harrison, Frank Infante og Gary Valentine, essays av produsentene Mike Chapman, Richard Gottehrer og Ken Shipley, en 120-siders illustrert diskografi, og hundrevis av bilder.
Den massive kolleksjonen lanseres 26. august, men er allerede tilgjengelig for forhåndsbestilling her. Sjekk ut en video av innholdet i kolleksjonen her. Den første låten ut er “Moonlight Drive” fra 1977, som for første gang er tilgjengelig for allmennheten.

 

 

 

Legenden Elton John er i dag aktuell med relanseringen av Madman Across The Water i forbindelse med 50-årsjubileet. Albumet slippes i dag, 10. juni, og den fysiske samlingen inkluderer et eksklusivt sett med livemusikk, demoer og uutgitte låter i tillegg til eksklusive vinyler og andre godsaker. Madman Across The Water er Elton Johns fjerde studioalbum og inneholder superhits som “Tiny Dancer” og “Levon”. Elton John er for øyeblikket også aktuell med verdensturnéen Farewell Yellow Brick Road, og spilte nylig to utsolgte konserter i Telenor Arena.
 

 

 

Britiske Greentea Peng er i dag klar med singelen “Stuck In The Middle”. Låten er produsert sammen med MJ Cole og Swindle. Den kritikerroste artisten har tidligere samarbeidet med britiske tungvektere som Goldie, The Streets og Swindle, og har bidratt på det nylige utgitte Neneh Cherry-albumet The Versions. Greentea Peng har i tillegg solgt ut sin egen turné, hun har blitt plassert på BBC Sound of 2021 og gjør en rekke festivaler i UK og Europa i sommer.

 

 

 

Bastille slapp i februar albumet Give Me The Future, et album gjennomsyret av referanser til sci-fi filmer, videospill og VR. Nå følger de opp med den nye låten “Remind Me”, som er en av to låter de vil slippe i løpet av sommeren.

 

 

 

50 år etter Elvis Costello først slo seg sammen med Allan Mayes for å starte bandet Rusty, feirer de nå jubileet med utgivelsen av EP'en The Ressurection Of Rust. “Let’s make the record we would have cut when we were 18, if anyone had let us”, sier Castello selv om EPen.

 

 

 

Duoen Daisy The Great slipper singelen “Easy” fra deres kommende album. De er aktuelle med festivalturné i sommer hvor de blant annet skal opptre på Lollapalooza i Chicago. Musikkvideoen til “Easy” har premiere kl 16:00 i dag, og blir vist her.

 

 

 

GRAMMY-nominerte Demi Lovato slipper sitt åttende album HOLY FVCK 19. august. I dag er første smakebit ute i form av singelen "Skin of my teeth". Det nye albumet inneholder 16 spor og er en sonisk reise forankret i Demis rock- og pop-punk-røtter.

 

 

 

Odd Nordstoga slipper video til "Så lett som ingenting". 
I kveld kl 18.00 er det premiere på videoen til Odd Nordstogas nye låt "Så lett som ingenting". Videoen er spilt inn Maridalen. 

Så lett som ingenting er den tredje låten frå Nordstogas nye prosjekt. Det er ikkje nødvendigvis ein slik låt som ser deg djupt augo og seier "I love you! " Nei, heller berre ein slik som prisar kor det lyfter, kor fint og kor lettvint detta livet kan vera, berre den andre er inærleiken.Videoen er spilt inn Maridalen, Solemskogen nord for Maridalsvannet. 

10-06-2022

Seeb og Julie Bergan med nytt samarbeid - "Always Will"

Den norske EDM-duoen Seeb slipper singelen Always Will” med Julie Bergan. Siden de først etablerte seg om et av landets mest ettertraktede produsenter har de samarbeidet med blant annet Ed Sheeran, Taylor Swift, Clean Bandit, Shawn Mendes og Coldplay, og de har totalt blitt streamet 5 milliarder ganger.  

  

Always Will” markerer Seebs tredje samarbeid med Julie Bergan, etter å tidligere ha samarbeidet på låtene «Kiss Somebody» og «Don’t You Wanna Play». Julie har per dags dato blitt streamet 1.5 milliarder ganger, og har toppet listene med to ulike singler. Hun har tidligere samarbeidet med blant annet Alan Walker, R3HAB, Benjamin Ingrosso og Astrid S.  

  

Låten er skrevet med Mimi Webb og Eg White, som tidligere har jobbet med blant andre Adele, Sam Smith og Florence + The Machine. 

 

Seeb hadde dette å si om låten, “Vi er begeistret over å få jobbe med Mimi Webb og Eg White på denne låten. Teksten og melodien er veldig emosjonell og vi lente oss mer mot en retro lyd enn det vi hadde tenkt i utgangspunktet. Vi elsker stemmen til Julie, og hun nailet vokalen på en måte som bare hun klarer!” 

 

Julie legger til, “Jeg elsker å samarbeide med Seeb igjen. “Always Will” gir meg en nostalgisk følelse, og er den perfekte låten for å gråte på dansegulvet! Jeg elsker den melankolske energien, kombinert med følelsen av å se tilbake  din første kjærlighet og hvordan alt føltes så enkelt da. Jeg kan ikke vente å få fremført låten for dere hele sommeren!” 

10-06-2022

Halsey er tilbake med nydelige "So Good"

Den multiplatinaselgende stjernen Halsey har i dag sluppet singelen "So Good". I løpet av den snart 10 år lange karrieren har Halseys musikk akkumulert over 31 milliarder streams, solgt 17 millioner album globalt og toppet Billboardlistene. I Norge har flere album og singler gått platina og multiplatina, og har også gjort det skarpt på radiolistene. Halsey har også gjestet Norge ved flere anledninger, sist med konserten I Oslo Spektrum i 2020.

 

 

Etter den forrige albumutgivelsen If I Cant Have Love, I Want Power som gikk topp 10 på den norske albumlista er Halsey nå tilbake med en ærlig skildring av de til tider innviklede veiene kjærligheten kan ta deg. So Good er produsert av den svenske stjerneprodusenten Max Martin sammen med Tobias Karlsson.

 

 

Halsey slipper også en video til So Good, regissert av partneren Alev Aydin.

10-06-2022

Vidar Villa + Per Gessle = Planter

 

 

Vidar Villa, artisten kjent for sine feststemte låter og morsomme tekster, tok i 2017 Norge med storm da han sang "One Night Stand ". Han er soleklart en av Norges største norskspråklige artister, med over 100 millioner streams på Spotify og utsolgte konserter over hele landet de siste årene.

Nå teamer han opp med Per Gessle for å skape sommerens søteste/tristeste slager!

 

Den svenske låtskriver- og Roxette-stjernen Per Gessle stod i sin tid bak Gyllene Tiders megahit "När Två Blir En (Jag vill kjenna din kropp i mot min)". Vidar Villa har fått låne de mest ikoniske linjene fra denne klassikeren, til hans nye sommerlåt – "Planter".

 

Da vi skrev Planter snek refrenget fra Gyllene Tider seg inn litt av seg selv! Det var utrolig kult at de var så positive da vi spurte om lov til å låne den klassiske linja deres – Vidar Villa.

 

I “Planter” synger og plystrer Vidar om en rekke mislykkede forsøk på forhold med ulike jenter. Alene i leiligheten søker han selskap i plantene sine, som han prøver å holde i live. Han er imidlertid like hjelpesløs med plantene som med forholdene sine, og tar livet av det meste før det rekker å blomstre skikkelig.

 

Jeg er faktisk helt ubrukelig med plantene mine, men jeg gir ikke opp! Jeg elsker dem og gjør så godt jeg kan! Det er vanskelig å ta vare på planter når man er så mye ute og reiser. Godt jeg ikke har husdyr. Eller barn. – Vidar Villa.

 

 

Vidar har lenge delt sine mislykkede plante-eventyr på Instagram til stort engasjement fra følgerne hans. Denne reisen ble frøet som utviklet seg til låten “Planter”, som altså slippes fredag 10. juni.

 

Låta er skrevet av Vidar og bandet hans, samt Per Gessle. Den er produsert av OWEN.

 

Denne sommeren legger Vidar Villa og bandet hans ut på en stor Norgesturné! Se alle datoer HER.

09-06-2022

Ramón med svensk samarbeid - ny singel med Victor Leksell

Fredag 10. juni slipper norske Ramón og svenske Victor Leksell låten leilo brenner -  Spotify Studio Its Hits Recording. Sangen ble spilt inn i Spotifys unike studio i Stockholm og er Norges første utgivelse i det populære Spotifys Studio-programmet Studio Its Hits

«leilo brenner handler om å våge, tørre og satse på noe som kan være bra etter at man har fått hjertet sitt knust. Å få gjøre denne låten sammen med Victor er veldig gøy og stas, og jeg elsker hva han har tilført låta», sier Ramón. Victor følger opp med: «Det känns superkul att få samarbeta med Ramón och att sjunga på lite norsk!».

Utgivelsen føyer seg inn i en rekke milepæler for Ramón i 2022. I februar skapte han ny norgesrekord i antall daglige Spotify streams med låten «ok jeg lover» og i mai slo sangen «17.mai» nok en rekord - denne gangen på TikTok. Låten slo rekord på antall videoer skapt av TikTok-brukere i løpet av ett døgn og rekorden flyttet seg denne gangen også utenfor Norge til Norden. 

Med «leilo brenner - Spotify Studio It’s Hits Recording» oppnås nok en milepæl forde Ramón og Victor Leksell. Dette er begge artistenesrste offisielle utgivelse i samarbeid med en artist i sitt naboland. Med Norgesrste «Spotify It’s Hits Recording» har et unikt samarbeid oppstått.

«leilo brenner - Spotify Studio It’s Hits Recording» er en sonisk 2022 pop-perle, produsert av Eirik Tilleri og Andreas Bache-Wiig. Det gjenkjennbare og unike tekstuniverset til Ramón smelter umiddelbart sammen med Victor sitt, og har skapt en av 2022s mest spennende samarbeid. Resultatet er en utrolig sterk poplåt med bred appell. Om du noensinne har fått hjertet ditt knust, vil «leilo brenner» være sangen som trøster og gir deg styrke til å gå ut i verden og finne kjærligheten på nytt. 

Victor Leksell slapp sitt debutalbum ”Fånga mig när jag faller” i juni 2020. Albumet var nummer 1 på topplisten i over 20 uker og inkluderer bl.a. rekordhiten ”Svag” som i dag har over 170 millioner streams på Spotify. Han har siden vunnet 4 Grammiser, 4 Rockbjörnar og 2 P3 Gull-priser.

Om Spotify Studio Recordings:

Siden 2018 har Spotify’s studio i Stockholm hjulpet artister til å spille inn nye originallåter og covers til sine fans. I løpet av disse årene har mer enn 80 låter blitt spilt inn av artister og produsenter i flere ulike sjangre. Til sammen har låtene fra Spotify Studios generert over 500 millioner streams og 2022 byr på nye studioreleaser å elske, deriblant ny musikk fra Ramón og Victor Leksell.

 

09-06-2022

SALTI gir ut singelen “Talk About Me and You” fra den kommende EPen "Demons"

SALTI slipper den andre singelen “Talk About Me and You” 10. juni fra EP’en Demons. Her tar SALTI for seg personlige temaer som ensomhet, usikkerhet og viktigheten av god kommunikasjon, både med seg selv og i sine nære relasjoner. 

Med sin uanstrengte og ufiltrerte tilnærming til å fortelle sin historie, besitter SALTI et talent som strekker seg langt lengre enn sine 25 år. Den Tanzania-fødte, Oslo/bergensbaserte artisten bruker produksjon og melodi som drar inspirasjon fra hip hopens råskap, R&B sjelfullhet, poppen struktur og diasporamusikkens dynamikk i sin låtskriving.

13. mai slapp SALTI singelen “Love Poor”, som markerte startskuddet for hans andre EP, Demons. Med EP’en inviterer SALTI lyttere til skildringer fra hans turbulente liv, og det personlige oppgjøret med hans indre demoner. Med Demons håper han å kunne gi andre som har, eller befinner seg i lignende situasjoner, tilhørighet og styrke.

- “Jeg gjemmer meg fra meg selv, jeg er redd for hva jeg vil finne hvis jeg graver for dypt.” SALTI

I “Talk About Me and You” åpner SALTI seg om usikkerheter som stammer fra en oppvekst i et hjem uten kjærlighet, følelsen av å ikke passe inn på skolen og hvordan disse faktorene førte til at han mistet selvfølelsen helt.

- “Når man har levd et slik liv blir det også veldig lett å påføre disse tankene og følelsene over på andre. Derfor er det veldig viktig å kommunisere hva man nøyaktig føler og går gjennom, og viktigste av alt, den samtalen er like viktig å ha med seg selv som den er med andre.”

 

 På lik linje med “Love Poor”, slipper “Talk About Me and You” også ut med en tilhørende musikkvideo som er produsert av Scope Creatives med Alexander Zarate Frez som regissør

Se også minidokumentaren om SALTI HER

09-06-2022

Ny musikk fra Dagny, Post Malone, Odd Nordstoga, Slæm Dønk, Seinabo Sey og Remi Wolf!

Så lett som ingenting med Odd Nordstoga  
 

Post Malone ute med Twelve Carat Toothache 

 

Dagny slipper “Brightsider” - Lyden av drømmesommer 

 

Slæm Dønk plukker opp telefonen fra topplistene med låten “Det Ringer". Partygutten som slo gjennom med fjorårets hit "Mango IPA" er igjen aktuell kun to uker etter utgivelsen av den gledespredende sommerlåten "Sommerkjole". Festlåten handler om Slæm Dønk som plukker opp røret, altså ølen sin, og ringer til kompisene på klubben. 

 

Sindre Steig som droppet ut av studiene for å være artist på heltid slipper nå singelen "Kyss Meg". Singelen kommer nesten to måneder etter låten "Sjao deg igjen", og som vi kan se på hyppigheten av utgivelsene hans, har det å være artist på heltid gitt Sindre en unik mulighet til å fokusere helt på musikken. Låten som er skrevet av Sindre Steig og RAK handler om, som artisten selv sier, "at ein skal gi litt f.. i kva andre tenker og seier om deg. Våg å vere den du er og ikkje minst den du vil vere". 

 

San Diego-bandet almost monday slipper gladlåten sun keeps on shining i dag. Trioen turnerer Nord- og Latin-Amerika denne sommeren. 

 

Skuespiller og sanger Renee Rapp gjør sin artistdebut med slipp av singelen “Tattoos”, en emosjonell ballade. Renee er mest kjent for sin rolle som Leighton i HBO sin serie “The Sex Lives Of College Girls”, hun er nå klar for å satse på en karriere som artist og “Tattoos” er kun en liten smakebit på det som kommer. Etter måneder med teasing på sosiale medier er den etterlengtede låten endelig ute på alle strømmeplattformer.  

 

Svensk-gambiske Seinabo Sey slipper låta “Blessed, en dansbar låt som handler om å være takknemlig for de små tingene i livet. Med over 400 millioner streams på Spotify, et repertoar fylt med hit låter som "Younger" med norske Kygo og nylig aktuell som oppvarmingsartist på Lauryn Hill sin US-turne, planlegger Seinabo nå å slippe et album til høsten. Albumet vil inneholde nye låter som i stor grad er inspirert av hennes gambiske røtter, og i dag slipper hun den første låtaBlessed”. Alle musikkvideoene er spilt inn i Gambia hvor Seinabo spiller ulike karakterer og skildrer dagliglivet i sitt andre hjemland. Tidligere har hennes debutalbum Pretend blitt kåret til et av årets beste debut albumer i TIME Magazine og er nå 3x platina i Norge. 

 

Grammy-nominerte Maggie Rogers gir ut singelen "Want Want". Låten blir en del av hennes kommende album, Surrender som slippes 29. juli. Maggie Rogers er aktuell med turnée til høsten hvor hun stopper innom Norge for konsert på Rockefeller 27. november. "Want Want" kommer med en medfølgende musikkvideo som du kan se her. 

 

Remi Wolf er ute med en deluxe utgave av debutalbumet Juno, som inneholder fem nye låter. 25-åringen fra California kommer til Norge for å spille på Øyafestivalen i august. 

03-06-2022

Post Malone ute med Twelve Carat Toothache

Post Malone er i dag ute med Twelve Carat Toothache, som er amerikanerens fjerde album. Albumet gjestes av Doja Cat, the kid Laroi, Gunna og Fleet Foxes, samt The Weeknd og Roddy Rich på de allerede utgitte singlene "One Right Now" og "Cooped Up". Post Malone har produsert albumet med Louis Bell, Omar Fedi og Charlie Handsome. 

 

Austin Richard Post, som han egentlig heter, slo gjennom med låta "White Iverson" i 2015 og debutalbumet Stoney, som peaket på 2. plass på den norske albumlista i 2016. Siden den gang har både albumene Beerbongs & Bentleys og Hollywood’s Bleeding toppet listene her og i USA. Totalt har musikken hans blitt streamet over 450 millioner ganger i Norge. I sommer tar han turen til Norge for å spille på Bergen Calling 28. juni. 

 

Tracklist: 

1. “Reputation”
2. “Cooped Up” feat. Roddy Ricch
3. “Lemon Tree”
4. “Wrapped Around Your Finger”
5. “I Like You (A Happier Song)” feat. Doja Cat
6. “I Cannot Be (A Sadder Song)” feat. Gunna
7. “Insane”
8. “Love/Hate Letter to Alcohol” feat. Fleet Foxes
9. “Wasting Angels” feat. The Kid LAROI
10. “Euthanasia”
11. “When I’m Alone”
12. “Waiting for a Miracle”
13. “One Right Now” feat. The Weeknd
14. “New Recording 12, Jan 3, 2020

03-06-2022

Dagny slipper "Brightsider" - Lyden av drømmesommer

Dagny er endelig ute med ny musikk, BRIGHTSIDER er en rendyrket hyllest til festivalsommeren og det å drømme seg bort. Den kan være lydbildet til lyse sommerdager, festivalsesongen, ferieidyll og «sunsetsailing» – med andre ord, pur sommermagi. 

 

Tittelen «Brightsider» er inspirert av folk med evnen til å se lyst på livet selv i krevende situasjoner.Popstjerna beskriver hvordan hun selv gjennom en periode med lite nye impulser og ytre stimuli følte en trang til å skape et rom for å drømme seg bort, og å se fram til noe av det aller beste livet har å by på. 

 

«En av mine styrker og beste egenskaper er nettopp det at jeg kan se det positive i ting i stedet for å grave meg ned. Arbeidet med denne låta ble en måte å få utløp for dette på.»  

 

Hør “Brightsider” her: https://Dagny.lnk.to/Brightsider 

 

Dagny har nylig lagt bak seg en utsolgt Norgesturné med 6 stopp, 11 konserter og mer enn 16.000 solgte billetter. 

 

«For meg har det å spille live alltid vært alfa og omega for å jobbe med musikk», sier Dagny. «Nesten som meningen med livet, faktisk. Denne låta har jeg jobbet med mens jeg har gledet meg til å stå på scenen igjen, og endelig kan jeg ta den med ut til publikum». 

 

Tross fullført Norgesturné er konsertvirksomheten i full gang.Før hun reiser ut av landet for konserter i Amsterdam, London og Berlin, skal Dagny endelig innta hovedscenen på Øyafestivalen i august, etter to års utsettelser – i tillegg til andre festivaler som Slottsfjell, Bukta, Jugendfest m.fl. Hun ser enormt fram til å dele musikken sin med et live-publikum på stor arena igjen, og forbereder seg til mange flerehøyenergiske live-show av typen hun er blitt så kjent for – og denne gangen har hun en splitter ny hitlåt spesialskrevet for festivalsommeren med i bagasjen. 

 

– Meningen med min musikk er at den skal gi energi og løfte deg opp. Jeg blir så glad for å høre at folk bruker musikken min som en positiv boost – det er der musikken min har funnet sin plass, avslutter Dagny. 

 

For flere festival- og konsertdatoer framover, se oppdatert info på https://dagnymusic.com/#live. 

02-06-2022

Så lett som ingenting med Odd Nordstoga

Den tredje låten frå Nordstogas nye prosjekt er ute på straumetenestane fredag 3. juni. Det er ikkje nødvendigvis ein slik låt som ser deg djupt i augo og seier «I love you!» Nei, heller berre ein slik som prisar kor det lyfter, kor fint og kor lettvint detta livet kan vera, berre den andre er i nærleiken. 

 

Som eit snøflak i desember

som kjem dalande og smeltar på di hand

Og som linerla om våren

som så liketil velsignar dette land

Som eit vindblaff i gardina

som seier: «Hei! Her er det liv i alle ting»

Ja, som morgonen som lyser inn er det

og det lyfter denne dagen

så lett som ingenting

Slik kan det ver’ når du er ikring

Så lett som ingenting

 

Til vanleg så går ein vel ikkje rundt og tenker så mykje på kor mykje glede det gjev berre det at ein har kvarandre. Men sommtid kan ein ta seg i det. Sjå nett den tingen. For ofte er det vel slik at det som gjorde dagen din var dei du dela den med. 

 

Igjen er låten spelt inn heime i Nordstoga på Nordstrand. Reisverket er sett opp av Odd Nordstoga sjølv, som blei såpass oppstemt av låta sjølv at det på vokalsporet dukka opp både ein og to «juhuar». Etterkvart har det kome musikarar til etter tur og fullendt produksjonen. David Wallumrød drog igjennom ein kveld på pianoet nede i stoga. Håkon Aase kom med fela si ein sundag. Alexander Pettersen hadde ein ledig dag i Oslo, og kom med ein mandolin under armen. Trommene til Torstein Lofthus og bassen til Tor Egil Kreken vart spelt inn rett etter påske med Markus Arnet som kyndig teknikar. Så for låten til miksing hjå Øystein Frantzvåg og vidare til mastering hjå Morgan Nicolaysen. 

02-06-2022

Ny musikk fra IMERIKA, Ingebjørg Bratland, Def Leppard, Jada, Rambow, Sean Paul og Joakim Berg!

Wanna Party? med IMERIKA

  

Ingebjørg Bratland slipper "I huset med deg". Ein hyllest til kjærleiken og til savnet.

  

Rambow slipper en sommer banger med Monir Baws - Ooh Wee

    

  

M.I.A. er ute med singelen "The One", og den britiske artisten slapp også musikkvideoen til låta i dag. Dette er hennes første solomusikk på fem år. M.I.A. fikk sitt gjennombrudd med albumet Arular i 2005 og to år senere slapp hun albumet Kala som blant annet inneholdt hitsingelen "Paper Planes".

 

  

Den globale stjernen Jonas Blue slipper sommerlåten “Perfect Melody”, skrevet sammen med britiske Julian Perretta. “Perfect Melody” er den nyeste singelen fra hans kommende album Together.

 

  

Rock and Roll Hall of Fame bandet Def Leppard slipper albumet Diamond Star Halos med femten nye låter. Prosjektet markerer bandets første nye utgivelse siden albumet Def Leppard  som ble sluppet i 2015.

 

  

EMI UK markerer signeringen av duoen Chappaqua Wrestling med utgivelsen av singelen “Full Round Table”.  Låten er en introduksjon til det nye kapittelet i Chappaqua Wrestlings karriere, og gir lytteren en smakebit på hva som er i vente.

‘We wrote Full Round Table as a reaction to the endless negativity put in our faces about our generation’s future. So much news is greeted with the response of how screwed we are - hopeless views from unhelpful people”, sier duoen selv om låten.

 

  

Den danske popsensasjonen Jada slipper sitt andre album Elements. Hun slapp sitt debutalbum I Cry A Lot i 2019. Tre år og 45 millioner streams senere har hun etablert seg som en av de største stjernene på den danske scenen. Med Elements tar Jada lytteren med på en ærlig reise gjennom et bredt spekter av hennes egne følelser og opplevelser. Jada skal spille på Høllafestivalen i sommer, og kommer også til Oslo for konsert 5. oktober.

 

  

Grammy-vinner Sean Paul slipper endelig sitt høyt etterlengtede album Scorcha med singelen "Light My Fire" feat Gwen Stefani & Shenseea i spissen. Albumet er en feiring av Seans jamaicanske arv og dancehall-røtter. "Light My Fire" vil bli akkompagnert av en offisiell musikkvideo. Sean legger i sommer ut på en omfattende turné i Nord-Amerika og Europa.

 

  

Joakim Berg gir for første gang ut musikk under eget navn. Albumet heter Jag fortsätter
glömma og inneholder elleve låter. Les hva han selv forteller om musikken på: https://joakimberg.se/

   

Under pandemien tok Marcus og Martinus en pause og fokuserte på å skrive ny musikk i studio. Etter helgens seier i den svenske utgaven av Maskorama er tvillingene nå tilbake og mer klare enn noen gang til å starte et nytt kapittel med “When All The Lights Go Out”. Låten er ikke bare deres første singel siden pausen, men det er også første steg på reisen til å bli, ikke bare en av de største popsensasjonene i Norden – men også en av Europas største artister.

27-05-2022

Ingebjørg Bratland slipper «I huset med deg». Ein hyllest til kjærleiken og til savnet.

Fredag 27. mai kommer det helt ny musikk fra Ingebjørg Bratland. «I huset med deg» er skrevet av Ingebjørg selv, med produsent-teamet Espen Lind og Geir Hvidsten.

«Espen og Geir sendte meg ei lydfil med denne pianofiguren. Eg sat framfor mac’n min i eit hus på Hurum og nynna ei melodilinje oppå dette. Og så kom plutseleg denne tekstlinja «i huset med deg..». Og så balla det på seg… Slik det så ofte også gjer med kjærleiken. Denne balladen er ein hyllest til kjærleiken og til savnet. Ein song om det å vera trygg, i det å vera to, i den samma dansen… Den dansen som ofte blir så vanskeleg. For vanskeleg å greie og halde samme takten -  sammen». – Ingebjørg Bratland

Ingebjørg Bratland jobber for tiden med et nytt album som etter planen skal slippes til høsten. Tidligere i år har hun debutert med konsertforestillingen «Ei ganske sann historie», og til høsten tar hun med seg Chat Noir-suksessen ut på veien. Forøvrig vil hun turnere på flere av sommerens festivaler og arrangementer.

«I huset med deg» har en musikalsk og verbal sårhet satt i en minimalistisk og stilfullt arrangement og produksjon. Låten akkompagneres med video, som også er ute i dag: https://youtu.be/qOOe8bBaHyk

Ingebjørg Bratland er kjent i vårt langstrakte land for sin vakre sangstemme og enestående formidlingsevne. Hennes karriere begynte i ung alder i folkemusikkmiljøet, men med tiden har hun beveget seg ut av dette og mot popverdenen – selv om låtene har et umiskjennelig Bratlandsk særpreg. Med et stort antall låter som «Ingen som du», «Fordi eg elskar deg», «Bror» og «Di Ingebjørg», og en solid bukett duett-partnere som Odd Nordstoga, Lars Vaular, Espen Lind, Sebastian Zalo og OnklP har hun nærmere 100 millioner strømminger på digitale plattformer.

27-05-2022