Nyheter

Ny musikk fra Post Malone, Camila Cabello, Mabel, Ice Spice samt album fra Kings Of Leon!

 

Post Malone har teamet opp med Morgan Wallen på ny låt!

 

Emelie Hollow slipper musikk på norsk, og første låt ut er en sårbar og vakker kjærlighetslåt; “Nå har du meg” 

Camila Cabello har annonsert sitt fjerde studioalbum C,XOXO som slippes 28. juni. C,XOXO er skrevet av Camila og vekket til live med produsent El Guincho (Rosalia, FKA twigs, Frank Ocean) og medprodusent Jasper Harris (Lil Nas X, Baby Keem, Jack Harlow). I forbindelse med albumnyheter slipper hun også singelen “HE KNOWS” med Lil Nas X. Camila beskriver C,XOXO som å ha "en emosjonell umiddelbarhet og råhet" og fortsetter med å proklamere albumet som hennes "dristigeste soloalbum".

 

Rap-prinsessen Ice Spice slapp i dag låten “Gimmie A Light”, som er første offisielle singel fra hennes kommende debutalbum Y2K. Produsert av Ice Spices mangeårige samarbeidspartner RiotUSA, som også håndterte produksjonen på "Munch (Feelin U)". “Gimmie A Light” sentrerer om en sample fra dancehall-legenden Sean Pauls monsterhit “Gimme the Light” fra 2002.

 

Remi Wolf, 28-åringen fra California, som i 2021 debuterte med albumet Juno, er ute med den nye låten “Toro”. Låten følger opp “Cinderella” og er andre singel ut fra hennes nye album. Remi Wolf kan oppleves live i Oslo når hun varmer opp for Olivia Rodrigo i Telenor Arena 28. mai.

 

Nigerias nye stjerne, Ayra Starr, er i dag ute med "Bad Vibes" feat. Seyi Vibez. Låten følger opp hennes forrige singel "Rush", som har hatt stor suksess i Frankrike og Storbritannia. Starr ble nominert til en Grammy i 2024 i kategorien Best African Music Performance for "Rush" og en UK MOBO Award i kategorien Best African Music Act. Hun var også på listen over BBC Sound of 2024.

 

Kings Of Leon er ute med albumet Can We Please Have Fun. Albumet er spilt inn hos Dark Horse studio i Nashville og er produsert av deres nye samarbeidspartner, Kid Harpoon. Det Grammy-vinnende rockebandet spiller i sommer flere konserter i Europa.

 

Mabel har slått seg sammen med Shygirl på den nye låten “Look At My Body Pt. 2”. Låten følger opp “Vitamins”, som var første låt på to år fra Mabel, og blir å finne på hennes tredje kommende studioalbum Female Intuition.

 

MEDUZA har fått med seg OneRepublic & Leony på den offisielle låten til UEFA Euro 2024. "FIRE" vil bli fremført live under finalen 14. juli.

 

I morgen er det klart for den store finalen av Eurovision Song Contest i Malmø. 26 land er klare for å kjempe om heder og ære under mottotet United By Music. I følge oddsen er Kroatia med Baby Lasagna og låten “Rim Tim Tagi Dim” favoritter til å stikke av med seieren tett fulgt av Nemo fra Sveits med “The Code”. Hvem som blir årets vinner og dermed arrangerer ESC til neste år ser du på NRK 1 kl. 21:00.

 

Lily Rose fra Atlanta slo igjennom med sin virale hit “Villain” i 2021, som gjorde henne til en stjerne over natten. Etter å ha tilbrakt 2023 på turné med superstjerner som Sam Hunt og Shania Twain, samt feature på Diplos hit “Sad in the Summer”, er Lily Rose klar med ny musikk, på sine egne premisser. I dag slipper hun EPen Runnin' Out Of Time, som avslører ærligheten i Lily Roses låtskriving og introduserer oss for hennes unike lydbilde. 

10-05-2024

Post Malone har teamet opp med Morgan Wallen på ny låt!

 

Post Malone har teamet opp med Morgan Wallen på den etterlengtede nye singel "I Had Some Help". Låten ble skrevet av Post, Wallen, Louis Bell, Ryan Vojtesak, Ashley Gorley, Ernest Keith Smith og Hoskins og produsert av Louis Bell, Charlie Handsome og Hoskins.

Singelen vil bli å finne på Posts første countryalbum som kommer i løpet av året.

Post spilte nylig for første gang på Stagecoach Festival hvor han fremførte en rekke country-covere og ønsket superstjerner som Brad Paisley, Sara Evans og Dwight Yoakam velkommen opp på scenen.

Morgan Wallen tok også turen opp og sammen debuterte de “I Had Some Help” foran en utsolgt Stagecoach Festival.

 

Se video HER.

10-05-2024

Emelie Hollow slipper musikk på norsk, og første låt ut er en sårbar og vakker kjærlighetslåt; “Nå har du meg”

“Kjærlighet er jo noe som følger med store deler av livet, på godt og vondt. “Nå har du meg” er en kjærlighetslåt, hvor jeg skriver om hvor skummelt det er å satse på noen. Kjærligheten er jo ikke sånn som på film, og i løpet av livet har jeg sett det gå galt så mange ganger. På et punkt har jeg tenkt at kjærlighet er noe nesten “mytisk” som jeg aldri kommer til å fullt ut få oppleve – men så gjorde jeg det og turte å gå inn i det med hele meg. Det er både dødsskummelt og nydelig på en gang!” 

De siste årene har Emelie Hollow etablert seg som en av våre største og mest strømmede artister her hjemme, både som låtskriver for andre og som en en artist hvis stemme kan få et helt konsertlokale til å nærmest glemme å puste. Hennes samarbeid med Alan Walker, låten Lily, er til dags dato strømmet mer enn tre milliarder ganger; hennes siste album ble i Aftenposten omtalt som "instant gåsehud". 
Emelie Hollow har sunget på engelsk på de kritikerroste albumene hun har gitt ut så langt i karrieren. I starten av 2024 var hun en av artistene som hyllet hverandre i TV2-suksessen Hver gang vi møtes. Her tolket hun flere låter på norsk, og dette har gitt mersmak. Hun forteller:  

“Det har alltid falt meg naturlig å synge på engelsk, så det å prøve seg på norsk er både litt skummelt og utrolig spennende på samme tid! Det er en helt annen måte å skrive og synge på, så jeg føler at jeg må «grave» litt mer for å finne de riktige ordene. Jeg syns det var veldig gøy å synge mer på norsk på Hver gang vi møtes, så derfor ville jeg holde meg litt i det hjørnet en stund til!” 

Hør "Nå har du meg" her: https://EmelieHollow.lnk.to/NaHarDuMeg

10-05-2024

Ny musikk fra Astrid S, Lukas Graham, BRÆTZ, Gracie Abrams og Miranda Lambert!

 

Billie Eilish til Telenor Arena

 

Astrid S slipper het favorittsingel: “Hot Fever Dream”!

 

Lukas Graham tilbake med ny musikk!

 

BRÆTZ med powerlåt til alle jenter der ute!

 

Gjennombruddet til Grammyvinner Coco Jones kom takket være hitsingelen "ICU" hente fra hennes debutEP What I Didn't Tell. I dag er hun ute med låten “Here We Go (Uh Oh)”. Dette er Cocos første musikk for året og en ny musikalsk retning. Siden gjennombruddet som ung Disney-stjerne, har Coco, nå 26 år, fortsatt å spille i filmer og er for tiden å finne i serien Bel-Air, som er en ny utgave av The Fresh Prince of Bel-Air.

 

Kritikerroste Gracie Abrams har blitt hyllet som en av de mest overbevisende låtskriverne i sin generasjon. Hun har høstet lovord fra artister som Billie Eilish og Olivia Rodrigo og har Joni Mitchell som sitt forbilde. I fjor slapp hun debutalbumet Good Riddance og var med Olivia Rodrigo på hennes første del av Sour Tour. Nå følger hun opp med albumet The Secret of Us som slippes 21. juni. Første låt ut fra det nye albumet er “Risk” som slippes i dag. Til høsten legger hun ut på veien igjen med Taylor Swift når hun gjør sin The Eras Tour i USA og Canada.

 

Det er to år siden Miranda Lambert slapp albumet Palomino, hennes åttende soloalbum. Albumet ga henne en Grammy-nominasjon for beste countryalbum og ble kåret til årets beste av New York Times, TIME, Rolling Stone, Billboard, Stereogum, People med flere. I dag er hun tilbake med den nye låten "Wranglers". Lambert har vunnet Academy of Country Music Entertainer of the Year i 2021, vært å finne på TIME 100-listen over verdens mest innflytelsesrike mennesker, gitt ut bok, har eget klesmerke og var i 2022 den kvinnelige countryartisten som streamet mest av alle. Nylig avsluttet hun 48 show på Velvet Rodeo i Las Vegas.

 

Lembo inviterer Oral Bee inn i sin rosa Barbie verden. Sammen er de Dirty Barbie og Pimpin Ken. Dette er sangen alle skap-fistpumpere rundt i landet har ventet på. Ta en sonisk reise tilbake i tiden da Aqua og Toy Box hjertet hitlistene! “Barbie og Ken tar dere med back to the 90`s”. Lembo slapp sin aller første singel 1. september i fjor, og følger opp med dansbare “Dumme Hjerte”. Lembo ønsker å levere sitt eget unike bidrag til den norske festmusikken. Produsert av russehit-kongen Sportsallèen.

 

Ti år etter deres gjennombrudd slipper Imagine Dragons sitt nye studioalbum LOOM 28. juni. Albumet er produsert av bandet selv sammen med deres mangeårige samarbeidspartnere Mattman og Robin. LOOM inneholder ni nye spor, inkludert hitsingelen “Eyes Closed”. Bandet har teamet opp med J. Balvin på en ny versjon av låten som er ute i dag.

03-05-2024

Lukas Graham tilbake med ny musikk!

 

Våre danske venner i Lukas Graham er tilbake med den nye låten “Cheat Code”. Dette er deres første nye utgivelse siden fjorårets 4 (The Pink Album).

Med "Cheat Code" introduseres en ny, men nostalgisk lyd fra Lukas Graham, og er den første singelen fra kommende album.

Den nye singelen er skrevet med den amerikanske låtskriveren Autumn Rowe og den nederlandske hitprodusenten Kizzo, kjent for sitt arbeid med Jon Batiste på det Grammy-vinnende albumet We Are. Kizzo har tidligere jobbet med artister som Usher, Dua Lipa, Jason Derulo og Ava Max.

 

Vokalen til “Cheat Code” ble spilt inn foran et livepublikum på legendariske VEGA i København. I løpet av åtte dager og netter på rad ble fans invitert til å delta i studioopptakene live på scenen. Denne unike og intime live-opplevelsen, også kjent som "The Recording Experience", har ført til flere vokalopptak som kommer til å bli hørt på låter fra det nye albumet.

Utgivelsen av "Cheat Code" kommer ett år etter 2023-utgivelsen av bandets mest autentiske og reflekterende album til dags dato: 4 (The Pink Album), etterfulgt av utsolgte turneer rundt om i Europa, Storbritannia og USA.

 

Til sommeren kan Lukas Graham oppleves live flere steder i Norge.

02-05-2024

BRÆTZ med powerlåt til alle jenter der ute!

Brætz er jentegruppen vi alle har savnet! For unge jente og gutter er dette en ren fest med godteri og glitter! De voksne dras også rett tilbake til ungdommen med 2000-tallets beste sound, PÅ NORSK! I mangel på jenter i festmusikken er dette noe vi endelig får servert med blikkfangende glittermasker og ekte girlpower! Dans jenter, dans dans!  

Brætz har allerede rukket å etablere en fanbase, og med en rekke hits som slippes gjennom sommeren 2024 har Girly, Sporty og Sassy kommet for å bli.

I låten “Hat Meg” tar Brætz jentene oss med inn i festmusikken med ekte jentastemning! Låten er også en intro til hva BRÆTZ-universet kommer til å tilby fremover. Låten oppsummerer følelsen av å komme seg ut av et situationship, et svært relaterbart tema som mange vil kjenne seg igjen i. Men med en herlig feelgood-energi og fengende melodi, snur «Hat Meg» noe litt trist om til noe som får deg til ville danse.  Med innslag glitterstrøssel fra 2000s eurodance på toppen, får du med denne låten en umiddelbar god følelse og glede i deg! «Hat Meg» går ut til alle jenter og gutter som liker å danse og synge! 

Hør "Hat Meg" her

"Hat Meg" går ut til alle jenter og gutter som liker å danse og synge! Og så klart litt ekstra til alle jenter der ute!  

“100 jenter på din snap, men det er meg du sjekker location til på map”

02-05-2024

Astrid S slipper het favorittsingel: Hot Fever Dream!

Albumaktuelle Astrid S tar ingen pauser og slipper sin fjerde singel i år, “Hot Fever Dream” – ute i morgen! 

Låten blir tilgjengelig HER kl. 00:01! https://AstridS.lnk.to/HotFeverDream
 

“Hot Fever Dream” handler om å lengte etter å drømme om en het forelskelse. Feberdrømmer har typisk negative assosiasjoner, men i Astrids tilfelle pakkes feberdrømmen inn i en leken, svært fengende og sexy sommerlåt! 

Om låten sier Astrid S: 

“Hot Fever Dream er en av mine favorittlåter på albumet mitt! Det er den perfekte sangen for å manifestere en sommerflørt ;) Den handler om å være så hekta/forelsket i noen at du ikke kan vente med å sove, så du kan drømme om denne personen. Håper du liker den!!” – Astrid S 

I keep getting these hot fever dreams 

Where you’re taking me there   

If you know what I mean   

You keep showing up so casually   

Act so cool, but I swear   

That you’re following me   

Hot fever dreams   

Låten er produsert av Oliver Lundström (Carly Rae Jepsen, Robin Schulz, Dagny etc) og co-produsert av Astrid S, og skrevet av Astrid S sammen med Lara Andersson og Lundström. 

Astrid S annonserte andrealbumet “Joyride” i forrige uke. Albumet inkluderer de tidligere utgitte singlene «Two Hands», «First To Go», «Oh Emma» og «Hot Fever Dream» i tillegg til fem splitter nye låter, deriblant tittelsporet «Joyride». Forhåndslagre albumet HER! 

Mer om det kommende albumet Joyride: 
Astrid S slipper sitt andrealbum «Joyride» 24. mai. Popstjernen beviser stadig at hun er en artist på toppen av karrieren. Hun er en av Norges mest strømmede artister - Med over 5 milliarder strømninger av hitlåter som «Hurts So Good», «Think Before I Talk» og «It's OK if you forget me», er hun en global popstjerne med utsolgte verdensturnéer og flere priser i bagasjen, inkludert Spellemann og MTV. Hun har tidligere samarbeidet med talenter som JP Cooper, Shawn Mendes og NOTD. Men kanskje enda viktigere – hun har alltid vært i førersetet, gjort alt på sine egne premisser, skrevet og produsert sine egne låter samt regissert sine egne musikkvideoer. Andrealbumet Joyride tar oss med tilbake til der det hele startet. Ideen om tilbakevendende bilreferanser som rammen for albumet ble født ut av Astrid sine barndomsminner og de mange bilturene gjennom den norske landsbygda med faren hennes i oppveksten. De hørte på band som The Killers, Fleetwood Mac, Coldplay og HAIM, tidlige musikkimpulser som gjenspeiles gjennom hele det nye albumet. Det er en storøyd undring og lekenhet til stede: 
 
«Brikkene falt på plass etter at jeg skrev den første låten, Joyride. Det er et roadtrip-album og en hyllest til barndomsminnene og alle timene i bilen med pappa.» 

02-05-2024

Billie Eilish til Telenor Arena!

 

Billie Eilish tar med seg sin HIT ME HARD AND SOFT: THE TOUR  til Telenor Arena lørdag 26.april 2025.

Billetter er i salg fra fredag 3. mai kl. 10:00.

Dette blir hennes andre besøk til Norge. I 2018, kun 16 år gammel, spilte hun på Sentrum Scene under Bylarm-festivalen.

17. mai slippes hennes nye album HIT ME HARD AND SOFT, som er det tredje i rekkken.

Albumet er en mangfoldig og sammenhengende samling av sanger som ideelt lyttes til i sin helhet fra begynnelse til slutt.

HIT ME HARD AND SOFT gjør akkurat som tittelen tilsier: treffer deg hardt og mykt både lyrisk og lydmessig og tar deg med på en reiser gjennom et enormt og vidstrakt lydlandskap hvor man fordypes inn i et fullt spekter av følelser.

Igjen har hun teamet opp med FINNEAS, bror og mangeårige samarbeidspartner, som også har produserte albumet.

29-04-2024

Ny musikk fra UNDERGRUNN, Mabel, lille Caesar, Mötley Crüe og Bråtabrann

 

lille Caesar ute med ny allsang og annonserer sin første egne konsert!

 

Bråtabrann med hyllest til bøndene

 

UNDERGRUNN slapp i går den lekne og harde EPen Norge Elsker Rap, kun tre uker etter at de ble kåret til “Årets Spellemann”. Den splitter nye EPen byr på alt fra sampling av Trond Viggo Torgersen sin folkekjære låt “Tenke Sjæl” til harde rapvers på låten “Schnogodidougudugidoubudibow”.

 

Etter to år er Mabel tilbake med ny musikk i form av den nye singelen “Vitamins”. Låten er første smakebit fra hennes tredje kommende studioalbum Female Intuition. “Vitamins” er produsert av Tommy Brown (Victoria Monet/Ariana Grande), Anton Göransson og Steven Franks.

 

I 1993 spilte Johnny Cash inn et album med egenskrevne låter, men slapp kort tid etterpå American Recordings-utgivelsene og albumet ble lagt på hylla. American Recordings-serien gjenetablerte Cashs posisjon som en av verdens beste låtskrivere og introduserte ham samtidig til generasjoner av nye fans. Albumet Songwriter slippes nå 28. juni, og første låt, “Well Aright”, ble sluppet denne uken. Albumets 11 tidligere uutgitte låter har blitt oppdatert av Johnny Cash sin sønn John Carter Cash sammen med co-produsent David Ferguson og et knippe musikere som alle har spilt med Cash, blant andre Marty Stuart, Dave Roe og Pete Abbott.

 

Kjent for sine ikoniske liveopptredener og utsolgte turneer verden over, er Mötley Crüe tilbake med “Dogs of War”, deres første singel siden 2015. Verdens mest beryktede rockeband fortsetter å vise finger´n til alt og alle, akkurat slik de har gjort de siste 40 årene!

 

Den norske produsenten Flöber er mannen bak TikTok-farsottene “MINA” og “DUNK DUNK DUNK”. I dag slipper han et samarbeid med den lovende artisten Sevs for hans første utgivelse i 2024. “ALL NIGHT (Bromance)” er en fengende dance pop-låt med latin-inspirerte rytmer og sterke melodier.

 

Stephen Sanchez er i dag ute med en deluxe-utgave av sitt andre album Angel Face (Club Deluxe). Albumet inneholder hiten "Until I Found You" samt fem nye låter. Angel Face forteller historien om Sanchez sitt alterego "The Troubadour Sanchez”, som er en mann fra året 1958.

26-04-2024

Bråtabrann med hyllest til bøndene

Bråtabrann er et band med en sterk lokal forankring i bygde-Norge. Med opphav fra både Østfold og Finnskogen har de alle vokst opp med gårdsbruk og natur i god harmoni. Nå er våronna er smått i gang og snart ser vi spirende jorder og dyr på beite. Hva passer vel da bedre enn å gi ut en liten hyllest til bonden og livet på en gård? Bråtabranns nyeste låt «Her er det liv», handler akkurat om dette. Det takknemlige skråblikket om å kunne vie livet til det en elsker, som også gjør at vi andre menneskene i dette landet får gode matprodukter på vårt spisebord.  

På selveste langfredag slapp bandet en av countryhistoriens største klassikere i norsk drakt sammen med Oda Gondrosen. Låten ble tatt svært godt imot av publikum, allerede rukket å strømme over 100 000 ganger og er nå om dagen én av Norges mest delte låter på Spotify. 

Bråtabrann er Norges nye tilskudd på bygdeband-himmelen. Bandet har sine røtter fra Østfolds vide jorder og nå med sitt nye tilskudd også Flisa sine dype skoger. Bandets nye frontfigur Anders Trongaard har sitt opphav fra Flisa og er en kjent mann på musikkmiljøet i Hedmarken. Resten av gjengen består av fire svært habile konsert- og studiovandte musikere fra Trøgstad: Mats Raknerud, Ingvald Holmen Minge, Kristian Aadalen og Christoffer Dahl. Denne gjengen har både sammen, og hver for seg, turnert landet rundt med ulike konstellasjoner, samt gjort seg bemerket på flere plateinnspillinger.  

Fjoråret ble brukt til å etablere bandet, spille et utsolgt Krøsset i Oslo og slippe masse musikk. Mottakelsen var god noe som allerede resulterer i over 1 million streams, samt at deres første låt ‘Hjemmekjær’ klatret helt inn på lista over Norges mest delte låter på Spotify. 
 
I år skal bandet bygge videre på den gode starten med større konserter, gode låtslipp og masse moro. Flere av konsertene er allerede annonsert og vi kan glede oss til å se Bråtabrann på Countryfestivalen på Vinstra, Norsk Countrytreff på Breim, Rebel City Roots Festival i Båstad. 

25-04-2024

lille Caesar ute med ny allsang og annonserer sin første egne konsert!

Sist fredag 19. april slapp lille Caesar sin neste allsang i rekken og i dag annonserer han sin første egne konsert. Fredag 27. september spiller han hele to konserter på Parkteatret i Oslo, både fri alder og 18+. Du skal ikke se bort ifra at det dukker opp en eller to gjester på scenen i løpet av kvelden. 

Billetter er i salg allerede nå: https://www.ticketmaster.no/artist/lille-caesar-billetter/1280643 

Låten som kom på fredag, har allerede levert sterkt. Du skal ikke se bort ifra at du møter folk på gatene som synger «hva om jeg slutta å bry meg».  

Om låten sier Adam følgende: 

«hva om jeg slutta og bry meg» kan tolkes på flere måter, men jeg ser det sånn at det har blitt for vanlig med giftighet og spill i relasjoner og jeg skulle ønske at vi bare kunne kastet BS’en ut av vinduet og leve som om vi faktisk skjønner at vi skal dø. Så gi dine loved’ones roser mens de lever. Slutte å bry oss om hva folk tenker om oss, kanskje da er det lettere å åpne opp øynene for de rundt oss".

2023 ble året der lille Caesar for alvor fikk sitt gjennombrudd noe som toppet seg med P3 Gull-nominasjon. Etter å ha sluppet låter som gikk rett hjem i hjertet hos folket, opptrådd på VG-lista, Stavernfestivalen, Norway Cup og ikke minst bygget en sterk fanbase, er han klar for vår, allsang og sterke låtslipp.  

lille Caesar aka Adam Gryting har opparbeidet seg en enorm musikalsk erfaring tross sin unge alder. Drammensgutten har alltid hatt en stor forkjærlighet for musikk, og allerede da han var ett år gammel hermet han etter tonene som hans mor sang. Som 14-åring deltok han i Norske Talenter og kom helt til finalen der han sjarmerte dommerne og det norske folk med sin særegne stemme og kjappe kommentarer. Sammen med sin bror og far, som har vært en viktig støtte for ham i hans musikalske karriere, har han vært å se på TV-skjermen. Blant annet på Beat for Beat og Allsang På Grensen, der han gjorde sterke versjoner av andre sine låter.   

Adam har vokst opp i et miljø der han ble eksponert for ulike kulturer og type musikk, noe som har påvirket hvor han henter inspirasjon fra og hva han skriver om. I 2020 slapp han sin debutlåt på engelsk, "Be Alright", som ble ukas låt på P3. Siden da har han sluppet mye musikk, men i 2022 valgte han å begynne å skrive på norsk og endret artistnavnet sitt til lille Caesar. Første låt på norsk kom i august 2022 og het «de andre». Mottakelsen var veldig god, og låta gjorde og en fin figur i NRK-serien VGS, som Adam medvirket i. I 2023 så fikk vi servert flere låtslipp fra artisten, blant annet hitten «brenner» og «laken» sammen med Aiba, før han på starten av dette året hoppet på Hkeem sin EP med låten «Mellom 4 vegger» og Oscar Blesson sin «TOMROM».

22-04-2024

Astrid S annonserer albumet Joyride – ute 24. mai!

Astrid S slipper sitt andrealbum «Joyride» 24. mai. Popstjernen beviser stadig at hun er en artist på toppen av karrieren. Hun er en av Norges mest strømmede artister - Med over 5 milliarder strømninger av hitlåter som «Hurts So Good», «Think Before I Talk» og «It's OK if you forget me», er hun en global popstjerne med utsolgte verdensturnéer og flere priser i bagasjen, inkludert Spellemann og MTV. Hun har tidligere samarbeidet med talenter som JP Cooper, Shawn Mendes og NOTD. Men kanskje enda viktigere – hun har alltid vært i førersetet, gjort alt på sine egne premisser, skrevet og produsert sine egne låter samt regissert sine egne musikkvideoer. 

Andrealbumet Joyride tar oss med tilbake til der det hele startet. Ideen om tilbakevendende bilreferanser som rammen for albumet ble født ut av Astrid sine barndomsminner og de mange bilturene gjennom den norske landsbygda med faren hennes i oppveksten. De hørte på band som The Killers, Fleetwood Mac, Coldplay og HAIM, tidlige musikkimpulser som gjenspeiles gjennom hele det nye albumet. Det er en storøyd undring og lekenhet til stede:

«Brikkene falt på plass etter at jeg skrev den første låten, Joyride. Det er et roadtrip-album og en hyllest til barndomsminnene og alle timene i bilen med pappa.»

Albumet inkluderer de tidligere utgitte singlene «Two Hands», «First To Go» og «Oh Emma», i tillegg til seks splitter nye låter, deriblant tittelsporet «Joyride».

Astrid sammenligner prosessen med å lage det nye albumet med speeddating. Hun har gått ut av komfortsonen og hoppet inn i sessions med mange ulike produsenter, som blant annet JT Daly (K. Flay, Benson Boone, PVRIS), Oliver Lundström (Carly Rae-Jepsen, Dagny) og Matias Téllez (girl in red, Sondre Lerche, Maisie Peters). Hun har tatt flere steg inn et mer organisk sound enn det vi tidligere har hørt. Elementer av country, indie og rock blandes med en solid dose friskhet, uten at det går på bekostning av Astrids unektelige popteft. 

«Vi jobbet mer lekent i studio. Noen låter ble til etter impulsive jamsessions.»

Tekstmessig har Astrid funnet ny energi i låtskrivingen og er mer leken enn noensinne. Bilmetaforene florerer og vi cruiser rundt til historier om forelskelse, frihetsfølelse, hjertesorg, begjær og vennskap som tar slutt. Vi stopper innom bensinstasjonen for litt casual linedance. Det er en sterk følelse av at denne plata, og Astrid selv, leker seg selvsikkert med popsjangeren og tar ansvar for sin egen skjebne. Det er en joyride og Astrid sitter godt ved rattet.

Mer om Astrid S:

Astrid vokste opp midt i landet, i den lille bygda Berkåk i Rennebu. Musikkinteressen hennes startet tidlig. Hun tok pianotimer som femåring og spilte fløyte i skolekorps. Hun minnes bilferier med familien som barn, hvor hun ble helt oppslukt av musikken som runget på bilstereoen: «Det var som å tre inn i et magisk univers, hvor jeg dagdrømte om å opptre på en scene og spille inn musikkvideoer.»  

Som 16-åring deltok hun i talentprogrammet Idol, og fanget oppmerksomheten til det norske folk og musikkbransjen.

«Det er en rar følelse å oppdage det man er ment til å gjøre. Alt ga mening da jeg var med på Idol. Det føltes som jeg gikk rundt i en konstant rus av endorfiner.»

Det etterlengtede debutalbumet Leave it Beautiful kom ut i 2020. Det ble spilt inn mellom Stockholm og Los Angeles i 2019, sammen med den svenske produsentduoen Jack & Coke. De fengende elektropoplåtene og en mer moden stemme, markerte et skifte i karrieren til Astrid. Mens hun tidligere ble dratt mot melodien og produksjonen av en låt, ble teksten nå hovedfokuset for henne.

22-04-2024

Ny musikk fra Taylor Swift, Pearl Jam, Hiwa, Cian Ducrot og DJ Snake!

 

Taylor Swift – THE TORTURED POETS DEPARTMENT

 

Hiwa med en siste avskjed til de som ikke er en del av reisen lenger - “Pannekyss”  

 

Universal Music og United Stage leter etter Norges nye countrystjerne!

 

Grungelegendene Pearl Jam er i dag ute med albumet Dark Matter. Albumet er produsert av Andrew Watt og er bandets tolvte studioalbum i rekken og første utgivelse siden Gigaton fra 2020. Dark Matter fått gode anmeldelser og flere mener dette er bandets beste på flere år hvor de går tilbake til sine grunge-røtter! I fjor trakk Pearl Jam seg tilbake til Shangri-La Studios i Malibu hvor de i løpet av tre uker skapte Dark Matter.

 

Med musikalsk innflytelse fra country-, rock-, folk-, pop- og bluegrass-artister er Oklahomas stigende country-stjerne Wyatt Flores klar med EPen Half Life. EPen følger opp fjorårets debut Life Lessons, og har en fot i livet og den andre i døden.

 

Den franske DJ og produsentem DJ Snake har slått seg sammen med mexikanske Peso Pluma på den nye låten “Teka”. DJ Snake fikk selskap på scenen av Peso Pluma under sitt eksplosive sett på Coachella hvor de sammen fremføte låten live for første gang.

 

Med låter som “I´ll be Waiting” og “All For You”, begge gull i Norge, fikk den irske singer-songwriteren Cian Ducrot sitt store gjennombrudd. Debutalbumet Victory gikk rett til #1 i Storbritannia og Irland og har gått til gull her hjemme. Med nærmere fire millioner visninger på en teaser av den nye låten “Here It is” krevde fansen at han slapp låten og nå har de blitt hørt! I dag er endelig “Here It is” ute. Låten er skrevet og produsert sammen med Tristan Salvati. Om singelen sier Cian selv; “Here It Is’ is a song I wrote about the aftermath of something tragic tearing a relationship apart. Sometimes something happens and no matter how hard the two people try to heal and make things better it’s not enough and they begin to fall apart”.

 

Gøteborg-bandet Styva Linan slapp i 2022 debutalbum Dallas, som brått en snakkis i Sverige. I dag slipper den kritikerroste kvintetten sin nye singel “Björkåsen” og i kveld kan de oppleves live på Kampen Bistro i Oslo. 

19-04-2024

Universal Music og United Stage leter etter Norges nye countrystjerne!

Universal Music og bookingbyrået United Stage ser nå etter en countrystjerne mellom 18-30 år som har et brennende ønske om å bli artist, og som synger på norsk. Vi arrangerer auditions, og vinneren går av med en platekontrakt og bookingavtale og opptreden på countryfestivalen i Seljord.

"Vi ønsker å fylle det vi anser som et hull i et voksende marked for countrymusikken i Norge, nemlig den neste generasjonen countryartist som synger på norsk"
forteller Marie Komissar, A&R director og head of local i Universal Music Norge. 

Hun fortsetter: "Vi leter etter noen med artistisk x- faktor som på en genuin måte engasjerer med sin musikalske historiefortelling". 

Steder vi besøker: 

Elverum, Central Scene, 6. Mai   
Bø, Kroa, 7. Mai
Fredrikstad, St. Croix-huset, 8. Mai

Fristen for påmelding er 1. mai 

Det er en åpen konkurranse, og det er åpent for publikum å komme og heie frem sin favoritt. Dørene åpner kl 18. Det vil være en jury på plass som velge vinner basert på bidragene i de tre byene. I hver by blir det valgt et par deltakere som går videre – før vi deretter velger en som får platekontrakt, bookingavtale og opptreden på Countryfestivalen I Seljord. Juryen består av Marie Komissar (A&R Director og Head Of Local) og Håkon Hovde (A&R Manager) fra Universal Music Norway og Jan Roger Andreassen (Senior Agent) fra bookingbyrået United Stage. 

Påmelding: www.countrystjerne.no

19-04-2024

Taylor Swift - THE TORTURED POETS DEPARTEMENT

 

I dag er ventetiden over - Taylor Swift er endelig ute med sitt nye album THE TORTURED POETS DEPARTMENT.

Albumet er hennes ellevte studioalbum i rekken og er skrevet og produsert sammen med Jack Antonoff og Aaron Dessner.

Taylor annonserte albumet under årets Grammy-utdeling da hun mottok prisen for “Best Pop Vocal Album”.

THE TORTURED POETS DEPARTMENT inneholder 16 sanger med samarbeid fra Post Malone og Florence + the Machine.

Albumet følger opp hennes Midnights fra 2022 samt reutgivelsene av Speak Now (Taylors Version) og 1989 (Taylors Version).

 

Tracklist :

THE TORTURED POETS DEPARTMENT

SIDE A

Fortnight (feat Post Malone)

The Tortured Poets Department 

My Boy Only Breaks His Favorite Toys

Down Bad

SIDE B

So Long, London

But Daddy I Love Him

Fresh Out the Slammer

Florida!!! (feat Florence + the Machine)

SIDE C

Guilty as Sin?

Who’s Afraid of Little Old Me?

I Can Fix Him (No Really I Can)

loml

SIDE D

I Can Do It With a Broken Heart

The Smallest Man Who Ever Lived

The Alchemy

Clara Bow

Jack Antonoff an Aaron Dessner.

19-04-2024

Hiwa med en siste avskjed til de som ikke er en del av reisen lenger - «Pannekyss»

- “Pannekyss” er en siste avskjed med de som ikke lenger er en del av reisen, men som fortsatt har en spesiell plass i hjertet mitt. Takk for alt, både det gode og det vonde. Kyss på panna, tilbake til striden. Låtas første del er et brev til det som var, mens den andre delen er som Batman i nattens mørke – klar når søkelyset treffer.” - Hiwa

I 2023 lanserte Hiwa sin debut-EP «Alt Det Her For Hva», et audiovisuelt kunstverk.

Denne seks-spors EP-en, inkludert debutsingelen «95» og en ni minutters kortfilm regissert av Hiwa selv, tar oss med på en reise gjennom en tåke av følelser og refleksjoner. I filmens sentrum står «The Muse», inspirasjonens flamme og reisens egentlige mål – å omfavne kunsten fullt ut, uten å ofre kjærlighet eller identitet.

Opplev kortfilmen her: https://www.youtube.com/watch?v=lkPxUO2mrUk

Med en distinkt lyd der Midtøstens rytmer danser med Nordens toner, har Hiwa formet et unikt musikalsk landskap. Hans lyd er en invitasjon – en oppfordring til å la musikken fylle rommet, fra høyttalerne og rett inn i sjelen. Fra mixtapes til hit-singler, har Hiwa, ofte i samarbeid med produsenten Pacify, markert seg som en artist som ikke bare høres – men føles.

Produsenten Pacify har gjort seg bemerket i musikkbransjen med sin innovative tilnærming til produksjon. Han har vært en drivkraft bak alle utgivelsene til Hiwa, og sammen har de skapt et lydbilde som fanger essensen av kultur.

Pacify ble Spellemannsnominert for årets produsent, en anerkjennelse som understreker hans betydelige innflytelse og bidrag til norsk musikk. Hans imponerende credits inkluderer samarbeid med Yasin på låten “Lokalisering”, Jonas Benyoub med “Spor i Snøen”, Delara på “City of God”, og han har også bidratt til soundtracket for NRK serien “Flus”.

Med en slik bredde i produksjonsarbeidet har Pacify etablert seg som en nøkkelfigur i utviklingen av den moderne norske musikkscenen, og hans arbeid fortsetter å inspirere og påvirke artister og lyttere.

18-04-2024

Legenden Mark Knopfler ute med nytt album

 

Mark Knopfler er i dag ute med sitt tiende solostudioalbum One Deep River.

Albumet inneholder 12 nye låter med hans klassiske gitarspill, poetiske fortellertekster og varme Geordie-vokaltone.

Tittelsporet One Deep River gjenspeiler Knopflers dype hengivenhet for elven som renner gjennom hans barndomsby Newcastle. "Crossing the Tyne is always on your mind. It's what you were doing when you were leaving as a youngster and that feeling is always the same every time you do it. You're heading out or you're coming back, and it just connects with your childhood. The power of it doesn't go away", sier Knopfler.

One Deep River byr på Knopfler-klassikere hvor han har hentet inspirasjon fra blues, folk, og rock.

Albumet ble produsert av Knopfler og hans mangeårige samarbeidspartner Guy Fletcher og ble spilt inn i hans eget British Grove Studios i London.

12-04-2024

Dagny slipper Strawberry Dream; siste smakebit før album!

Lytt til ‘Strawberry Dream’ her: https://Dagny.lnk.to/StrawberryDream 

Samtidig som popsensasjonen Dagny er på Europturné slipper hun i dag låten ‘’Strawberry Dream’’, som er siste drypp før hennes neste album ELLE ser dagens lys. ELLE vil inneholde 8 spor, inkludert tidligere utgitte låter som "Heartbreak In The Making", "Same Again (For Love)", "Ray-Bans" - samt "Strawberry Dream". 

Å følge opp den suksessen til hennes kritikerroste debutalbum "Strangers / Lovers" var en stor oppgave. Aldri redd for å ta en dristig tilnærming, begynte et forlokkende konsept å ta form, som ville tillate Dagny å bearbeide følelsene sine samtidig som hun bevarte sin kreative frihet. Etter å ha rundet av 2023 med et fullsatt Oslo Spektrum står nå ELLE for tur - den første delen i en trilogi av mini-album, som representerer overdrevne sider av Dagny sine unike personlighetstrekk og samtidig beholder friheten til å utforske ulike sounds. 

ELLE er en håpefull og håpløs romantiker, men har samtidig en tydelig sårbar side som skinner gjennom i musikken. Låter som fremhever ELLEs tendenser, lærepenger, følelser og refleksjoner på det å falle inn og ut av kjærlighet. Dette er og perspektiver som vises i “Strawberry Dream”. 

Om låten sier Dagny: 

"Hvis vi var i en romantisk komedie, ville “Strawberry Dream” vært soundtracket til den scenen hvor hovedpersonen innså at selveste kjærligheten har vært der, rett under nesen på en, hele tiden. Og nå er det på tide å gjøre noe med det. Litt som min favoritten min; Bridget Jones, og hennes Mark. De sier jo at noe sånt som 70 prosent har møtt sitt livs kjærlighet før fylte 21 år. Jeg synes det høres helt villt ut, men hvem vet?  Som en ekte smågodtentusiast, er tittelen inspirert av godbiten “Strawberry Dream”, et fast innslag i godteposen min".

I denne album-prosessen vendte Dagny tilbake til studioet for å samarbeide med låtskrivere som Nick Hahn (Rita Ora, Sigrid), Mozella (Miley Cyrus, Rihanna), Oliver Lundström (Carly Rae Jepsen), Maria Hazell (Mabel, ALMA) og Rat City. Resultatet er et variert, ærlig og dynamisk album bestående av åtte spor, med en sammenhengende og engasjerende følelsesmessig tråd. Fra intime og sårbare øyeblikk til store, følelsesladde poplåter som vil få lytterne til å synge av full hals, har Dagny gitt en nydelig smakebit på sine låtferdigheter med ELLE, og dette er bare begynnelsen. 

BIO: 

Dagny Norvoll Sandvik er en uimotståelig popkraft. Dagnys musikk er blitt strømmet over en milliard ganger, hun har blitt nominert til 7 norske Spellemannpriser, skrevet låter med og for artister som Katy Perry, Ashnikko og Julie Bergan, og samarbeidet med artister som de Liverpool-baserte indie-rockbandet The Wombats, den amerikanske superprodusenten Steve Aoki, og flere norske artister Kygo, Astrid S og Seeb. 

Dagnys debutalbum "Strangers / Lovers", utgitt i oktober 2020, bekreftet hennes musikalske kvaliteter og ga opphav til hittsingelen "Somebody", som alene har over 96 millioner strømminger på Spotify. Albumet ble hyllet av The Guardian (tordnende synthpop-eksplosjon), The Independent (blendende pop - 8/10), BBC Music (en av de mest sikre debuttene i 2020), The Metro (en strømlinjeformet samling av fengende låter - Album of the Week) og flere andre. 

11-04-2024

Billie Eilish annonserer nytt album

Billie Eilish har i dag avslørt at hun kommer med nytt album på selveste 17. mai.

Det nye albumet har fått tittelen HIT ME HARD AND SOFT og blir hennes tredje i rekkken.

Albumet er en mangfoldig og sammenhengende samling av sanger som ideelt lyttes til i sin helhet fra begynnelse til slutt.

HIT ME HARD AND SOFT gjør akkurat som tittelen tilsier: treffer deg hardt og mykt både lyrisk og lydmessig og tar deg med på en reiser gjennom et enormt og vidstrakt lydlandskap hvor man fordypes inn i et fullt spekter av følelser.

Igjen har hun teamet opp med FINNEAS, bror og mangeårige samarbeidspartner, som også har produserte albumet.

Billie fortsetter innsatsen for å minimere avfall og bekjempe klimaendringer og benytter 100 % resirkulerbare materialer til de fysiske formatene som slippes i fire forskjellige varianter.

08-04-2024

Vinnere av Spellemann 2023 - fra Universal Music

I går kveld gikk Spellemann 2023 av stabelen og vi er stolte av å kunne presentere følgende vinnere for låter de har gitt ut på distribusjon hos Universal Music. Vi gratulerer alle vinnere!

UNDERGRUNN

UNDERGRUNN stakk av med kveldens gjeveste pris, Årets Spellemann. UNDERGRUNN har satt et tydelig preg på den norske musikkscenen med albumene UNDERGRUNN og Egoland. På tampen av året solgte de ut Oslo Spektrum hele to (!) ganger.

Cezinando

Cezinando sikret seg to priser i kategoriene Pop og Årets Tekstforfatter for albumet Sprengkulde, som er utgitt via distribusjon hos Universal Music. Helt siden gjennombruddet i 2017 med "Håper du har plass", har Cezinando sikret sin posisjon som en av Norges mest spilte artister.

Carina Dahl

Carina Dahl vant sin første Spellemann da hun stakk av med pris i kategorien Festmusikk. Carina hadde et travelt fjorår med over 50 spillejobber, og i tillegg hadde hun hennes beste år med plasseringer på den norske topplista. Carina Dahl gir ut musikk distribuert av Universal Music. 

05-04-2024

Ny musikk fra Astrid S, Imagine Dragons, Glass Animals, Chappel Roan samt album fra Conan Gray!

 

Astrid S slipper nær låt om vennskap: “Oh Emma”

 

Imagine Dragons er tilbake med “Eyes Closed”. Låten er en god blanding av alternativ, rap, elektronisk og rock og frontmann Dan Reynolds sier selv; “After taking some time off the road and spending time catching up with family and loved ones, I finally have felt the desire to go back to the sonic places that originally brought me the most joy, but with a new outlook and mentality. The world looks much different after being a band for more than a decade. But some things will always remain the same. It’s finding that right balance of nostalgia and freshness that brings me the most joy in the studio. We had a lot of fun making this one and hope you enjoy it too”. Se musikkvideo HER.

 

Med fenomenet “Heat Waves”, som har over 7 milliarder streams, er den britiske kvartetten Glass Animals tilbake med “Creatures in Heaven”. Låten omhandler et intenst vennskap som tok slutt for tidlig og blir å finne på deres fjerde album, I Love You So F***ing Much, som slippes 19. juli.

 

Chris Abolade slapp sitt debutalbum tidligere i vinter og nå er albumet endelig komplett. Den siste låten ut er “OIOIOI” med Branco, selve rapkongen i Danmark. En deilig kombinasjon av norsk og dansk hip-hop med en fengende beat – rett og slett en av de sterkeste låtene på albumet. Abbo sin album rollout har vært vanskelig å ikke få med seg etter et frieri, utdrikningslag og et bryllup uten en brud. Siden da har han dratt ut på en Norgesturné som har solgt svært godt. Låten er produsert og skrevet med Kristoffer Grobstok.

 

Benjamin Ingrosso er i disse dager ute på sin Better Days Tour og tar turen til Oslo hvor han spiller to utsolgte konserter på Sentrum Scene 12. og 13. april. I dag slapp han sin nye singel med samme navn som turneen, “Better Days”. Låten følger opp “Kite” som toppet den svenske hitlisten og vært inne i Topp 50 i Norge. “Kite” har over 11 millioner streams og er listet på blant andre NRK P3 og NRJ.

 

Svenske Lancelot har teamet opp med Emma Steinbakken på “Vår Kärlek”. Låten er produsert av Niklas Berglöf som Lancelot tidligere har jobbet med, men denna gangen er også Anna Ahnlund og Daniel Ögren fra den kritikerroste gruppen Dina Ögon medprodusenter. Nils Törnqvist fra bandet Amason er med trommer.

 

Gen Zs popkonge Conan Gray er i dag ute med albumet FOUND HEAVEN. Grays etterlengtede album er co-produsert av legendariske Max Martin (The Weeknd, Adele, Ariana Grande), Greg Kurstin (Adele, Beck, Sia, Pink), samt Shawn Everett (Kacey Musgraves, The Killers). FOUND HEAVEN inneholder de tidligere utgitte “Alley Rose”,, “Lonely Dancers”, “Killing Me", "Winner" og "Never Ending Song". Disse singlene alene har over 100 millioner streams, og har mottatt ros fra Billboard, RollingStone og Vogue, for å nevne noen.

 

Den amerikanske sangeren og låtskriveren Chappel Roan er kjent for sin kraftige og teatralske stemme og beskriver selv sin stil som "mørk pop med balladeundertoner". Hun slo igjennom med låten "Pink Pony Club" i 2020 og slapp sitt debutalbum The Rise and Fall of a Midwest Princess i september i fjor. Nå er hun ute med den nye singelen “Good Luck, Babe!”.

05-04-2024