Nyheter

Bråtabrann kickstarter 2024 med ny låt og ny vokalist

Det har skjedd masse spennende ting på Bråtabrann sin front siden dem spilte på et utsolgt Krøsset tidlig i november 2023. Ny musikk har blitt jobbet med, konserter har blitt annonsert og bandet har fått seg et helt nytt medlem. Den særdeles scenevandte musikeren og låtskriveren Anders Trongaard fra Flisa er bandets nye frontfigur! 

Første låt for året er «Kom inn» som omfavner det inkluderende livet som ofte kommer til syne på bygda, uavhengig om det er i Indre Østfold, Finnskogen eller andre steder i det landstrakte land. Døra står rett og slett alltid åpen for gode mennesker og god stemning.  

Bråtabrann er Norges nye tilskudd på bygdeband-himmelen. Bandet har sine røtter fra Østfolds vide jorder og nå med sitt nye tilskudd også Flisa sine dype skoger. Bandets nye frontfigur Anders Trongaard har sitt opphav fra Flisa og er en kjent mann på musikkmiljøet i Hedmarken. Resten av gjengen består av fire svært habile konsert- og studiovandte musikere fra Trøgstad: Mats Raknerud, Ingvald Holmen Minge, Kristian Aadalen og Christoffer Dahl. Denne gjengen har både sammen, og hver for seg, turnert landet rundt med ulike konstellasjoner, samt gjort seg bemerket på flere plateinnspillinger.  

Fjoråret ble brukt til å etablere bandet, spille konserter og slippe masse musikk. Mottakelsen var god noe som resulterer i over 1 million streams allerede, samt at deres første låt ‘Hjemmekjær’ klatret helt inn på lista over Norges mest delte låter på Spotify. 


I år skal bandet bygge videre på den gode starten med større konserter, gode låtslipp og masse moro. Flere av konsertene er allerede annonsert og vi kan glede oss til å se Bråtabrann på Countryfestivalen på Vinstra, Norsk Countrytreff på Breim, Rebel City Roots Festival i Båstad og allerede i mars sammen med Carina Dahl på Tau! Flere konserter kommer til å bli annonsert fremover. 

02-02-2024

Ny musikk fra Ramón, Ice Spice, Odin, Brittany Howard, Coi Leray, Fletcher og Odin

I femte episode av Hver gang vi møters tolker artistene Ole Ivars, representert av bandmedlem William Kristoffersen. For Ramón falt valget på låten “Kalle med fela” som nå har blitt til "aldri mer dans" med et preg av Ramón sitt gjenkjennbare sound. Låten “wow” som han fremførte på Matoma sin dag, nådde en førsteplass på topplisten i Norge. Ramón har i 2023 spilt en stappfull festivalsommer, lansert sitt neste prosjekt Torres Tivoli og ikke minst annonsert Spektrum. Nå tar tivoliet en aldri så liten vinterpause og Ramón blir å se på TV-skjermen hver helg i starten på 2024. Den 14. sesong av den folkekjære serien starter Hver Gang Vi Møtes. Til sammen er de sju artister som har møttes for å hylle og utforske hverandres respektive musikalske univers, der alle har "sin" dag, som det etter hvert har blitt hetende. Sammen med Matoma, Emelie Hollow, Mari Boine, Highasakite, Ole Ivars og Odin Staveland skal de tolke hverandre sine låter 

Den fem ganger Grammy Award®-vinnende artisten Brittany Howard, deler i dag den tredje singelen, "Prove It To You" fra det kommende albumet, WHAT NOW – som blir hennes andre soloalbum og slippes 9. februar. På "Prove It To You" leverer Howard et euforisk dansespor. Sammen med mangeårige samarbeidspartner Shawn Everett (The Killers, SZA, Miley Cyrus, Adele), produserte Brittany opprinnelig hele sporet i Reason Drum Sequencer, som var første gang hun brukte virtuelle trommemaskiner, og første gang hun produserte en dans spor. Når sporet tok form, gjenskapte hun og bandet hennes sangen i en live-setting for sluttproduksjon, som fortsatt fanger essensen av dansemusikk som hun opprinnelig satte seg for å fange 

På lørdag 27. januar er det William Kristoffersen fra Ole Ivars som skal hedres med musikk på Hver gang vi møtes. Da Emelie Hollow skulle velge låten hun skulle tolke, valgte hun en låt som hadde ekstra personlig betydning for henne. “Da jeg skulle velge en låt av Ole Ivars for å tolke, tenkte jeg først at det kom til å bli vanskelig, men det viste seg å være kanskje den letteste for meg. Jeg kom helt tilfeldigvis over "Jeg vet du er borte" og falt for den med en gang. Teksten som handler om å miste noen man står nær, snakket veldig til meg. Min tante som dessverre gikk bort i fjor, var en kjempe Ole Ivars-fan, så dette ble på en måte en hyllest til hun også” De siste årene har Emelie etablert seg som en av våre største artister, både som låtskriver for andre og som en artist hvis stemme kan få et helt konsertlokale til å nærmest glemme å puste. Hennes samarbeid med Alan Walker, låten Lily, er til dags dato strømmet mer enn tre milliarder ganger og hennes siste album ble i Aftenposten omtalt som "instant gåsehud". 

Fletcher er ute med singelen "Lead Me On", som er første singel fra hennes kommende album In Search Of An Antidote. For å bringe singelen til live, har Fletcher samarbeidet med artister som Aldae, Jon Bellion, Monsters & Strangerz og Michael Pollack, som er kjent for sine Diamond-sertifiserte singler med artister som Justin Bieber og Miley Cyrus. Singelen har fått en tilhørende musikkvideo, regissert av Alexandre Moors.  

På lørdag den 27. januar er det Ole Ivars, presentert av William Kristoffersen, som skal hedres med musikk på Hver gang vi møtes. Når det gjaldt utvelgelse av låt for Odin, falt valget på en av deres mest kjente låter "Jag trodde änglarna fanns". “Jeg ønsket å prøve å gi denne klassiske melodien til Ole Ivars og William åpenhet. I tillegg lurte jeg litt på, hva kan en danselåt være? Versjonen har en retning, og en spenning, før den får et volta, og blir til noe helt annet. Når jeg var liten sa mine besteforeldre alltid at jeg spilte jo trommer, jeg hadde jo rytme i kroppen, så de kunne ikke skjønne hvorfor jeg ikke ville danse. Så denne er til William, men også til mine besteforeldre." "Long natt” som han fremførte i første episode, Matoma sin dag, nådde en 10. plass på Spotify.  

Coi Leray åpner 2024 med singelen "Wanna Come Thru". Låten markerer en ny æra for den flere ganger Grammy-nominerte rapperen og er et samarbeid med den kjente produsenten Mike WiLL Made-It, som tidligere har jobbet med artister som Beyonce og Rihanna. Denne æraen følger opp et suksessrikt 2023 for Coi, med slippet av hennes album COI, som blant annet inneholder hitten “Players”. 

I dag slipper rap-prinsessen Ice Spice singelen "Think You The Shit?(Fart)", en låt som spiller på hennes sans for humor. Ice Spice delte nylig et klipp av låten på TikTok og den har siden gått viralt. Dette følger opp et år med braksuksess for rapperen, som startet fjoråret med sitt debutalbum Like?.  

Mark Knopfler har annonsert sitt tiende solo studio-album, One Deep River, som slippes 12. april. Albumet inneholder 12 nye låter fra Knopfler, som frehever hans varme vokal, poetiske låtskriving og utmerkede gitarferdigheter. One Deep River ble produsert av Knopfler og hans mangeårige samarbeidspartner Guy Fletcher, og ble spilt inn i hans toppmoderne British Grove Studios i London. Knopfler er for mange kjent som vokalist og formann I Dire Straits, et band som var del av å forme musikklandskapet på 80-og 90-tallet.  

26-01-2024

Benjamin Ingrosso er tilbake - Ny singel "Kite" slippes i dag

Benjamin Ingrosso innleder 2024 med å gi ut den nye singelen "Kite" i dag, 26. januar. "Kite" er den første smakebiten på Benjamin Ingrossos kommende album som slippes i løpet av året. Denne våren og sommeren legger Benjamin ut på sin «Better Days Tour», hvor han blant spiller to utsolgte konserter på Sentrum Scene i Oslo, 12. og 13. april.

HØR PÅ "KITE"

"Kite" ble skrevet av Benjamin sammen med Anya (Kylie Minogue), Jon Shave (Britney Spears, Zayn), Salem Al-Fakir og Vincent Pontare og er produsert av Jon Shave og Vargas & Lagola (Avicii, Madonna, Sia, A$AP Rocky, Lady Gaga).

– Kite handlar för mig om den första gången du träffar någon ny och känslan du får att allt är möjligt, den eufori och frihet du känner när du träffar någon som får dig att känna som om du svävar högt över alla andra. Men det kan också handla om vad som helst som får dig att känna dig levande. Det kan handla om att livet är en fest och att våga testa sina vingar, om att vara ung och ha kul, men också om att bli kär och att förlora kärleken, sier Benjamin Ingrosso.

Med «Kite» utvikler Benjamin sin musikalske retning, hvor han hentet inspirasjon fra melodiene som fylte barndomshjemmet hans. Den reflekterer en blanding av eldre musikaler, klassisk svensk pop og soul fra 70-tallet, samtidig som den utforsker nyere musikalske stiler, spesielt fra slutten av 90-tallet, både musikalsk og visuelt.

– I den nya musiken har punkens råhet och smuts fått större utrymme, och jag har medvetet valt bort det mer polerade och 'moderna' soundet. 'Tidlöshet' är ett nyckelord för allt jag har försökt att skapa nu. Texterna är mer rakt på sak, skrivna utifrån personliga upplevelser men ibland med ett bredare perspektiv. Jag har nog aldrig varit så här exalterad över min musik som jag är med den här låten och all ny musik ni kommer få av mig detta år, sier Benjamin Ingrosso.

I dag er det også premiere på videoen til «Kite», regissert av Maksym Rovenko og produsert av Fanny Blom/KIN. 

SE MUSIKKVIDEOEN

Med over 850 millioner strømminger, en imponerende samling av gull- og platinasertifiserte singler og tre fullengde-album som alle har toppet lister, har Benjamin Ingrosso etablert seg som et av musikk-Nordens største navn. Hans allsidige musikalske uttrykk, vist frem i flere anerkjente samarbeid, har trukket sammenligninger med ikoniske artister som Bruno Mars og George Michael. Han har også vunnet Melodifestivalen, toppet album- og singellistene, vunnet Kristallen for årets «TV-personlighet», vunnet Grammy som «Årets artist» i 2022, vunnet Rockbjörnen for «Årets mannlige artist» og «Årets svenske låt», og hadde flere nominasjoner både på P3 Guld og Grammys. Med en imponerende CV på få år, har Benjamin Ingrosso vokst til å bli en av landets mest populære artister og personligheter.

I fjor gjennomførte Benjamin Ingrosso sin aller første sommerturné «Allt Det Vackra». Turneen, som besøkte flere festivaler og arenaer, ble en stor suksess med over 30 stopp i Sverige og Skandinavia og 100 000 i publikum. I år er det endelig på tide for Benjamin å ta turen igjen med sin storslåtte «Better Days Tour 2024» med start i Europa – med flere stopp i Tyskland, Nederland, England, Frankrike, Danmark, Norge, Italia, Spania og Finland – før det avsluttes med en stor sommerturné i Sverige og en spillejobb på Stadion 9. august.

Det känns helt sjukt att i år var första gången jag åkte ut på turné och nu året efter så ska jag inte bara ut på en ny turné i Sverige, utan även en turné igenom hela Europa. Redan förra året mötte jag ett flertal personer under hela turnén där folk hade rest from en massa olika länder till Sverige för att uppleva konserterna. Det känns otroligt att kunna få performa inför dem i deras egna städer nu istället. Det känns både spännande, nervöst och mäktigt samtidigt och jag är så fruktansvärt peppad på att få visa upp allt vi har förberett inför nästa år, forteller Benjamin Ingrosso.

Better Days Tour – Europe
1 april – Knust – Hamburg – Tyskland
2 april – Melkweg – Amsterdam – Nederländerna
4 april – Heaven – London – England
5 april – Les Etoiles – Paris – Frankrike
6 april – CBE – Köln – Tyskland
8 april – Kranhalle – München – Tyskland
9 april – Hole 44 – Berlin - Tyskland
10 april – Amager – Köpenhamn – Danmark
12 april – Sentrum Scene – Oslo – Norge
13 april – Sentrum Scene – Oslo – Norge
17 april – Magnolia – Milano - Italien
18 april – Chango – Madrid – Spanien
23 april – Tavastia – Helsingfors – Finland

Better Days Tour - Sverige
18 juli – Sofiero Slott, Helsingborg
19 juli – Brottet, Halmstad
20 juli – Pinneviken, Lysekil
24 juli – Tallriken, Malmö
26 juli – Mariebergsskogen, Karlstad
27 juli – Gasklockorna, Gävle
2 augusti – Fredriksskans, Kalmar
3 augusti – Stångebrofältet, Linköping
9 augusti – Stadion, Stockholm
10 augusti – Way Out West, Göteborg

26-01-2024

Ny musikk fra Noah Kahan, Emelie Hollow, Becky Hill, Emily Hammer, Odin og Norah Jones!

I sesongens fjerde episode, skal Hver gang vi møtes-deltakerne tolke Ramón sine låter. For Emelie Hollow falt valget på låten "Jeg elsker deg, men" som hun fremfører egen versjon av neste lørdag. “Ramón og jeg har jo kjent hverandre i så mange år nå, så å få være med på dette eventyret sammen, har vært helt spesielt! Det ble på en måte litt ekstra skummelt å skulle tolke en av hans låter, da jeg kjenner han så godt, og ville så veldig at han skulle like resultatet. Denne låten betyr veldig mye for meg, så jeg er veldig glad for at jeg fikk tolke akkurat denne.” De siste årene har Emelie etablert seg som en av våre største artister, både som låtskriver for andre og som en artist hvis stemme kan få et helt konsertlokale til å nærmest glemme å puste. Hennes samarbeid med Alan Walker, låten Lily, er til dags dato strømmet mer enn tre milliarder ganger; hennes siste album ble i Aftenposten omtalt som "instant gåsehud".

Noah Kahan er tilbake med sin nyeste duett fra det kritikerroste We´ll All Be Here Forever deluxe album, med en ny versjon av "Homesick ft. Sam Fender". Kahan gikk viralt på TikTok med hittene Stick Season og Dial Drunk, hvor førstnevnte har samlet over 4 milliarder totale globale avspillinger. Den amerikanske indie/folk-artisten har de siste månedene samarbeidet med stjerner som Post Malone og Kacey Musgraves, på nye versjoner av låtene hans. Denne gangen fikk han med seg den britiske indie-artisten Sam Fender, som blant annet er kjent for låten Seventeen Going Under.

I sesongens fjerde episode, skal Hver gang vi møtes-deltakerne tolke Ramón sine låter. For Odin falt valget på låten "Tivoli" som han fremfører egen versjon av neste lørdag. “Tøft gjort av Ramon å lage noe på et så heftig og personlig tema. Det var det første jeg tenkte da jeg hørte Ramons låt, Tivoli. Så det jeg hang meg opp i da jeg skulle gjøre min versjon var spørsmålet, hva skjer om vi gir teksten mere rom? Mitt mål var å prøve å lage en ærlig tolkning av Tivoli, med mye luft, og dynamikk. Og å behandle temaet på en forhåpentligvis verdig måte”. Odin Staveland, den 38- år gamle multiinstrumentalisten fra Haugesund, har siden 2004 vært et integrert medlem av bandet Vamp som låtskriver – og bak trommesettet og vokaliststativet på scenen. Odin har gjennom karrieren blitt nominert til Spellemann både som komponist og som medlem av Vamp. Nå står han stødig på egne ben når han stiller i TV2s suksessprogram Hver gang vi møtes som en av årets hedersgjester i programmets 14. Sesong.

Den britiske EDM-dronningen, Becky Hill, presenterer sin nyeste singel "NEVER BE ALONE", sammen med Sonny Fodera. Becky sin stemme har ikke vært å unngå å høre på radio de siste årene, da hun har lånt sin stemme til produsenter som Tiësto, Meduza, Jonas Blue og Matoma og har til sammen samlet over 10 milliarder avspillinger. Hun tar med seg sin tidligere suksess inn 2024, hvor hun med denne singelen gir oss en smakebit på hennes  andre studioalbum. Denne våren begir stjernen seg ut på turné, hvor hun blant annen tar turen innom Vulkan Arena i Oslo, 19 april.

“Røde bukser fra en bruktbutikk, in nye genser og tusenvis av øyeblikk, alt vi har lånt av hverandre, må leveres tilbake” synger Emily Hammer i sin nyeste låt. "Låne meg litt" er sangen om alle fine forhold som aldri helt gikk noen vei. Om de røde buksene, det store soverommet og de vidåpne hverdagene som blir igjen som rester etter forholdet. Om historiene og detaljene jeg har lært meg utenat om et menneske jeg må klare meg uten.” Låten er en moden og reflektert beskrivelse av ung, dum og nær kjærlighet. Og akkurat som slike forhold utvikler pop-produksjonen seg fra noe sårt og sensitivt, til noe eksplosivt og emosjonelt.

Norah Jones slipper sitt niende soloalbum, Visions, den 8. mars i samarbeid med produsent og multi-instrumentalist Leon Michels. Albumet, som ble introdusert med singelen "Running", er en livlig samling av 12 spor der Jones synger om frihet, lysten til å danse, å gjøre det rette og aksept av livets utfordriger. Dette står i kontrast til den ni ganger Grammy-vinnende artisten sitt forrige album, Pick Me Up Off The Floor, som ble utgitt tidlig under pandemien i 2020 og reflekterte rundt mange av periodens mørke følelser.  

19-01-2024

Ny musikk fra Ramón, Kali Uchis, Kid Cudi, Astrid S og Ariana Grande

Ariana Grande slipper ny singel, "Yes, and?"

Chris Abolade setter ord på ryktebørsen

Astrid S ute med ny låt: Two Hands!

Kali Uchis er nå tilbake med nytt album, Orquídeas. Dette er den kolombiansk-amerikanske sangeren sitt andre helspanskspråkelige album og vi hører her sterke referanser til hennes kolombianske røtter. Med seg på prosjektet har Grammy-vinneren noen av mest aktuelle artistene I Latin Pop-sjangeren, deriblant Karol G, Peso Pluma og Rauw Alejandro. Utgivelsen følger opp albumet Red Moon in Venus fra 2023, som mottok jevnt gode anmeldelser. 

I tredje episode av Hver gang vi møtes er det duket for Mari Boine sin dag. Her fremfører Odin Staveland sin versjon av den legendariske låten “Gula Gula” i en helt ny drakt. Odin Staveland, den 38-år gamle multiinstrumentalisten fra Haugesund, har siden 2004 vært et integrert medlem av bandet Vamp som låtskriver – og bak trommesettet og vokaliststativet på scenen. Odin har gjennom karrieren blitt nominert til Spellemann både som komponist og som medlem av Vamp. Nå står han stødig på egne ben når han stiller i TV2s suksessprogram Hver gang vi møtes som en av årets hedersgjester i programmets 14. Sesong. 

Som oppfølger til hans kritikerroste og Emmy-nominerte album og serie ENTERGALATIC fra 2022, gir multitalentet Kid Cudi oss sitt etterlengtede album INSANO. Det 21-sporige prosjektet er inspirert av tiden rapperen tilbringte med sine fans på sin siste turne. INSANO kan skilte med imponerende features fra artister som Lil Wayne, Travis Scott, Young Thug, A$AP Rocky og de avdøde XXXTENTACION. Det er også gjesteplasser fra Pharrell og Lil Yachty, som vi allerede ifjor fikk høre på singelen AT THE PARTY. 

I tredje episode av Hver gang vi møters tolker artistene Mari Boine. For Ramón falt valget på låten “Alla Hearrá guhkkin Osllos”, som han setter sitt helt unike preg på i låten “oslo”. Ramón har i 2023 spilt en stappfull festivalsommer, lansert sitt neste prosjekt Torres Tivoli og ikke minst annonsert Spektrum. Nå tar tivoliet en aldri så liten vinterpause og Ramón blir å se på TV-skjermen hver helg i starten på 2024. Den 14. sesong av den folkekjære serien starter Hver Gang Vi Møtes. Til sammen er de sju artister som har møttes for å hylle og utforske hverandres respektive musikalske univers, der alle har «sin» dag, som det etter hvert har blitt hetende. Sammen med Matoma, Emelie Hollow, Mari Boine, Highasakite, Ole Ivars og Odin Staveland skal de tolke hverandre sine låter. 

Når Mari Boine skal tolkes i Hver gang vi møtes, fremfører Emelie Hollow sin versjon av "Mu Ahhku" slik den aldri har blitt gjort før. «Da jeg fikk vite at Mari Boine skulle være med på denne sesongen av Hver gang vi møtes, ble jeg litt skjelven i knærne. Hun er virkelig en legende, og et stort forbilde for meg! Jeg har blitt så glad i Mari, og syns det er en ære å få hylle henne. Da jeg skulle lage min versjon av Mu Áhkku, var det veldig viktig for meg å gjøre det på en måte som ville gjøre Mari stolt”. De siste årene har Emelie etablert seg som en av våre største artister, både som låtskriver for andre og som en artist hvis stemme kan få et helt konsertlokale til å nærmest glemme å puste. Hennes samarbeid med Alan Walker, låten “Lily”, er til dags dato strømmet mer enn tre milliarder ganger; hennes siste album ble i Aftenposten omtalt som "instant gåsehud" 

12-01-2024

Ariana Grande slipper ny singel, "yes, and?"

Popstjernen Ariana Grande er I dag ute med sin nyeste singel yes, and?. 

Hør singelen HER

yes, and?  er den internasjonale superstjernen sin første soloutgivelse siden hennes GRAMMY®-prisvinnende album positions fra 2020. Den nye singelen ble spilt inn I New York City og ble skrevet og produsert av Ariana Grande og de to kjente svenske produsentene og låtskriverene Max Martin og lya Salmanzadeh. Grande har i de siste ukene fristet sine engasjerte fans med den kommende musikken over sosiale medier og postet denne uken en videosnutt som hintet til singelens tilhørende musikkvideo, som lanseres fredag kl. 16:00, norsk tid. 

12-01-2024

Astrid S ute med ny låt: Two Hands!

Astrid S er tilbake med den nye singelen «Two Hands», ute i dag!

Hør Two Hands HER!

Låten ble skrevet i samarbeid med den norske produsenten Matias Téllez (girl in red, Maisie Peters, Sondre Lerche) og den London-baserte låtskriveren Ines Dunn i løpet av tre dager i Bergen. Den småfrekke, sjarmerende singelen byr på nye musikalske impulser, og ikke minst et jodlende refreng. Låten er både en invitasjon og en advarsel.

«Jeg tenker på denne låten som et brev til de fremtidige kjærestene mine. Jeg har gode og dårlige sider, med opp- og nedturer, men jeg lover at det blir morsomt. Jeg har blitt glad i det noe cheesy Pinterest-sitatet; I know I’m a handful, but that’s why you got two hands.» – Astrid S

Hold hendene på rattet og gjør deg klar for en joyride!

null
Foto: Alvin Santos / Universal Music
12-01-2024

Chris Abolade setter ord på ryktebørsen

Hør låten her

I oktober slapp Chris Abolade låten "Kåmon" med Roc Boyz. Et frieri og et utdrikningslag i Amsterdam senere så dundret låta inn på #2 på den norske topplisten – og låten har nå bikket over 2 millioner streams. Kåmon skulle være siste runde før man fikk orden på ting og tang, et punktum for alle fuckups Chris har hatt gjennom årene. Rett og slett en siste dans før vi skulle inn i bryllup. Slik ble det ikke. Høsten har vært fulgt opp med rykter, noen sanne – andre ikke. Noen selvforskyldt – andre ikke. Denne høsten og dette året måtte rett og slett bli en låt, og med seg på laget fikk han selveste Arif Murakami. Arif, som på mange måter har vært en storebror og en støttespiller, ble den perfekte rådgiveren i denne ryktetravle høsten. Låten med passende tittel «Ryktet sier» er ute 12. januar og er siste drypp før man danser inn i bryllup og ALLE HATER CHRIS.  

I slutten av februar tar han med seg prosjektet og drar ut på turné. Første stopp er Oslo og Rockefeller 29. februar, etterfulgt av Grimstad, Kristiansand, Tromsø, Finnsnes, Bergen og Stavanger. Billetter kan kjøpes her: https://allehaterchris.no 

Chris Abolade er en mann med mange talenter. Ikke nok med at han er en sterk låtskriver og artist, men fyren har også ferdigheter når det kommer til foto, film og kunst. Han har vært en del av kunstnerkollektivet Broslo, før han i 2017 startet sin karriere som artist med debutsingelen «Mandag». Året etter slo han for alvor gjennom med singelen «Tranquilo» som har strømmet til over 11 millioner på Spotify. Siden har musikken kommet på løpende bånd med album- og kortfilmslipp med sin kompis Amara. I starten av 2023 klinket han til med en Topp 10 hit i Norge med låten “Sorry, jeg har pult en annen”. 

ALLE HATER CHRIS coming soon... 

12-01-2024

“Dans” er årets låt fra Paradise Hotel!

Rapfenomenet Cherie Mwangi er tilbake med en glohet låt for dansegulvet i et storslått
samarbeid med Paradise Hotel

Hør «Dans» HER!

«Dans» er et fest-anthem uten like – skapt for norske dansegulv og meksikanske mansions. Cherie Mwangi, som opptrådte på fjorårets Stavern-festival, skrur nå opp temperaturen til tropiske tilstander med det dansbare Paradise Hotel-samarbeidet «Dans». I ekte Paradise-ånd handler låten om å gå all in og gi slipp på alle hemninger. «Dans» er skrevet av Cherie Mwangi selv i samarbeid med produsent Lars Lavik. 

Om samarbeidet sier Cherie: 

«Med «Dans» så ville jeg utforske en ny sound og det funket utrolig bra. Jeg tapper inn i en forfriskende og leken versjon av meg selv som jeg lenge har gledet meg til å vise frem. Dette var den perfekte anledningen og jeg er veldig fornøyd med låta! Det var helt uforventet og ikke minst utrolig gøy at Paradise ville ha den med som årets låt!»  

Sebastian Flaten, pressekontakt i Viaplay, legger til: 

«Da vi hørte Dans fikk vi umiddelbart en skikkelig bra følelse, og ikke minst veldig lyst til å danse. Det er rett og slett den perfekte låten for comeback-sesongen til Paradise Hotel. Cherie er kul, leken og tøff i uttrykket som er helt i tråd med hva vi ønsket av årets låt». 

Videre forteller Cherie: 

«Jeg har vært fan av Paradise Hotel siden jeg var ung, dette prosjektet føles ut som en milepæl! Jeg skulle selv ønske at jeg var med i Mexico og festet til låta. Hvem vet, kanskje det er det neste på lista? :)» 

Cherie Mwangi har i løpet av sin karriere sluppet et knippe låter med en reflekterende tematikk. Hun er en feminist som utfordrer, og skriver alle låtene sine basert på egne erfaringer. Musikken og personligheten sparker opp dørene til patriarkatet og røsker i enhver med et utdatert kvinnesyn. Hun har opptrådt på festivaler som Stavern og Kadetten, på sistnevnte som den eneste norske artisten som opptrådte på samme scene som den internasjonale superstjernen Megan Thee Stallion. 
Cherie har også rukket å få anerkjennelse og oppmerksomhet fra Fenty-merkevaren til selveste Rihanna. Hun opptrådte på lanseringen av Fenty Skin i Norge, og et bilde av Cherie ble delt på Fenty Beautys offisielle Instagram med hele 11,5 millioner følgere! 
 

Mer om Cherie Mwangi: 

Cherie Mwangi (24) er den rå, unge kvinnelige rapperen som kan minne om amerikanske Megan Thee Stallion og Saweetie med en fresh norsk twist. Cherie har en stor personlighet og er ikke redd for å tøye grenser, og beveger seg i et landskap som ingen andre i Norge gjør i dag. Hun omtaler seg selv som «every good girls alter ego». 

I 2021 debuterte Cherie Mwangi med den breiale og forfriskende låten «Handsfree», som handler om å ta kontroll over sin seksualitet, og understreker at kvinner ikke ble skapt for å tilfredsstille menn. Kun kort tid etter hennes debutlåt ble sluppet, ble det publikum sultne på mer. Dette resulterte i et uforventet slipp av låtene «Dr. Miami (Freestyle)» og «Like Me (Freestyle)». Låtene ble kun tilgjengeliggjort på sosiale medier, men det oppsto en høy etterspørsel blant publikum for slipp på strømmetjenester. 

08-01-2024

Astrid S annonserer ny låt: Two Hands!

Astrid S er tilbake med den nye singelen «Two Hands» 12. januar!

Forhåndslagre låten HER.

Låten ble skrevet i samarbeid med den norske produsenten Matias Téllez (girl in red, Maisie Peters, Sondre Lerche) og den London-baserte låtskriveren Ines Dunn i løpet av tre dager i Bergen. Den småfrekke, sjarmerende singelen byr på nye musikalske impulser, og ikke minst et jodlende refreng. Låten er både en invitasjon og en advarsel.

«Jeg tenker på denne låten som et brev til de fremtidige kjærestene mine. Jeg har gode og dårlige sider, med opp- og nedturer, men jeg lover at det blir morsomt. Jeg har blitt glad i det noe cheesy Pinterest-sitatet; I know I’m a handful, but that’s why you got two hands.» – Astrid S

Hold hendene på rattet og gjør deg klar for en joyride!

08-01-2024

Årets MGP-deltakere er klare - Ingrid Jasmin, Fredrik Halland, MIIA, Farida, Vidar Villa, Mileo og Eli Kristin Hanssveen!

I dag annonseres årets MGP-deltakere, og blant Universal-artistene som er klare for delfinalene er Ingrid Jasmin, Fredrik Halland, MIIA, Farida, Vidar Villa, Mileo og Eli Kristin Hanssveen. Første delfinale går av stabelen lørdag 13. januar, andre delfinale er 20. januar og tredje delfinale finner sted den 27. januar.

Musikklytteren møtte en artist ganske ulik alt annet på den norske musikkscenen da Ingrid Jasmin slapp debutsingelen i 2021. Hennes elektroakustiske blanding av tradisjoner i moderne produksjon, fremført med en karakteristisk vokalstil, har vakt oppmerksomhet utenfor Norges grenser. Senest nevnt av Billboard som “en totalt forfriskende blanding av nordisk folkemusikk, R&B og latin”. Ingrid Jasmin har vokst opp i Telemark, et av kjerneområdene for norsk folkemusikk, og har røtter i Latin-Amerika.  Hun vant Spellemann 2022 i Åpen klasse for dette albumet. I tillegg til den prisen mottok plata også bred anerkjennelse fra kritikere. Den trespråklige artisten, låtskriveren og produsenten er nå klar til å bergta MGP-publikumet med låta «Eya».  

Fredrik Halland flyttet fra Bergen til Los Angeles da han var 16 år for å følge drømmen sin. Han studerte på Musicians Institute i et år før han turnerte med den amerikanske artisten Colbie Caillat. Fredrik begynte senere å jobbe i studio som låtskriver, produsent og gitarist. Han har spilt, skrevet og turnert med artister som Justin Bieber, Michael Jackson, Colbie Caillat, Gavin DeGraw, Becky G, Babyface og mange flere. Nå har 30-åringen flyttet tilbake til Norge og vil satse på sin egen artistkarriere. Han er klar for å delta i årets MGP med låta «Stranded». Den har han skrevet sammen med Jenson Vaughan og Ruthy Raba. Sangen handler om viktigheten av å være der for noen i vanskelige og ensomme tider. 

Farida er klar for et MGP-comeback med en låt, "Heartache", og et show som skiller seg ut fra alt annet hun har gjort tidligere. Hun gikk til finalen i 2022 med balladen «Dangerous», en låt som også ble brukt i TV 2- og Netflix-serien Blodsbrødre. Farida er ikke et ukjent navn i norsk musikkbransje. Hun har varmet opp for Dua Lipa, spilt på Øyafestivalen, opptrådd på by:Larm to ganger, vunnet prisen for «Årets forbilde» på samme festival, og ikke minst vært å se på South by Southwest i Texas. Like før jul var hun på en utsolgt juleturné for andre året på rad.  

Bak artistnavnet MIIA finner vi Mia Virik Kristensen fra Kragerø. MIIAs rå og hjerteskjærende vokaler erobret mange lyttere rundt i verden med singelen «Dynasty» tilbake i 2015. Den magiske tonen premierte på Billboard og skrev sitt navn på hitlister som New Music Friday globalt. I skrivende stund har låta over 161 millioner avspillinger på Spotify. Siden det store gjennombruddet har MIIAs publikum bare vokst, som et samhold av hengivne tilhengere fra alle verdenshjørner. De har ventet tålmodig på MIIAs triumferende comeback. Nå tar hun sats i MGP-sammenheng med «Green Lights», og ønsker å representere Norge på den storslåtte Eurovision-scenen. 

Den norsk-australske Mileo har vært i stallen til Eccentric Music en stund, men ikke gitt ut musikk siden 2020. Nå vender han snuten sin mot Norge igjen og deltar i MGP med den småfrekke popsingelen “You’re Mine”

Mye har skjedd siden Vidar Villa stod på MGP-scenen i 2018, helt i starten av karrieren, og sang om moren til gitaristen hans. Vidar sitt bidrag til årets konkurranse er den sprudlende energibomben «MER». Låten handler om å omfavne alle deler av livet – både det gode og det onde. 

Eli Kristin Hanssveen har alltid drømt om å være med i MGP, men trodde den døren var stengt da hun ble operasanger. Nå har hun skrevet «Touch of Venus» sammen med Ronny Janssen. Den handler om hvordan følelsen av utenforståendeskap kan ødelegge deg, eller ta deg til uante høyder. Eli Kristin er i dag fast ansatt solist ved Nasjonaloperaen og en av våre mest anerkjente operadivaer. 

05-01-2024

Odin Staveland er hedersgjest i Hver gang vi møtes

Denne helgen er det Odin Stavelands tur til å være hedersgjest i Hver gang vi møtes. I sesongens første program tolket han Matomas All night, og hans versjon “Long Natt” er i dag den tiende mest spilte låten i Norge. 

Den 38-år gamle multiinstrumentalisten fra Haugesund, har siden 2004 vært et integrert medlem av bandet Vamp som låtskriver – og bak trommesettet og vokaliststativet på scenen. Hans innflytelse strekker seg langt, ikke bare gjennom flere utgitt album med Vamp, men også som soloartist og komponist for teater og film. Odin har gjennom karrieren blitt nominert til Spellemann både som komponist og som medlem av Vamp. Hittil har han sammen med bandet utgitt hele ni studioalbum, fått ti gullplater, tre platinaplater, to trippelplatina og fem Spellemannpriser. Han slapp sitt solodebutalbum «Mellom Husene» allerede i 2015 og i 2020 ga han ut sitt kritikerroste album «Sillajass».

På Odin Staveland sin dag på det folkekjære TV2-programmet Hver gang vi møtes, fremfører Ramón en hjertevarmende og sår versjon av Vamp sin Tir n`a noir. Ramón har i 2023 spilt en stappfull festivalsommer, lansert sitt neste prosjekt Torres Tivoli og ikke minst annonsert Spektrum. Nå tar tivoliet en aldri så liten vinterpause og Ramón blir å se på TV-skjermen hver helg i starten på 2024. 

Når Odin Staveland, vokalist og multiinstrumentalist i folkekjære Vamp som får sine låter omarbeidet og kledd opp i nye musikalske klær, gikk Emelie til jobben med en god porsjon ærefrykt.  
- Månemannen» er en låt jeg tror nesten alle i Norge har hørt. Da er det ekstra skummelt å skulle lage en egen, litt ny versjon, men også fryktelig gøy. Odin er inspirerende, både musikalsk og som menneske, jeg er veldig glad for å ha fått lov til å bli kjent med ham.

De siste årene har Emelie etablert seg som en av våre største artister, både som låtskriver for andre og som en artist hvis stemme kan få et helt konsertlokale til å nærmest glemme å puste. Hennes samarbeid med Alan Walker, låten Lily, er til dags dato strømmet mer enn tre milliarder ganger; hennes siste album ble i Aftenposten omtalt som "instant gåsehud".

05-01-2024

Victoria Nadine med personlig sang; «Proud», til en liten jente med store drømmer.

Etter et hektisk år starter Victoria Nadine 2024 med å slippe sin mest personlige sang så langt i karrieren; 'Proud'.  
 
Victoria Nadine forteller; "Jeg skrev "Proud" i LA sammen med Lenno og Sophie Simmons, som jeg aldri hadde møtt før. Ironisk nok skrev jeg den mest personlige låten jeg noen gang har skrevet sammen med disse to. Vi klikket umiddelbart og jeg følte det var naturlig og trygt å åpne meg opp. Det var noe i meg som følte meg klar for å skrive om dette som fortsatt stikker dypt. Noe jeg har hatt lyst til å skrive om lenge, men jeg har rett og slett ikke turt. Helt ekte og helt meg, uten filter.  Jeg innså at jeg mest sannsynlig aldri kommer til å føle meg helt klar eller komme unna det som gjør det ukomfortabelt, så jeg kastet meg ut i det.

Det startet med at jeg viste de tatoveringen min på armen der det står «proud». Meningen bak den er det same som låta. Det føltes så riktig når Sophie sa «there we have it. Thats the song right there» etter at jeg fortalte historien bak.

Ordene og melodiene kom fort. Historien var så tydelig at det var ikke vanskelig å sette ord på det. Låta har for meg litt forskjellige betydninger, men først av alt så handler den om meg som ung. En liten jente med store drømmer. Drømmer om å bli noe stort, eller få til noe stort.

Jeg følte aldri at jeg passet inn og jeg hadde aldri en «gjeng» som de fleste andre. Jeg opplevde ofte å bli fryst ut og gjort narr av. Dette var nok en av grunnene til at jeg ønsket å få til noe her i livet. Jeg skulle bevise. Bevise at jeg passet inn og var kul nok. Selv om jeg innerst inne visste at den type «kul» kom jeg aldri til å bli. Jeg har alltid vært veldig barnslig av meg og aldri fulgt strømmen, noe som ikke er så populært, hvert fall ikke i ung alder. Man skal helst gjøre som alle andre, men det gjorde jeg altså ikke. Jeg følte at jo eldre jeg ble jo verre ble det. Etter jeg var med på idol i 2016 (mitt første år på videregående) begynte jeg å føle på utenforskap på en litt annen måte. Jeg ble ofte gjort narr av og hørte at ryktet gikk om at jeg «trodde jeg var noe». Jeg skal ikke lyve å si at jeg ikke hadde flere søvnløse netter hvor mamma måtte holde rundt meg og trøste meg. Det tærte på selvtilliten min og helt fra barneskolen av følte jeg alltid at jeg var den eneste som aldri kom til å bli noe. Likevel tror jeg at jeg drømte dobbelt så stort som de fleste, noe som gjorde at jeg følte meg enda dummere. Det eneste som holdt meg gående var det lille håpet om at ting en gang skulle klaffe og at jeg skulle finne min plass og gjøre det jeg drømmer om. Jeg husker jeg ofte gråt om nettene fordi jeg synes det var så trist at jeg mest sannsynlig aldri skulle få det til. Det kan jeg faktisk gjøre fortsatt.

MEN, greia er at nå sitter jeg her da, flere år senere og har oppnådd ting 10 år gamle Victoria bare kunne drømme om. Bokstavelig talt. Hun hadde vært så forbanna stolt hun. Det er faktisk hun som gang på gang holder meg nede på jorden og minner meg på at dette er alt hun har ønsket og mer. Det er hun som får meg til å stoppe å gråte om kveldene når jeg frykter å aldri nå lenger eller få til de nye målene mine. Greia er at jeg alltid streber etter noe større og bedre. Det tror jeg mange kan kjenne seg igjen i. Livet går jo sin gang og man blir så fort vant med situasjonen man er i og ser bare fremover. Man stopper ikke opp og ser på hva man faktisk har fått til og det gjør at man liksom aldri blir helt fornøyd. Man vil alltid ha mer. Noe som forså vidt er enn bra egenskap, men det er så viktig å stoppe opp og tenke over hva man faktisk har oppnådd også. 

Hva ville 10 år gamle deg tenkt? Om svaret er at han eller hun hadde vært stolt, så er det nok. Det burde være nok. Jeg mener det er det livet handler om i stor grad. Å gjøre den yngre versjonen av deg stolt. Den tanken har hvert fall gitt meg så mye glede og ro i mange situasjoner og det er nettopp det den låta her handler om. Stopp opp og vær så stolt over deg selv som den yngre versjonen ville blitt om hen så deg akkurat nå. Jeg vet hvert fall at Victoria 10 hadde vært så stolt at hun hadde sprukket"

Hør «Proud» her: https://VictoriaNadine.lnk.to/Proud  

Med sin hudløse musikk og personlige tekster har Victoria Nadine blitt en av de mest toneangivende unge artistene i Norge. Singelen "Nerve" har til nå fått over 10 millioner avspillinger på strømmetjenester, var den mest spilte låten på NRK P3 og nominert til Årets låt under P3 Gull. Victoria Nadine har også blitt nominert til ulike priser som Årets nykommer under P3 Gull, Årets gjennombrudd under Spellemannprisen og Årets Gjennombrudd Populærmusikk 2023 på Musikkforleggerprisen. 

De siste årene har Victoria Nadine reist rundt i verden og skrevet og spilt musikk i Los Angeles, Berlin, Stockholm og Oslo med stjernelag av internasjonale låtskrivere, og i året som gikk har hun vært å se på flere festivaler som Slottsfjell, FOMA, Idyll, Sydli, Rakettnatt, Festningen og Findingsfestivalen.  

04-01-2024

Alessandra er tilbake med ny singel!

Alessandra holder seg travel og returnerer med enda en ny singel etter slippet av sin aller første ballade i november; «Heavy». Alessandra setter startskuddet for 2024 og følger opp med den splitter nye singelen «Narcissist» - ute 5. januar!

Låten tar for seg et litt tyngre og mer personlig tema enn vanlig for Alessandra:

«Jeg har vært i toxic forhold før, hvor jeg brydde meg altfor mye om hva kjæresten min syntes om meg. Jeg følte at jeg ikke hadde et liv uten dem. De var min verden, de skapte meg. Etter å ha blitt trukket ned flere ganger, forstod jeg endelig min verdi og løp av gårde fra de gamle forholdene som holdt meg nede.» – Alessandra 
 

Videre forteller Alessandra: 
«Linjen «even I can be a narcissist» betyr at jeg også kan bry meg om bare meg selv. Til alle de som har vært i eller er i et toxic forhold: Kom deg ut og start å fokusere på deg selv❤️»

«Narcissist» er skrevet av Alessandra i samarbeid med Clara Hagman og Carl-Philip Ström (Hanna Ferm, NOTD), og produsert av sistnevnte. 
 
Låten slippes bare 18 dager før Alessandra setter kursen mot sin aller første turné hvor hun skal besøke over 20 byer i UK og Europa. Turnéen har allerede solgt over 10000 billetter (utsolgt i Helsinki, London, Amsterdam, Milano, Madrid, Zürich, Antwerpen) og starter i Estland 23. Januar.

04-01-2024

Notorjus med ny låt om å bli kvitt gamle vaner

29. desember kan du skru av julemusikken og gå inn i det nye året med en lugn og jazzete ny låt fra Notorjus!  

Hør "Jeg vil føle meg hel" her.

Låta reflekterer flere eksistensielle tankeprosesser, og dykker inn i følelsen av tvil om egne handlinger. Er tingene du gjør for ditt eget beste, eller er du helt ute å kjøre? Her har nemlig Notorjus et forslag til nyttårsforsett. 

Notorjus forteller at tanken bak låta baserer seg på det å gjøre en slags restart av livet:  

«Jeg vil føle meg hel» er et ønske om å befri seg fra alt som drar deg fra hverandre. Kutte kontakter, slutte med dårlige vaner og prøve å gi seg selv en fresh start for å ta seg sammen og få muligheten til å føle på genuin glede.  

Bak Notorjus finner du LIMPI-alumni Torjus Tronstad fra Asker som både skriver, synger og produserer låtene selv.  

29-12-2023

Odin tolker Matomas “All Night” på Hver gang vi møtes!

Odin Staveland, den 38-år gamle multiinstrumentalisten fra Haugesund, har siden 2004 vært et integrert medlem av bandet Vamp som låtskriver – og bak trommesettet og vokaliststativet på scenen. Hans innflytelse strekker seg langt, ikke bare gjennom flere utgitt album med Vamp, men også som soloartist og komponist for teater og film. Odin har gjennom karrieren blitt nominert til Spellemann både som komponist og som medlem av Vamp. Hittil har han sammen med bandet utgitt hele ni studioalbum, fått ti gullplater, tre platinaplater, to trippelplatina og fem Spellemannpriser. Nå står han stødig på egne ben når han stiller i TV2s suksessprogram Hver gang vi møtes som en av årets hedersgjester i programmets 14. sesong.

Første låt ut fra Odin er “Long Natt” som er ute allerede i dag. Her får vi høre Odin sin norskspråklige tolkning av Matomas hitsingel “All Night”.

- En morgen i sommer våknet jeg altfor tidlig. Jeg var den eneste i huset, som var våken, og jeg endte opp med å skrive et kort dikt; fortell meg når du ser ein edderkopp ved morgengry spinna sin tråd tynnare enn lys, og din beste venn naken, koss vett du du ikkje drømme? Når to skyer kollidere hørre du flerre små puff?

- Først etterpå forstod jeg hva diktet var inspirert av. Jeg hadde hørt gjennom Toms musikk dagen før, og linjen «it feels like I’m always dreaming» i «All night» ble med meg. Den kan gripe om så mye. Første vers av min versjon av All night, «Long natt», er diktet jeg skrev. Toms linje inspirerte meg til å ville lage noe om mitt eget liv. Det er vel et av de største komplimenteter jeg kan gi.

Sammen med seks andre artister godt kjent for det norske publikum, reiser han til Kjerringøy for å hylle og bli hyllet for musikken som har satt spor i det norske musikkuniverset.

Han slapp sitt solodebutalbum «Mellom Husene» allerede i 2015 og i 2020 ga han ut sitt kritikerroste album «Sillajass». I dag er han klar med «Long Natt» – sin egen tolkning av Matoma sin låt «All Night». 

29-12-2023

AIBA AVSLUTTER ÅRET MED EN CLUB BANGER

- Låta ble til da exen min ringte meg på vei til Berlin. Hun fortalte meg hvor mye bedre hun hadde det med meg enn med hennes nye type. Hun lurte på om kanskje vi to kunne vært noe større sammen, forteller Aiba om hva som ledet til låta.

Aiba har brukt store deler av året i studio med ulike produsenter. Kun det siste året har han sluppet seks låter og «Berlin» blir hans syvende dette året. Aiba liker å synge om temaer som står hans personlige liv nært, som denne gangen er det usikkerhet i en kjærlighetsrelasjon. Låta har tatt inspirasjon fra en ekte hendelse på vei til Berlin. Sangen er produsert av unge lovende Grob.

De siste årene har han markert seg med sin unike stemme og fengende melodier. Aiba har sunget hele sitt liv og han begynte å lage beats i kjelleren til foreldrene sine. Siden han slapp sin første låt i slutten av 2019 har han vært effektiv og han har sluppet flere singler i året. Aiba har også rukket å samarbeide med kjente navn som Maria Mena og Broiler, i tillegg til unge, lovende artister som Lille Cæsar og Jon Ranes.

2022 var et spennende og definerende år for Aiba. Han ga ut «Sympati» som den dag i dag har nesten 10 millioner avspillinger på Spotify. Samme måned som Oslo-gutten slapp «Sympati» lå den flere dager på andreplass på Spotify sin «Top 50 Norway»-liste.

Aiba tok med «Sympati» til VG-Lista sine 100 000 tilskuere noen måneder senere. Aiba sin musikk streamet over 13 millioner ganger på Spotify i 174 ulike land i 2022. Samme året ble Aiba nominert til P3 Gull for «Årets Gjennombrudd 2022».

Det er ingen tvil om at Aiba kommer til å fortsette å markere seg som med sin melodiske stemme og særegne utrykk i de kommende årene. Akkurat dette kan du også høres i romjulas banger «Berlin».

22-12-2023

EMELIE HOLLOW KLAR FOR HVER GANG VI MØTES – SLIPPER FØRSTE SINGEL «FALSK ALARM» 19.DESEMBER

"Nei, nå har dere ringt feil?" Det var Emelie Hollows umiddelbare reaksjon da produsentene av Hver gang vi møtes kontaktet henne i fjor. Beskjedenhet er en dyd, men det var en grunn til at programskaperne ønsket henne: De siste årene har 25 år gamle Emelie etablert seg som en av våre største artister, både som låtskriver for andre og som en en artist hvis stemme kan få et helt konsertlokale til å nærmest glemme å puste. Hennes samarbeid med Alan Walker, låten Lily, er til dags dato strømmet mer enn tre milliarderganger; hennes siste album ble i Aftenposten omtalt som "instant gåsehud". Så nei, de hadde ikke ringt feil. 

Resultatet av det kan ses på TV2 kommende vinter, når 14. sesong av HGVM starter, også denne gangen spilt inn på Kjerringøy utenfor, Bodø, med kritthvite sandstrender, dramatiske fjell og midnattssolen som publikum. 

Til sammen er de sju artister som har møttes for å hylle og utforske hverandres respektive musikalske univers, der alle har «sin» dag, som det etter hvert har blitt hetende.   

19. desember slipper Emelie Hollow singelen Falsk alarm, hennes norskspråklige versjon av Matomas False Alarm.
- Først og fremst er det fantastisk å få lov til å gjøre ære på Tom, som er en så fin fyr, med denne låten. Men gleden etter at jeg fikk tilslaget på den ble jo strengt tatt av det kortvarige slaget, ler hun.
- Det viste seg nemlig fort å være utrolig vanskelig å lage en ny versjon av noe som er så særegent.  

Særegent har likevel også hennes versjon blitt, med hennes karakteristiske, store stemme og mektige strykearrangementer.  

«Falsk alarm» er første låt som slippes fra Hver Gang Vi Møtes. I løpet av serien tolker Emelie også artister så forskjellige som Mari Boine, Ole Ivars og Odin Stangeland (Vamp), med flere, og alltid på sin egne, ektefølte måte. Vær forberedt på å miste pusten.

19-12-2023

The Rolling Stones med Hackney Diamonds (Live Edition)

 

19. oktober tok The Rolling Stones over Racket i New York City for å markere slippet av deres etterlengtede nye album Hackney Diamonds, første album med nytt materiale på hele 18 år.

Mick Jagger, Keith Richards og Ronnie Wood tok til scenen hvor de fremførte syv låter fra det nye albumet.

I dag slipper The Rolling Stones Hackney Diamonds (Live Edition) med alle de syv sporene de fremførte under markeringen på Racket. Den doble CDen inkluderer "Sweet Sounds of Heaven" (med Lady Gaga) samt "Shattered", "Tumbling Dice" og "Jumpin’ Jack Flash".

Albumet har blitt hyllet verden over og gikk #1 i Norge.

En rekke publikasjoner har inkludert Hackney Diamonds i sine lister over beste album fra 2023.

Classic Rock Magazine kåret albumet som årets beste, mens The Sunday Times, NME, Esquire, Uncut, Record Collector & Rolling Stone alle inkluderte albumet i sine lister.

“Sweet Sounds of Heaven» (med Lady Gaga) var også inkludert i NME og The Times sine lister over årets beste låter.

 "Angry" har også fått en Grammy nominasjon i kategorien Best Rock Song.

På mandag, 18. desember, feirer Keith Richards 80 år og på Røverstaden skal han feires med med Stonesicana hvor blant andre Petter Baarli, Casino Steel og Claudia Scott spiller de beste countrylåtene som The Rolling Stones har gitt ut.

I dag setter radiokanalen NRK P1+ The Rolling Stones i fokus. De byr på en maratonsending hvor de vil feire bandet og Keith Richards i nærmere 16 timer. Programleder Bård Ose åpner det hele kl. 14:03.

15-12-2023

Ny musikk fra Noah Kahan, Sully & Faraz, Lana Del Rey, MIKA, Felix Jaehn, McMartii og Peter Gabriel!

Sully & Faraz har 100 ting på sitt hode

McMartii redder julen!

Grammy-nominerte Noah Kahan er tilbake med sitt nyeste duettinnslag fra hans kritikerroste We'll All Be Here Forever deluxe-album, med en ny versjon av "Everywhere, Everything” denne gangen med Gracie Abrams. Dette følger flere andre samarbeid i sammenheng med deluxeversjonen av albumet, med blant annet Hozier og Kacey Musgraves.  

Lana Del Rey har sluppet en nydelig tolkning av John Denvers «Take Me Home, Country Roads». Låten kommer i kjølevannet av hennes 5 Grammy-nominasjoner som inkluderer; Album Of The Year, Song of the Year, Best Pop Duo/Group Performance, Alternative Music Performance og Alternative Music Album.

For aller første gang, gir popstjernen MIKA oss et album som er 100% fransk-språklig. Albumet "Que ta tête fleurisse toujours”, åpner han opp om sine minner og følelser, samtidig som han opprettholder sin unike universelle pop. Med sine ikoniske melodier lykkes Mika nok en gang med å sublimere det franske språket. 

The Rolling Stones kunngjør den kommende utgivelsen av Hackney Diamonds (Live Edition) med alle de 7 sporene, fremført på forrige måneds lanseringsarrangement på Racket i New York. 2CD-formatet inkluderer debutforestillinger av 4 spor fra deres nye album, inkludert Sweet Sounds of Heaven (med Lady Gaga) samt opptredener av Shattered, Tumbling Dice & Jumpin’ Jack Flash. Liveversjonen vil være tilgjengelig fra 15. desember.

I 2023 har Peter Gabriel sluppet nye låter ved hver fullmåne, nå runder han av året med det etterlengtede albumet “i/o”. Hele 21 år har gått siden rockelegenden ga ut sitt siste orginale studioalbum I full lengde, sist var I 2022 med albumet UP.  

Felix Jaehn er tilbake med singelen “Still Fall’. I likhet med DJ-ens tidligere hits som Past Life, On my Love og Weekends, er Jaehns nyeste utgivelse en fortsettelse av hans unike “Happy Rave”-sound, en sjanger han har viet en hel EP til å perfektere.

01-12-2023

McMartii redder julen!

TikTok-kjendis, influencer og Norges nye julestjerne McMartii debuterer som artist med
gladlåten «Redder julen»! Låten, som er skrevet av artisten selv i samarbeid med Henrik
Stølefjell og låtens produsent Mathias Nilsen, er en hylles til årets fineste tid.


«Dette er den viktigste høytiden vi har! Julen i år blir helt ikonisk – jeg skal redde den» sier
McMartii om låten. Om å debutere som artist sier hun videre at «Jeg valgte ikke artistlivet –
artistlivet valgte meg».


«Redder julen» tar lytteren med inn i McMartiis elskverdige kaos, et univers hennes fans og
følgere allerede kjenner godt fra sosiale medier:


«Alle sier HO
dette blir et show
Se på meg go low
jeg lover jeg skal redde julen»


Marti Evju, kjent som McMartii, har opparbeidet seg en stor følgerskare på Tiktok med over
hundre tusen følgere. 20-åringen fra Fredrikstad har på kort tid gjort seg bemerket på sosiale
plattformer ved å dele innhold fra livet sitt som skaper et personlig bånd med publikum og raskt
fanger deres interesse. Det var først da koronapandemien preget hverdagen at hun startet å
poste videoer på ulike sosiale plattformer, som et utløp for den ensidige hverdagen de fleste
kjente på. Hun er nominert til årets influenser i kategorien «underholdning» under årets
Vixen Awards!

30-11-2023