Nyheter

Ny musikk fra Billie Eilish, Lil Huddy, Freddy Kalas, Snow Boyz og ny serie fra Marvel!

  

Snow Boyz starter året med "Drama og Henny" sammen med OnklP 

  

Freddy Kalas er tilbake og timingen kunne ikke vært bedre - "Alt Blir Bra" 

  

De GRAMMY Award-vinnende artistene Billie Eilish  og  Rosalía har slått seg sammen på singelen “Lo Vas A Olvidar. Den atmosfæriske låten ble forhåndsvist tidligere denne uken på traileren til den nye episoden av EUPHORIA på HBO som har premiere 24. januar, der låten også blir å høre. Den offisielle musikkvideoen ble regissert av prisbelønte Nabil, og inneholder både Billie Eilish og Rosalía 

  

Wandavision er en ny serie fra Marvel Cinematic Universe som vil være tilgjengelig på Disney+. Denne serien blender stilen til klassiske sitcoms og MCU der Wanda Maximoff og Vision, to super-naturlige vesener som lever sitt ideelle forstadsliv, begynner å merke at alt ikke er som det ser ut. Det vil være nye soundtracks til hver episode som blir skrevet av den musikalske duoen Robert Lopez og Kristen Anderson-Lopez, som sto bak sangene fra 'Frozen' filmene. Sammen med Lopez duoen har også Christophe Beck skrevet flere av de andre sangene i episodene. Soundtracket fra hver episode blir sluppet digitalt en uke etter hver episode har premiere.  

  

Shake Your Money Maker, det klassiske debutalbumet fra The Black Crowes, har fått en re-make for sitt 30-årsjubileum og slippes i ny utgave 26. februar. Den nye samlingen inneholder fem låter som aldri før har vært utgitt, inkludert en versjon av John Lennons "Jealous Guy". Timer med lyd fra originale studioopptak og liveshow er kuratert av brødrene Chris og Rich Robinson og albumprodusenten George Drakoulias for den nye utgaven av albumet.  

  

Chase Hudson også kjent som Lil Huddy er en av Interscope sine nyeste signeringer. Han er en 18 år gammel TikTok-stjerne, som også er en av grunnleggerne av TikTok-kollektivet "Hype House". Chase har samlet hele 49 millioner følgere på sosiale medier og 29 millioner av disse er fra TikTok alene. Han er nå ute med sin første offisielle singel, "21st Century Vampire", med tilhørende musikkvideo. Sangen handler om at det er greit å være annerledes og være seg selv. Han mener at han er en veldig misforstått gutt og at det ikke er mange som vet hele historien eller vet hvem han egentlig er. Musikken er Chase sin måte å uttrykke seg på og være sitt sanne jeg.  

  

Norske Joanna fra Nittedal har tatt artistnavnet Red Moon – et navn som er inspirert av kosmos. Med et fortryllende lydlandskap og et navn inspirert av kosmos, er hun i dag ute med en remiks av låten Dreamer gjort av Simon Field. Originalen, som kom i fjor høst, har Red Moons karakteristiske lekenhet og forkjærlighet for dramatikk.  

  

Hva gjør en voksen egentlig? Vel, den svenske popsangeren og låtskriveren LOVA gir oss et svar på dette evige spørsmålet på sitt etterlengtede debutalbum Grown-ish, som slippes i dag. LOVA er halvt norsk og singelen “Lonely Ones” ble brukt i andre sesong av den norske Netflix-serien Hjem Til Jul.  

  

I dag slipper 19 år gamle Finn Askew sin etterlengtede debut-EP Peach. Han omtales som en av Storbritannias mest spennende nye artister om dagen, og avviser aktivt konseptet med sjangerbegrensninger. R&B, jazz, rap, emo og indie-rock samles på debut EP-en, med fantastiske resultater.  

  

Den svensk/danske skuespilleren og sangeren Alba August er i dag ute med sin andre singel Lights. Albas første singel, ”We’re Not Gonna Make It”, dukket opp i tredje sesong av The Rain på Netflix, der artisten har en ledende rolle.

22-01-2021

OnklP & De fjerne slektningene slipper til fansen i ny musikkvideo

Etter tre sterke album, prisdryss og låtsuksesser som «Styggen på Ryggen» gjør Slekta comeback med sitt fjerde studioalbum. Samtidig slippes musikkvideo med tittelsporet «Sorry for i går» hvor fansen spiller en viktig rolle.

Medlemmene fra Oslo Ess, Turbonegro og OnklP har siden første stund imponert med sin musikalske stil og levering av sterke sangtekster om temaer som kjærlighet, håp, dop og død. Etter et turbulent 2020 slippes platens første låt «Sorry for i går» på den første dagen i 2021, hvor både tittel og lanseringsdato reflekterer slutten på noe tungt, og starten på noe nytt.

Tittelsporet får også sin egen musikkvideo. Her har fansen har fått sende inn sine bidrag med klipp fra ting som går gærent. Resultatet er en herlig mix av bandet i studio og situasjoner som minner oss på at vi alle har noe å være litt å være sorry for. Musikkvideoen er produsert av Tangrystan i samarbeid med SMFB, og regissert av Meriam Braanaas.

SE MUSIKKVIDEOEN HER

Pangstart på 2021

Det fullstendige studioalbumet «Sorry for i går» lanseres 22. januar 2021, etterfulgt av omfattende Norgesturné som starter med intimkonsert på Rockefeller 29. januar. Som ett av Norges beste liveband er sannsynligheten stor for at også dette vil stille seg i rekken som en av deres minnerike liveopptredener.

OnklP gjør opptreden på NRKs nye lørdagssatsning

OnklP blir å se i den nye NRK lørdagssatsningen «De Neste» fra og med midten av mars.

For turneplan: Se slektningene.no 

22-01-2021

Freddy Kalas er tilbake, og timingen kunne ikke vært bedre – Alt Blir Bra

Med låter som «Jovial» og «BlimE» har Fredrik Auke, bedre kjent som Freddy Kalas vist at han kan være mye mer enn bare sjef fir fest. Nå er han klar med en ny feelgood låt «Alt Blir Bra», som virkelig viser at Freddy er en låtskriver å regne med.

Låta er produsert av Alter Ego Music, og er inspirert av #AltBlirBra-budskapet som var en reaksjon på den utfordrende tiden verden plutselig stod ovenfor i starten av 2020, som følge av koronapandemien. Det hele startet i Italia, landet som har vært hardt rammet av koronaviruset, med tegninger av en regnbue, og skriften «Andrà tutto bene!» – som på norsk betyr «Alt blir bra!».

HØR FREDDY KALAS - ALT BLIR BRA HER

Freddy utdyber selv

- “En krise er vond å stå i, men kriser må løses, og er en mulighet for å gjøre oss sterkere. Dette er en låt om tro, håp, og kjærlighet som jeg håper kan være til trøst for de som har mistet noen, noe eller til og med seg selv. La oss gå inn i et nytt år med et klokere sinn, med en hardere rustning, og en dypere kjærlighet til oss selv og hverandre. Og uansett hva som skjer så husk at alt blir bra”.

 

Med denne låten ønsker Freddy å bidra med det han kan aller best - å spre håp, optimisme og glede gjennom musikk. Alt Blir Bra.

22-01-2021

Snow Boyz starter året med «Drama og Henny» sammen med OnklP

«Drama og Henny» er årets første låt fra duoen Snow Boyz, hvor de har fått med seg tungvekteren OnklP. Låten handler om når man tar et glass for mye på fest og det ender opp med drama, som når man blir kasta ut av nattklubben før man omtrent har kommet inn, fordi man har drukket for mye «henny» (Cognac).

Brødrene Rafael og Paulo Domingos alias Wavy Marley og $k!p utgjør hiphop duoen Snow Boyz. Etter duoen ble dannet i 2009, har de sammen herjet live scenen i Oslo i flere år med en energibombe av et show!  Snow Boyz har vist seg å være blant de mest allsidige og oppfinnsomme artistene vi har i Norge i dag, og beveger seg uanstrengt mellom sjangre som rap, afro-pop og trap. Gutta har stor diversitet i musikken som, med gatehits som låta “42” som engasjerte flere artister i Norge til å lage sine egne remixer av sangen, til fengende sommerlåter som “Hun gjør meg vill” sammen med ZadeKing og Oral Bee. I 2019 slapp Snow Boyz debutalbumet “Hvitt” og året etter i 2020 slapp de kun en låt ved navn “Elsker meg”, men gjestet på albumet til Amara på låta “Vampyr”. 

Hør Snow Boyz "Drama og Henny" med OnklP HER

Snow Boyz forteller om livet under corona og «Drama og Henny» musikkvideoen som slippes førstkommende søndag:

- “Livet under Corona har vært chill så lenge, men også kjedelig. Vi har vært en del i studio og låst oss selv inne. Vi har lagd mange nye bangers! Det er egentlig det vi alltid pleier å gjøre, men vi savner å stå på scenen med masse folk i publikum”, forteller brødrene.

- “Når det kommer til musikkvideoen så bare kuler vi i den med noen venner og mæber, og ikke for å glemme Henny og drama. Shoutout til Fredric Esnault som har lagd videoen – u a fool for this one bro. OnklP gjør selvfølgelig også tingen sin, han er legende på ekte! Noe deler av videoen ble faktisk filmet med iphone når vi bare hadde det gøy en helt vanlig helg. Shoutout til alle som er med i musikkvideoen, dette her er ikke noe skuespill, men real life!”.

«Drama og Henny» av Snow Boyz, sammen med OnklP er ute 22. januar via YGMG og Def Jam Recordings Norway.

22-01-2021

Ny musikk fra Lana Del Rey, Tom Jones, Selena Gomez, Jeremy Zucker og TIX til MGP!

 

 TIX slipper sitt bidrag til Melodi Grand Prix 2020

 

"Chemtrails Over The Country Club" fra Lana Del Rey

 

Ariana Grande slipper i dag en remix av "34+35", hvor hun har fått med seg Doja Cat og Megan Thee Stallion. Låten er fra albumet positions som gikk #1 i Norge og i USA. Ariana Grande er for øyeblikket den mest strømmede artisten på Spotify globalt.

 

I en alder av 80 år er Tom Jones klar med sitt nye album Surrounded By Time 23. april. Albumet er co-produsert av Ethan Johns og Mark Woodward og gjenspeiler musikken som personlig har påvirket Jones gjennom en lang, uforutsigbar, men unektelig imponerende karriere. Første smakebit ut er "Talking Reality Television Blues", en låt som skildrer effekten av fjernsynets skiftende rolle fra begynnelsen til dagens tid.  Som Tom selv forklarer: ”I was there when TV started -- didn’t know I’d become a part of it -- but it could be that its power is to remind us how wonderful, crazy and inventive we are, but also how scary the reality it reflects can be”Videoen til låten viser opp- og nedturene i løpet av de siste 70 årene med kultur- og sosialhistorie og speiler en karriere som har strukket seg gjennom flere tiår og viser en artist som prøver ut nye ting uten å miste synet av det som er viktig, nemlig musikken.

 

Selena Gomez er ute med sin første spansk-språklige singel på nesten et tiår, "De Una Vez" ("At Once"). Gomez omfavner sin arv som en stolt latina, og ønsket med dette å fordype seg i kulturen. For å få liv i låten, slo hun seg sammen med multi-Latin Grammy Award-vinner og produsent Tainy [Bad Bunny, J Balvin] samt Albert Hype, Jota Rosa og NEON16. I tillegg fikk hun med duoen Los Pérez - Tania Verduzco og Adrián Pérez - til å regissere den medfølgende musikkvideoen.

 

Den tyske 18-åringen, Zoe Wees, er nå ute med den nye låten "Girls Like Us" samt tilhørende musikkvideo. Låten følger opp debutsingelen "Control" fra i fjor som nå har passert over 200 millioner streams.

 

I dag ble “Bad Boy” fra Juice WRLD og Young Thug sluppet med tilhørende musikkvideo. Video er regissert av Cole Bennett og produsert av Lyrical Lemonade og er den siste offisielle musikkvideoen som Juice WRLD spilte inn før han gikk bort i desember 2019. Videoen viser den kreative kjemien mellom Juice og Thug og forsterker Juices sound som viser hvorfor han fikk den suksessen han fikk - og fortsatt har.

 

Etter et fantastisk 2020, med utgivelser av flere singler og debut-EP med gode anmeldelser, starter Baby Queen det nye året med den nye singelen "Raw Thoughts". Låten viser en helt annen side av Baby Queen: heftig ærlig og nødvendig direkte.Om låten forteller Baby Queen, eller Bella Latham som hun egentlig heter: "Raw Thoughts" is probably the most important song I've released to date because it's actually the song that catalyzed what has become the sound of Baby Queen. I wrote it near the beginning of 2018 and it sort of came to me like a gift from heaven. I had been on one of the biggest nights out of my entire life and had woken up dreadfully hungover. I think up until that very point in my life, I didn't know what partying was. I was incredibly innocent and naïve, and this was the moment everything changed for me. I had been going through a terrible breakup, and discovering partying was like discovering freedom. I was going to places my ex had never been, I was meeting people they would never meet and doing things that would make their skin crawl. I think I fell in love with the danger of it. I had realized that I could do or be whoever I wanted to be, even though the only thing I wanted was to be loved by them again. The song came out like word vomit the next day. I was partly thrilled, partly coming down and partly ashamed of myself for what felt like a betrayal of innocence. "Raw Thoughts" is an amalgamation of every feeling. It's euphoria bleeding into my deep sadness. It sounds like the moment everything changes, because without my knowing it at the time, it was. This song felt like the only way to start 2021".

 

Popstjerneskuddene Jeremy Zucker og Chelsea Cutler har igjen teamet opp på låta "this is how you fall in love", som er første singelen fra duoens kommende EP brent ii som slippes 5. februar. Dette er oppfølgeren til brent fra 2019, som inneholder hitsingelen "you were good to me" som har blitt streamet over seks millioner ganger i Norge.

 

One Night In Miami og tilhørende filmmusikk er nå ute. Filmen vises på Amazon Prime med Leslie Odom Jr. som en av hovedrolleinnhaverne. Leslie Odom Jr., kjent som en av stjernene fra den enormt suksessrike musikalen Hamilton, spiller Sam Cooke i filmen. Han gjør en rekke tolkninger av ikoniske låter fra Cookes katalog, samt bidrar med helt nytt materiale som "Speak Now". Filmen handler om et fiktivt møte mellom Cooke, Muhammad Ali, Malcom X og Jim Brown i 1964, hvor de feirer et av bokse-historiens største øyeblikk: da Muhammad Ali vant mot Sonny Liston i Miami. Filmen er basert på Kemp Powers sitt teaterstykke med samme navn.

15-01-2021

TIX slipper sitt bidrag til Melodi Grand Prix 2020

Mange sperret øynene opp da TIX ble annonsert som en av deltakerne i årets Melodi Grand Prix. I dag slippes hans bidrag til konkurransen, som han fremfører i første delfinale i morgen kveld. Samtidig er han klart for å gjeste NRK Lindmo i kveld, hvor han gjør en personlig og spesiallaget opptreden. 

Andreas Haukeland beskriver "Ut Av Mørket” som tredje låt i en triologi – og som oppfølgeren til “Jeg Vil Ikke Leve” og “Tusen Tårer”.  I motsetning til de andre deltakerne som ble annonsert denne uken, har Haukeland ansvaret for sin egen låt, og er alene låtskriver for “Ut Av Mørket”. Haukeland er signert som låtskriver til det Amerikanske selskapet APG, og har blant annet vunnet Musikkforleggerprisen for “Årets mest spilte låt” med Ava Max sin “Sweet but Psycho”.  

Samtidig er han for de aller fleste best kjent som TIX – artisten som ble kåret til Norges mest spilte artist på Spotify for 2020. Haukeland mener at det er på tide at han stiller med et bidrag i låtskriverkonkurransen: 

– Det har vært aktuelt å være med i flere år, men i år har jeg tatt meg tid. Jeg lover kanskje det villeste dere har sett av meg på scenen, fortalte han til programleder Ronny Brede Aase under pressekonferansen på mandag. 

Haukeland forteller at det siste året har vært ekstra tungt for mange, og at det er på tide at vi beveger oss ut av mørket. Hans bidrag til lysere tider er show, fest og en ekte landeplage – som jo er akkurat det mange forbinder med karakteren TIX.  

 "Livet mitt handler om å lage musikk til folket, og hvilket sted er bedre enn Melodi Grand Prix?" Andreas Haukeland 

TIX imponerte hele Norge da han opptrådte med den uutgitte låten «Tusen Tårer» på P3 Gull 2020. Opptreden ble introdusert med en svært personlig video som forteller mye om hva som skjuler seg bak TIX-drakten. Det er Andreas som er artisten og personen bak figuren, og denne opptreden presenterte et nytt nivå av hvem han er til det norske folk. Prosessen med å introdusere folket til Andreas startet allerede i 2019 med låten “Jeg Vil Ikke Leve”.  

"Tusen Tårer” ble sluppet første juledag, og ble hans syvende nummer 1 på Spotify sin toppliste siden 2018. Låten rundet av et 2020 hvor Haukeland blant annet fikk oppmerksomhet for landeplagen “Karantene”, som samlet hele det norske folk da landet stengte ned i Mars. 

I tiden som kommer vil vi bli bedre kjent med Andreas, selv om essensen i karakteren TIX aldri vil forsvinne – han vil alltid ønske å skape samhold, fellesskap og fest, samtidig som han ønsker å formidle bakgrunnen for hvorfor TIX er det TIX er, gjennom sine personlige opplevelser – for å være et forbilde og en foregangsfigur for andre.  

Melodi Grand Prix 2021 er et svært viktig ledd på veien for TIX.  

15-01-2021

"Chemtrails Over The Country Club" fra Lana Del Rey

Lana Del Rey slapp akkurat sin splitter nye singel "Chemtrails Over The Country Club" med tilhørende video.

Låten er co-skrevet av Lana Del Rey og Jack Antonoff mens video er regissert av BRTHR.

Sammen med ny låt slapp hun også nyheten om nytt album.

Albumet har fått tittelen Chemtrails Over The Country Club og følger opp det Grammy-nominerte albumet Norman Fucking Rockwell fra 2019

Chemtrails Over The Country Club slippes 19. mars og blir hennes syvende studioalbum.

Albumet kan allerede nå forhåndsbestillles og vil komme digitalt, på CD, kassett og i forskjellige eksklusive vinylformater.

 

Chemtrails Over The Country Club trackliste:

1. White Dress

2. Chemtrails Over The Country Club

3. Tulsa Jesus Freak

4. Let Me Love You Like A Woman

5. Wild At Heart

6. Dark But Just A Game

7. Not All Who Wander Are Lost

8. Yosemite

9. Breaking Up Slowly

10. Dance Till We Die

11. For Free

11-01-2021

Ny musikk fra Justin Bieber, Emelie Hollow, Sir Barry Gibb, Celeste, Morgan Wallen med flere!

 

Første kapittel av Emelie Hollows debutalbum er her!

 

Justin Bieber ringte inn det nye året med singelen "Anyone". Låten er produsert av Andrew Watt, og ble sluppet rett etter nyttårskonserten på Beverly Hilton Hotel, som er hans første fullengdekonsert siden 2017. Bieber har hatt et aktivt år og sluppet flere slagere; "Holy" med Chance The Rapper, "Lonely" med benny blanco og "Monster" med Shawn Mendes. Han er den mest populære artisten på YouTube med over 60 millioner abonnenter og #2 på den globale Spotify-listen med over 65 millioner månedlige lyttere. Om "Anyone" sier Bieber: “I can’t think of a better way to close out 2020 and kick off 2021 than celebrating with my fans all over the world and sharing this new music with them. Musichas gotten us all through so much this year, and for me personally it’s been healing and transformative. ‘Anyone’ is such a special, hopeful, anthemic song. It sets the tone for a brighter new year full of hope and possibility”.

 

The Weeknd, en av de mest suksessfulle artistene for vår generasjon, er ute med en splitter ny musikkvideo til den nyeste singelen fra After Hours; "Save Your Tears". Se musikkvideoen HER. The Weeknd sitt nyeste album After Hours toppet den norske albumlisten i 11 uker, og har passert hele 72 millioner strømninger bare i Norge.

 

Etter et turbulent 2020 slapp OnklP & De Fjerne Slektningene første låt fra deres kommende album, "Sorry for i går", på den første dagen i 2021. Både tittel og lanseringsdato reflekterer slutten på noe tungt, og starten på noe nytt. Låten høres på P13, hvor den allerede er listet!

 

Britisk-amerikanske Sir Barry Gibb er det eneste gjenlevende medlemmet fra suksessgruppen The Bee Gees. Sammen med sine to brødre har Gibb gitt ut noen av de siste tiårenes største og mest gjenkjennelige hits. I dag slipper Gibb det nye albumet Greenfields: The Gibb Brothers Songbook Vol. 1. Albumet inneholder Bee Gees klassikere spilt inn på nytt i samarbeid med artister Gibb lenge har hatt et ønske om å jobbe med, musikalske storheter som Alison Krauss, Brandi Carlile, Dolly Parton, Gillian Welch, David Rawlings, Jason Isbell, Jay Buchanan, Keith Urban, Little Big Town, Miranda Lambert, Olivia Newton-John, Sheryl Crow og Tommy Emmanuel. Albumet er innspilt i RCA Studios i Nashville med den høyt anerkjente produsenten Dave Cobb bak spakene. Se albumtrailer HER.

 

Celeste slapp på nyttårsaften den nye singelen "Love Is Back" som blir å finne på debutalbumet Not Your Muse som kommer 26. februar. Albumet består av 12 sanger, inkludert ni splitter nye låter i tillegg til de anerkjente singlene “Strange”, “A Little Love” og “Stop This Flame”, der sistnevnte var listet på NRK P3 og P13. Celeste var en av 2020s mest omtalte nykommere og vinner av blant andre BBC Sound of 2020 + BRITS Rising Star. Hun slapp flere synclåter i 2020, blant annet “A Little Love” spesialskrevet for John Lewis’ tradisjonsrike julekampanje i UK og “Hear My Voice” til Netflix’ The Trial of the Chicago 7, av flere tippet som en Oscarkandidat. Sist men ikke minst så er hun med på låten “It’s Alright” fra lydsporet til Pixars nye film Soul. Celeste skulle egentlig ha spilt på Øyafestivalen '20 som ble avlyst.

 

Britiske slowthai er ute med sin nye singel "MAZZA" med A$AP Rocky og en tilhørende musikkvideo. 5. februar slipper slowthai det etterlengtede albumet TYRON, med bidragsytere som Skepta, James Blake, Denzel Curry og flere. Artisten har spilt tre kritikerroste konserter i Oslo: by:Larm, Øya og et utsolgt klubbshow på Vulkan Scene.

 

Country-stjerneskuddet Morgan Wallen er i dag ute med det nye albumet Dangerous: The Double Album. Albumet er skrevet over nesten tre år av Wallen selv og gjennom et kapittel i karrieren som har etablert ham som “the fastest rising young star in country” (Variety). Med seg på albumet har han fått navn som spenner fra Ashley Gorley, Shane McAnally, Hillary Lindsey, Rhett Akins og Lee Thomas Miller, til to av sine største musikalske inspirasjoner Eric Church og Jason Isbell, til sine nærmeste musikalske fortrolige HARDY, ERNEST og Ryan Vojtesak (aka Charlie Handsome). Dangerous: The Double Album viderefører signaturlyden laget av Wallen og produsent Joey Moi på debuten If I Know Me. Albumet inneholder hiten "Somebody’s Problem", som gikk #2 på Spotify i USA, kun slått av Shawn Mendes og Justin Bieber.

 

Gwen Stefani gir et tilbakeblikk på sin fantastiske karriere med musikkvideoen til “Let Me Introduce Myself”. Se den HER.Videoen viser ulike tidsaldere av Gwen Stefani. Fra No Doubt med låtene “Just a Girl” og “Don’t Speak”, til solokarrieren med “Hollaback Girl”. Låten kom 7. desember og videoen ble sluppet 1. januar.

 

The Pineapple Squad er en trio med ananaser som er DJer. Visjonen deres er klar: å spre gode vibber, humor og allsang. Denne gangen har ananasene laget en ny og moderne versjon av den svenske slageren "Jag Vill Vara Din Margareta".

 

Den tidligere High School Musical stjernen Olivia Rodrigo er ute med låten "driver's license", samt tilhørende musikkvideo. 17-åringen følger opp sin forrige hitsingel "All I Want" som har nærmere 200 milloner streams på Spotify og 28 millioner visninger på YouTube.

08-01-2021

Første kapittel av Emelie Hollows debutalbum er her!

Felles for alle låtene er de nære og sterke tekstene. Med disse stadig aktuelle og ikke minst relaterbare låtene forteller Emelie historien om hele spekteret av følelser og stadier man går gjennom ved tunge brudd. Mens «Break It Right» handler om å få hjertet sitt knust, handler «Monster» om å bli syndebukk ufrivillig fordi andre trenger å lette på egen samvittighet.

 Om den nyeste låta «Don’t Leave Me Now» sier Emelie følgende:

- «Don’t Leave Me Now» er en utrolig personlig sang for meg. Den handler om å innse at uansett hva som har skjedd, og hvor vondt det kan være, er man ikke klar for å bli forlatt. Man vil heller være litt ulykkelig i noe som ikke er bra for deg, enn å gå gjennom sorgen av å miste noen fullstendig. Det er på en måte en siste bønn om at noen må bli. Det er litt skummelt å vise denne siden av meg- den mest sårbare- men samtidig føler jeg på et ansvar som låtskriver og artist, i å dele mine følelser og erfaringer med andre som kanskje går igjennom det samme som meg.» 

- Emelie Hollow

 «Break It Right» ble sluppet i mai 2020, sammen med Ruben. Da han for første gang hørte demoen til låten traff den han rett i hjertet og spurte ydmykt om han kunne bidra på sangen. Bidraget satt som hånd i hanske og og sangen ble fullendt i Emelies øyne. Låta har nærmere fire millioner streams bare i Spotify og ble i november fulgt opp av singelen «Monster» som ble listet på P1.

- «Monster handler om misforståelser og forventninger som ikke oppfylles - hvordan noen kan pålegge deg intensjoner du aldri har hatt og få deg til å føle at du er problemet, eller monsteret.»

- Emelie Hollow

I desember 2020 slapp hun låten “Me” i forbindelse med sesong 2 av Netflix-serien Hjem Til Jul, noe som har ført til både stor lokal og internasjonal interesse. “Me” har blitt en populær låt fra katalogen til Emelie på kort tid med nesten en halv million streams i Spotify og listing på P3. Låten er hentet fra det kommende debutalbumet til Emelie Hollow som slippes gjennom året og fullføres i oktober 2021.

Ved siden av fokuset på egen artistkarriere har Emelie Hollow tross sin unge alder allerede lang erfaring som ettertraktet låtskriver. Hun har reist rundt i verden og skrevet for andre i Stockholm, København, London og Nashville, samtidig som hun har en rekke store samarbeid å se tilbake på, blant annet med Seeb, Ruben, Dagny, Emma Steinbakken, Alexander Oscar, Jesper Jenset og ikke minst, Alan Walker. Sistnevnte og Emelie samarbeidet om låten «LILY» hvor Emelie i tillegg til å skrive, også har lånt bort vokalen sin. Låta har p.t. mer enn hele 2 milliarder streams på verdensbasis. Emelie er også aktuell for tiden med den nye #1 singelen «Be Okay» med Victoria Nadine, en låt hun har skrevet med Victoria og Eirik Tillerli.

Med sin særegne og unike vokal har Emelie Hollow satt spor som artist. I 2016 og 2017 ga hun ut en rekke enkeltstående låter og havnet høyt på norske radiolister med den stemningsfulle julelåta «Feeling of Christmas». Høsten 2019 slapp hun sin debut-EP, som smakfult sydde sammen og viste en dybde i Emelies låtskriverkunst og artisteri. Hun har en spesielt sterk formidlingsevne, noe som fullsatte saler var vitne til på by:Larm 2020 hvor hun blåste både publikum og en samlet platebransje av banen.  

Emelie Hollow er ved siden av sin verdensomspennende artistavtale med Universal Music Group, signet til Sony ATV Music Publishing Scandinavia for sin låtskriving og Time Out Agency for livevirksomheten.

Hør Half The Story (Chapter One) HER 

08-01-2021

Ny og personlig låt fra TIX – «Tusen Tårer»

TIX imponerte hele Norge da han opptrådte med den uutgitte låten «Tusen Tårer» på P3 Gull 2020. Opptreden ble introdusert med en svært personlig video som forteller mye om hva som skjuler seg bak TIX-drakten. Det er Andreas som er artisten og personen bak figuren, og denne opptreden presenterte et nytt nivå av hvem han er til det norske folk.

 

«Tusen Tårer» er oppfølgeren til «Jeg Vil Ikke Leve» som kom ut i fjor. Låten handler om at det er tungt å holde på tusen tårer alene. «Jeg Vil Ikke Leve» er desperasjonen i ett øyeblikk, mens «Tusen Tårer» handler om depresjonen som følger. «Tusen tårer» er alle tårene du holder inne, alle tårene du vet du skal gråte, og alle tårene du har grått, men som aldri stopper. Og det er symbolsk for at det faktisk er et konkret tall på antall tårer. For det kommer til å stoppe til slutt.»- Andreas Haukeland (TIX)

 

 «Jeg Vil Ikke Leve» fra 2019 skapte for alvor et skille i karrieren til TIX. I tiden som kommer vil vi bli bedre kjent med Andreas, selv om essensen i karakteren TIX aldri vil forsvinne – han vil alltid ønske å skape samhold, fellesskap og fest, samtidig som han ønsker å formidle bakgrunnen for hvorfor TIX er det TIX er, gjennom sine personlige opplevelser – for å være et forbilde og en foregangsfigur for andre.

 

Det skorter ikke på lyspunkt for TIX om dagen, tidligere i desember ble kan kåret til Norges mest spilte artist på Spotify i 2020. 25. desember slipper han endelig låten «Tusen Tårer», én måned etter premieren på P3 Gull.

23-12-2020

Ny musikk fra Emelie Hollow, Eminem, Paul McCartney, FATernity med flere!

Ved siden av den allerede P3-listede singlen Monster, slipper Emelie Hollow i dag den flunkende nye låten "Me". Sangen kommer i forbindelse med premieren på den høyt etterlengtede premieren av sukess-serien Hjem til juls andre sesong på Netflix og er en av låtene serieskaperne har tatt med i serien. "Me" er skrevet av Emelie selv og er hentet fra hennes kommende debutalbum Half The Story. Første kapittelet av albumet Half The Story (Chapter One) slippes allerede 8.januar 2021.

Eminem både startet og avslutter året med ny musikk. I dag overrasket han alle med å slippe B-siden til sitt ellevte studioalbum Music To Be Murdered By. Deluxe-albumet inneholder 16 nye låter, der han har med nye features fra blant andre Skylar Grey, DJ Premier, Ty Dolla $ign og Dr. Dre. Albumet er excecutiv produsert av Eminem og Dr. Dre. 

 

Paul McCartney har i dag sluppet McCartney III, album #3 i det som nå er McCartney-trilogien, 50 år etter solodebuten med McCartney i 1970 og 40 år etter McCartney II fra 1980. Albumet er spilt inn i "rockdown" i Sussex og produsert av McCartney selv som også spiller alle instrumenter. Gode anmeldelser i internasjonal musikkpresse tyder på at albumet har vært etterlengtet. Låten "Find My Way" har fått en video, regissert av Roman Coppola - se den HER. 

 

Superstjernen Billie Eilish annonserer sin nye Apple Original Films dokumentar Billie Eilish: The World’s A Little Blurry til 26. februar 2021. Dokumentaren er regissert av prisbelønnede filmskaper R.J. Cutler, og har verdenspremiere på Apple TV+ og NEON-kinosaler 26. februar 2021. Dokumentaren tar et intimt blikk på den ekstraordinære reisen til tenåringen og tar for seg skrive- og innspillingsprosessen til debutalbumet WHEN WE ALL FALL ASLEEP, WHERE DO WE GO?. Se traileren HER.  

  

Den 20. desember sendes Ingebjørg Bratlands fantastiske julekonsert fra Jakobskirken via vierlive. Få julestemningen servert rett hjem i stua! 

"Det blei ikkje julekonsertar i Jakob i Oslo i år, heller ikkje i Bærum, Drammen eller Bergen. Det synst eg var leit, eg hadde nemleg gleda meg til å spele denne julekonserten for dykk som hadde billett. Så då dukka denne tanken opp: kva med å spele ein julekonsert og lage film av det, slik at den som vil kan sjå den når det måtte passe. Det einaste me manglar er publikum. Derfor vil eg ynskje DEG velkommen til julekonsert i Kulturkyrkja JAKOB 20. desember." - Ingebjørg Bratland.                   

Kjøp billetter HER.

På Nordnes har en gjeng ambisiøse gutter; FATernity, forvandlet et gjemt varelager til et studio, og kokt opp musikk gjennom det unike samarbeidsprosjektet "Goofy Brothers". I år har de ulike hip-hop-artistene fått skinne på flere singelslipp, men nå er endelig den komplette Goofy Brothers EP'en her. EP'en frontes av «Watch Me», hvor alle artistene deltar!  

 

Country pop-bandet Harlekin slapp sin første singel i 2017 og debuterte i 2019 med albumet I andre rekke. Siden den gang har bandet opplevd et stadig voksende publikum, og har i dag over 4 millioner avspillinger på Spotify. Nå er de klare med singelen "Akkurat som fær"! 

 

Mr. Pimp-Lotion sin nyeste EP Aspartam Anthems er en morsom respons til Oral Bee, som har sluppet hele tre album i år om brus. Lotion er også høyaktuell med "Maske Hele Jula" sammen med Oral Bee og Emil Solli-Tangen, som for øyeblikket er listet på NRK P3, MP3 og P3X! 

Vi har en rekke artister og musikk med i årets juleprogrammer på TV. Se oversikt under:  

Håp i en gryte (TV2)  

• 13. des: Marcus & Martinus  

• 16. des: Marcus & Martinus og eMMa 

• 13 + 20. Des: Sandra Lyng  

• 13. + 20. des: Atle Pettersen 

 

Lindmo Julespesial (NRK)  

• 18. des: Ingebjørg Bratland 

Senkvelds Juledugnad (TV2)  

• 19. des: Astrid S   

Kvelden før kvelden (NRK)   

• 23. des: Sandra Lyng  

God Morgen Norges julesending (TV2)  

• 23. des: Marcus & Martinus + eMMa 

• 24. des: Atle Pettersen  

• 24. des: Sebastian Zalo   

18-12-2020

Ny musikk fra Taylor Swift, Seeb, Kid Cudi, James Blake, The Avalanches med flere!

Astrid Smeplass lanserer limitert kleskolleksjon under eget selskap, By Astrid

Den norske powerhouse-duoen Seeb er ute med den helt nye singelen “Feel It Again”. Med seg på låten har de den prisvinnende artisten Dan Caplen og den Grammy-nominerte låtskriveren Svidden. Dette er den siste låta ut før det kommende debutalbumet Sad In Scandinavia, som slippes 29. januar 2021. Låta drives av glade pianoakkorder og Seeb’s synthdrevne signatur-melodi, men har likevel en tydelig kontrast med sitt melankolske tema. Bonus fun fact: Den store gjennombrudds-singelen for Seeb - remixen av Mike Posners “I Took A Pill In Ibiza” feirer femårsjubileum førstkommende søndag.

 

 

Taylor Swift er ute med sitt niende studioalbum, og folklores søsterplate, evermore. Standard-utgaven inneholder 15 spor mens deluxe versjonen inneholder to bonusspor. Låtene er skrevet med Aaron Dessner, Jack Antonoff, WB og Justin Vernon. Musikalske bidrag på albumet er fra HAIM, The National og Bon Iver.

 

 

Troye Sivan er ute med en ny versjon av låten “Easy”, denne gangen med Mark Ronson og Kacey Musgraves. Sistnevnte har også vært med på å skrive den nye versjonen. Den originale versjonen av "Easy" er hentet fra EPen In A Dream som ble sluppet tidligere i år, og både EP og låt ble hyllet av blant andre Pitchfork og Billboard da disse ble sluppet. Låten har til nå over 72 millioner streams verden over. Den nye versjonen av “Easy” har også fått en video, med Nashvilles mørkere strøk som bakteppe. Se den HER.

 

 

We Will Always Love You er det nye mesterverket i full lengde fra The Avalanches. Sampling er fortsatt kjernen i lyden av The Avalanches, men albumet har en rekke lovende gjester som bidrar med både vokal og tekst: MGMT, Rivers Cuomo, Denzel Curry, Johnny Marr, Neneh Cherry, Perry Farrell, Karen O, Mick Jones, Sampa the Great, Tricky, Kurt Vile, Blood Orange med flere. The Avalanches musikk har alltid vært drevet av melodi, men på grunn av denne utvidede gjestelisten er We Will Always Love You deres mest sangorienterte album hittil.

 

"Alle Tage ist kein Sonntag" er et spektakulært og ganske uventet samarbeid mellom Till Lindeman (Rammstein) og fiolinisten i verdensklasse; David Garrett. Denne berømte slageren er fra 1920-tallet og ble skrevet av Carl Ferdinands og Carl Clewing. Melodien ble kjent etter at stjerner som Fritz Wunderlich og Marlene Dietrich sang den på 1930-tallet.

 

 

Kid Cudi slapp i dag tredje og siste del Man On The Moon-trilogien og første soloalbum siden 2016. Man on the Moon III: The Chosen inneholder 18 låter og gjestes av blant andre Pop Smoke, Skepta, Trippie Redd og Phoebe Bridgers.

 

 

James Blake er i dag ute med EPen Covers, som inneholder noen av coverlåtene han har fremført på sine mange livekonserter på Instagram i løpet av 2020. På EPen gjør han låter av blant andre Billie Eilish, Frank Ocean, Beyoncé og Stevie Wonder.

 

Gwen Stefani er tilbake med den nye låten “Let Me Reintroduce Myself”. Låten er skrevet av Gwen selv med god hjelp fra hitmakeren Ross Golan og produsent-stjerneskuddet Luke Niccoli. “This song is a way of saying I’m back with new music. It’s a fun, lighthearted song, because I got inspired and hopefully to bring a little bit of joy. The idea was to write a song that had a bit of a nostalgic feeling to it, so I think musically it reminds you of back in the day, going back to where I started musically which was with ska and reggae. I’m still the same me but here’s something a little bit new in case you feel like hearing a little bit more of me”.

11-12-2020

Astrid Smeplass lanserer limitert kleskolleksjon under eget selskap, By Astrid

Kleskolleksjonen, bestående av tidløse, komfortable og kjønnsløse plagg med grafiske avsendere fra LEAVE IT BEAUTIFUL-universet ble sluppet onsdag 09.12.20 på nett og hos den kredible motebutikken YME. Det første droppet kommet i meget limitert opplag.

Leave It Beautiful Limited Collection er tilgjengelig nå på www.byastrids.com

I tillegg til å klima-kompensere turneene sine, har artist Astrid S nå startet et eget selskap sammen med bærekraft-motehuset eco.logic. Selskapet, kalt By Astrid AS har som hensikt å produsere mer miljøvennlig merchandise og andre produkter og konsepter til Astrid sitt univers.

I tillegg til å bruke mer miljøvennlige materialer som GOTS sertifisert økologisk bomull, har by Astrid redusert 50 kilo co2 per plagg for kolleksjonens resterende fotavtrykk, ved å støtte Bac Lieu, et vindkraftprosjekt i Vietnam som støtter 5 av FNs bærekraftsmål. Ved å iverksette tiltak for å måle, redusere og kompensere kolleksjonens fotavtrykk av by Astrid blitt anerkjent som en offisiell partner av FNs klimaprogram Climate Neutral Now.

- Det er utrolig bra at forbilder som Astrid er med på å sette en mer bærekraftig retning for klesbransjen. Astrid er veldig kreativ, og har masse ideer. Det er inspirerende at hun som ung artist tør å utfordre konvensjonell produksjon i en av de mest forurensende industriene vi har, sier Pia Nordskaug, daglig leder i eco.logic og by Astrid.

- Det skal være en uttalt miljøfordel i alle plagg vi lager, og det legger så klart føringer for hva vi faktisk kan produsere. Det er mye som hadde vært gøy å lage, men som vi velger å droppe fordi vi vurderer det til urealistisk at vi finner alternative materialer som er skånsomme nok med tanke på utslipp, sier Astrid som er kreativ leder i By Astrid.

- Det er viktig å understreke at det ikke er mulig å være 100% miljøvennlig når man produserer og leverer ut tekstiler i markedet i dag. Skal man være det må man produserer null, og forbruker må konsumere null. Det er likevel helt nødvendig å redusere det totale utslippet ved å velge mindre miljøbelastende produksjonsmåter, sier Nordskaug.

Om eco.logic:
Eco.logic ble stiftet av grunder Pia Nordskaug, komiker Morten Ramm, og foretningsutvikler Adam Ikdal. Eco.logic har blant annet har etablert merkevaren Envelope1976 sammen med tidligere moteredaktør og stilikon Celine Aagaard. 

Bilder av kolleksjonen:
https://www.dropbox.com/sh/o7s8ivqygebla9v/AADTK32Cbv9pWqFLgXVbS6CZa?dl=0 
Fotograf: Sara Abraham
Kreativ leder: Astrid Smeplass
WEB: www.byastrids.com 
Bærekraft: https://www.byastrids.com/sustainability 
For spørsmål vedrørende kolleksjon: pia@ecologicnorway.no 

10-12-2020

Ny musikk fra TIX, Lil Baby, YUNGBLUD, Juice WRLD, Greta Van Fleet med flere!

Grammy-nominerte Lil Baby slipper to nye låter!

Ny musikk fra TIX - Jul i Karantene

 

 

Lang Lang International Music Foundation holder virtuell konsert

The Weeknd, en av de mest suksessfulle artistene for vår generasjon, er ute med en remix av superhiten “Blinding Lights” ft. Rosalia. Denne uken havnet han på andreplass over de mest strømmede artistene på Spotify i Norge i 2020, kun slått av TIX. "Blinding Lights" er den nest mest spilte låten på Spotify i 2020. Superstjernen er bekreftet til Pepsi Super Bowl LV Halftime Show på CBS. Kampen blir spilt på Raymond James Stadium i Tampa Bay, Florida søndag 7. februar 2021. The Weeknd sitt nyeste album After Hours toppet den norske albumlisten i 11 uker, og har passert hele 68 millioner streams i Norge.

Shawn Mendes er ute med sitt fjerde studioalbum Wonder. Albumet inneholder det tidligere utgitte tittelsporet, samt “Monster” sammen med Justin Bieber. I forbindelse med albumet ble dokumentaren Shawn Mendes: In Wonder sluppet på Netflix 23. november.

Onsdag denne uken ville Juice WRLD fylt 22 år. For å hedre ham ble låten "Real Shit" med benny blanco sluppet. Norske Cashmere Cat har bidratt som låtskriver på låten. 

 

YUNGBLUD er ute med det etterlengtede albumet weird!. Albumet består både av tidligere utgitte og nye låter, samt samarbeid med blant andre Machine Gun Kelly på låten “acting like that”. I forbindelse med albumslippet er han også allerede i gang med en global digital turné med navnet WEIRD TIME OF LIFE TOUR

 

Celeste annonserte på onsdag sitt kommende debutalbum Not Your Muse som slippes 26. februar. Albumet består av 12 sanger, inkludert ni splitter nye låter i tillegg til de anerkjente singlene “Strange”, “A Little Love” og “Stop This Flame”, der sistnevnte ble listet på NRK P3 og P13 da den ble sluppet. Celeste er en av 2020s mest omtalte nykommere og vinner av blant andre BBC Sound of 2020 + BRITS Rising Star. Hun har sluppet flere synclåter i 2020, blant annet “A Little Love” som er spesialskrevet for John Lewis’ tradisjonsrike julekampanje i UK og en kommende juleklassiker, “Hear My Voice” til Netflix’ The Trial of the Chicago 7, av flere tippet som en Oscarkandidat. Sist men ikke minst så er hun med på låten “It’s Alright” fra lydsporet til Pixars Soul som slippes på Disney+ i romjula. Celeste skulle egentlig ha spilt på årets Øyafestival som ble avlyst. 

 

Rockebandet Greta Van Fleet slapp i dag låta "Age Of Machine", og annonserte samtidig at albumet The Battle at Garden’s Gate blir sluppet neste år. Bandet vant Grammy-pris i kategorien Best Rock Album for debutalbumet Anthem Of The Peaceful Army i fjor. 

 

“Ibadi” er Slim Prince sin første singel hos Universal Music. Født og oppvokst i Nigeria, men bosatt i Sverige, markerer han seg som en stigende stjerne i Afrobeat-verdenen. Han har gitt ut flere singler på forskjellige språk, inkludert “Fire dancer” og “Water Booty” som har vært i rotasjon på MTV Africa i løpet av sommeren. Flere singler kommer tidlig i 2021, inkludert flere samarbeid. “Fire Dancer” fra 2018 har 3,3 millioner visninger på YouTube og han har turnert i Storbritannia, Spania, Italia, Makedonia og alle de skandinaviske landene. 

 

 

04-12-2020

Grammy-nominerte Lil Baby slipper to nye låter!

Multiplatinavinnende og Grammy-nominerte Lil Baby (25) følger opp albumsuksessen og slipper i dag to nye låter; “Errbody” og “On Me”.

En tilhørende musikkvideo til “Errbody” er ute nå, se den HER.

Lil Baby vant nylig Apple Musics Global Artist of the Year, og er også Grammynominert for “Best Rap Song” og “Best Rap Performance”, begge for monsterlåten “The Bigger Picture”, som ble sluppet som en reaksjon på urettferdighetene i USA. Den sterke låten førte til at albumet My Turn gikk tilbake til #1 på Billboard i USA tre måneder etter slippdato, og fikk fantastisk mottakelse:

A conscious trap anthem hitting at just the right moment - NPR.

An incredibly powerful protest song - Mixtape UK.

This is immediately becoming the Black Lives Matter anthem - The Face UK.

Låten førte til at han denne uken ble kåret til Variety's Voice of Impact. Lil Baby har fått en rekke utmerkelser i en alder av 25: Artisten havnet på Forbes sin 30 Under 30 liste og er med i Rolling Stones Musician on Musicians utgave, som ble offentliggjort 1. desember.
Han har nylig annonsert at han vil donere 1,5 millioner dollar fra "The Bigger Picture" til veldedighet.

Rapkometens nyeste album My Turn har solgt til Gull i Norge. Lil Baby fremførte nylig "Emotionally Scarred" på American Music Awards hvor han også var nominert i kategoriene New Artist of The Year og Favorite Album (Rap/Hip Hop).

Mer om Lil Baby:
Lil Baby er signert til Quality Control Music, plateselskapet som også huser Migos, Lil Yachty, City Girls og flere. Albumet My Turn (februar 2020) debuterte på #1 på Billboard og har til dags dato sanket inn over fem milliarder strømninger på verdensbasis. Lil Baby har allerede besøkt Norge da han spilte på Kadetten i Sandvika i fjor. Albumet Drip Harder fra 2018 som inneholder monsterhiten “Drip Too Hard” har passert Gull i Norge.

In 2020, Lil Baby graced the cover of Rolling Stone, tied Prince and Paul McCartney for Billboard Hot 100 hits, saw his February #1 release of My Turn return to the top of the Billboard 200 three months later, and spent 5 weeks at #1 on the Billboard 200 albums chart (tying Taylor Swift for most weeks atop the list in 2020). He was named Vevo’s Top Performing Hip-Hop Artist of 2020, named MVP on Rap Caviar, and at the Second Annual Apple Music Awards he won the top award of Global Artist of the Year. He performed several of his standout tracks at the 2020 BET Awards as well as the 2020 AMA’s. With such a rapid rise and an unstoppable stream of critical and commercial hits, it's clear that Lil Baby is one of the greatest and most important success stories in hip-hop. At 25, he has been one of the most dominant and critically acclaimed names in rap since his first release in 2017—but 2020 was the year he became an undeniable global star.

04-12-2020

Ny musikk fra TIX - Jul i Karantene

Årets juletid blir annerledes for de aller fleste av oss, og små lyspunkt i en ensom og isolert hverdag betyr mye. TIX beviste tidligere i år at han kunne omfavne en hel nasjon med en sang, og ga første runde av lockdown sitt helt eget soundtrack med låten Karantene. Nå gjør han det igjen, med «Jul i Karantene». Det er en ny versjon av samme låt – men med fokus på julen 2020, og hvordan den vil være annerledes. Han ønsker at låten skal være et positivt bidrag til juletiden, og nok en oppfordring om å høre på myndighetenes retningslinjer.

Det skorter ikke på lyspunkt for TIX om dagen. Forrige helg leverte han et fantastisk show og et sterkt og personlig intervju på årets P3 Gull, og denne uken ble kan kåret til Norges mest spilte artist på Spotify i 2020. 25. desember slipper han låten Tusen Tårer som han opptrådte med på P3 Gull.

04-12-2020

Ny musikk fra Mari Bølla, Ylva, Sam Fender, Kuselofte med flere!

Ylva slipper Disney-samarbeidet "Kjærlighet er et kompass"

Idolvinner Mari Bølla er ute med sin første julelåt - "Christmas Time (is nothing without you)"

Sam Fender slapp i dag låten "Winter Song". Låten er et cover av Alan Hull og Lindisfarne sin låt med samme navn. Låten ble også sluppet sammen med en lyric-video som inneholder bilder tatt av en rekke hjemmløse. Se den HER. Sam Fender skulle egentlig ha spilt på årets Øyafestival.

  

I dag slipper Lil Yachty Lil Boat 3.5, som er en deluxe versjon av albumet Lil Boat 3, som kom ut I mai I år. Det er hele seks nye spor på denne utgivelsen, med gjesteartister som Lil baby, Future, Playboi Carti og Vince Staples.

Taylor Swift slapp denne uken dokumentaren/konsertfilmen "folklore: the long pond studio sessions" på Disney +. I dokumentaren fremfører Swift låtene fra hennes nyeste album "folklore" sammen med produsentene Aaron Dessner og Jack Antonoff, og dokumentaren inneholder også samtaler mellom skaperne om hvordan albumet ble til. Nyinnspillingen av albumet er også tilgjengelig på alle musikktjenester, og Swift slapp også en video av duetten "exile" med Bon Iver, se den HER.

Duoen Kuselofte slipper i dag singelen “Vet inte varför”, en rolig, romantisk og varmende popballade basert på personlige erfaringer fra tiden før de ble artister.

 

Ka2 sin forrige singel “være med deg” gikk rett til toppen av New Music Friday i Norge noen uker tilbake, samt ble kronet til Ukas Låt på NRK P3. Nå er de klare med “fakked på byn”, en brutalt ærlig, men dansbar låt om fylleangst! 

 

For å feire 50-årsjubileet av George Harrisons klassiske soloalbum, All Things Must Pass, er George Harrison Estate glade for å kunngjøre en ny 2020 stereomix av LP'ens tittelspor som en liten forsmak til det som kommer fremover. Hør låta HER.

27-11-2020

Ylva slipper Disney-samarbeidet "Kjærlighet er et kompass"

Stjerneskuddet Ylva følger opp sin aller første julelåt "This Christmas" med "Kjærlighet er et kompass". Låten fra Disneys julekampanje er tilgjengelig på strømmetjenester i dag.

Hør låten HER!

Ylva er aktuell i Disneys julekampanje, som stemmen i den hjertevarmende historien #FraAlleOssTilAlleDere. Ylva synger den norske versjonen av originalen som ledsages av vokalen til den britiske artisten Griff - "Love Is A Compass".

Fortellingen om Lola er en 3 min kortfilm som handler om nostalgi, familietradisjoner og kjærlighet. Den handler om båndet mellom Lola og hennes barnebarn og den kjærligheten de deler for juletradisjoner. Samarbeidet ligger nærme Ylvas hjerte som alltid har elsket Disney og det å kunne drømme seg bort i verden til Hannah Montana.

- "Jeg har sett på Disney helt siden jeg var liten og alltid vært en stor fan. Føler meg så heldig som har fått muligheten til å jobbe med de på denne sangen. «Kjærlighet er et kompass» er en utrolig fin og viktig sang som handler om å vite at man ikke er alene. Dette er en drøm!" - Ylva

Se kortfilmen HER.

Samtidig er Ylva aktuell med sin aller første julelåt "This Christmas". Med hennes sterke og dynamiske stemme og denne stemningsfulle melodien brer hun om seg med garantert julestemning. Julen har vært en favoritthøytid for Ylva helt siden hun var barn, og hun gleder seg stort over å endelig kunne debutere med julelåt. 

Hør "This Christmas" HER. 

Låten er komponert av den ettertraktede produsenten Tirelli (Hkeem&Unge Ferrari - Urettferdig, Gromee, Jesper Jenset - One last time, Musti, ++), og teksten er skrevet av Ylva selv i samarbeid med Emelie Hollow (Feeling of Christmas, Break it Right).

- "Jeg har alltid ønsket å lage en julelåt, og synes det er veldig fint at det er en låt som forteller om noen av de kjipe og kanskje litt overfladiske tingene ved julen. For noen hjelper det å pynte litt ekstra, mens for andre er ikke det viktig i det hele tatt. Uansett hva det måtte være så er «This Christmas» et håp om en bedre jul" - Ylva

Ylva Olaisen (20) har ved siden av å fullføre skolen, gitt ut en rekke singler og har samtidig samarbeidet med flere produsenter og låtskrivere de siste årene. Katalogen hennes har allerede passert 25 millioner strømninger. Hun har også rukket å gjøre en rekke fine samarbeid med norske artister som; "Too Late To Love Me" med Sonny Alven, "Flame" med Jesper Jenset og Unge Ferrari på hitsingelen "Bagasje" – et samarbeid som også resulterte i mange store gjesteopptredener samt support-turne i Norge. Ylva var også med i begge sesongene av Generasjon Z som ble sendt på TV2 og på Sumo.

27-11-2020

Idolvinner Mari Bølla er ute med sin første julelåt – “Christmas Time (is nothing without you)”

Mari Bølla fra Bryne tok hele Norge med storm da hun – som tidenes yngste – vant Idol 2020, kun 15 år gammel.

Nå er det klart for mer musikk fra Mari, nemlig "Christmas Time (is nothing without you)". Selv er hun veldig glad i julen, og synes det passer fint å gi ut en julesang. Samtidig er det skummelt å skulle begi seg ut på en så bred retning.

 

Hør låten HER.

 

I tillegg til denne julelåten ser Mari frem til å slippe nytt materiale på nyåret, og gleder seg til å kunne vise frem både låtskriveren og artisten Mari Bølla i året som kommer.

Men først er det jul, juleturné – og “Christmas Time (is nothing without you)”, som star for tur.

 

Datoer for turné i Rogaland:

Desembertoner

•14. desember: Sola Konserthus

•15. desember: Stavanger konserthus kl. 18:00 og kl. 20:30

•16. desember: Sandnes Kulturhus kl. 18:00 og kl. 20:30

•17. desember: Stavanger Konserthus kl. 18:00 og kl 20:30

•18. desember: Frøyland og Orstad Kyrkjelyd

Datoer for turné i Hedmark:

Vår jul

•19. desember: Grue Kirke

•20. desember: Gjesåsen Kirke

 

- Jeg har skrevet mye musikk det siste året sammen med andre i sessions og det har blitt veldig tydelig for meg hva som er ‘Mari’ og ikke. Jeg ble tilsendt denne låten og hørte umiddelbart at den var noe for meg. Den passer stilen min godt, og viser frem den artisten jeg ønsker å være. Jeg vet jo hvilke sjangre jeg liker best å synge, men det har vært vanskelig å finne ut av hvilken retning man skal satse på. Det er deilig å nå føle meg tryggere på det, selv om jeg i utgangspunktet har mange ting jeg liker. - Mari

 

Musikken har alltid vært Mari’s fristed, og et sted der hun kan uttrykke alle følelser. Den ydmyke og jordnære 16-åringen fremstår som en rå, sassy og tøff diva når hun tar skrittet ut på scenen. Hennes råskap er helt unik, og Mari selv forteller at den tilstedeværelsen ikke kan ‘fakes’ – det er en del av den hun er, innerst inne.

 

- Dette året har jo ikke vært verken "show" eller gøy, og jeg føler at folk der ute trenger et lite friskt pust inn mot julen. Denne julelåta er noe man kan reise seg opp og danse til, og gjøre at man kanskje kan glemme at det er litt tungt og vanskelig om dagen. - Mari.

 

Mari startet med musikk i ung alder, og sa allerede som 5-åring at hun hadde lyst til å være med på Idol. Hun startet tidlig i kor og med sangtrening, og i 2014 ble deler av drømmen oppfylt da hun var med i Idol Jr. og endte på en fin 3. plass. Deltakelsen åpnet flere spennende dører og muligheter for opptredener med blant annet VG´s Sommerturne, samt roller i flere musikaloppsetninger både lokalt og regionalt

 

Bølla har vært aktiv hele livet innen sang, formidling, dans, teater og skapende virksomhet. Hun er elev ved danselinja på Vågen Videregående Skole, samtidig som hun dyrker artistkarrieren.

Etter seieren i Idol 2020 slapp hun vinnerlåten "Now That I Found You" som har streamet over 300 000 ganger bare i Spotify.

27-11-2020

Ny musikk fra Shawn Mendes & Justin Bieber, Sam Smith, Ingebjørg Bratland, Vidar Villa, DaBaby med flere!

Shawn Mendes og Justin Bieber gjør et stjernesamarbeid!

"High School Musical: The Musical: The Holiday Special"- soundtrack er ute!

Et "HEI" var alt som skulle til for Vidar Villa!

NALO slipper singel om dobbeltlivet

Ingebjørg Bratland ute med jule-EP!

Med sitt siste album Rockstar har Sfera Ebbasta blitt den mest streamede italienske artisten noensinne, med over 700 millioner strømninger. For første gang noensinne hadde han syv spor på Spotify’s Top 200 globale spilleliste. Nå slipper han sitt nye album Famoso med bidrag fra Lil Mosey, Future, Offset, Steve Aoki og J. Balvin. 

Etter et meget aktivt år er Sam Smith igjen aktuell med ny musikk. Den nye julesingelen "The Lighthouse Keeper" er ute i dag og ble også lansert sammen med en musikkvideo som kan ses kl 19:00 i dag på Facebook, norsk tid. Låta er skrevet med, og produsert av Labrinth. Sams nyeste album Love Goes er allerede to ganger platina i Norge. 

På torsdag slapp den britiske rapperen slowthai sin nye singel “nhs” fra det kommende albumet TYRONE, som slippes 05. februar. Albumet gjestes av blant annet ASAP Rocky, James Blake, Denzel Curry og Skepta. 

 

Mumford & Sons feirer albumet Delta’s to-års jubileum med å gi ut EPen The Delta Tour, en samling låter bandet har opptrådt med ute på veien. 

 

Jamie Cullum er i dag ute med et julealbum kalt The Pianoman At Christmas. Albumet inneholder ti originale og festlige sanger som nylig ble spilt inn sammen med et stort band på Abbey Road.

 

Rockelegendene Queen har lansert egen TikTok. Fansen kan nå finne ti tidløse Queen-klassikere i tjenesten, og inviteres med på utfordringen #SingWithQueen 

 

Bea Miller er ute med video til låten "FEEL SOMETHING DIFFERENT" med Portland-rapperen Aminé, hentet fra hennes seneste EP elated!. Millers originalversjon, "feel something", klatret på hitlister verden over i sommer. Se videoen HER.

 

Superstjernen DaBaby slipper i dag EPen My Brother's Keeper, en hyllest til hans bror som nylig gikk bort på tragisk vis. EPen inneholder syv spor inkludert singelen "Brother's Keeper", og han har blant annet fått med seg Meek Mill som gjest. Smashen "Rockstar" lå på singellisten i 30 uker og peaket #2 på Spotify i Norge. Albumet Blame It On Baby er platina i Norge med over 24 millioner streams. 

 

The Avalanches slapp denne uken tracklist til sitt kommende album We Will Always Love You som slippes 11. desember. Som sine tidligere album, er også det kommende bygget på samples men med tekster og vokaler fra artister som Mick Jones, MGMT, Neneh Cherry, Tricky, Blood Orange, Leon Bridges og Jamie XX.  Se full tracklist reveal HER.

RAYE er ute med Euphoric Sad Songs. EPen inneholder tidligere singler som “Natalie Don't”, “Secrets”, “Please Don't Touch” og “Love Me Again”, samt hennes nyeste singel “Love of Your Life” som er listet hos både NRK P3 og mP3. 

 

Onsdag kveld slapp Ariana Grande musikkvideoen til låta "34+35", som er fra hennes nyeste album Positions som gikk rett til topps på den norske albumlista. Videoen er regissert av Director X som tidligere har jobbet med blant andre Drake, Kendrick Lamar og Rihanna. Se videoen HER.

20-11-2020

Shawn Mendes og Justin Bieber gjør et stjernesamarbeid!

Multiplatinavinnende og Grammy-nominerte Shawn Mendes og selveste Justin Bieber slipper et stjernesamarbeid!

I dag er Shawn Mendes klar med “Monster” med Justin Bieber, andre singel fra det kommende albumet Wonder. Superstjernene har også laget en tilhørende musikkvideo sammen.

Hør låten HER!

Se musikkvideoen HER!

“Monster” er produsert av Frank Dukes, som blant annet har produsert hits for The Weeknd, Post Malone, Drake og Camilla Cabello. Musikkvideoen er regissert av Colin Tilley, som også sto for regien på Justin Bieber og Chance The Rappers "Holy" tidligere i år.

Shawn Mendes slipper sitt fjerde album, Wonder, 4. desember. 22-åringen, som ble oppdaget via appen Vine, slo gjennom med låten "Stitches" og albumet Handwritten i 2015 og har siden samlet opp nesten 300 millioner streams bare i Norge. I fjor slapp han "Señorita" med Camilla Cabello, som var årets tredje mest strømmede låt i Norge.

Albumet Wonder følger opp tre #1-album, tre album som har solgt til Platina, og over 11 singler på rad som har solgt til Platina og multiplatina.

Justin Bieber er aktuell med nylig utgitte "Lonely" med Benny Blanco og "Holy" med Chance The Rapper. "Lonely" har toppet den norske VG-lista de tre siste ukene.

Den globale superstjernen har i løpet av karrieren strømmet over 50 milliarder ganger på verdensbasis.

Shawn Mendes lanserer dokumentaren “IN WONDER” globalt på Netflix 23. november. Dokumentaren er regissert av Grant Singer (The Weeknd, Lorde, Sam Smith) og er et portett av Mendes’ liv.

20-11-2020