Nyheter

Nyhetsbrev fra Universal Music

God fredag!

Her er ukens nyhetsbrev fra Universal Music:

Mark Knopfler ute med nytt album og konserter i Norge

Stjernespekket Creed II Soundtrack ute nå

Delta fra Mumford & Sons ute i dag

Lido følger opp EPen "I O U 1" med del to - "I O U 2"

Kajander slipper debut-EP

Jonas Benyoub teamer opp med Yosef (Madcon)

Norgesaktuelle Hozier følger opp EPen Nina Cried Power med sin helt nye singel “Movement”. Søndag 25. november spiller Hozier konsert på Sentrum Scene.

Canadiske Alessia Cara er ute med den nye låten “Not Today” som blir å finne på hennes kommende album The Pains Of Growing som slippes 30. november.

Julia Michaels er ute med låten “In This Place” fra den kommende filmen “Wreck It Ralph 2”, som har Norgespremiere i februar.

Lil Wayne har sluppet tre nye låter, inkludert en ny versjon av albumsporet “What About Me" med Post Malone.

Juice Wrld har sluppet en video til sin nye låt "Armed & Dangerous". Deler av videoen ble filmet i Oslo og på Holmenkollen. Musikkvideoen er regissert av Cole Bennett, som har jobbet med Lil Pump, Future, Lil Mosey og Lil Xan.

Kommende konserter:

Hozier spiller på Sentrum Scene søndag 25. november.

Lewis Capaldi spiller på Parkteatret søndag 25. november.

Allan Rayman spiller på Rockefeller mandag 26. november.

Grace Carter spiller konsert på Café Mono tirsdag 27. november.

16-11-2018

Lido følger opp EPen “I O U 1” med del to - “I O U 2”

Produsent, låtskriver, sanger og artist Lido, har de siste fem årene satt sitt eget kreative avtrykk på flere musikksjangere. Han har jobbet med tungvektere som Chance The Rapper, Jaden Smith og Halsey, og signerte nylig med Rick Rubin. I sommer slapp han singelen “3 million”, etterfulgt av “Corner Love” med den norske RnB stjernen Unge Ferrari, før han slapp den eksperimentelle EPen “I O U 1”. I dag er Lido klar med oppfølgeren, “I O U 2”.

- “I O U er all musikken som opprinnelig var ment å være 'Nothing' - oppfølgeren til 'Everything'. Den første delen (I O U 1) representerer mine samspill og erfaringer etter avslutningen av 'Everything'. Det er sanger om familie og venner. 

Den andre delen (I O U 2) handler om å finne stemmen min igjen. Både metaforisk og bokstavelig, her hører man min ubehandlede vokal i låtene for første gang på veldig lang tid. I O U 2 består av refleksjoner av opplevelsen rundt 'Everything', hvor jeg står overfor den siste bit av mørke som er igjen etter at støvet hadde lagt seg, og har funnet tilbake til perspektivet mitt. Det føltes ikke riktig for meg å gi ut 'Nothing' albumet i sin helhet, men det var fortsatt viktig for meg på et personlig nivå å få disse sangene ut i verden.”  – Lido 

HØR LIDO - “I O U 2”  HER

Lido har produsert og remikset den mest innovative musikken det siste tiåret for en lang liste av tungvektere, deriblant Chance The Rapper, Jaden Smith, Halsey, Banks, Alt-J, Bastille og Disclosure for å nevne noen. Hans soloslipp inkluderer 2016 kritikerroste album «Everything» og den 8 minutter lange tolkningen av Kanye Wests «Life of Pablo», passende kalt «Life of Peder».  

 

I 2018 har Lido produsert Chicago-rapperen Towkios gjennombrudd «Symphony», som de sammen fremførte på Tonight Show med Jimmy Fallon. I mai ble EPen «Spacesuit» sluppet, med Seattle-rapperen J’von. I juni kom oppfølgeren «Life of Peder» med det 7 minutter lange sporet «kidsloveghosts», tolkningen av Kanye West og Kid Cudis «Kids See Ghosts», som ble rost av Dancing Astronauts.  

 

Lido signerte nylig med den legendariske produsenten Rick Rubin (JAY-Z, Kanye West, Metallica, Lady Gaga, Beastie Boys, Adele, Eminem, Johnny Cash m.fl.). 

 

I juli slapp han singelen “3 million”, etterfulgt av “Corner Love”, hvor han samarbeider med den norske tungvekteren innen urban musikk, Unge Ferrari. I slutten av september ga han ut EPen “I O U 1”. Nå er han klar med oppfølgere, “I O U 2”.

 

 

 

Om Lido:
Lido begynte å produsere i en alder av 10 år, som fra tidlig av tillot han å utvikle sin egen produksjonsstil. Det var gjennom en serie av remikser at Lido etter hvert begynte å DJe med de største DJene rundt omkring i verden. Lido ble etter hvert en internettsensasjon som senere skulle signere med Pelican Fly/Because Music. Han debuterte med «I Love You» EPen i 2014, etterfulgt av «Superspeed», og remixer av Banks, Alt-J og MØ. Stilen hans utviklet seg, og enhver låt hadde ulike ideer, men alltid med et tydelig Lido-avtrykk.

 

Ny musikk og verdensturne i 2018 og 2019 står på agendaen. Lido lover å utforske nye musikalske områder! Best av alt, dette bare begynnelsen. 

16-11-2018

Stjernespekket Creed II Soundtrack ute nå

Storfilmen Creed IIs offisielle soundtrack, Creed II: The Album, er ute i dag via Interscope Records. Albumet er kuratert og produsert i sin helhet av Mike Will Made-It.

Creed II følger opp Creed og Rocky-universet, med Michael B. Jordan og Sylvester Stallone i hovedrollene. Filmen har Norgespremiere 7. desember.

Albumet har et stjernespekket lag av gjesteartister som blant andre Kendrick Lamar, Pharrell, Bon Iver, Lil Wayne, Nas, J. Cole, og Rae Sremmurd.

Mike Will Made-It har samarbeidet med den svenske komponisten Ludwig Göransson og music supervisors Fam Rothstein og Jen Malone. Göransson har tidligere komponert filmmusikk for Creed, Black Panther og Fruitvale Station.

Grammyvinnende produsent og låtskriver Mike Will Made-It er kjent for Kendrick Lamars "Humble", Rae Sremmurds "Black Beatles" i tillegg til hits av Beyonce og Miley Cyrus for å nevne noen. Hans eget label Ear Drummer Records huser hitmaskinen Rae Sremmurd.

Se albumets tracklist nedenfor, hvorav ti av låtene blir brukt i filmen:

“Amen (Pre Fight Prayer)” – Lil Wayne
“Do You Need Power? (Walk Out Music)” – Bon Iver
“We Can Hit (Round 1)” – Crime Mobb & Slim Jxmmi
“Kill ‘Em With Success” – Eearz, ScHoolboy Q & 2 Chainz
“Check” – Nas & Rick Ross
“Fate” – Young Thug & Swae Lee
“Shea Butter Baby” – Ari Lennox f. J. Cole
“The Mantra” – Pharrell & Kendrick Lamar
“Watching Me” – Rae Sremmurd & Kodak Black
“F.I.G.H.T.” – Eearz, Gucci Mane, YG, Trouble, Quavo & Juicy J
“Runnin” – A$AP Rocky, A$AP Ferg & Nicki Minaj
“Midnight” – Tessa Thompson & Gunna
“Bless Me (Demo)” – Ama Lou
“Ice Cold (Final Round)” – Vince Staples
“Love Me Like That (Champion Love)” – Ella Mai

16-11-2018

Mark Knopfler ute med nytt album og konserter i Norge

Mark Knopfler er i dag ute med det nye albumet Down The Road Wherever. Dette er hans niende studioalbum og inneholder 14 klassiske Knopfler-låter.

Om det nye albumet sier han selv; “Down The Road Wherever is a line from 'One Song At A Time.' I remember my pal Chet Atkins once saying that he picked his way out of poverty one song at a time, and it just stuck in my mind. You get to an age where you’ve written quite a few songs. But Down The Road Wherever seems to be appropriate for me just because it's what I've always done. I've always tried to make a record and also to keep my own geography happening in the songs”.

Down The Road Wherever er produsert av Knopfler selv sammen med Guy Fletcher og ble spilt inn i British Grove Studios i London.

Knopfler legger ut på turné og til sommeren besøker han Ålesund 7. juni, Bergen 8. juni og Oslo 9.juni.

16-11-2018

Delta fra Mumford & Sons ute i dag

Mumford & Sons er i dag ute med det nye albumet Delta. Dette er det fjerde studioalbumet i rekken og følger opp tidligere suksesser som Wilder Mind (2015), Babel (2012) og Sigh No More (2010).

Første smakebit ut var fengende "Guiding Light" som har vært listet på P3 i hele høst.

Albumet er spilt inn i The Church Studios i London og produsert av Paul Epworth.

Mumford & Sons legger ut på verdensturné i forbindelse med det nye albumet og søndag 19. mai besøker de Oslo Spektrum.

I morgen kveld kan du se dem på Skavlan på TV2 kl. 22:15.

16-11-2018

Kajander slipper debut-EP

Etter å ha spilt rundt omkring i hele landet i sommer og gitt ut ”Hjem”, er Kajander endelig klar for å slippe sin selvtitulerte debut-EP.

De siste årene har vært hektiske for Lofotværingen Kajander, som har turnért rundt hele landet med bandet sitt, samtidig som han har jobbet med å ferdigstille sin debut-EP. Det har vært sessions både i Norge og i Sverige, og nå er 5 spor ute der du finner musikk. 

HØR HELE EPen HER

Tracklist – «Kajander»

  1. Du veit æ ikkje vil 
  2. Under vannet 
  3. Hjem
  4. Ingen kjenn mæ som du 
  5. Sola skinn

Blant låtene som kommer på EP´en, er den ærlige “Ingen kjenn mæ som du”:

- “Dette er en veldig ærlig låt for meg og beskriver en situasjon i mitt eget liv, slik det er med alle låtene jeg skriver. Det jeg vil formidle med denne låten er tanken om å åpne seg for hverandre, særlig hvis man skal være i en nær relasjon. Jeg mener det er viktig å tørre dele sine indre hemmeligheter, fantasier og tanker uten en frykt for at du skremmer den andre, eller at du ikke blir akseptert. Vi alle er forskellige og har våre innerste rom. Jeg mener det følger en stor frihet med å bli kjent med disse "innerste rommene", og at man aksepterer andre og seg selv for at man er forskjellig. Hvis man evner det er det bare frihet og kjærlighet igjen, slik jeg ser det” - Kajander

Kajander ble Ukas Urørt på P3 i 2016, og tok landet med storm med låten «E du den du vil vær?». Senere har han sluppet en rekke låter som har blitt vel mottatt både av nasjonalradio og folk flest. Kajander har akkurat avsluttet en magisk turné i sommer, hvor han bl.a. har spilt på Stokkøya festivalen, Parkliv i Orkanger, Sommerfeber i Hammerfest, Gatefestivalen i Fauske og på NRK Sommeråpent. I høst gjorde han en opptreden med ‘Sola Skinn’ på TV-Aksjonen på NRK som fikk gåsehuden til å reise seg hjemme i de norske stuer.

16-11-2018

Jonas Benyoub teamer opp med Yosef (Madcon)

Ellingsrud-rapperen har vært i gamet lenge, og har et veletablert navn i Norges undergrunn. En flow få andre rappere kan matche, pakket inn i hardtslående hip hop-beats gjør at dette er en artist du definitivt kommer til å høre mer av i tiden fremover.

Navnet hans ble virkelig satt på kartet etter at låten «Youm Wara Youm» fikk plass i NRKs mest populære serie, «Skam», som igjen har bidratt til å åpne flere dører for denne unge artisten. Siden har han sluppet den hardtslående bangeren «YahYah», fulgt opp av R&B inspirerte «I Mitt Liv». Nå er Jonas Benyoub klar med låten «Milli», hvor han har fått med ingen ringere enn Yosef som ft. «Milli» er produsert av Kastel.

HØR JONAS BENYOUB - "MILLI FEAT. YOSEF" HER

- "Milli handler om jaget etter penger, og livet i Oslo fra da jeg lå på barnerommet og drømte. Jeg så filmer, og alle gutta ville gjøre drømmer og visjoner til livsstil. Det er en New York-vibe på den tingen her. En bouncy låt” - Jonas Benyoub 

- “Benyoub inviterte meg i studio, lot meg høre gjennom låtene og sa «velg hvilken låt du vil bro». Det tok 3 sek før jeg valgte Milli. Det satte ting i perspektiv for meg at låta handler om fødeåret hans, mens min naturlige vinkling var en allerede påbegynt karriere og fan av kulturen. For de som ikke vet, google «southernplayalistic». Shablo er en av de mest talentfulle av sin generasjon, så det var fett å se hvor rå og fri han var i studio” - Yosef

Der de øvrige Skandinaviske landene har hatt gode og etablerte artister innenfor Rap- og R&B sjangeren, vil Jonas Benyoub både som artist og låtskriver, bidra til å styrke Norges rolle innenfor Skandinavias grenser.

16-11-2018

Bli med på hjemmefest med CLMD

Det er ikke så mange artister som kan påberope seg en suksessfull karriere som også er svært konsis. Det er historien bak CLMD; årevis med hardt arbeid og stor suksess i inn- og utland. I starten av november slapp han sin nye singel «Trouble» hos Universal Music. Nå er han klar med musikkvideo til singelen!

“Trouble”, som kom 2.november, peaket på #27 i Norge i forrige uke og har straks streamet 500k på Spotify. Nå er CLMD klar med musikkvideoen til låta, som er regissert av Fredric Esnault & Fjernfilm. Bli med på en ekte hjemmefest.

SE MUSIKKVIDEOEN TIL "TROUBLE" HER

- “Musikkvideoen til “Trouble” handler om å finne og slippe løs din indre rebell! Den typiske fancy klubben er byttet ut med en klassisk hjemmefest, som du husker fra da du var yngre, hvor vi alle søker etter «Trouble» - CLMD

13-11-2018

Nyhetsbrev fra Universal Music

God fredag!


Her er ukens nyhetsbrev fra Universal Music:


Imagine Dragons med nytt album

Sandro Cavazza slipper ny låt

OnklP slipper "Bør Jeg"

TIX ute med sin første julelåt!


Kamferdrops tar et oppgjør med svake menneskerI dag er The Beatles sitt album The Beatles, også kjent som The White Album, ute. Albumets 30 spor er mikset av produsent Giles Martin og Sam Okell, og inneholder akustiske demoer og 50 innspillingsopptak, hvor de fleste ikke har vært utgitt tidligere. Dette er første gang albumet har blitt remikset og presentert med flere demoer og innspillingsopptak.

Jonas Blue følger opp hits som “Fast Car”, “Mama” og “Perfect Stranger” med det splitter nye albumet Blue! På albumet har han fått med seg bl.a. Jessie Reyez på låten "Wherever You Go", i tillegg til Liam Payne og JP Cooper.

Superstjernen Ariana Grande tar ingen pauser og slapp nylig en overraskelseslåt om hennes tidligere forhold. Sjekk ut "thank u, next".

Cheryl gjør et stort comeback etter fire år, og har nå sluppet singelen “Love Made Me Do It”. Cheryl gjorde stor suksess i gruppen Girls Aloud og som soloartist, best kjent for hiten “Fight For This Love”.

Den kritikerroste Atlantarapperen J.I.D slipper snart albumet Dicaprio 2, og er nå ute med singelen "Off Deez", hvor han har med seg ingen ringere enn J. Cole.

Sabrina Carpenter har sluppet sitt tredje album Singular – Act 1 som inneholder den nye singelen “Sue Me”!

Desiigner spilte nylig konsert på Rockefeller, og er nå ute med “Overseas” ft. Lil Pump!

Smino følger opp sitt kritikerroste debutalbum blkswn med albumet Noir. Albumet inneholder låtene “Coupe Se’Yern” og “L.M.F.”.

Jordan Hollywood er det nyeste tilskuddet på labelet til stjernene Migos, Lil Yachty og Lil Baby. Nå er han ute med sin første EP Finally.


Kommende konserter:

5 Seconds Of Summer spiller for et utsolgt Sentrum Scene i kveld, 9. november.

Seinabo Sey spiller i Oslo Konserthus i morgen, lørdag 10. november.

Lemaitre spiller på Sentrum Scene i morgen, lørdag 10. november.

Anastacia spiller utsolgt konsert på Sentrum Scene søndag 11. november.

Hozier spiller på Sentrum Scene søndag 25. november.

Grace Carter spiller konsert på Café Mono tirsdag 27. november.

09-11-2018

Kamferdrops tar ett oppgjør med svake mennesker

Hun har enda ikke blitt bortført av aliens, men Kamferdrops, som sto bak superhiten “Jag trodde änglarnas fanns” sommeren 2017 er tilbake med en ny banger, denne gangen mer klubbvennlig og med ett budskap som oppdaterer Jannickes originalversjon til å bli aktuelt i 2018. 

“De svakeste menneskene er ofte de sterkeste” sier Kamferdrops, “Jeg tror vi alle er lei av samfunnets fokus på kropp, suksess og falsk vinnermentalitet. Originalt så handlet ‘Svake Mennesker’ om røyking og drikking, dagens versjon av dette er vel Ex On The Beach, Valium og Kokain - men de som er svakest og står på bunnen av samfunnet er egentlig de sterkeste, det skal så sykt mye til å stå alene på bunnen” 

 

 

HØR KAMFERDROPS - "SVAKE MENNESKER" HER

Siden fjorårets sommerhit i Sverige, har Kamferdrops streamet til Gull med låten «Tusen Bitar», avsluttet Spellemann med Ole Ivars og Elisabeth Andreassen, og ligget på Spotify´s topplister med den svenske rapperen Adel som nettopp hadde sluppet ut av fengsel når samarbeidet ble sluppet.

Kamferdrops “Svake Mennesker” slippes 9. November, og artisten selv feirer det hele med en releasefest på legendariske Spy Bar i Stockholm, kanskje det stedet med flest svake mennesker i hele Skandinavia ifølge artisten selv.

09-11-2018

TIX med sin første julelåt!

Med nesten 200 millioner strømminger i Spotify, slapp TIX «Shotgun» før sommeren. Låten var første brikke i hans soloprosjekt utenfor russemusikken, og nå er han klar med sin aller første julelåt, “Håper Nissen Har Råd”. 

TIX sine enorme strømmetall stammer fra en rekke kontroversielle russelåter som for alvor fikk fotfeste hos det norske folk i 2015. Nå fortsetter han å lage musikk uten kobling til russetiden, og førstesingelen «Shotgun» ble fort listet på NRK mP3 da den kom i juni. Låten lå lenge på #3 på Spotify Norge, og har strømmet over 8,7 millioner ganger.

De siste årene har TIX for alvor satt navnet sitt på kartet både som artist og låtskriver. Seneste bevis er Ava Max sin låt “Sweet but Psycho” hvor han er en av låtskriverne. Låten gikk #1 på Spotify i Norge, Sverige og Finland, og har foreløpig peaket på #18 på globallistene den 3. november.

Nå er TIX klar med sin FØRSTE julelåt!

 

 

 

 

HØR TIX - “HÅPER NISSEN HAR RÅD” HER 

 

 

 

 

 

Mer om TIX

Bak navnet TIX finner du 25 år gamle Andreas Haukeland fra Bærum. Navnet TIX ble til som en følge av at Andreas har diagnosen Tourettes Syndrom. Andreas sier selv: «TIX ble kallenavnet mitt på ungdomsskolen fordi folk la merke til ticsene mine. Jeg tok eierskap over navnet og brukte det som artistnavn.»

I tiden etter suksessen med russelåtene i 2015, ble TIX oppdaget av Mike Caren som driver den amerikanske publishing-giganten APG. Caren signerte TIX utelukkende for hans enorme pop-teft. Han hadde naturlig nok ingen forutinntatte meninger eller fordommer knyttet til russemusikken generelt eller TIX spesielt. TIX har siden pendlet frem og tilbake mellom Oslo og LA og skrevet for en rekke internasjonale artister.

Den enorme suksessen frem til nå bunner selvsagt i en genuin interesse for popmusikk og en unik evne til å lage musikk som – til tross for mangel på support fra den etablerte musikk og mediabransjen – bryter igjennom og finner sitt publikum på egenhånd.

Ved siden av den musikalske suksessen har TIX opparbeidet seg en enorm fanskare som følger enhver bevegelse han foretar seg i sosiale medier (og han står frem som en slags bestevenn for fansen sin). Konsertene er alltid smekk fulle av fans som synger med på hver eneste låt. Konserthøydepunktet var kanskje da han varmet opp for Justin Bieber i Stavanger i 2017. Denne sommeren spilte han kun konserter i Sverige.

 

Førstesingelen i soloprosjektet, «Shotgun», fra juni er en massiv, catchy og ekstremt velprodusert poplåt. I tiden som kommer ventes flere pop-hits fra kongen av russemusikk.

 

 

 

 

09-11-2018

Imagine Dragons med nytt album

Grammyvinnende Imagine Dragons er i dag klar med det nye albumet Origins.

Origins blir sluppet 16 måneder etter deres suksess med Evolve som har solgt til tre ganger platina i Norge.

“It’s about seeking new ground but also appreciating your roots. When we create, we create with no boundaries, no rules. We find it thrilling to make music that feels different and new to us”, sier vokalist Dan Reynolds om det nye albumet, hvis bandkamerater inkluderer gitarist Wayne Sermon, bassist Ben McKee og trommeslager Daniel Platzman.

For å skape lyden av Origins har bandet jobbet med Joel Little (Lorde, Khalid), Mattman & Robin (Selena Gomez, Carly Rae Jepsen) og John Hill (Florence + The Machine).

Imagine Dragons har over 40 millioner månedlige lyttere på Spotify, noe som plasserer dem på niende plass på listen over de mest streamede artister i verden.

09-11-2018

Sandro Cavazza slipper ny låt

Sandro Cavazza slipper i dag sin nydelige poplåt "Used To" feat. Lou Elliotte.

“We wrote the song as a duet picturing a lost relationship, a couple dreaming about how it used to be perfect and not understanding how it all went wrong. I think anyone who has ever been in a relationship will be able to relate to this song” – Sandro Cavazza

Sandro Cavazza er både artist og låtskriver, og har jobbet mye med Avicii på bl.a. den store hiten "Without You". Cavazza har for tiden suksess med Kygos "Happy Now", hvor han både synger og har skrevet på låten.

"Used To" følger opp sommerens smash "High With Somebody", som lå #1 på svensk radio i flere uker, fremdeles er på topp fem på radio i Sverige og har sanket inn over 17 millioner streams globalt.

Sandro Cavazza lot seg inspirere av pop- og rockeikoner som Queen, Craig David og Red Hot Chili Peppers. Han skrev sin første låt da han bare var syv år gammel, og kommer fra den svenske musikkskolen Rytmus, som har huset noen av Sveriges mest kjente stemmer som Tove Lo, Robyn. Cavazza er i disse dager på Asiaturné med Kygo.

09-11-2018

OnklP slipper “Bør jeg”

Med over 112 millioner streams i bagasjen lanserte OnklP sitt nye soloprosjekt tidligere i høst med “Føler meg bedre”. I dag er han tilbake med oppfølgeren “Bør jeg” - en ny, sterk låt fra hele Norges OnklP.

Enhver introduksjon er egentlig overflødig. Enten det er VG eller Dagbladet, rap-fans eller svigermødre, festivalgjengere eller securtiasvakter – alle kjenner til OnklP. Alle har en mening. Alle kjenner en som kjenner en som kjenner ham. 

Fra et par års nachspiel på 15m2 på Anker hotel, rett til Spellemann og tilbake til legevakta igjen. Periodevis norsk musikklivs enfant terrible. Periodevis briljant. Periodevis tilsynelatende uten styring eller selvkontroll. Noen klappet da han var på toppen. Flere frydet seg da han var nærmere bunn.

En offentlig inkasso, en offentlig åpenhet rundt...vel, alt, og en minst like offentlig gjenreising som artist senere så er vi alle blitt noen år eldre. Og vi kan vel alle være enige om at det har gått mye bedre enn det hadde behøvd å gjøre.

“Bør jeg” er en låt om tryllekunstneren tom for knep, og skrønemakeren uten skrøner. En sang om handling / konsekvens samt store og små spørsmål” - OnklP

HØR ONKLP - "BØR JEG" HER

08-11-2018

Nyhetsbrev fra Universal Music

God fredag!

Her er ukens nyhetsbrev fra Universal Music:


CLMD kommer med trøbbel

Lemaitre sparker igang Norgesturné med splitter ny singel

Larsiveli - Mamma Mia

HAVSUN - Control

Travelle ute med ny EP

Ka2 slipper ny singel og varmer opp for Lemaitre


Hitmaskinen Benny Blanco har slått seg sammen med Calvin Harris, og sammen er de ute med låten “I Found You”.

I forbindelse med filmen Bohemian Rhapsody som har verdenspremiere i dag, slipper Troye Sivan en nydelig versjon av “Somebody To Love”. Stjernene i 5 Seconds Of Summer har også sluppet deres cover av “Killer Queen”. Inntektene fra låtene går til The Mercury Phoenix Trust som støtter prosjekter I kampen mot HIV/AIDS.

Stjernen Hailee Steinfeld er i dag ute med singelen "Back To Life", kun to dager før hun skal hoste helgens MTV EMA’s i Bilbao. Hun er også travel på skuespillerfronten og spiller en av hovedrollene i den nye Transformer-filmen Bumblebee og i Spider-Man: Into the Spider-Verse. Steinfeld har rukket å bli streamet over 50 millioner ganger i Norge med bl.a. “Starving” og “Love Me Now”.

Jacob Banks er ute med sitt etterlengtede debutalbum Village. Albumet inneholder låten "Caroline" og samarbeid med blant andre Seinabo Sey. Talentet spiller på Rockefeller 4. desember.

Legendariske …And Justice For All fyller 30 år! Albumet har nå blitt reutgitt i flere ulike utgaver, og feires med Metallica T-shirt Day! Ta på din favoritt t-skjorte og tagg #MetallicaTShirtDay. Sjekk ut albumet her. 13. juli spiller de en utsolgt konsert i Trondheim med Ghost og norske Bokassa.

Supergruppen Migos’ tredje amigo Takeoff slapp nylig singelen "Last Memory", og er i dag ute med sitt splitter nye soloalbum The Last Rocket. Quavo var først ut i rekken av gruppens soloutgivelser med albumet Quavo Huncho.

I natt overrasket superprodusenten Metro Boomin med å slippe albumet NOT ALL HEROES WEAR CAPES, med bidrag fra blant andre Offset, Travis Scott, 21 Savage, Gucci Mane, Young Thug og J Balvin.

Prisvinnende Carly Rae Jepsen er tilbake med sin første singel på tre år, "Party For One". Hennes forrige album Emotion har gått til Gull i Norge, og ble kåret til et av årets sterkeste album av TIME, Pitchfork, People, Stereogum og Noisey.

Mannen bak den virale "shoot"-dansen, Blocboy JB, er ute med sitt nye prosjekt "Don't Think That". Han breaket med låten "Look Alive" med Drake som har over 442 millioner streams på Spotify.

Talentet Billie Eilish er ute med en musikkvideo til den vakre låten «when the party’s over».

James TW fikk sitt store gjennombrudd med hiten "Say Love", og slipper nå sin fine nye låt “Soldier”.

Kommende konserter:

Larsiveli spiller konsert på John Dee i morgen, lørdag.

Noah Kahan opptrer på Ingensteds onsdag 7. november.

5 Seconds Of Summer spiller for et utsolgt Sentrum Scene fredag 9. november.

Seinabo Sey spiller i Oslo Konserthus lørdag 10. november.

Lemaitre spiller på Sentrum Scene lørdag 10. november.

Legenden Anastacia spiller utsolgt konsert på Sentrum Scene søndag 11. november.

02-11-2018

Travelle sier det som det er – første EP i «in paradise»-serien slippes fredag 2. november

EP´en frontes av den P3-listede singelen «video games», der tidløs singer-songwriting møter tidsriktig R&B produksjon i en rørende treffsikker sang om storby-ensomhet.

- "I dette prosjektet har jeg skrevet tekster fra hverdagen min, og tanker og idéer jeg har om ting. Jeg har sluttet å tenke over hvordan alt skal være, og lar ting bli det de blir. Det medfører at jeg ikke har mye filter igjen, og forteller ting som de er. Det er også grunnen til at EP´en er såpass variert, og det kommer del to til å være også" - Travelle

HØR TRAVELLE - "TROUBLE IN PARADISEPT. 1" HER

Bare 23 år gammel har Kristoffer Bjørntvedt fra Jørpeland utenfor Stavanger i flere år bevist at han har et unikt musikalsk talent som strekker langt ut over Norges landegrenser. Som for så mange i sin generasjon startet det med elektroniske produksjoner på SoundCloud og sporadiske DJ-oppdrag, men etter planketreff rett inn på #1 på Spotify sin viral-liste både i USA og globalt med ‘Nobody Else’ fra 2016, første låẗ han slapp under Travelle-navnet, har den nå Oslo-baserte rogalendingen rendyrket sitt helt unike sound og tekstmessige univers til beinet. Vi snakker om en usminket, følsom, tidvis humoristisk og tidvis brutalt ærlig situasjonsrapport fra «det unge Norge» anno 2018. Rett og slett.

Alle de syv sporene på del 1 er skrevet, fremført og produsert av Travelle selv.

- Målet for 2019 blir å fortsette som nå – jeg vil lage varierte låter med en form for sammenheng. En ting som blir litt annerledes er at jeg kommer til å samarbeide litt med andre, på denne EP-en har det vært et mål i seg selv at jeg skal gjøre alt alene, forteller han.

02-11-2018

Larsiveli viser hva han er laget av i ny singel – Mamma mia

Etter at Larsiveli fikk sitt gjennombrudd med radiohiten «Baby» våren 2018, har han jobbet intenst med nytt materiell. Tidligere i høst fikk vi høre «Dykker Dypt», og å er «Mamma Mia» klar - en tøffere og mørkere låt enn forgjengeren.

Han har blitt kalt «din favorittrappers favorittrapper» i en stund, men våren 2018 fikk et større publikum øynene opp for Larsiveli gjennom låten «Baby». Gjennombruddslåten lå på A-listen til NRK P3 fra april til august, og Larsiveli har vært på alles lepper det siste halvåret. I sommer signerte han til Def Jam Norway, og det hele toppet seg med en konsert på Havna 0150 som få kommer til å glemme.  

HØR LARSIVELI - "MAMMA MIA" HER

- «Mamma Mia er en låt som er produsert JNS. Vi har mange flere låter sammen som er rett rundt hjørnet. Grunnet til at jeg elsker denne låta er fordi her får jeg virkelig skinne som en rapper. Det setter jeg stor pris på siden jeg jobber mye med melodiske låter nå for tiden. Det er deilig å få vise hva jeg er laget av» - Larsiveli 

Larsiveli er kjent for sin evne til å formidle sterke følelser, i kombinasjon med ferdigheter og musikalitet. Han er «...en av de mest fleksible rapperne i landet, med en evig omskiftelig rapflow» (Klassekampen), «stahet og sult, blandet med ydmykhet og koketteri» (Natt & Dag), med et «sjeldent stjernepotensiale» (Dagbladet). 

Lørdag 3. november spiller han konsert på John Dee i Oslo. 

02-11-2018

HAVSUN – CONTROL

22 år gamle HAVSUN fra Bergen er et nytt og spennende navn på den skandinaviske pop/urban-scenen. Med et elektronisk og lekent lydbilde, blandet med urbane pop-elementer, klarer HAVSUN å skille seg fra andre elektroniske artister. I slutten av april slapp han debutsingelen «Pillow», en deilig elektronisk sommerlåt. På vokal hadde han fått med seg årets Urørtfinalist Hanne Mjøen. Nå er HAVSUN klar med ny singel «Control».

Hele låten er bygget rundt usikkerheten Håvard følte da han takket nei til skoleplass og satset på karriere som soloartist. Han inngikk avtale med management og ting skjedde veldig kjapt etter det. Plutselig gikk han i møter med plateselskap og diskuterte avtaler, og business aspektet og seriøsiteten var noe han kjente veldig på kroppen da det var kort tid fra han laget musikk på gutterommet som en hobby, til han ble sendt ut på sessions i utlandet for å skrive "hits" i regi av plateselskapet. 

HØR HAVSUN - "CONTROL" HER

Håvard følte han ikke hadde kontroll når han skulle i sessions, dette var noe som var utenfor komfortsonen hans. Han var fortsatt fersk i låtskriving, ny i bransjen og ny på sessions. «Control» ble skrevet på hans aller første session, i Stockholm med to svenske låtskrivere han ikke kjente fra før. Når han kom til session hadde han aldri tatt opp vokal selv og følte at han absolutt ikke hadde kontroll ettersom han ble kastet ut i det. Før de satte i gang session pratet de om dette og hvordan man kanskje ikke alltid kan være forberedt på musikkbransjen og at alle sammen har startet en plass. Denne samtalen inspirerte gutta til å skrive teksten til «Control». Alle har vel opplevd på et eller annet tidspunkt i livet å ikke være klar/forberedt til noe, om det er skole, jobb, kjærlighet, valg man må ta etc. Men å gå utenfor komfortsonen sin er noe alle har godt av, men det er alltid litt skummelt å kjenne på følelsen av å ikke ha full kontroll. Man må tørre å satse (I give you control over me) for å komme dit man vil.

Målet med instrumentalen var å ha en låt med skikkelig god driv og fremdrift, og den ble nok inspirert av det svenske soundet (Robyn) fordi han skulle til Stockholm for å jobbe med svenske låtskrivere. «Control» er en happy låt som betyr mye for Håvard fordi den er fra hans første session hvor han vokste mye på erfaring og fordi den viser litt bredde i hvem han er som produsent.

02-11-2018

Ka2 slipper ny singel og varmer opp for Lemaitre

For et par uker siden ble verden presentert for Ka2 - hele Norges tjommi – da han slapp sin debutsingel. En kunstnersjel med et stort hjerte for venner, damer, natur og livets frukter. Fredag 02.11 slipper han ‘gatelangs’, og varmer samtidig opp for Lemaitre i Bergen.

Hvem faen er Ka2, sier du?

En venn, en elsker og en notorisk tre-klemmer. Han har jobbet bak kulissene i mange år og alltid vært tilstede, uten at du kanskje helt har lagt merke til ham. 

Inspirert av psykedelisk rock med deilige elektroniske klubb elementer. Setter denne sounden stemningen for tekstene om hans bohemske livsstil, der han verken har tro på monogami eller økonomi. Ka2 er nå endelig klar for å komme ut av skogen og inn i byen. Og sette festen på hodet. 

De som vet, de vet. <3 

HØR Ka2 - "GATELANGS" HER

Ka2 er signert til TimeOut Agency.

Instagram: @hvemfaenerka2

Facebook: facebook.com/hvemfaenerka2

02-11-2018

CLMD kommer med trøbbel

Det er ikke så mange artister som kan påberope seg en suksessfull karriere som også er svært konsis. Det er historien bak CLMD; årevis med hardt arbeid og stor suksess i inn- og utland. Nå er han klar for å slippe sin nye singel «Trouble» hos Universal Music.

Eventyret til CLMD startet helt tilbake i 2010. Det har vært en spennende reise, og nå er det Martin Danielle som alene styrer showet. Singelen «Dust» feat. Astrid S fra 2016 og albumdebuten «Phases» fra 2018, har vært hans største releaser til nå, og beviser at CLMD er ustoppelig. 

Fredag 2. november slipper han «Trouble».

 

 

HØR CLDM - "TROUBLE" HER

 

 

«Trouble er egentlig en låt om prosessene man går igjennom etter et brudd. Hvordan man blir dratt tilbake mot det man prøvde å slippe unna, eller det man ikke har godt av. Det kan være utrolig deilig å bare skylde på følelser man ikke kan styre, og følge dumme impulser som ikke er bra for deg. Det er en rockbottom låt forkledd som en feelgood låt, og noe de aller fleste kan kjenne seg igjen i» - Martin Danielle aka. CLMD 

 

 

CLMD sin suksess startet for alvor i 2013 med hits som «Black Eyes and Blue», som var åpningslåten for «Ultra Festival´s Aftermovie» og «The Stockholm Syndrome» som gikk 6 x platina i Norge og ble spilt på radio over hele verden. 

Etter å ha vunnet hjertet til lytterne, ble kan kalt «Norway´s Finest» av selveste Pete Tong. 

Allikevel er det «Dust» som har vært CLMD sin viktigste release til nå. Med sin sans for vokalister med ekstraordinært talent, var samarbeidet med pop-prinsessen Astrid S midt i blinken. Med sin unike synergi mellom organiske og elektroniske elementer, gikk «Dust» til topps på nasjonal radio og Spotify Norge sin Viral-liste, samt solgte til dobbelt platina i løpet av få måneder. 

Låter som «Never Wanna Lose You», «Slow Me Down» og debutalbumet «Phases» har også satt store spor og bevist at CLMD har kommet for å bli på den internasjonale musikkhimmelen.

I 2017 ble CLMD mentor i den norske versjonen av The Voice – som første mentor noen sinne (i noe land) som ikke er vokalist selv. Han returnerer til programmet våren 2019.

 

02-11-2018

Lemaitre sparker igang Norgesturné med splitter ny singel

Lemaitre rundet nylig av en hektisk Europaturné med ti konserter i løpet av 12 dager. Turnéen, hvor de hadde med seg Dagny, ble avsluttet i København 28. oktober. I dag settes kursen mot Bergen og USF Verftet.

Kun to uker etter at de som første norske act ga ut Spotify Singles, er bandet i dag også klare med sin nye singel "Little Things". Lemaitre viser en ny side av seg selv med denne nydelige poplåten, som er Ukas låt på P3.

Norgesturnéen er innom Stavanger, Trondheim, Oslo og Ålesund før den avsluttes i Volda lørdag 17. November. Lemaitre ligger ikke på latsiden, og 2018 avsluttes med en USA-turné, hvor de bl.a. besøker Los Angeles, San Diego, Seattle og New York.

Lemaitre holdt nylig en lukket intimkonsert på de nye YouTube-kontorene i London, med en Q&A og gjesteopptreden av Timbuktu på deres nye versjon av "Big". De lagde også en unik cover av Tame Impalas "Feel Like We Only Go Backwards". Hør på Lemaitres Spotify Singles her.

Musikkvideoen til "Big" har med seg vennene Magnus Devold, Jonis Josef og Markus Neby. Bandet har sanket inn over 120 millioner streams på Spotify og gjort store turnéjobber som Coachella, Lollapalooza, Roskilde og flere. P3-hiten "Rocket Girl" med australske Betty Who var temalåten for X Games Norge 2018.

02-11-2018