Nyheter

Nyhetsbrev fra Universal Music

Her er ukens nyhetsbrev fra Universal Music:

Mark Knopfler med nytt album

Mumford & Sons er endelig tilbake med den nye singelen "Guiding Light", den første singelen fra deres kommende album Delta som slippes 16. november. "Guiding Light" er en fengende forsmak på det kommende albumet, som følger opp tidligere suksesser som Sigh No More, Babel og Wilder Mind.

16. november slippes en samling av Chris Cornells største hits gjennom karrieren. Albumet vil inneholder låter fra hans tid i Soundgarden, Temple Of The Dog, Audioslave og fra hans solokarriere samt en låt som aldri før har vært utgitt, "When Bad Does Good".

Den franske afrotrap-kongen MHD er ute med albumet 19. Han besøker Oslo for å spille konsert på Sentrum Scene 25. januar.

Stjerneskuddet Noah Kahan er ute med låten "False Confidence", og spiller på Ingensteds 7. november

Logic har sluppet en video til "Everybody Dies". Albumet YSIV, Young Sinatra IV, er rett rundt hjørnet!

Den svenske superduoen Norlie & KKV er ute med "Om Du Lämnar Mig Nu". Mange husker dem med "Ingen Andra Rör Mig Som Du" som var en sommerhit i 2015. 15. november spiller duoen på Rockefeller i Oslo.

I kveld kan du se Lukas Graham fremføre den nye låten "Love Someone" på Senkveld med Helene og Stian kl. 22:25 på TV2.

Fin fredag videre og god helg!

21-09-2018

#RELEASEHONEYDAMNIT

I den første sesongen av TV-serien “Girls” i 2012, ble “Dancing On My Own” brukt på et avgjørende sted i fortellingen av serieskaper og Robyn-superfan Lena Dunham. Plasseringen skapte ny interesse for den da allerede to år gamle låten. I 2016 kontaktet Lena Robyn igjen og spurte om hun kunne tenke seg å skrive en sang spesifikt for seriens siste sesong, og siden hun allerede var i gang med å skrive ny musikk takket Robyn ja og sendte over noen ideer, og den første utgaven av “Honey” ble introdusert til verden.

 

Over de neste to årene eksperimenterte Robyn med mykere lydbilder og ideer fra Joseph Mount, kjent fra Metronomy. Andre samarbeidspartnere som Klas Åhlund, Adam Bainbridge (a.k.a. Kindness), Mr. Tophat og Zhala ble invitert til studiosessions i Stockholm, London, Paris, New York og Ibiza.

I februar 2018 ble Robyn spurt av en utålmodig fan på Twitter om hvem som bestemte hennes albumslippdato. Robyn svarte:

 

 

Tidligere i sommer ble “Missing U”, den første smakebiten fra “Honey” sluppet sammen med en gripende kortfilm om musikkens kraft. På BBC Radio 1 fremførte hun singelen sammen med noen av hennes mest elskede hits og hun arrangerte slippfest på den legendariske klubben Pike på Ibiza.

 

Stream "Missing U" her / Se en kortfilm her

 Pre-save "Honey" her

Etter å ha ventet lenge på ny musikk har Robyns fans nå begynt å kreve et album med hashtagen #RELEASEHONEYDAMNIT, og etter hennes panel med samarbeidspartner Kindness i regi av Red Bull tok hun mantraet selv og ropte “Release ‘Honey’ Damnit!” på slutten av samtalen.

Og nå har Robyn bestemt seg - Honey slippes 26. Oktober via Konichiwa Records og Universal Music. Ifølge henne selv er albumet:

- “this sweet place, like a very soft ecstasy. Something that’s so sensual, and so good. I danced a lot when I was making it. I found a sensuality and a softness that I don’t think I was able to use in the same way before. Everything just became softer.” - Robyn

 

Over fem studioalbum og en karriere som strekker seg over tjuetre år har Robyn hatt fire topp ti-singler i UK, fem grammynominasjoner, hundrevis av millioner av streams og skapt noen av de mest minneverdige sangene over de siste to tiårene som “Dancing On My Own”, “Call Your Girlfirend”, Hang With Me”, og nummer én-hiten “With Every Heartbeat”.

 

 

For pressehenvendelser, kontakt charlotte.oqvist@gmail.com

 

19-09-2018

Mark Knopfler med nytt album

Mark Knopfler er 16. november klar med det nye albumet Down The Road Wherever. Dette er hans niende studioalbum og inneholder 14 klassiske Knopfler-låter.

Første smakebit fra albumet er singelen "Good On You Son", som ble sluppet i dag.

Om det nye albumet sier han selv; “Down The Road Wherever is a line from 'One Song At A Time.' I remember my pal Chet Atkins once saying that he picked his way out of poverty one song at a time, and it just stuck in my mind. You get to an age where you’ve written quite a few songs. But Down The Road Wherever seems to be appropriate for me just because it's what I've always done. I've always tried to make a record and also to keep my own geography happening in the songs.”

Down The Road Wherever er produsert av Knopfler selv sammen med Guy Fletcher og ble spilt inn i British Grove Studios i London.

Down The Road Wherever trackliste: 

1.   Trapper Man

2.   Back On The Dance Floor

3.   Nobody’s Child

4.   Just A Boy Away From Home

5.   When You Leave

6.   Good On You Son

7.   My Bacon Roll

8.   Nobody Does That

9.   Drovers’ Road

10. One Song At A Time

11. Floating Away

12. Slow Learner

13. Heavy Up

14. Matchstick Man

19-09-2018

Nyhetsbrev fra Universal Music

Endelig fredag og nytt nyhetsbrev fra oss!

 

Under finner du ukens nyhetsbrev med de største slippene fra Universal Music:

OnklP er tilbake med Føler Meg Bedre

Ny låt fra Lemaitre

Lil Halima ute med tredje singel fra debut-EP

Kajander med personlig låt som vekker gamle følelser

6LACK er endelig ute med debutalbumet East Atlanta Love Letter. Albumet består av 13 låter og inneholder blant annet singlene «Switch» og «Nonchalant». Av artister som bidrar på albumet finner vi Future, J Cole og Khalid. I sommer gjestet han Oslo og spilte på Øyafestivalen.

Kanye West er ute med låten «I Love It» som har med hip-hop kometen Lil Pump. Låten gikk raskt til nummer 1 på Spotify. Den artige musikkvideoen som slapp samtidig, regissert av Spike Jonze, gikk umiddelbart viralt og har fått over 70 millioner visninger på YouTube på bare noen dager. Kanye gikk nylig til Twitter og teaset et nytt album, Watch The Throne 2.

Carrie Underwood er i dag klar med det nye albumet Cry Pretty, et album hun også har vært med å produsere selv. Albumet inneholder singelen «Love Wins», en ballade hun har skrevet i samarbeid med David Garcia og Brett James, og duetten «The Champion" hun har med Ludacris.

The 1975 er klare med det nye albumet A Brief Inquiry Into Online Relationships 30. november. «Sincerity is Scary» er nyeste låt ut og blir å finne på det nye albumet.

Lana Del Rey er tilbake med den nye låten «Mariners Apartment Complex». Låten er gave fra Lana til fansen. Hun er for øyeblikket i studio og jobber med nytt album, så det er bare å glede seg!

Danmark har en ny R&B-stjerne på vei! Dansk-tunisiske Elias Boussnina er klar med den splitter nye singelen «Candy». Låten er skrevet og co-produsert av ham selv.

Black Eyed Peas er endelig tilbake med den splitter nye singelen «Big Love». Den glade og up-tempo låten er produsert og co-skrevet av frontmannen Will. I. Am. Nytt album kommer 12. oktober.

Jacob Banks er nå klar med låten «Be Good To Me» med stjernen Seinabo Sey. Den populære artisten har allerede holdt to konserter i Norge. Låten blir å finne på Banks sitt kommende debutalbum, Village.

Kort tid etter slippet av Noonday Dream slipper Ben Howard tre nye låter, «Another Friday Night», «Hot Heavy Summer», og «Sister».

Mike Posner vil de fleste huske med «I Took A Pill In Ibiza». Nå er han klar med den nye singelen «Song About You».

14-09-2018

Ny låt fra Lemaitre

Lemaitre er nå ute med låten «Big». I kveld slippes også en fersk musikkvideo som hører til, hvor duoen har fått med seg vennene Magnus Devold, Jonis Josef og Markus Neby.

«Big» er allerede blitt listet på P3 og Spotifys New Music Friday-spilleliste. 

Låten «Rocket Girl» med australske Betty Who var temalåten for X Games Norge 2018.

Duoen har sanket inn over 120 millioner streams på Spotify og gjort store turnéjobber som Coachella, Lollapalooza, Roskilde og flere. De er aktuelle på Austin City Limits festival i Texas i oktober før de starter Europaturné i Dublin. Lemaitre gjør en Norgesturné i november, og avslutter året med en USA-turné. 

14-09-2018

Kajander med personlig låt som vekker gamle følelser

Etter å ha spilt Norge rundt i sommer, er Kajander klar med sin nye singel “Hjem”, som leder opp til hans debut-EP. Låten er allerede listet på NRK P1 fra neste uke.

I sommer har Lofotværingen Kajander spilt Norge rundt, og mellom slagene har han vært i studio både i Norge og Sverige for å gjøre ferdig debut-EP´en som er ventet i oktober. I dag slipper han “Hjem” - en låt som vekker gamle følelser for 26-åringen.

 

HØR "HJEM" HER

 

- «Det var utrolig fint å skrive “Hjem”, men samtidig litt rart. Jeg gikk inn i noen gamle følelser jeg ikke har rørt i på lenge. Jeg står nok ovenfor et krysspunkt der jeg føler meg klar for å utforske mer hva musikken for meg kan være. Gjennom det siste året, har jeg lært at uansett om jeg tenker over det eller ikke så reflekterer låtene og tekstene noe jeg har følt eller føler. Dette har ført til at skriveprosessen har vært lange, der jeg har utforsket de mange fasene jeg har vært i gjennom det siste året. Særlig etter bruddet med eks dama for en stund siden tilbake, som "Hjem" handler om. Nå sitter jeg med mange låter som reflekterer følelsene mine, og dette vil merkes i mine neste utgivelser.»

- Bendik Kajander 

 

 

Kajander ble Ukas Urørt på P3 i 2016, og tok landet med storm med låten «E du den du vil vær?». Senere har han sluppet en rekke låter som har blitt vel mottatt både av nasjonalradio og folk flest. Kajander har akkurat avsluttet en magisk turné i sommer, hvor han bl.a. har spilt på Stokkøya festivalen, Parkliv i Orkanger, Sommerfeber i Hammerfest og Gatefestivalen i Fauske. Nå har han for alvor etablert seg på den norske musikkscenen, og er klar for å møte fansen med ny, fresh musikk

14-09-2018

Lil Halima - Jasmine

Bare fire måneder etter at hun debuterte med sin første singel, har 19 år gamle Lil Halima satt sine spor i inn- og utland. Nå slipper hun tredje singel fra sin debut-EP, og vi har kun sett begynnelsen på det som spås å bli en spennende karriere for multitalentet fra Bardu.

 

Lil Halima sin lidenskap for musikk har fulgt henne hele livet. Da faren reiste fra Kenya til Bardu i 1995 hadde han med seg kenyansk musikk og amerikansk hiphop i bagen. Dette skulle legge grunnlaget for en oppvekst fylt med forskjellige musikalske inspirasjoner for Lillian Halima Anderssen. Fredag 14. september slipper hun singelen «Jasmine» - tredje låt fra hennes debut-EP som er ventet 12. oktober.

 

I sangen «Jasmine» ville jeg få frem sjalusi på en litt annen måte. Ikke en offer-setting hvor man skal hate personene det gjelder men fortsatt være sjalu, bitter og sinna. Samtidig som at den er mye vibes og passer min stil, forteller hun.

 

 

HØR "JASMINE" HER

 

 

 

19-åringen har talenter innen sang, låtskriving, piano, fiolin og musikkproduksjon, i tillegg til billedkunst. I tillegg til å skrive musikken selv, maler hun coverne til utgivelsene sine. I sitt eget prosjekt er hun drivende faktor, og overlater ingenting til tilfeldighetene. Ærlighet i kunsten er viktig for henne.

 

 

Universal Music/Def Jam Norway oppdaget Lil Halima på Instagram vinteren 2017 der hun la ut små snutter av seg selv som spilte og sang egne og andres låter – gjerne innspilt på mobiltelefon. I april debuterte hun med den selvskrevne- og produserte introduksjonslåten «Interlude» uken før slipp av debutsingelen «Abstract» som hun også har skrevet og co-produsert selv. Siden har hun sluppet «Train» og nå «Jasmine», før debut EP-en «lovesongs for bad lovers» slippes 12. oktober.

 

I sommer har hun vært i skrivesessions i London og Oslo, samt spilt konserter på Kadetten, Havna 0150, Chateu Neuf og Rakettnatt.

 

14-09-2018

OnklP - Føler meg bedre

Enhver introduksjon er egentlig overflødig. Enten det er VG eller Dagbladet, rap-fans eller svigermødre, festivalgjengere eller securtiasvakter – alle kjenner til OnklP. Alle har en mening. Alle kjenner en som kjenner en som kjenner ham.

Fra et par års nachspiel på 15m2 på Anker hotel, rett til Spellemann og tilbake til legevakta igjen. Periodevis norsk musikklivs enfant terrible. Periodevis briljant. Periodevis tilsynelatende uten styring eller selvkontroll. Noen klappet da han var på toppen. Flere frydet seg da han var nærmere bunn.

En offentlig inkasso, en offentlig åpenhet rundt...vel, alt, og en minst like offentlig gjenreising som artist senere så er vi alle blitt noen år eldre. Og vi kan vel alle være enige om at det har gått mye bedre enn det hadde behøvd å gjøre.

 

Mine damer og herrer – dette er Pål Tøien.

 

HØR "FØLER MEG BEDRE" HER

 

14-09-2018

Nyhetsbrev fra Universal Music

God fredag!

Under finner du ukens nyhetsbrev med de største slippene fra Universal Music:

Paul McCartney ute med nytt album i dag

Hozier tilbake med ny EP

Nytt album fra Seinabo Sey - I'm A Dream

 

På sine 23 år har britiske MNEK rukket å få en Grammy-nominasjon, bli streamet over 1 milliard ganger på Spotify og jobbe med noen av dagens største artister. Han har skrevet og produsert musikk med artister som Beyonce, Dua Lipa, Madonna, Diplo, Mø, Rudimental, Julia Michaels og Stormzy. I dag markerer MNEK et nytt øyeblikk med sitt debutalbum. Language består av 16 spor der alle glir inn i hverandre uten pause, og inkluderer låtene "Tongue", "Colour" med Hailee Steinfeld, "Crazy World" og "Correct". Multitalentet har skrevet og produsert store deler av albumet selv, med et låtskriverbidrag fra Anne-Marie. 

Stjernen Jessie Reyez følger opp to låtbidrag på Eminems ferske album Kamikaze med låten "F*** Being Friends". Jessie Reyez opptrådde nydelige "Apple Juice" på VMAs, har nylig turnert med Halsey og gjort en rekke festivalopptredener i sommer. 

Logic fortsetter suksessen med et fersk låtslipp, "Everybody Dies". Logic annonserte nylig at han slipper albumet YSIV, Young Sinatra IV, 28. september.

Nile Rodgers & CHIC er ute med den nye låten "Sober" feat. Craig Cavid og Stefflon Don. Låten blir å finne på det nye albumet  It's About Time som slippes 28. september.

 

De danske drenge i Lukas Graham er i dag ute med den nye låten "Love Someone". Låten blir å finne på det nye albumet som kommer i løpet av høsten. Video til låten er også ute i dag.

Sandra Lyng er ute med podcasten "Smelt på Tjukka". Sjekk den ut her!

Ha en nydelig helg!

07-09-2018

Hozier tilbake med ny EP

Den irske artisten Hozier er i dag klar med sin nye EP, Nina Cried Power. Bestående av fire splitter nye låter skrevet av Hozier selv, har tittelsporet med den legendariske soul- og gospelsangeren Mavis Staples og ikoniske Booker T. Jones som organist.

Singelen «Nina Cried Power» uttrykker den rå energien av protest og samfunnsdebatten rundt borgerrettsbevegelsen. Hozier nevner flere ikoniske artister og aktivister fra bevegelsen som bidro til endring ved å protestere, blant andre Joni Mitchell, James Brown, John Lennon, sangens inspirasjon Nina Simone og Mavis Staples – hvis enestående vokaler bidro på låten.

The song was written sometime last year, my aim was to credit the actuality of hope, solidarity and love found in the human spirit at a time when their opposites were being given a mainstream platform 24/7. The song started as a tongue-in-cheek inquiry into modern popular language regarding political awareness and grew from there.

In many ways the song is a thank you note to the legacy of artists from the 20th Century whose work still inspires us, and whose well we draw from in times of uncertainty. Mavis Staples is one such artist. Getting to work with her on this song was a joy, and nothing short of a dream come true.”, sier Hozier.

Legendariske Mavis Staples roser prosjektet:

Oh, Nina is gonna wake the world up. Such a huge sound it could shake the Earth, filled with soul, passion, and fire, and it channels the struggles of some of my contemporaries. I’m telling you when you hear it, it’s going to drive you to rise up.

EPens andre låt «NFWMB» står i kontrast til tittelsporet, og utvikler seg fra myke akustiske gitartoner til rikere og kraftigere toner som minner om sangens budskap. Nina Cries Power går videre til den up-tempo bluesinspirerte «Moment’s Silence» og avslutter med «Shrike», et eksempel på Hoziers ekstraordinære vokaler og poetiske tekster, som går slik:

Remember me love when I’m reborn…As the shrike to your sharp and glorious thorn.” 

Artisten Mavis Staples har vunnet flere Grammy-priser, og ble i 1999 innlemmet i Rock and Roll Hall of Fame som en del av The Staples Singers, den enormt innflytelsesrike gospel-, soul- og R&B-gruppen hun hadde en grunnleggende rolle i. Ikoniske Booker T. Jones er i likhet med Staples innlemmet i Rock and Roll Hall of Fame, har en Grammy Lifetime Achievement-pris under beltet, og bidrar som organist på de tre første låtene på EPen.

Hozier is a rare artist who remains a wellspring of creativity. Like a baby who never becomes a child, he lingers selflessly at the source, rendering one fresh song after the other”, sier Jones.

Se tracklist til EPen nedenfor:

1. Nina Cried Power (featuring Mavis Staples)
2. NFWMB
3. Moment’s Silence (Common Tongue)
4. Shrike

Hozier oppnådde enorm suksess med låten «Take Me To Church», som var den mest spilte sangen på norsk radio i 2015. Han blir aktuell med konsert 11. september i London der alle inntekter vil gå til den veldedige organisasjonen War Child, som står hans hjerte nært. 17. september annonserer Hozier turnédatoer i resten av Europa.

07-09-2018

Seinabo Sey med nytt album i dag

Seinabo Sey er i dag ute med det nye albumet I'm A Dream. Oppfølgeren til debutalbumet Pretend (2015) viser en annen side av Seinabo med sterke melodier, tunge beats og et rikt lydlandskap. Den svensk-gambiske sangerinnen beveger seg fra soul og R&B til pop og indie.

Etter et lenger opphold i Vest Afrika lot hun kreativiteten blomstre og har skapt låter rundt temaene feminisme, identitet, kroppspositivisme og hva det vil si å være en kvinne.

Om det nye albumet sier hun selv; “This time around it felt really important to make the story that I’m telling directly, and very personal. And every song represents a part of my life from the past year and a bit more so than with Pretend.”

Hennes nye singel "Good In You" følger opp "I Owe You Nothing""Remember" feat. Jacob Banks og "Breathe" og er alle å finne på det nye albumet.

Seinabo ble for alvor kjent i 2015 etter utgivelsen av to EPer og debutalbumet Pretend. TIME-magasinet skrev  "One of the Year's Best Debut Albums" og SPIN kåret det til "One of the Best Albums of 2015". Hun stakk også av med Grammis i 2015 for beste nykommer og beste pop-album året etter.

Med singler som "Younger", "Hard Time""Poetic" og "Pretend" ble Seinabo en av de største nykommerne fra Skandinavia i 2014/2015, og hun har over 500 millioner streams per dags dato.

10. november står hun på scenen i Oslo Konserthus.

07-09-2018

Paul McCartney er i dag ute med nytt album

Paul McCartney slapp i dag sitt nye album Egypt Station. Albumet inneholder 16 låter og er første nye album fra McCartney siden New fra 2013.

Egypt Station tar deg som lytter med på 14 stopp, med åpningssporet "Station I" til endesporet "Station II". Med McCartney som togfører fanger han et sted eller et øyeblikk før han transporterer deg sømløst til neste destinasjon. Resultatet er en reise gjennom musikalske steder og epoker, men likevel med et solidt rotfestet i nåtiden med McCartney som guide.

Egypt Station ble spilt inn mellom Los Angeles, London og Sussex og er produsert av Greg Kurstin (Adele, Beck, Foo Fighters) - med unntak av den nye singelen "Fuh You", som er produsert av Ryan Tedder.

Om tittelen på det nye albumet sier; “I liked the words ‘Egypt Station.’ It reminded me of the ‘album’ albums we used to make... Egypt Station starts off at the station on the first song and then each song is like a different station. So it gave us some idea to base all the songs around that. I think of it as a dream location that the music emanates from”.

07-09-2018

Nyhetsbrev fra Universal Music

Under finner du ukens nyhetsbrev med de største slippene fra Universal Music:

 

Troye Sivan ute med nytt album

Lido samarbeider med Unge Ferrari

 

Tord Gustavsen Trio med nytt album

 

Lady Gaga med filmmusikk

 

Svenske Alesso er ute med sin nye singel "Remedy" med Conor Maynard. Samtidig slippes det en musikkvideo. Alesso har tidligere hatt stor suksess som soloartist med singelen "Heroes" med Tove Lo, som har streamet 828 millioner ganger globalt, og som gikk til 11 plass på VG-lista. Totalt har Alessos låter sanket inn over 3 milliarder streams.

 

Malte Ebert var som rapperen Gulddreng den største streamingsensasjonen i Danmark noensinne. 7 av 7 Gulddreng singler gikk #1 og i løpet av 2017 hadde Gulddreng over 124 millioner streams totalt og over 330 000 følgere på sosiale medier. Malte Ebert la ned Gulddreng tidligere i år og satser nå for fullt under eget navn. Første singel ut var "Rather Be", og nå slippes den uptempo poplåten "All The Time".

 

Britiske Mabel, som i mars varmet opp for Harry Styles i Oslo Spektrum, er klar med den nye singelen “One Shot”. Hun har tidligere gitt ut låter som "Know Me Better" og "Fine Line" og bidratt på Jax Jones singelen "Ring Ring".

 

OneRepublic er ute med video til den nye singelen “Connection”. Videoen er filmet på The Oculus som er verdens dyreste metrostasjon ved plassen der World Trade Center stod i New York.

 

Den 14. september er Carrie Underwood klar med det nye albumet Cry Pretty, et album hun også har vært med å produsere selv. "Love Wins", den nye singelen, er en ballade hun har skrevet i samarbeid med David Garcia og Brett James.  

Fortsatt god fredag og en fortreffelig helg!

31-08-2018

Lady Gaga med filmmusikk

Lady Gaga er klar med filmmusikk til filmen A Star Is Born 5. oktober, en film hun også spiller hovedrollen i. Filmen er basert på orginalen som kom tilbake i 1937.

Bradley Cooper spiller også i filmen og har stått for regien.

Albumet inneholder 34 spor med 19 nye sanger fra Lady Gaga og 15 dialogspor som tar lytteren med på reisen til filmens to hovedkarakterer: Bradley Cooper's Jackson Maine og Lady Gaga's Ally.

Trackliste for A Star Is Born

1. Intro

2. Black Eyes – Performed by Bradley Cooper. Written and produced by Bradley Cooper and Lukas Nelson.

3. Somewhere Over The Rainbow

4. Fabulous French

5. La Vie En Rose – Performed by Lady Gaga. Written by Louiguy and Edith Piaf. Produced by Lady Gaga and Brian Newman.

6. I'll Wait For You

7. Maybe It's Time – Performed by Bradley Cooper. Written by Jason Isbell. Produced by Bradley Cooper and Benjamin Rice.

8. Parking Lot

9. Out of Time – Performed by Bradley Cooper. Written and produced by Bradley Cooper and Lukas Nelson.

10. Alibi – Performed by Bradley Cooper. Written and produced by Lady Gaga, Bradley Cooper and Lukas Nelson.

11. Trust Me

12. Shallow – Performed by Lady Gaga and Bradley Cooper. Written by Lady Gaga, Mark Ronson, Anthony Rossomando, and Andrew Wyatt. Produced by Lady Gaga and Benjamin Rice.

13. First Stop, Arizona

14. Music To My Eyes – Performed by Lady Gaga and Bradley Cooper. Written by Lady Gaga and Lukas Nelson. Produced by Lukas Nelson.

15. Diggin' My Grave – Performed by Lady Gaga and Bradley Cooper. Written by Paul Kennerley. Produced by Lady Gaga and Lukas Nelson.

16. I Love You

17. Always Remember Us This Way – Performed by Lady Gaga. Written by Lady Gaga, Natalie Hemby, Hillary Lindsey, and Lori McKenna. Produced by Dave Cobb and Lady Gaga.

18. Unbelievable

19. How Do You Hear It?

20. Look What I Found – Performed by Lady Gaga. Written by Lady Gaga, Mark Nilan Jr., Nick Monson, Paul “DJWS” Balir, Lukas Nelson, and Aaron Raitiere. Produced by Lady Gaga, Mark Nilan Jr., Nick Monson, and Paul “DJWS” Blair.

21. Memphis

22. Heal Me – Performed by Lady Gaga. Written by Lady Gaga, Mark Nilan Jr., Nick Monson, Paul “DJWS” Blair, Julia Michaels, and Justin Tranter. Produced by Lady Gaga, Mark Nilan Jr., Nick Monson, and Paul “DJWS” Blair.

23. I Don't Know What Love Is – Performed by Lady Gaga and Bradley Cooper. Written and produced by Lady Gaga and Lukas Nelson.

24. Vows

25. Is That Alright? – Performed by Lady Gaga. Written by Lady Gaga, Mark Nilan Jr., Nick Monson, Paul “DJWS” Blair, Lukas Nelson, and Aaron Raitiere. Produced by Lady gaga, Mark Nilan Jr., Nick Monson, and Paul “DJWS” Blair.

26. SNL

27. Why Did You Do That? – Performed by Lady Gaga. Written by Lady Gaga, Diane Warren, Mark Nilan Jr., Nick Monson, and Paul “DJWS” Blair. Produced by Lady Gaga, Mark Nilan Jr., Nick Monson, and Paul “DJWS” Blair.

28. Hair Body Face – Performed by Lady Gaga. Written and produced by Lady Gaga, Mark Nilan Jr., Nick Monson, and Paul “DJWS” Blair.

29. Scene 98

30. Before I Cry – Performed by Lady Gaga. Written and produced by Lady Gaga, Mark Nilan Jr., Nick Monson, and Paul “DJWS” Blair.

31. Too Far Gone – Performed by Bradley Cooper. Written and produced by Bradley Cooper and Lukas Nelson.

32. Twelve Notes

33. I'll Never Love Again (Film Version) – Performed by Lady Gaga. Written by Lady Gaga, Natalie Hemby, Hillary Lindsey, and Aaron Ratiere. Produced by Lady Gaga and Benjamin Rice.

34. I'll Never Love Again (Extended Version) – Performed by Lady Gaga. Written by Lady Gaga, Natalie Hemby, Hillary Lindsey, and Aaron Ratiere. Produced by Lady Gaga and Benjamin Rice.

31-08-2018

Nytt album fra Troye Sivan

Den australske popsensasjonen Troye Sivan er nå ute med det ettertraktede albumet Bloom.

Siden albumdebut Blue Neighbourhood (2015) som solgte til Gull i Norge, har Sivan sluppet låtene «The Good Side», «Animal», «My! My! My!» og «Dance to This» med superstjernen Ariana Grande, som skildrer hans egne opplevelser rundt kjærlighet, intimitet og tap. Totalt har låtene streamet over 550 millioner ganger.

Den samfunnsbevisste popstjernen har to prestisjetunge GLAAD Media-priser under beltet, og vil trolig overta Prince-of-Pop tronen. Samarbeidet med Ariana Grande tok en uventet vei inn i Sivans myke synthpop-verden og fikk svært mye oppmerksomhet og gode kritikker. Musikkvideoen har på kort tid fått over 55 millioner visninger.

Albumtittelen Bloom ble inspirert av en lykkelig periode i Troye Sivans liv:

“I got settled in L.A. and was super happy in my relationship. I’d never written happy music, because music is normally something I turn to when I’m sad, as kind of a coping mechanism. So I was like, what does ‘happy me’ sound like? I started just writing these songs. It was sort of love letter after love letter to my boyfriend, house, family, community, and nights out. The word ‘bloom’ I had saved in my phone for so long, because it was really how I was feeling.”

Bloom inneholder samarbeid med Sivans faste låtskriverpartner Bram Inscore, Allie X, Leland samt produsentene Ariel Rechtshaid (HAIM, Usher, Kelela) og svenske Max Martin.

“I’m sure I’ve said this before, and when I come out with another record in three years I’ll probably say it again, but this feels like the album of my lifetime. It feels like the one I wanted to make last time around, but didn’t know how to.” – Troye Sivan

Se livestream av opptreden og fan event på toppen av bygningen til Capitol Records i Hollywood. Troye Sivan blir også aktuell i filmen Boy Erased, som kommer ut i november.

31-08-2018

Lido samarbeider med Unge Ferrari på ny låt - Corner Love

Produsent, låtskriver, sanger og artist Lido, har de siste fem årene satt sitt eget kreative avtrykk på flere musikksjangere. Han har jobbet med tungvektere som Chance The Rapper, Jaden Smith og Halsey. Tidligere i sommer slapp han singelen “3 million” og i dag er han klar med “Corner Love”, med den norske RnB stjernen Unge Ferrari.

Fun fact: Lido har også med seg Daniel Kaluuya på “Corner Love”, kjent fra filmene“Get Out og “Black Panther”.

 

“Ferrari kom til Haugesund og bodde hos meg i en uke for å jobbe på musikk sammen. Da vi kom over denne idéen føltes det rett å gjøre det til en samarbeidslåt på mitt prosjekt. Ferrari sitt vers var det første som ble gjort på låten, deretter gjorde jeg mine vokaler også i Haugesund. Noen uker senere i LA spilte jeg opp låten for Daniel Kaluuya mens vi hang i studio. Vi pratet lenge om konseptet i låten og jeg utfordrer han til å rope ut tankene sine på mikrofonen. Det ble en magisk stemning av det og det siste som ble gjort på låten var innspilling av et strykeorkester i LA. Er veldig glad i denne låten og gleder meg til å spille den masse.”

- Lido

 

 

HØR “CORNER LOVE” HER 

 

 

 

“Jeg og Lido havnet endelig i studio igjen tidlig 2018 for å jobbe med noe annet hemmelig, men midt i det hele endte vi med å gjøre denne fine låten, den kom ut av det blå. Alltid en ære å få henge med Lido, og en enda større ære å få kunne bidra med ett vers.”


-
 Unge Ferrari

 

 

Lido har produsert og remikset den mest innovative musikken det siste tiåret for en lang liste av tungvektere, deriblant Chance The Rapper, Jaden Smith, Halsey, Banks, Alt-J, Bastille og Disclosure for å nevne noen. Hans soloslipp inkluderer 2016 kritikerroste album «Everything» og den 8 minutter lange tolkningen av Kanye Wests «Life of Pablo», passende kalt «Life of Peder». 

I 2018 har Lido produsert Chicago-rapperen Towkios gjennombrudd «Symphony», som de sammen fremførte på Tonight Show med Jimmy Fallon. I mai ble EPen «Spacesuit» sluppet, med Seattle-rapperen J’von. I juni kom oppfølgeren «Life of Peder» med det 7 minutter lange sporet «kidsloveghosts», tolkningen av Kanye West og Kid Cudis «Kids See Ghosts», som ble rost av Dancing Astronauts. 

 

I juni slapp han “3 million” og i dag er han klar med “Corner Love”, hvor han samarbeider med den norske tungvekteren innen urban musikk, Unge Ferrari. 

 

Om Lido: 

Lido begynte å produsere i en alder av 10 år, som fra tidlig av tillot han å utvikle sin egen produksjonsstil. Det var gjennom en serie av remikser at Lido etter hvert begynte å DJe med de største DJene rundt omkring i verden. Lido ble etter hvert en internettsensasjon som senere skulle signere med Pelican Fly/Because Music. Han debuterte med «I Love You» EPen i 2014, etterfulgt av «Superspeed», og remixer av Banks, Alt-J og MØ. Stilen hans utviklet seg, og enhver låt hadde ulike ideer, men alltid med et tydelig Lido-avtrykk.

 

Ny musikk og verdensturne i 2018 og 2019 står på agendaen. Lido lover å utforske nye musikalske områder! Best av alt, dette bare begynnelsen.

 

31-08-2018

Travelle slipper singel om romantisert diktatur

Multitalentet Travelle fra Jørpeland skriver låter, synger og produserer selv. Fredag 3. august slapp han singelen «cuba» på Universal Music.


Kristoffer "Travelle" Björntvedt begynte å lage musikk da han var 14 år. Nå har 22-åringens unike kombinasjon av elektronisk pop, analoge lyder og eksotiske rytmer gitt han fans over hele verden.


- Jeg begynte å lage musikk i 14 års-alderen. Jeg hadde sittet litt med FL Studio, men da det virkelig startet var når jeg kjøpte mikrofon og fikk mulighet til å ta opp meg selv. Jeg husker ikke hvorfor jeg startet. Jeg syntes nok det var gøy, og det synes jeg fortsatt, forteller Björntvedt.


Han er lidenskapelig opptatt av tekst og innhold, samtidig som produksjon og innpakning blir finjustert til å passe helheten. Han jobber gjerne med andre artister, men har et behov for å være en del av hver enkelt bit av et produkt.


- Når jeg skriver på mine egne låter føler jeg at teksten og beaten jobber veldig bra sammen. Jeg kan skreddersy dem for hverandre, og fremføre dem på den måten jeg synes passer best til uttrykket. Det får hele greia til å føles mye mer ekte for meg, sier han.


Hør "cuba" HER.
Se musikkvideoen HER.


Videoen er regissert av Marius Soma og produsert av BETTY Filmproduksjon. Fotograf er Tor Øra.


«cuba» handler – ikke overraskende – om Cuba.
- Lenge har jeg merket at folk har snakket om hvor vakkert Cuba er, og at det må oppleves. Når jeg dro dit forventet jeg ikke mye, men ble likevel overrasket over tilstandene. Jeg brukte mye av tiden i til å snakke med Cubanerne. Det er svært lite som fungerer, og jeg fikk inntrykk av at, takket være politikken, er svarte-markedet i Havanna nærmest økonomiens ryggrad. Det er et diktatur som har blitt romantisert lenge, og det må ta slutt, forteller han.


Hobbyen ble til karriere i 2016 da han debuterte med singelen "Nobody Else". Låten gikk helt til topps på Spotify’s Viral 50-liste i USA, og har over 2,5 millioner avspillinger i tjenesten. Siden da har han sluppet en rekke singler - inkludert sistesingelen "Wasted On You" med over 3 millioner avspillinger - og spilt på blant annet Den Store Sommerfesten i Stavanger med navn som Justin Bieber og Martin Garrix.
Siden den gang har det skjedd mye i livet til Travelle. Tilværelsen på Jørpeland ble byttet ut med det urbane bylivet i Oslo. Kreativiteten blomstrer, men det er også mye med hjemtraktene han savner.


- Den største forskjellen på livet mitt i Oslo og hjemme er vel at jeg får gjort mye mer her. Jeg er i studio nesten hver dag, og det er utrolig hvor mye mer man får gjort når man har et eget sted kun til "jobb". I tillegg er hele bransjen her, så jeg føler jeg får et mye tettere samarbeid med alle i teamet. Men det er flere personer jeg savner å ha i hverdagen, så jeg "Skyper" ofte med venner hjemmefra på kveldene. Det finnes også nattåpne butikker her, det har vi ikke på Jørpeland. Nattåpne butikker burde alle ha, avslutter han.


Travelle er signert til Universal via det fremadstormende norske label- og managementet Toothfairy, og gis ut av det prestisjetunge labelet Casablanca i Nord-Amerika (Oliver Heldens, Giorgio Moroder etc.).

27-08-2018

Nyhetsbrev fra Universal Music

Under finner du ukens nyhetsbrev med de største slippene fra Universal Music:

Seinabo Sey klar med nytt album

Bernhoft slipper album før verdensturné - Humanoid

Hkeem mimrer om barndommen

*Det tidligere One Direction-medlemmet Liam Payne fortsetter solokarrieren og i dag er han ute med EPen First Time. Første singel ut er tittelsporet "First Time" med den kritikerroste hip-hop artisten French Montana.

*Bas, den nye hiphop-kongen av Queens, slipper i dag sitt tredje studioalbum Milky Way. Albumet inneholder samarbeid med blant andre labelmate og samarbeidspartner J Cole og nykommeren Ari Lennox som gjestet Oslo Spektrum med J Cole høsten 2017. Bas har tidligere sluppet låten "Boca Raton" feat. Asap Ferg, og mest nylig "Tribe" med J Cole

*Nick Jonas har slått seg sammen med den tyske superprodusenten Robin Shulz på “Right Now”.

*Den svenske duoen NOTD er klar med sin nye singel "Been There Done That" feat. Tove Styrke. Låten følger opp den globale suksesslåten "I Wanna Know" feat. Bea Miller, som nærmer seg 200 mill. streams, og har solgt til platina i en rekke land som Australia, Canada, Sverige og her i Norge.

*Thunderpussy fra Seattle spiller på Krøsset i Oslo 5. september.

Fin fredag og god helg! 

24-08-2018

Seinabo Sey med nytt album

I dag slapp Seinabo Sey nyheten om at hun slipper nytt album. Albumet har fått tittelen I'm A Dream og slippes 7. september. Oppfølgeren til debutalbumet Pretend (2015) viser en annen side av Seinabo med sterke melodier, tunge beats og et rikt lydlandskap.

Om det nye albumet sier hun selv; “This time around it felt really important to make the story that I’m telling directly, and very personal. And every song represents a part of my life from the past year and a bit more so than with Pretend.”

I tillegg til nyheten om album slapp hun også den nye singelen "Good In You", som følger opp "I Owe You Nothing""Remember" feat. Jacob Banks og "Breathe". Alle blir å finne på det nye albumet.

Seinabo ble for alvor kjent i 2015 etter utgivelsen av to EPer og debutalbumet Pretend. TIME-magasinet skrev  "One of the Year's Best Debut Albums" og SPIN kåret det til "One of the Best Albums of 2015". Hun stakk også av med Grammis i 2015 for beste nykommer og beste pop-album året etter.

Med singler som "Younger", "Hard Time""Poetic" og "Pretend" ble Seinabo en av de største nykommerne fra Skandinavia 2014/2015, og hun har over 500 millioner streams per dags dato.

10. november står hun på scenen i Oslo Konserthus.

24-08-2018

Bernhoft slipper album før verdensturné - Humanoid

Om Jarle Bernhoft har en programerklæring, er det han ønsker å få folk til å danse og tenke samtidig. Det gjelder i høyeste grad også på albumet «Humanoid», som slippes i dag.

Ti år etter at debutalbumet «Ceramik City Chronicles» lanserte Jarle Bernhoft som soloartist, kommer hans nye album. Denne gangen har han med seg sitt faste band, The Fashion Bruises, og innspillingen har foregått mer eller mindre live. Innspillingsprosessen ble på mange måter en retur til røttene for Jarle, som tok med seg bandet på en to uker lang «bandcamp» på Nordhordland folkehøgskole på Frekhaug utenfor Bergen.

Med The Fashion Bruises har jeg funnet en spilleglede som er helt perverst sterk, jeg gleder meg som en tenåring til turné. Jeg er helt overbevist om at det er det beste bandet jeg har vært med i, og bedre enn de fleste band du får se i år, sier han.

 

HØR "HUMANOID" HER

 

Albumet har blitt formet av omveltningene i verden vi lever i, der ting som miljøkrisen og flyktningeproblematikk skaper stadig større motsetninger mellom mennesker, forteller Jarle. 

Bernhoft forteller videre at han gleder seg til å slippe nytt album og få spille låtene live for publikum. Tematikken på «Humanoid», vekselvis skifter mellom hans optimistiske og desillusjonerte syn på verden. Plata har blitt formet av omveltningene i verden vi lever i, der ting som miljøkrisen og flyktningeproblematikk skaper stadig større motsetninger mellom mennesker.

Jeg er ikke komfortabel i et «post truth»-samfunn, der begrepet «politisk korrekt» har blitt et skjellsord, og hvor heller stikker hodet i sanda enn å ta for eksempel klimakrisen på alvor. Jeg forsøker å finne min plass i verden, men det kan til tider føles vanskelig. Som person slites jeg litt mellom pessimisme og optimisme, og det tror jeg skinner igjennom på denne plata. Men, jeg har blitt utrolig glad i å spille gitar igjen, det har på en måte blitt mitt happy place jeg kan rømme til. Det bærer plata preg av, rent instrumentalt.

Det nye albumet består av låter som er hakket mer up-beat enn tidligere materiale, og har anslag av ren rock, uten at Jarle vil gi det stempelet «retro».

Jeg fremsto kanskje som trygg og selvsikker da jeg skulle gå solo, men som musiker er man jo også en slags illusjonist. Man vet at det beste man kan gjøre er å høre på sin egen stemme, gjøre sin greie. Men det er ikke så lett i praksis. I virkeligheten hørte jeg slakteknivene kvesses – «her kommer vokalisten i et til dels utskjelt rockeband og skal prøve seg på noe helt nytt». I dag er jeg tryggere, selv om det alltid er en viss spenning knyttet til det å slippe et nytt album, innrømmer Jarle

- "Humanoid er ei skive som prøver å utforske essensen av menneskelighet i en teknologifisert verden. Jeg har slitt en stund med å finne plassen min i popmusikk (hele livet egentlig), men jeg fant i alle fall ut hvor den plassen ikke er. Jeg detter helt ut når til og med vokalen låter som om den er generert av en algoritme. Låtene på Humanoid går alle i andre retninger, de ble spilt inn live, med minimal bruk av editering i etterkant. De låter moderne, bare moderne på en human måte."

Med seg på innspillingen hadde han Fredrik Wallumrød på trommer, Nicolay Tangen Svennæs på keyboard og Vemund Stavnes på bass. Bjarne Stensli har sittet bak spakene under innspillingen. 

Turnéen starter i Boston 6. september, og dekker store deler av USA, det meste av Norge og mange land i Europa før jul. 56 konserter står totalt for tur for Bernhoft & The Fashion Bruises denne høsten etter albumslipp.  

 

SE OVERSIKT OVER ALLE KONSERTENE HER

24-08-2018

Hkeem mimrer om barndommen

Etter en hektisk sommer med mange spillejobber, tar Hkeem ned tempoet med sin nye singel, “Gi det tid”, som handler om barndommen. De gode og vonde tidene.

"Gi det tid" handler om barndommen og fortiden min. Hvordan veien har vært fra der til nå. Hvordan jeg har kjempet meg gjennom vonde tider og hvordan ting kommer til å ordne seg uansett hva. Selv om jeg blir eldre og eldre, så vil jeg alltid savne barndommen og huske på hvorfor jeg er der jeg er nå, forteller Hkeem.

 

HØR “GI DET TID” HER

Unggutten fra Stovner har ikke ligget på latsiden i sommer. Hkeem har reist Norge rundt og spilt på blant annet Slottsfjell, Vinjerock og Ekstremsportveko i Voss.  

2017 har var et magisk for unggutten fra Stovner, i Oslo. Etter kun å ha vært artist i ett år, satte Hkeem virkelig navnet sitt på kartet. Året startet med det som ble en av fjorårets aller største låter, "Fy faen". Hkeem fulgte opp med R&B-balladen "Urettferdig", hvor han hadde med seg Unge Ferrari. Deretter avsluttet han 2017 med festivalfavoritten, "En som meg", som danske Kaliffa også laget en remiks av. 

Hkeem startet 2018 med det som kanskje er årets viktigste låt hittil, "Ghettoparasitt", hvor han tar et oppgjør mot alle fordommene han og veldig mange andre minoriteter møter i hverdagen. Han og kompisen Temur stakk også velfortjent av med prisen for "Årets låt" under Spellemann. Tidlig i sommer slapp han den sommerlige og romantiske singelen "Amor". Nå er han klar for å skru tempoet litt ned og mimre litt tilbake med “Gi det tid”. Hkeem har også bikket over 50 millioner streams på Spotify, siden debuten i 2017. 

24-08-2018