Nyheter

Nyhetsbrev fra Universal Music

God fredag!

Her er ukens nyhetsbrev fra Universal Music:

Lil Halima kickstarter året med singel og annonserer ny EP

Maggie Rogers ute med debutalbum

James Blake tilbake med nytt album

Superstjernen Ariana Grande tar ingen pauser, og er nå ute med sin splitter nye låt "7 rings".

Dean Lewis står bak smashen "Be Alright" som har nesten 14 millioner streams i Norge. Nå er han ute med sin nye låt, "7 minutes".

Norgesaktuelle Troye Sivan har sluppet en video til singelen "Lucky Strike". Se den nydelige videoen her.

Konserter i januar:

24.januar Ella Mai på Rockefeller

25.januar MHD på Sentrum Scene

29.januar Years & Years på Sentrum Scene

30.januar Aminé på Parkteatret

30.januar Lil Mosey på Sentrum Scene

18-01-2019

Maggie Rogers ute med debutalbum

Maggie Rogers er i dag klar med debutalbumet Heard It In A Past Life. Albumet inneholder låter som “Alaska”, som har over 100 millioner globale streams, “Fallingwater”“Give A Little” og "Light On".

Hun slapp sin debutEP, Now That The Light Is Fading (2017), da hun var ferdig ved NYUs Tisch School of the Arts og ble raskt en favoritt hos de store musikkmagasinene og bloggerne og havnet på de fleste Sound Of 2017-listene.

Nylig ble hun, som første artist, utnevnt til YouTube Artist On The Rise for 2019.

I 2017 spilte hun under Bylarm og i fjor sommer varmet hun opp for Haim.

7. mars gjør hun sin egen konsert på Rockefeller i Oslo.

18-01-2019

Lil Halima kickstarter året med singel og annonserer ny EP

Som debutant opplevde 20 år gamle Lil Halima fra Bardu at hele verdens øyne ble rettet mot henne. Hennes første EP ‘love songs for bad lovers’ satt sine spor, og banet vei for spennende nye samarbeid. Nå slipper hun ‘Hold Me’, som er første singel fra EP´en ‘for the dark days’.

Første livstegn fra artisten Lil Halima kom i april 2018 med den selvskrevne- og egenproduserte introduksjonslåten «Interlude». En uke etter slapp hun debutsingelen “Abstract” som skulle bli første skritt på veien mot EP´en “love songs for bad lovers” i oktober.

 

I mellomtiden fikk verden høre både “Jasmine” og “Train”, og den daværende 19-åringen ble et samtaleemne i inn- og utland. Hun signerte labelsamarbeid med Island UK og Dew Process i Australia, i tillegg til bookingavtaler med gigantene Timeout Agency, Coda UK og Paradigm Agency. 

Selv om det skjer mye på kort tid, har Lil Halima ingen hast. Grunnlaget er lagt, og det er nå reisen starter for multitalentet. 

HØR LIL HALIMA - "HOLD ME" HER

Om den nye sangen forteller hun:

- “Hold Me” er en sang om hvordan mye det kan hjelpe med fysisk kontakt når ting blir mørkt, men samtidig hvor usunt det er å legge psyken sin i andre sine hender. Sangen kan kanskje føles trist, men den er veldig lys på mange måter. Noen ganger er det ikke noe som er så veldig galt, noen ganger trenger man bare en hånd og holde i, og i den sangen her følte jeg på at jeg måtte holde meg selv. Jeg kommer fra Bardu i Nord-Norge, og der har vi en mørketid hvor det er mørkt 24/7 og sola aldri kommer opp. På sommeren går sola aldri ned. Derfor lager jeg to EP´er den kommende tiden: ‘for the dark days’ og ‘for the bright days’, forteller hun.

 

 

Bakgrunn

Lil Halima sin lidenskap for musikk har fulgt henne hele livet. Da faren reiste fra Kenya til Bardu i 1995 hadde han med seg kenyansk musikk og amerikansk hiphop i bagen. Dette skulle legge grunnlaget for en oppvekst fylt med forskjellige musikalske inspirasjoner for multitalentet Lillian Halima Anderssen.

20-åringen har talenter innen sang, låtskriving, piano, fiolin og musikkproduksjon, i tillegg til billedkunst. I tillegg til å skrive musikken selv, maler hun coverne til utgivelsene sine. I sitt eget prosjekt er hun drivende faktor, og overlater ingenting til tilfeldighetene. Ærlighet i kunsten er viktig for henne.

Universal Music/Def Jam Norway oppdaget Lil Halima på Instagram vinteren 2017 der hun la ut små snutter av seg selv som spilte og sang egne og andres låter – gjerne innspilt på mobiltelefon. I april 2018 debuterte hun med den selvskrevne- og produserte introduksjonslåten «Interlude» uken før slipp av debutsingelen «Abstract» som hun også har skrevet og co-produsert selv. Siden har hun sluppet «Train» og «Jasmine», før debut EP-en «love songs for bad lovers» kom i oktober 2018.

 

Lil Halima har planlagt å slippe to EPer før sommeren. Først ut er “for the dark days” som kommer 22. februar. Første singel fra den kommende EP´en, “Hold Me”, slippes 18. januar.

18-01-2019

Sam Smith tilbake med Dancing With a Stranger

Sam Smith gjør et stort comeback med sin nye singel “Dancing With a Stranger” med Normani. Den sterke popballaden er første nye musikk fra Sam Smith i 2019, og følger opp samarbeidet med Calvin Harris på megahiten “Promises”.

Normani gjorde stor suksess med gruppen Fifth Harmony, og lanserte en solokarriere i fjor med låten “Love Lies” med Khalid. Sam Smiths forrige album The Thrill of it All (2017) gikk rett til topps på albumlisten og har plassert platina i Norge. I april i fjor spilte Sam Smith for et utsolgt Telenor Arena.

Om den nye låten sier Sam Smith: “I’m so excited for everyone to hear “Dancing With a Stranger,” which I wrote on The Thrill Of It All tour last year. For me it bottles everything I was feeling whilst juggling my personal life and touring.  It is also such a beautiful moment for me as I’m a huge, huge fan of Normani and everything she is. I’m so excited to watch her light shine. I hope everyone enjoys hearing this song as much as I do.”

Normani fortsetter: “I’m truly blessed having the opportunity to create with one of the greatest vocalists of this decade. I think about the artists that I frequently listen to daily and Sam Smith has definitely been one of them for some time now. I never thought in a trillion years that I would be able to state that I have a record with this extremely gifted being. I’m super proud to share this song with Sam and cannot wait for the rest of the world to experience it - from the first moment that I heard the song I knew how special it was. I’m deeply in love with this body of work and I hope that you all will be too. I’m so thankful that Sam put his trust in me to help him bring this song to life. To my fans, thank you for all of your continued support. I love y’all!!! I pray you guys enjoy this.”

11-01-2019

James Blake med nytt album

James Blake er klar med nytt album fredag 18. januar. Det nye albumet har fått tittelen Assume Form.

Blant dem som bidrar på albumet finner man André  3000, Travis  Scott, ROSALÍA, Metro  Boomin og Moses Sumney. Han har tidligere jobbet med artister som Kendrick Lamar, Beyoncé, Jay  Z, Mount Kimbie, Bon Iver, Chance The Rapper, Frank Ocean og bidratt på filmmusikken til The Black Panther. Han har også hatt kunsterisk samarbeid med Quentin Blake og Natalie Portman.

Han har vunnet den prestigetunge Mercury-Prize og vært Brit og Grammy nominert.

Til sommeren kan han oppleves live på Primavera Sound.

10-01-2019

Temmpo - Cassette

Etter å ha etablert en karriere som låtskriver og produsent for andre artister, gikk multitalentet Temmpo solo i 2016. I dag er han klar med sin sjette singel, “Cassette”, en emosjonell og ærlig akustisk ballade.

“Cassette” handler om en kjærlighet mellom to mennesker, en sommerflørt, som de begge vet at er en midlertidig ting. Med en enkel akustisk gitar, svevende falsettmelodier og ærlig tekst, er dette som en mixtape-kassett med blandede følelser.

HØR TEMMPO - "CASSETTE" HER

Australskfødte Tonino Speciale jobber fra Tileyard Studios i London. Studioet har blant annet vært utgangspunkt for pros“Cassette” handler om en kjærlighet mellom to mennesker, en sommerflørt, som de begge vet at er en midlertidig ting. jekter som Sigala og Ella Eyre, og det var her Temmpo ble lært opp i DJ-kunsten av selveste Prodigy. Speciale startet karrieren som låtskriver for artister som Felix Jaehn, Nicky Romero, Markus Schulz og Anton Powers for å nevne noen. Han har også vært med på å skrive hitsingler som “Our Youth” for Sonny Alven (nominert til Spellemann i kategorien “Årets låt” 2016) og “Too Young To Die” for TooManyLeftHands, i tillegg til flere andre låter fra artister som Sonny Alven, Eric Saade, Freddy Kalas og Broiler. Debutsingelen “I Know (Feat. CAL)” ble sluppet i 2016, før «Love On Hold» som var første låt hvor han selv synger.

04-01-2019

Ny, smooth single fra EHI og Blen

EHI fra Groruddalen er tilbake med singelen «Faller» den 4. januar. Låten er et samarbeid med den svenske RnB/Soul &Pop-vokalisten Blen og laget i samarbeid med Autumn Rowe, Kim Ofstad og BPM (Dua Lipa, Fetty Wap, Musiq Soulchild).

Med en helt unik stemme og formidlingsevne, debuterte EHI hos Universal Music Norway med «Tanker» i mars. Nå er han tilbake med «Faller» hvor han har med seg Blen som er signert til et av de største hiphop/urban-lablene i Sverige, Redline Recordings. Blen har sluppet låter med en rekke artister i den svenske hiphop-eliten, turnért i Sverige i flere år, og var på «Allsång på Skansen» tidligere i år.

- “Jeg skrev denne sangen mot slutten av forholdet med eksen min. Selvom jeg ikke turte å innrømme det for meg selv der og da så visste jeg at det var slutt mellom oss. Jeg tror vi begge viste at det var slutt, men man holder igjen fordi det har vært så bra, så trygt, og så enkelt! Jeg satt igjen med den følelsen som jeg skriver om i første vers at «for vi er så nære» vs. «For vi er så fjerne» Og «er vi verdt alt styret»?...apparently not! For noen måneder seinere dumpa hun meg. Sangen ble på en måte en beskjed fra underbevisstheten min til meg selv om at det kanskje var på tide og gå! Jeg bare skjønte det ikke...” - EHI

HØR EHI - FALLER (Feat. BLEN) HER

 

For norsk-nigerianske EHI var musikk en viktig del av barndommen. Moren introduserte han for artister som Barry White, Craig David, Destiny´s Child, Marvin Gaye, TLC og Whitney Houston, kombinert med musikk med jamaikanske artister som Harry Bella Fonte og Fela Kuti.

 

Den personlige førstesingelen til EHI, «Tanker», har rot i en oppvekst som ikke alltid har vært like enkel. 25-åringen kom alltid litt skeivt ut med lærerne, var trill rund, hadde dårlige sosiale ferdigheter og en fraværende far. Men han var god på to ting: å synge og være morsom, og han brukte det for alt det var verdt.

 

Han ble tatt inn i hiphop-kollektivet Forente Minoriteter som 15-åring, og fikk med det mulighet til å jobbe med forbilder som Tommy Tee og Nasty Kutt. Han fikk sjansen til å spille på steder som han bare hadde drømt om, og fikk i tillegg innpass på Gatekunst-prosjektet hvor han fikk utvikle seg som sanger og artist. 

 

Med et ærlig og åpent sinn ønsker EHI å fortelle sin historie, og ser på musikken som en plattform hvor han kan nå ut til andre med tankene sine. Han vil bruke sin bakgrunn og historie til å hjelpe unge i dag.

 

Ved siden av musikken er EHI svært opptatt av å gi av seg selv til ungdom i lokalmiljøet på Tøyen. Han arbeider som Barne- og Ungdomsarbeider på Tøyen Skole, trener et stikkball-lag i Tøyen Sportsklubb, og er i tillegg er med i den frivillige organisasjonen «Foreninga!» som jobber med arrangementer på Tøyen. 

04-01-2019

jens – Any Other Way

23 år gamle jens, som kommer fra Bergen, satte navnet sitt på kartet tidlig i 2018 med debutsingelen “Mixtape”, som gikk viralt i Sverige, Danmark og Norge. Han fikk også en del oppmerksomhet i Frankrike via Deezer, hvor første singelen har rukket å streame over 1,7 millioner ganger. Bergenseren slapp tre solide singler i 2018, og er nå klar for å starte året med fjerde singelen, “Any Other Way”.

Debutsingelen, “Mixtape” har rukket å streame over 1 million ganger på Spotify og 1,7 millioner ganger på Deezer, hovedsakelig i Frankrike. Hans siste singel, “Pieces”, som kom i september i 2018, havnet topp 10 på New Music Friday i Norge, Finland, Sverige og Danmark. Nå er popkometen klar for å starte det nye året med den ferske singelen, “Any Other Way”, som er skrevet sammen med Joonas Angeria og Amanda Cygnaeus. Låten begynte i Stockholm og ble ferdigstilt i Helsinki.

- “Jeg skrev ”Any Other Way” i Stockholm sammen med to fantastisk dyktige låtskrivere. Dagen jeg skulle skrive med dem våknet jeg med feber og vurderte først om jeg måtte avlyse. I dag er jeg glad jeg dro i studio den dagen. Låten handler for meg om å akseptere at man ikke alltid har kontroll over ting som skjer i livet og hvordan det er viktig å gjøre det beste ut av ting selv om det kan se mørkt ut” - jens 

Hør jens - "Any Other Way" HER

04-01-2019

Sonny Alven med nytt låtsamarbeid med NoMBe

28. Desember slipper Sonny Alven endelig en remake av “Summer´s Gone" fra 2017 - et samarbeid med NoMBe og Thutmose. Siste samarbeid mellom Sonny Alven og NoMBe har strømmet over 25 millioner ganger. 

Det er lenge siden Sonny Alven sist var aktuell med ny musikk, men 25-åringen fra Bergen ligger ikke på latsiden. Han jobber kontinuerlig med ny musikk, og i denne omgang blir vi presentert til et nytt låtsamarbeid med Thutmose og NoMBe. Sistnevnte jobbet Sonny Alven med på låten “California Girls”, som i skrivende stund er strømmet over 25 millioner ganger i Spotify. Den gikk også til #1 på HypeMachine.

Hør NoMBe & Thutmose vs. Sonny Alven - "Summer`s Gone" HER

- “Jeg har jo jobbet med NoMBe tidligere på låten «California Girls», så jeg syns det var veldig stas å bli spurt om å gjøre en egen versjon av «Summer’s Gone» også. Har blitt en veldig stor fan av musikken til NoMBe de siste årene, og liker veldig godt det han gjør. 

Min versjon er litt mer upbeat, samtidig som den er rolig og fin å lytte til. Og er jo en låt som passer bra nå som sommeren er over, og vinteren kommer for fullt. Håper den faller i smak hos folk <3” - Sonny Alven

Sonny Alven

DJ og produsent Sonny Alven (aka. Sondre Alvestad) vokste opp i Fana utenfor Bergen. Han startet karrieren med å slippe remixer på nett, og han fikk massiv support. Det hele inspirerte han til å skrive egen musikk, og han bestemte seg for å studere elektronisk musikk på universitetet. Det hele ledet opp til at han fikk platekontrakt med Universal Music, og hans første hit, «Our Youth», var et faktum. Låten har strømmet over 35 millioner ganger alene, lå 4 uker på 2. plass på de offisielle Norske radiolistene, og ble nominert til «Årets Låt» på Spellemannsprisen. I tiden etterpå har han sluppet låter som “Awake” med Dragonette, “Cool With You” med Goldens og “Backseat Lovin”.

 

 

Om Thutmose

Thutmose som er født i en liten by utenfor Lagos, Nigeria, ble oppdratt i et veldig korrupt sted. Moren fikk bokstavlig talt en pistol rettet mot magen når hun var gravid med ham. Han måtte vokste opp raskt og alltid holde et øye over skulderen i en tidlig alder. I en alder av 8 år, flyttet Thutmose og familien til New York. De to siste årene har vært veldig spennende for den unge artisten. Hans freestyle av Kendrick lamars “Hunble” gikk viralt og han ble invitert til å være med Billy Eilish sin første headliner tour. Han skal også være med MadeinTYO på turné i 2019.

Thutmose sin debut mixtape, “Man on Fire” har streamet over 10 millioner ganger og han har med seg artister som Desiigner, Jay Critch, Pink Sweat$ og mange flere.

 

 

Om NoMBe

For fem år siden reiste Noah MacBeth, bedre kjent som NoMBe, fra Tyskland til Las Vegas med klassen sin. Hele klassen retunerte, utenom NoMBe. Han ble igjen for å følge den musikalske drømmen. I år slapp han debut-albumet sitt, “They Might`ve Loved Me”, som er en hyllest til damene i hans liv. Alt fra hans gudmor, Chaka Khan, til hans store kjærlighet og sommerflørter.

NoMBe sine singler ble listet på radio i Australia og klatret opp på Shazam listene der. De fanget også oppmerksomheten til Kylie Jenner, Heidi klum og Pharell Williams, som har brukt musikken hans i reklamefilmer og reklame kampanjer.

28-12-2018

Ruben – Lay By Me

Med sin første låt, ”Walls” entret han den skandinaviske musikkscenen med en tyngde man sjeldent ser ved første låtslipp. Med sin andre singel, ”The Half” entret han nok en gang topplistene i Norge. Etter et fantastisk debut-år er han nå klar for å toppe nominasjonen som ”Årets Nykommer” på P3-gull med et nytt låtslipp 28. Desember med singelen, “Lay By Me”. 

Med sin særegne stil lager norske Ruben perfeksjonerte poplåter som treffer dypt inne i sjelen. Han setter ord på følelser på en genuin måte som mange kan relatere til.

- “Lay By Me” er jeg som prøver å gi tilbake til folk som trenger det. Denne årstiden kan oppleves som mørk og ensom for mange og da er det viktig å ikke glemme at man har noen. Om det ikke er noen man fysisk kan ligge inntil så er det alltid noen der dersom man søker det.” - Ruben

HØR RUBEN - “LAY BY ME” HER

Ruben har gjennom sin slående musikk blitt kjent for å bringe opp temaer som kan være vanskelig å prate om for mange. Han oppfordrer til å prate sammen åpent fordi det har gjort underverker for han selv.

- ”2018 har vært et helt surrealistisk år. Det varmer å se hvor mange som kan relatere til musikken jeg lager. Vanskelig å sette ord på hvordan folk som hører og sender meldinger har løftet meg ut av mørket gjentatte ganger. Om musikken min kan gjøre det samme for noen andre er det ingenting som ville gledet meg mer, forteller Ruben.

Ruben er i studio om dagen for å ferdigstille sin første EP som skal slippes i starten av 2019. 

28-12-2018

Kevin Boine – Drikkestopp

På en snøscooter som dufter av viddas skoger setter Kevin Boine ned foten med sin neste singel, "Drikkestopp". Kevin Boine? 30 millioner streams, fans med tatovert signatur, headlinet festivaler med tusenvis av publikummere rundt omkring i Skandinavia – 25 åringen fra Karasjok har i det skjulte blitt en av norges største norskspråkelige artister.

 

Vi har alle vært der; 1 øl ble til 10, gamle bekjente ble kontaktet, mistakes were made. I et landskap av folkemusikk og pop setter Kevin lys på det alt for gjenkjennbare løfte om å aldri drikke igjen. 

 

Men hvorfor drikkestopp?

- «En kompis lånte kano fra naboen for å ro hjem fra fest, midt på veien. Det var først dagen etter jeg reagerte på det. Da visste jeg at det var på tide med et drikkestopp.» -Kevin Boine

 

 

 

 

HØR KEVIN BOINE - "DRIKKESTOPP" HER

 

 

 

 

Finnmarks partykonge er dog kun et menneske, akkurat som oss – og slik ble en drikkelåt om drikkestopp til.

Kevins planer for 2019 er å lage masse låter, spille masse konserter og gå ned et par kilo. To av disse kommer hvert fall til å skje, så her er det bare å glede seg.

 

 

 

 

 

Om Kevin Boine:

Med over 30 millioner streams bak seg har Kevin Boine i det skjulte vokst til å bli en av nordens største norskspråkelige artister. Den 25 år gamle sveiseren fra Karasjok headliner festivaler med tusenvis av publikummere rundt omkring i Skandinavia, og er en av svært få artister som krysser landegrenser i sin sjanger. Etter å være en av to norske artister som nådde platina-sertifisering uten plateselskap i 2017, har han nå signert med Universal.

På listen over Kevin sine interesser finner du både bryting, snøscooter, politikk og fest.

Selv blir han omtalt som Finnmarks partykonge – og denne kongen er klar for å vinne festen i resten av Skandinavia, og så verden.

 

26-12-2018

Snow Boyz med en julegave til det norske folket - Snøhvit

Brødrene Rafael og Paulo Domingos (alias Baby Marley og $k!p) ble først kjent gjennom singelen «42» i 2016. Låten banet vei for Snow Boyz, som signerte til Def Jam Recordings i sommer. Tidligere i år slapp de singlene, “Combo” og «Himmelen og mere». Nå er de klare med den tredje singelen, “Snøhvit” som en julegave til det norske folket. 

- “Vi spilte inn denne låten for nesten et år siden, og nå som snøen er her og julen står på trappene, hadde vi lyst til å slippe noe vi føler kunne passe på denne tiden av året. 

Det er en eventyrlig låt, selv om Snøhvit eventyret utspiller seg i varme omgivelser, følte vi det passet bedre å slippe denne låten nå i disse kalde, snø/jule tider.

Som i eventyret «Snøhvit» og «Askepott» så handler denne låten om at vi, Snow Boyz jakter på «Snøhvit» & «Askepott» som vi begge føler er som oss, uskyldige, snille, gode medmennesker.  Når den av oss finner «Askepott» blir det bryllup, vi har en joggesko str. 38,64,3 så om noen tror den passer, ta kontakt på vår instagram” - Snow Boyz

HØR SNOW BOYZ - "SNØHVIT" HER

Snow Boyz signerte med plateselskapet YGMG i 2016, og inngikk videre samarbeid med Def Jam Norway og Knirckefritt Management 2018. 

I 2017 hadde de hele tre låter listet på NRK P3 samtidig. Siste singel de slapp «Himmel & Mere» er pr dags dato listet på P3.

Snow Boyz spiller to konserter på Parkteatret 01. Februar 2019, en Yngling med fri aldersgrense og en for de over 18. Vi kan garantere en varm start på konsertåret med ekstrem energi fra scenen! 

Fang årets julegave her:

 

Yngling (fri alder):

Billetter 100,- + avg.

I salg via Ticketmaster:

https://www.ticketmaster.no/event/594523

Dørene åpner kl. 18.00

 

 

Konsert med 18-års aldersgrense

Billetter 200,- + avg.

I salg via Ticketmaster:

https://www.ticketmaster.no/event/594559

Dørene åpner kl. 21.00

21-12-2018

Ariana Grande annonserer Europeisk del av Sweetener World Tour

Popstjernen Ariana Grande annonserer konsert på Telenor Arena 3. oktober.

Med sin kraftfulle stemme og imponerende vokalprestasjoner har Ariana Grande etablert seg som en av verdens største popstjerner! I en alder av 25 har den Grammy-nominerte artisten 3 platina-selgende album, 18 milliarder streams og en rekke topp ti hits på Billboard Hot 100 bak seg.

2018 markerer nok et historisk år for Grande. Hun har blitt utnevnt til Billboards "Woman of the Year" og er Grammy-nominert i kategoriene Best Pop Vocal Album, for sitt nyeste album Sweetener, og Best Pop Solo Performance for låta "God Is A Woman". Samtidig nådde hennes nyeste single "thank you, next" topplasseringen på Billboard Hot 100 og slo rekorden for flest streams på Spotify for en sang av en kvinnelig artist på en uke.

Ariana leverer herlig pop med elementer fra R&B, soul og elektronisk musikk. Den sjarmerende artisten har spilt en rekke utsolgte konserter verden over, og leverer et spektakulært liveshow når hun inntar scenen. Vi gleder oss!

Billetter i salg fra fredag 21. desember kl. 09:00. Se Facebook-event her.

17-12-2018

Nyhetsbrev fra Universal Music

God fredag!


Her er ukens nyhetsbrev fra Universal Music:

Spider-Man: Into The Spider-Verse Soundtrack ute nå

TIX sitt juleunivers i musikkvideo

Ariana Grande overrasker fansen med en gave – den nye låten "Imagine".

Nicki Minaj er ute med låten “Familia”, som er tredje låt ut fra soundtracket til storfilmen Spider-Man: Into The Spider-Verse. Minaj har fått med seg latinske Anuel AA og nykommeren Bantu.

EDM-produsenten Netsky har fått med seg Stargate, og er ute med “Big Hearts” feat. Kyle! Låten er å finne på Netskys EP Abott Kinney.

Nykommeren Yung Gravy har fått med seg stjerneskuddet Lil Baby på sin nye singel “Alley Oop”.

JP Cooper er nå ute med den vakre låten "Cheerleader".

Så du Calum Scott på Idol? Se den rørende musikkvideoen til «No Matter What» her. Se Calum Scott på TV2 i kveld, kvelden før finalen.

Volbeat er ute med livealbumet Let's Boogie! Live From Telia Parken. Bandet headliner Tons of Rock 28. juni.

14-12-2018

Spider-Man: Into The Spider-Verse Soundtrack ute nå

Soundtracket til Spider-Man: Into the Spider-Verse er ute i dag. Filmen er basert på Marvels karakter Miles Morales, og foregår i Spider-Verse universet.

Tegnefilmen har fått strålende anmeldelser med 99% på Rotten Tomatoes, og gjeve nominasjoner til Golden Globe og Critics’ Choice Movie Award for beste animasjonsfilm.

Det stjernespekkede albumet inneholder låter med artister som Post Malone, Lil Wayne, Swae Lee, Nicki Minaj og Juice Wrld.

Se albumets tracklist nedenfor:

“What’s Up Danger” – Blackway & Black Caviar

“Sunflower” – Post Malone & Swae Lee

“Way Up ” – Jaden Smith

“Familia” – Nicki Minaj & Anuel AA (feat. Bantu)

“Invincible” – Aminé

“Start a Riot” – Duckwrth & Shaboozey

“Hide” – Juice Wrld (feat. Seezyn)

“Memories” – Thutmose

“Save The Day” – Ski Mask & Jacquees (feat. Coi Leray &LouGotCash)

“Let Go” – Beau Young Prince

“Scared of The Dark” – Lil Wayne & Ty Dolla $ign (feat. XXX Tentacion)

“Elevate” – DJ Khalil (feat. Denzel Curry, YBN Cordae, Swavay, Trevor Rich)

“Home” – Vince Staples

14-12-2018

TIX sitt juleunivers i musikkvideo

I november slapp TIX sin første julelåt, «Håper Nissen Har Råd». Låten har herjet i topplistene siden og har strømmet nesten 3 millioner ganger. I dag slippes musikkvideoen til låten.

TIX fikk for alvor fotfeste hos det norske folk i 2015 med sine kontroversielle russelåter som har blitt strømmet enorme mengder i Spotify. Nå fortsetter han å lage musikk uten kobling til russetiden, og førstesingelen «Shotgun» ble fort listet på NRK mP3 da den kom i juni. Låten lå lenge på #3 på Spotify Norge, og har strømmet nesten 9,5 millioner ganger.

Samtidig opplever TIX suksess med låten «Sweet but Psycho» av Ava Max som han har vært med på å skrive. Låten har gått #1 på Spotify i Norge, Danmark, Sverige, Belgia og Finland, i tillegg til å ligge helt i toppsjiktet i en rekke andre land. Globalt har den peaket på #12.

TIX er for øyeblikket i LA for å skrive musikk med sitt Publishing selskap, den internasjonale giganten APG.

SE MUSIKKVIDEOEN HER.

HØR TIX - “HÅPER NISSEN HAR RÅD” HER.

Mer om TIX

Bak navnet TIX finner du 25 år gamle Andreas Haukeland fra Bærum. Navnet TIX ble til som en følge av at Andreas har diagnosen Tourettes Syndrom. Andreas sier selv: «TIX ble kallenavnet mitt på ungdomsskolen fordi folk la merke til ticsene mine. Jeg tok eierskap over navnet og brukte det som artistnavn.»

I tiden etter suksessen med russelåtene i 2015, ble TIX oppdaget av Mike Caren som driver den amerikanske publishing-giganten APG. Caren signerte TIX utelukkende for hans enorme pop-teft. Han hadde naturlig nok ingen forutinntatte meninger eller fordommer knyttet til russemusikken generelt eller TIX spesielt. TIX har siden pendlet frem og tilbake mellom Oslo og LA og skrevet for en rekke internasjonale artister.

Den enorme suksessen frem til nå bunner selvsagt i en genuin interesse for popmusikk og en unik evne til å lage musikk som – til tross for mangel på support fra den etablerte musikk og mediabransjen – bryter igjennom og finner sitt publikum på egenhånd.

Ved siden av den musikalske suksessen har TIX opparbeidet seg en enorm fanskare som følger enhver bevegelse han foretar seg i sosiale medier (og han står frem som en slags bestevenn for fansen sin). Konsertene er alltid smekk fulle av fans som synger med på hver eneste låt. Konserthøydepunktet var kanskje da han varmet opp for Justin Bieber i Stavanger i 2017. Denne sommeren spilte han kun konserter i Sverige.

Førstesingelen i soloprosjektet, «Shotgun», fra juni er en massiv, catchy og ekstremt velprodusert poplåt. I tiden som kommer ventes flere pop-hits fra kongen av russemusikk.

09-12-2018

Nyhetsbrev fra Universal Music

God fredag!

Her er ukens nyhetsbrev fra Universal Music:

Calum Scott til semifinalen i Idol 

Seeb annonserer samarbeid med Bastille – "Grip"

Astrid S slipper "Closer"

Bastille ute med EP

Sir Elton John er i dag ute med EP-en Step Into Christmas. Låten "Step Into Christmas" ble fremført på Gilbert O’Sullivan Show i 1973 og videoen er i dag ute. Opptaket har ikke vært vist siden 1973.

Hitmaskinen Benny Blanco er ute med låten “Roses” med Norgesvennen Juice WRLD og Brendon Urie. Blanco tar ingen pauser, og er samtidig ute med sitt debutalbum Friends Keep Secrets, som blant annet inneholder megahiten “Eastside” med Halsey og Khalid, og bidrag fra mange store gjesteartister som Calvin Harris, Juice WRLD, Swae Lee og flere.

Pop-fenomenet HRVY besøkte Oslo i forrige uke, og er nå ute med sin nye låt “I Don’t Think About You”!

James TW er ute med en nydelig cover av juleklassikeren “Last Christmas”.

Hip-Hop legenden Ice Cube er ute med albumet Everythangs Corrupt! Albumet er hans første på 8 år, og inneholder blant annet godlåta “The New Funkadelic”.

Eric Clapton er nå ute med en ny versjon av albumet Happy Xmas som inneholder to ny låter, som ikke var med på versjonen som ble sluppet tidligere i høst.

07-12-2018

Calum Scott til semifinalen i Idol

I kveld opptrer britiske Calum Scott på semifinalen i Idol. Calum Scott ble for alvor kjent da han deltok i Britain’s Got Talent i 2015, med en audition som gikk viralt. Videoen har over 200 millioner visninger.

Calum Scott sin cover av "Dancing On My Own" av Robyn ble en kjempehit og har streamet over 16 millioner ganger i Norge.

Albumet Only Human har solgt til platina i Norge, og nylig ble det sluppet en reutgivelse av albumet, Only Human Special Edition. Reutgivelsen inneholder blant annet den nye singelen "No Matter What" og en cover av "White Christmas" av Bing Crosby.

Idol sendes direkte i kveld fra kl. 19:30 på TV2.

07-12-2018

Bastille ute med EP

Bastille er i dag ute med EP-en Other People's Heartache Pt.4. Blant dem som bidrar på EP-en finner man Craig David, Kianja, Lily Moore, Rationale, Swarmz, Jacob Banks, S-X og Seeb - for å nevne noen.

Første låt ut fra EP-en er "Grip" som de har sammen med Seeb.

Other People’s Heartache Pt.4 er produsert av Bastille selv sammen deres faste samarbeidspartner Mark Crew.

Other People's Heartache Pt.4 er fjerde del i en serie av EP-er som Bastille har gitt ut hvor den første kom i februar 2012, den andre i desember samme år mens den tredje ble sluppet i 2014.

Om samarbeidet med Seeb sier vokalist Dan Brown: “Seeb turned our big, messy guitar song into something new and completely different, but it still feels wholly in keeping with the escapist theme of the song: the euphoria and horrors of a late, late night. “When the drop happens it’s like you get sucked back into the weirdness of the night or like a door’s been opened into the clubby world of Seeb. Their production takes it somewhere we never would have expected”. 

07-12-2018

Seeb annonserer samarbeid med Bastille – Grip

Etter å ha sluppet debut-EPen “Nice To Meet You” og remixene av Taylor Swift sin “Delicate” og Clean Bandit sin “Solo feat. Demi Lovato)” i 2018, runder produsentduoen Seeb av året, klare med nok et nytt stjernesamarbeid. Sammen med indierock kongene Bastille, slipper de i dag singelen “Grip”.

Etter å ha laget egen musikk og remikser for artister som bl.a. Taylor Swift, Tove Lo, Coldplay, Clean Bandit og Shawn Mendez har Seeb rukket å lagt 4 milliarder (!) avspillinger bak seg siden debuten for tre år siden. 

Låta “Drink About” feat Dagny har vært en av årets store norske låter og ble også nominert til P3 Gull. 

Nå er duoen klar med nok et stjernesamarbeid. De har slått seg sammen med de britiske indierock kongene Bastille.

Bastille-vokalist Dan forteller:

- “Seeb turned our big, messy guitar song into something new and completely different, but it still feels wholly in keeping with the escapist theme of the song: the euphoria and horrors of a late, late night.

“When the drop happens it’s like you get sucked back into the weirdness of the night or like a door’s been opened into the clubby world of Seeb. Their production takes it somewhere we never would have expected.” 

HØR SEEB x BASTILLE - “GRIP” HER

Elektronikaduoen Seeb fikk sitt store gjennombrudd med remixen av «I Took A Pill In Ibiza», som nylig bikket 1 milliard avspillinger, og nådde #4 på Billboard 100. Totalt har Oslo-baserte Seeb samlet over 2 milliarder avspillinger på Spotify, og duoen fortsetter stadig å vokse. Debut EP-en deres Nice To Meet You ble sluppet tidligere i år, hvor fokuslåten «Drink About» med Dagny har nådd 69 millioner avspillinger, og EP-en til sammen har fått over 85 millioner avspillinger.

Seeb vant også “Årets popgruppe” under Spellemannprisen i 2017

06-12-2018

Astrid S slipper «Closer» 

I høst har Astrid S vært høyaktuell med «Emotion» i inn- og utland, og tirsdag 4. desember slapp hun en ny, nær låt, nemlig «Closer». 

Samtidig som «Emotion» for tiden er landets mest spilte låt på radio og ligger på toppen av de norske radiolistene, befinner Astrid S selv seg i Storbritannia hvor hun gjester Years & Years sin UK-arena turné.  

Hør “Closer” her. 

Tidligere denne måneden ble det også klart at videogiganten VEVO har utpekt Astrid S som en av de få utvalgte «Artists To Watch» for 2019. 

I ble videoene fra VEVO sin DSCVR ARTISTS TO WATCH 2019 med Astrid S ut – der fremfører hun både “Closer” og “Emotion”. Se her: https://AstridS.lnk.to/DSCVR2019PR  

Om «Closer» 

«Closer» er skrevet av Astrid S, Oscar Görres, Ludvig Söderberg og James Alan Ghaleb. Låten er produsert av Oscar Görres og A Strut for Wolf Cousins Productions, og mixet av Serban Ghenea. 

Selv sier Astrid; 

Jeg er så glad for at «Closer» endelig er ute i verden! Jeg skrev den tilbake i mars med Oscar, Ludvig og James Alan. Jeg husker jeg hadde på meg Alma-merch og spiste Tom & Jerry-kjeks. Jeg føler at denne sangen viser en annen side av meg, en litt mer moden side, og jeg både gleder meg og er litt nervøs for å slippe den. 

05-12-2018