Nyheter

Eminem - The Death of Slim Shady (Coup De Grâce)

 

I dag slapp Eminem albumet The Death of Slim Shady (Coup De Grâce).

Albumet inneholder de tidligere utgitte singlene “Houdini” og “Tobey” er første nye album fra Marshall Bruce Mathers III siden Music To Be Murdered Byett album som gikk #1 i Norge og har gått to ganger platina.

Eminem er den mest sertifiserte artisten for sine singler i RIAAs (The Recording Industry Association of America) historie. The Marshall Mathers LP,  The Eminem Show og Curtain Call samt sangene “Lose Yourself”“Love the Way You Lie” og “Not Afraid” – har alle bidratt til at han er historisk. Gjennom karrieren har Eminem har solgt over 200 millioner album på verdensbasis og låtene hans har generert mer enn 100 millarder streams globalt.

12-07-2024

Katy Perry er tilbake!

 

Katy Perry er tilbake med ny musikk. Den nye låten, “Woman’s World”, er skrevet av Katy selv med hjelp fra Chloe Angelides og produsert av Dr. Luke, Vaughn Oliver, Aaron Joseph og Rocco Did It Again! Muskkvideo er også ute – se den HER.

Artwork er tatt av den anerkjente britiske fotografen Jack Bridgland, og er første smakebit ut fra hennes kommende album 143 som slippes 20. september. Om albumet og tittelen sier hun selv; “I set out to create a bold, exuberant, celebratory dance-pop album with the symbolic 143 numerical expression of love as a throughline message”.

Fredag ​​20. september vil Katy headline et utsolgt show på Rock in Rio i Brasil. Dette markere henne første opptreden på Rio de Janeiro-festivalen siden 2015.

Under Paris Fashion Week 2024 gjorde hun en overraskende opptreden på Vogue World iført en Noir Kei Ninomiya geometrisk kjole. Senere kunne man se henne i Paris’ gater  i en kjole med teksten til "Woman's World" påtrykket, spesialdesignet av Heather Picchiottino. Gjennom kvelden livestreamet hun og svarte på spørsmål fra fansen foran Eiffeltårnet som var opplyst, for anledningen, i glitrende gull.

Katy er en av de mest solgte artistene gjennom tidene og har gjennom sin karriere generert over 115 milliarder streams, solgt 70 millioner album samt 143 millioner singler. Hun er en av fem artister i RIAAs (The Recording Industry Association of America) historie som har fått adgang til eliteklubben 100 Million Certified Songs.

12-07-2024

Bråtabrann klar for fullspekket festivalsommer og nytt låtslipp

Bråtabrann er klare for en full festivalsommer der de blant annet gjester selveste Countryfestivalen på Vinstra! Samme dag som de står på scenen der, slipper bandet ny musikk. Låten med den passende tittelen ‘Det var en drøm’ handler nettopp om kvelder og scener som blant annet den på Vinstra. Det å våge å følge drømmene sine og gjøre det man liker aller best. 

Hør låta her: https://bratabrann.lnk.to/Alleveier

Om låten sier Bråtabrann: 

‘Det var en drøm’ er en reise i seg selv hvor man prøver å finne ut hvem man er. I et kaos av hva som forventes av oss, hva som er A4 og hva vi ønsker for oss selv oppstår en drøm. Det er en skummel tanke å skulle følge drømmene sine, men vi sier: Gjør det! 

Tidligere i år slapp bandet en av countryhistoriens største klassikere i norsk drakt sammen med Oda Gondrosen som havnet på #15 plass på Spotify sin viral-liste over landets mest delte låter. ¨Sønderdrukken sang¨ ble tatt svært godt imot av publikum, har allerede rukket å få over 270 000 avspillinger. 

Bråtabrann er Norges nye tilskudd på bygdeband-himmelen. Bandet har sine røtter fra Østfolds vide jorder og nå med sitt nye tilskudd også Flisa sine dype skoger. Bandets nye frontfigur Anders Trongaard har sitt opphav fra Flisa og er en kjent mann på musikkmiljøet i Hedmarken. Resten av gjengen består av fire svært habile konsert- og studiovandte musikere fra Trøgstad: Mats Raknerud, Ingvald Holmen Minge, Kristian Aadalen og Christoffer Dahl. Denne gjengen har både sammen, og hver for seg, turnert landet rundt med ulike konstellasjoner, samt gjort seg bemerket på flere plateinnspillinger. 

Fjoråret ble brukt til å etablere bandet, spille et utsolgt Krøsset i Oslo og slippe masse musikk. Mottakelsen var god noe som allerede resulterer nesten 2 millioner streams, samt at deres låter ‘Hjemmekjær’ og «Sønderdrukken sang» klatret helt inn på lista over Norges mest delte låter på Spotify.  
  
I år skal bandet bygge videre på den gode starten med større konserter, gode låtslipp og masse moro. Flere av konsertene er allerede annonsert og vi kan glede oss til å se Bråtabrann på nevnte Countryfestivalen på Vinstra, Norsk Countrytreff på Breim, Rebel City Roots Festival i Båstad. 

04-07-2024

Ny musikk fra Imagine Dragons, El Papi, Chris Abolade, Camila Cabello, Tobias Sten og KATSEYE.

 

Chris Abolade – Fakk love

 

KATSEYE, den første globale jentegruppen noensinne dannet etter K-POP-oppskriften, er i dag ute med debutsingelen “Debut”. Etter flere runder med auditions og over 120 000 søkere endte man opp med seks. De seks medlemmene av KATSEYE er fra 16 til 21 år og kommer fra forskjellige kulturer: DANIELA (Atlanta, GA USA), LARA (Los Angeles, CA USA), MANON (Zürich, Sveits), MEGAN (Honolulu, HI USA), SOPHIA (Manila, Filippinene) og YOONCHAE (Seoul, Sør-Korea). Vogue kåret gruppen til en av "Acts to Watch This Year", og bemerket: “KATSEYE’s members are out to change the look and sound of modern pop as we know it”. PEOPLE erklærte: “Feminine, powerful and unique is the only way to describe the hot new girl group that is KATSEYE”. Det vil bli sluppet en dokumentarserie på Netflix senere i år hvor vi får se prosessen med å finne de seks medlemmene av KATSEYE.

 

I dag slapp Imagine Dragons det nye albumet LOOM. Albumet slippes ti år etter deres gjennombrudd og er produsert av bandet selv sammen med deres mangeårige samarbeidspartnere Mattman og Robin.

 

Etter å ha stukket av med seieren i United Stage og Universal Musics talentkonkurranse "Norges neste Countrystjerne" gir Tobias Sten ut sin første singel, “Lev, ikkje overlev”. Låta skildrer overgangen fra hjembygda til Lillehammer, og hvordan dette satte ting i perspektiv i fra det gamle livet. Fra en krevende  tid og et forhold som var vanskelig å avslutte, men også en sterk og livslysten Tobias som flytta vekk og kom på rett spor igjen etter mange år med destruktive vaner og valg. Med sin sterke låtskriverteft, formidlingsevne og ambisjoner, og med sitt vinnende vesen og genuine forankring i sjangeren, er vi sikre på at han er klar for å innta scener over hele landet!

 

Camila Cabello er ute med det nye albumet C,XOXO. Albumet er skrevet av Camila og vekket til live med produsent El Guincho (Rosalia, FKA twigs, Frank Ocean) og medprodusent Jasper Harris (Lil Nas X, Baby Keem, Jack Harlow). Camila beskriver C,XOXO som å ha "en emosjonell umiddelbarhet og råhet" og fortsetter med å proklamere albumet som hennes "dristigeste soloalbum"

 

I 1993 spilte Johnny Cash inn et album med egenskrevne låter, men slapp kort tid etterpå American Recordings-utgivelsene og albumet ble lagt på hylla. American Recordings-serien gjenetablerte Cashs posisjon som en av verdens beste låtskrivere og introduserte ham samtidig til generasjoner av nye fans. Albumet Songwriter er nå ute med elleve tidligere uutgitte låter oppdatert av Johnny Cash sin sønn John Carter Cash sammen med co-produsent David Ferguson og et knippe musikere som alle har spilt med Cash, blant andre Marty Stuart, Dave Roe og Pete Abbott.

 

El Papi tar lytterne med tilbake til sine røtter med den nye singelen “Versailles”. Etter et år fylt med store samarbeid, flerspråklige låter, og utforskning av nye sjangre, er tiden inne for å vise hvor hans musikalske reise begynte. “Versailles” byr på en forfriskende blanding av pop, hiphop og salsa.

 

Festivaloversikt:

 

Tons Of Rock, Oslo (26-29. juni) 

Greta Van Fleet

 

Stavernfestivalen, Larvik (3-6. juli) 

Emilie Nicolas 

Victoria Nadine 

Ramón

Broiler 

Undergrunn 

Flo 

Veronica Maggio 

DJ Snake 

Sam Smith 

Sophie Ellis Bextor  

Calum Scott 

Sam Tomkins 

 

Palmesus, Kristiansand (5-6. juli) 

Chris Abolade  

Benjamin Ingrosso 

 

Slottsfjell, Tønsberg (10-11.juli) 

Emilie Hollow  

Astrid S 

Hov1 

Offset 

K-391 

28-06-2024

Fakk love?

Chris Abolade har hatt et aktiv siste halvår. Fra å gifte seg inn i albumet sitt Alle Hater Chris til å dra på Norgesturné og kickstarte festivalsommeren. Nå står en skikkelig sommerbanger for tur – nemlig ‘Fakk love’.  

Fakk love handler om å skyve kjærligheten vekk fra seg. Fordi man mener man ikke fortjener det eller vil ha det, og samtidig føler på at folk rundt ikke er ekte med deg. Det å føle seg litt låst i egen by. Det kan bli ganske intenst til tider. Da kan man gå inn i en mørk tankeprosess. Hvor man tenker fakk alt og andre. Men i realiteten så er det kanskje kun i sitt eget hodet man bygger disse tankene. Sier Chris Abolade. 

Det skal fæles deilig å synge med på denne, uavhengig om du er på konsert, vors, på byen eller i dusjen. Rett og slett energi til å erobre verdenen du selv lever i når du trykker på play. LESS GO! 

Låten er skrevet sammen med Roc Meiniac og produsert av Richello.  

Chris Abolade er en mann med mange talenter. Ikke nok med at han er en sterk låtskriver og artist, men fyren har også ferdigheter når det kommer til foto, film og kunst. Han har vært en del av kunstnerkollektivet Broslo, før han i 2017 startet sin karriere som artist med debutsingelen «Mandag». Året etter slo han for alvor gjennom med singelen «Tranquilo» som har strømmet til over 11 millioner på Spotify. Siden har musikken kommet på løpende bånd med album- og kortfilmslipp med sin kompis Amara. Tdiligere i år giftet han seg inn i albumet «Alle hater Chris» og nå kommer «Fakk love».

Hør den her: https://ChrisAbolade1.lnk.to/FakkLove

27-06-2024

Tobias Sten er vår nye countrystjerne!

I samarbeid med bookingbyrået United Stage, lanserte Universal Music en talentkonkurranse for å finne Norges neste norskspråklige countrystjerne. Vinneren ville få en avtale med United Stage og Universal Music, samt en opptreden på Countryfestivalen i Seljord i sommer. 

I starten av mai reiste representanter fra United Stage og Universal Music til Elverum, Bø og Fredrikstad på talentspeiding. Etter mange spennende auditioner, var det til slutt én som skilte seg ut. 

- "Det har vært utrolig inspirerende å reise rundt i landet og oppleve den spirende countrytalentet. Vi har møtt stor entusiasme blant deltakerne, og i tillegg til vår vinner har vi funnet mange spennende talenter," sier Marie Komissar, ansvarlig for norskrepertoaret hos United.

I dag kan vi stolt annonsere at Tobias Sten (20) fra Stord er vinneren av talentkonkurransen!

- “Tobias Sten imponerte oss med sin sterke låtskriverteft, formidlingsevne og ambisjoner. Med sitt vinnende vesen og genuine forankring i sjangeren, er vi sikre på at han er klar for å innta scener over hele landet," forteller Marie Komissar.

Tobias Sten har alltid hatt en lidenskap for musikk, spesielt for country. Allerede i 2. klasse begynte han å spille trompet og var aktiv i korpset, før han gikk over til trommer og gitar. På ungdomsskolen startet han sitt eget countryband, som raskt ble kjent blant elevene gjennom skolens månedlige "Lunsjkonserter". Bandet ble en lokal favoritt, men etter hvert valgte medlemmene å fokusere på utdanning og andre karrierer. Mot slutten av videregående bestemte Sten seg for å satse fullt på musikken. Høsten 2023 begynte han på "talentskolen" LIMPI i Lillehammer, en skole han beskriver som "musikklinje på steroider".

I sin låtskriving henter Sten inspirasjon fra sitt eget liv, og hans rørende, gitardrevne låter vil bli å høre fremover. Fredag 28. juni slipper han sin første singel; «Lev, ikkje overlev». Låta skildrer overgangen fra hjembygda til Lillehammer, og hvordan dette satte ting i perspektiv i fra det gamle livet. Fra en krevende  tid og et forhold som var vanskelig å avslutte, men også en sterk og livslysten Tobias som flytta vekk og kom på rett spor igjen etter mange år med destruktive vaner og valg. 

Se akustisk versjon av "Lev, ikkje overlev" her:  https://umusic.box.com/s/x00kcnb53miqvcavhb1iw0hvliorbsky 

25-06-2024

Ny musikk fra Katy Perry, Post Malone, Victoria Nadine, Rema, BRÆTZ samt album fra Lola Young og Gracie Abrams!

 

Post Malone slipper countryalbum!

 

You'll never find another Victoria Nadine

 

Malik slipper en sang som er TIL DEG!

 

BRÆTZ leker med eksen i “Følsom Player”

 

Katy Perry er tilbake! Den nye låten har fått tittelen “Woman’s World” og slippes torsdag 11. juli. Artwork er tatt av den anerkjente britiske fotografen Jack Bridgland, og er første smakebit ut fra hennes kommende album. Katy er en av de mest solgte artistene gjennom tidene og har gjennom sin karriere generert over 115 milliarder streams, solgt 70 millioner album samt 143 millioner singler. Hun er en av fem artister i RIAAs (The Recording Industry Association of America) historie som har fått adgang til eliteklubben 100 Million Certified Songs.

 

Kritikerroste Gracie Abrams har blitt hyllet som en av de mest overbevisende låtskrivere i sin generasjon og høstet lovord fra Billie Eilish og Olivia Rodrigo. I fjor slapp hun debutalbumet Good Riddance og var med Olivia Rodrigo på hennes første del av Sour Tour. Hennes nye album The Secret of Us  er ute nå og inneholder den nye singelen “us” hvor hun har fått med seg Taylor Swift. Til høsten legger hun ut på veien igjen med Taylor Swift når hun gjør sin The Eras Tour i USA og Canada.

 

Lola Young er ute med sitt nye album This Wasn't Meant For You Anyway. Albumet markerer et skifte lydmessig og er spilt inn i LA og produsert av venn og samarbeidspartner Solomonophic (Remi Wolf, BROCKHAMPTON, Dominic Fike). This Wasn't Meant For You Anyway inneholder tidligere utgitte “Fuck”, “Big Brown Eyes”, “Intrusive Thoughts”, “Wish You Were Dead” og “Conceited”. Blandt dem vi finner på listen over fans av Lola Young er Snoop Dogg, Tyler The Creator, Ty Dolla $ign, Offset, Michael Stipe, Little Simz og Lily Allen. 

 

Det har gått åtte måneder siden Rema slapp musikk, men nå er han tilbake med den nye låten “Benin Boys” med Shallipopi. Låten er en hyllest til hjembyen Benin City hvor han har fått med seg en av Benins nye stjerner, artisten Shallipopi. Videoen er regissert av DK og filmet i Benin City, Edo, Nigeria - Rema & Shallipopis hjemby. Videoen fanger Rema og Shallipopi i hjembyen deres mens de hyller noen av de lokale tradisjonene og essensen av Benin-kulturen.

 

Den Grammy-vinnende flerspråklige superstjernen Kali Uchis slapp for ti år siden en demoversjon av “Never Be Yours”. Nå, 10 år senere med over 25 millioner visninger på YouTube og 100 000+ kreasjoner på TikTok utløst av Hailey Bieber, er det på tide å gi fansen det de har ventet på. I dag slippes endelig “Never Be Yours”.

 

Karol Gs musikk har satt avtrykk på latinsk popkultur og resten av verden. Hennes sterke tekster taler ikke bare for mangfold og inkludering, men bryter også grenser og språkbarrierer, noe som gjør henne til verdens største kvinnelige latin-artist. I dag er hun ute med “Si Antes Te Hubiera Conocido”.

 

Rap-artistene Peder Nord og Baldo fra Indre Oslo er aktuell med singelen “Meinklang”. Den sies å være duoens mest kontroversielle låt noensinne, og artistene forteller at låten “har vært roten til flere gleder og sorger enn Knudsen og Ludvigsen sin "God Morgen Norge”. Sangen akkompagneres av en sjelden optimistisk melodi skreddersydd av Mathias Pellicer, som har produsert for Siyabång, A7 og Self-Made-Gang.

 

Willy Nhonzi, et talent på den norske rapscenen, slipper i dag låten "Paraply". Produsert av hans talentfulle bror Mugisho Nhonzi, er denne låten en fengende og uptempo hyllest til viktigheten av samhold og støtte i det kreative gamet. "Paraply" er en sang som setter fokus på hvordan vi kan være en paraply for hverandre – en beskyttelse og støtte når livets stormer herjer.

21-06-2024

Post Malone slipper countryalbum!

 Post Malone er klar med nytt album 16. august. Det nye albumet har fått tittelen F-1 Trillion og inneholder superhiten "I Had Some Help" med Morgan Wallen samt den nye singelen "Pour Me A Drink" ft. Blake Shelton, som ble sluppet i dag. Låten ble nylig fremført i Nashville under CMA Fest hvor Post overrasket alle.

F-1 Trillion er Posts sjette studioalbum, hans første countryalbum og oppfølgeren til Austin fra i fjor.

"I Had Some Help" ligger, for fjerde uke på rad, #1 på Billboard Hot 100 og #5 på singellisten her hjemme.

21-06-2024

Malik slipper en sang som er TIL DEG!

Malik representerer en ny og forfriskende generasjon av hiphop gjennom fryktløs formidling og kompromissløs låtskriving. Med bare et knippe låter ute i verden har han allerede kapret plakatene til bransjefestivalene Camp Øya, Vill Vill Vest og Trondheim Calling.

Med musikken ønsker Malik å sette lys på utfordringene av hvordan det er å vokse opp som en nordmann med minoritetsbakgrunn i Norge. Ønsket er å sette sitt eget preg på den norske hiphop-scenen med sin unike tilnærming som gjenspeiler Maliks identitet og oppvekst. Med låten “TIL DEG”, hvor han har fått stjernehjelp fra Arif, markerer Malik skifte i karrieren og viser at han har kommet for å bli. 
 
Etter et enormt engasjement og pågang rundt låten på TikTok, der publikum i ukesvis har spekulert i hvem som gjester låten, samtidig som det har vært en høy etterspørsel etter å få låten tilgjengelig på strømmetjenester, kan Malik endelig annonsere at selveste Arif er gjesteartisten med slippdato 21. juni! 
 
TIL DEG er en låt dedikert til de på den andre siden. De som bare vil henge når du har det fett, de som egentlig ikke ønsker deg godt, de som alltid har en skjult agenda bak deres handlinger. I denne låten blottlegger vi disse menneskene.” – Malik

Om samarbeidet med Arif sier Malik: 

Arif er min største inspirasjon i norsk musikk, men også i livet. Å gå head to toe med han er en ære, og jeg syns vi høres bra ut sammen! Stemmene våres utfyller hverandre, og det er drit gøy.” – Malik 

Nå står mer musikk på trappene, og 2024 blir året der Malik tar sin plass på den norske musikkscenen, med lovnad om flere bars og et høyt estetisk og musikalsk nivå på kunsten. Målet er å alltid prøve å forbedre sitt seneste verk. 

Mer om Malik 

Oslo-baserte Malik er en ung mann fra Løvstakken i Bergen med røtter fra Zanzibar. 
Malik er oppvokst med mor og to søsken på toppen av Løvstakken, der musikk var en stor del av oppveksten. Allerede i bleiene sang Malik Eminem-låter til sin mor i hjemmet som var fylt med musikk og dans. Han slapp sin første låt på YouTube som tolvåring, en remix av B.M.F. av Rick Ross som fikk hele 10.000 visninger. Malik flyttet til Oslo som 19-åring for å jobbe med musikk ved siden av studiene. Helt siden da har musikken blomstret. 

20-06-2024

BRÆTZ leker med eksen i “Følsom Player”

Den eurodance-inspirerte singelen "Følsom Player" en nok en rosa fest med glitter og neon, og den følger opp låta "Hat Meg" som virkelig har satt BRÆTZ-jentene på kartet.  

Låta er basert på de sterke følelsene som oppstår når man går igjennom et brudd, men med et fokus på hva som skjer mellom en selv og eksen i etterkant av bruddet. Her har BRÆTZ-jentene kommet over frustrasjonen og de vonde følelsene man gjerne kjenner på rett etter at et forhold tar slutt, og vet nå at de ikke kommer til å gå tilbake. Men selv om de ikke vil tilbake til sin gamle flamme - hvorfor ikke late som? For noen ganger må man bare være en emosjonell player; en “Følsom Player”.  

BRÆTZ har allerede rukket å etablere en fanbase, og med en rekke hits som slippes gjennom sommeren 2024 har Girly, Sporty og Spicy kommet for å bli. 

20-06-2024

You'll never find another Victoria Nadine

Hør låta her: https://VictoriaNadine.lnk.to/AnotherMe

Victoria Nadine er en av stjernene som skinner sterkest på den norske pophimmelen.  
Nå slipper hun sin fjerde singel for året; "Another Me", i det festivalsommeren setter i gang for fullt!  

«Another me» handler om å se sin egen verdi etter et brudd, spesielt hvis man har opplevd tillitsbrudd eller en partner som tenker at gresset er grønnere et annet sted. Hvis du har blitt dumpa så betyr ikke det at du må endre på den du er eller tro at du ikke var god nok. Det er så ofte man tenker «hva kunne jeg gjort annerledes? Burde jeg oppført meg annerledes? Sett annerledes ut?», men denne låta handler om det stikk motsatte. Du er så forbanna rå, og TENK så synd for den personen å gå glipp av alt du har å tilby. Jeg tror at innerst inne vet de fleste hva de selv har å tilby, og at det er noe helt unikt. La aldri et annet menneske påvirke hvordan du ser på deg selv. Så lenge du vet at du har hjerte på rett sted, vil det alltid finnes noen som vil elske deg for den du er, uten at du må endre på en eneste ting.   

Hvis noen ikke er moden nok til å se alt du er og gir, vil jeg at du skal tenke: «vet du hva, det går heeelt fint. Takk for at det du lærte meg, og lykke til på letingen etter noen som gir deg mer enn meg. Nå starter neste kapitlet av livet og jeg gleeeder meg til å se hva det bringer».  

Victoria Nadines "Nerve" har til nå fått over 11 millioner avspillinger på strømmetjenester, var den mest spilte låten på NRK P3 og nominert til Årets låt under P3 Gull. Hun har også blitt nominert til ulike priser som Årets nykommer under P3 Gull, Årets gjennombrudd under Spellemannprisen og Årets Gjennombrudd Populærmusikk 2023 og Årets verk Populærmusikk 2024 på Musikkforleggerprisen.  
 
«Feel This Way» som Victoria Nadine slapp tidligere i år med R3HAB har nå blitt strømmet over 4 millioner ganger! Se den akustiske fremføringen av ‘Feel This Way’ her: https://www.youtube.com/watch?v=DNvmZnF_z2c 

De siste årene har Victoria Nadine skrevet og spilt musikk i Los Angeles, Berlin, Stockholm og Oslo med stjernelag av internasjonale låtskrivere, og vært å se på flere festivaler som Slottsfjell, FOMA, Idyll og Findingsfestivalen.  I sommer vil hun opptre på enda flere festivaler rundt om i landet, se konsertliste under:

Date

Venue

City

21.06.2024

Bykalas

Haugesund

22.06.2024

Steinkjerfestivalen

Steinkjer

28.06.2024

Randsfjordfestivalen

Jevnaker

04.07.2024

Stavernfestivalen

Larvik

05.07.2024

Gatafestivalen

Fauske

12.07.2024

Rootsfestivalen

Brønnøysund

20.07.2024

Malakoff

Nordfjordeid

26.07.2024

Trollrock

Beitostølen

27.07.2024

 Finnsnes I Fest

Finnsnes

15.08.2024

 Alta Live

Alta

17.08.2024

 Jugendfest

Ålesund

23.08.2024

 Ypsilon

Drammen

24.08.2024

 Haikjeften

Narvik

30.08.2024

 Utopia

Stavanger

06.09.2024

 Terminalen Byscene (Spirefest)

Ålesund


 
Tiktok // Instagram // Facebook // Spotify // Apple Music // Youtube   
 
 

20-06-2024

Ny musikk fra Benjamin Ingrosso, Emily Hammer, Remi Wolf, Hænrik, Metallica i Fortnite samt album fra Moneybagg Yo!

 

Stjerneduoen Nico & Vinz er tilbake med norsk versjon av superhit!

 

MERE BANJO! MERE BANJO! MERE BANJO! MERE BANJO!

 

Emily Hammer med lekne og levende ord om store og nære temaer

 

Hænrik om dårlig økonomi og lite framtidsutsikter

 

Etter singlene "Kite" og "Honey Boy", samt en vellykket Better Days Europa-turné, er den svenske popsensasjonen Benjamin Ingrosso klar med sin etterlengtede nye singel “Look Who's Laughing Now”. Nylig gjorde han en spekakulær opptreden på den første semifinalen under Eurovision Song Contest 2024 hvor han ga oss en smakebit av den nye singelen. “Look Who's Laughing Now” viser oss Benjamins ubestridelige talent som låtskriver, artist og entertainer. Neste helg kan han oppleves live på Idyllfestivalen i Fredrikstad.

 

Etter å ha spilt på alle kontinenter i den fysiske verden, retter Metallica  nå blikket mot den digitale verden og Fortnite. Denne måneden blir Metallica det første bandet som inntar scenen i Fortnite. Det hele startet opp i går hvor det er fullt Metallica-tema; Fortnite Festival, Battle Royale, LEGO Fortnite, Rocket Racing med mer. Som om ikke det var nok blir det en helt ny musikkopplevelse i Fortnite: Metallica: Fuel. Fire. Fury, en serie konsertopptredener i spillet til spillere 22. juni og 23. juni.

 

Remi Wolf, 28-åringen fra California, som i 2021 debuterte med albumet Juno, er ute med den nye låten “Motorcycle”. Låten blir å finne på hennes nye album Big Ideas som slippes 12. juli. Låten er spilt inn i Diamond Mine i Long Island City med The Dap Kings og Kenny Beats og er produsert av Remi Wolf, Leon Michels (Dap Kings) og Kenny Beats. Nylig varmet hun opp for Olivia Rodrigo for et utsolgt Telenor Arena.

 

Memphis-rapper Moneybagg Yo er i dag ute med det nye albumet SPEAK NOW. Det vidstrakte prosjektet inneholder 17 låter med en rekke superstjernesamarbeid, som countryikonet Morgan Wallen, Lil Durk og Chris Brown.

 

Spellemann-vinnerne Silje Sirnes Winje og Maria Solheim er tilbake med en fengende, frisk sommersingel. "Hun er så fin" er soundtracket både barn og voksne trenger til sommerens bading, is-spising, myggstikk, lyse sommerkvelder, nye ferievenner, og ikke minst gleden over plutselige forelskelser.

14-06-2024

MERE BANJO! MERE BANJO! MERE BANJO! MERE BANJO!

Hør låta her: https://borse.lnk.to/MEREBANJO

Hva vil vi ha? Mere banjo! Når får vi det? Fredag 14. Juni på alle strømmetjenester. Liker du bygda, banjo, protesttog, Rune Rudberg og en gitarknusende SterkeTim, så kan du heller ikke gå glipp av musikkvideoen som ligger klar til deg på YouTube! Sjekk den ut her: https://www.youtube.com/watch?v=93VhQc4uoYM

Det blåser en vekkelsesvind over landet! Fra forblåste fiskevær i nord til frodige flatbygder i sør høres ropet: Mere banjo! Mere banjo! Partygrassduoen Børse har lytta til kravet, klatra opp på en høyball i Indre Østfold og blæsta ut en bøgdebanger som smeller like bra i Pontiac’en i Halden som i en Jaguar på beste vestkant. Børse er Mikael og Matias, som til vanlig står på scena med countryrapperne i Hagle. Her står de støtt i egne boots med mål om å blåse taket av låvefesten. 
 
Musikken varierer fra Hagle ved at den har et tydeligere countrypreg i vokal, harmonier og instrumenter, og mer fokus på historiefortelling i tekstuniverset. Børse har flere låter i magasinet og vi kan se fram til mer banjo og bluegrassharmonier på ræggen og vorspiel fram mot sommeren. Ta fram din indre høyball og snekkerbukse, så kjører vi. Yee-haw! 

14-06-2024

Hænrik om dårlig økonomi og lite framtidsutsikter

Hør låta her: https://HAENRIK.lnk.to/MOTESPABANN

Vi MØTES PÅ BÅNN... for hvor ellers skal man værra 'a? Den nybakte HÆNRIK singelen legger vekt på det
daglige slitet mange i Norge opplever for tiden. Dårlig økonomi og lite framtidsutsikter skaper behov for
å slippe seg løs og glemme stresset man flyter i. Uavhengig om du er student, voksen, arbeidsledig eller
sjef på jobben så setter MØTES PÅ BÅNN ord på denne følelsen. Grip dagen og ta en skål, det må da
værra lov!

Trondheims store sønn går ved navnet HÆNRIK med Æ. Ryktene går om at HÆNRIK muligens er etterkommer av en trønderrocker, men det er uvisst hvilken. Det skal i hvert fall godt gjøres å ikke legge merke til fyren. Om du møter han på gata eller ser han på sosiale medier, så vil du garantert legge merke til HÆNRIK. Musikalsk stikker han seg også ut med låter som er direkte, tydelige og ikke minst relaterbare.

13-06-2024

Emily Hammer med lekne og levende ord om store og nære temaer

Artist og låtskriver Emily Hammer er Norges nye pop-poet. Hennes lekne og levende ord, store og nære temaer, pakket inn i piano-pop produksjoner treffer barnet i deg som prøver å leke voksen.  

Hennes nye singel "Fantomsmerter" slippes 14. juni og tar for seg den dype, emosjonelle reisen av kjærlighetssorg og vedvarende smerte som henger igjen, selv når tiden går videre.  

¨Jeg skrev ¨Fantomsmerter¨ da løvetannen begynte å vokse i Tigerstaden og vårsolen var sterk nok til at jeg ble solbrent. Det hadde gått et år siden et uforsiktig hjerte ble knust. Et type brudd. Og jeg kjente årstiden på huden, på kroppen og helt inn til beinet.¨ 
 
"Fantomsmerter", skildrer de usynlige arrene etter en tapt kjærlighet, og hvordan smerten vedvarer som et fantom selv i nye tider. Dette temaet, kombinert med Emilys melodiøse komposisjon og gripende tekst, gir en sår, men vakker opplevelse og samtidig glede. 


Emily lager leken pop-poesi. Inspirert av byer, utforskertrang, mennesker, hverdager og andre dager. Inspirert av et gult rekkehus i Akershus, der hun vokste opp og bodde på byens teaterscener. Inspirert av Bergen, der hun gikk forfatterlinje, utviklet den unike pennen på papiret som hun tok med seg inn i pop-verden. Og videre til Oslo . Tigerstaden, hovedstaden. Der hun leker voksen, tegner kruseduller på A4-livet/papiret, studerer musikk og jobber som låtskriver og artist.   

Emily bruker også sin unike penn som låtskriver for lovende norske artister, som Sunna Bjørk, AUGUST og SAKSA. Disse samarbeidene fortsetter videre i 2024. Hun blir å finne på konsertscener,  strømmetjenester og i låtene til lovende artister.   

13-06-2024

Stjerneduoen Nico & Vinz er tilbake med norsk versjon av superhit!

Nico & Vinz feirer 10-årsjubilieumet for deres superhit «Am I Wrong» med en norsk versjon av låta. “Tar Jeg Feil” er den perfekte godlåt som oppmuntrer til å følge drømmene og ambisjonene sine, uavhengig av hva alle andre måtte mene. Med stjernehjelp fra artist og låtskriver Ramón, har denne favorittduoen skrevet den norske versjonen av låta som snart vil feste seg i alle nordmenn sine hjerter! 

Hør «Tar Jeg Feil» HER 

«Am I Wrong er en hjørnestein i vår karriere. Da vi så at den fylte 10 år og var i ferd med å treffe 2 milliarder streams ville vi gjøre noe helt spesielt. Ideen om å spille den inn på norsk er en hyllest til sangens røtter og folket som ga den sine første plays. Am I Wrong skrev norsk musikkhistorie og ble en stor internasjonal hit, og det er kanskje lett å glemme at den er skrevet i Oslo av Nicolay og Vincent fra Holmlia og Lambertseter. Vi håper at denne norske versjonen kan gjøre budskapet i sangen mer relaterbart og at den kan være med på å inspirere en ny generasjon nordmenn som følger drømmene sine» - Nico & Vinz. 

Stjerneduoen fullførte nylig deres «Am I Wrong» tour på et utsolgt SALT i Oslo, hvor de fremførte «Tar Jeg Feil» for første gang og mottok enorm respons fra publikum! De fremførte også låta foran 10 000 mennesker på Bislett Stadion på 17.mai, og er nå klare for sommerens festivalsesong. Gutta er allerede i gang med å skape stort engasjement på sosiale medier, og deres millioner av følgere på tvers av alle sosiale mediekanaler er mer enn begeistret over at denne unike duoen fortsetter å gi ut sin Afrobeat-inspirerte popmusikk. 

Med over 1 milliard streams, flere priser og turneer, og en liveopptreden i Det hvite hus, vendte den norske popduoen Nico & Vinz tilbake til verdensscenen i fjor for å spre mer glede, rytme og kjærlighet. Ivrige som aldri før er vidundergutta klare for å vise verden tonnevis av musikk som bare venter på å fylle hjertene til fansen.  

Nico & Vinz har laget musikk sammen i 15 år og spurte seg selv om de skulle gå hver til sitt. Svaret var nei; de har mer å si, flere folk å oppmuntre, flere smil å spre over hele verden. Mye av suksessen til Nico & Vinz ligger i den unike sounden de besitter. Med preg fra hjemlandet har de klart å utvikle en særegen lyd som skiller seg ut både i hjemlandet, men også innenfor internasjonal kontekst. 

13-06-2024

Ny musikk fra Sabrina Carpenter, Ramón, Gracie Abrams, J Balvin, Ella Marie, Plaza samt album fra Dagny og Bon Jovi!

 

Sabrina Carpenter klar med nytt album og ute med ny singel!

 

Dagny slipper albumet ELLE

 

Plaza elsker når du synger med på “Røde Rubin”

 

Gii Gielista - Hvem lyver?

 

“henda i været” - en deilig anthem om at man ser seg ferdig med å grine på konserter

 

Bråtabrann om å finne veien tilbake

 

Rockelegendene i Bon Jovi fortsetter feiringen av sitt 40-årsjubileum med albumet Forever. Dette er bandets 16 studioalbum i rekken og det første siden 2020. I forbindelse med bandets 40-årsjubileum ble det sluppet en dokumentarserie på HULU, Thank You, Goodnight: The Bon Jovi Story. Dette er tidenes første dokumentarserie om bandets historie som har blitt laget med fullt samarbeid fra alle tidligere og nåværende medlemmer av Bon Jovi.

 

Kritikerroste Gracie Abrams har blitt hyllet som en av de mest overbevisende låtskrivere i sin generasjon. Hun har høstet lovord fra artister som Billie Eilish og Olivia Rodrigo og har Joni Mitchell som sitt forbilde. I fjor slapp hun debutalbumet Good Riddance og var med Olivia Rodrigo på hennes første del av Sour Tour. Nå følger hun opp med albumet The Secret of Us som slippes 21. juni. Andre låt ut fra det nye albumet er “Close To You” som er ute i dag. Til høsten legger hun ut på veien igjen med Taylor Swift når hun gjør sin The Eras Tour i USA og Canada.

 

Reggaeton-stjernen fra Medellín i Colombia, J Balvin, er en av verdens bestselgende latinske artister. Han har blant annet vunnet Billboard Music Awards, American Music Awards og Latin Grammys og er en av de 10 mest streamede artistene globalt. Nå er han ute  med “Polvo de tu Vida” hvor han har fått med seg den Puerto Ricanske artisten og produsenten Chencho. I mai stod J Balvin på scene i Oslo Spektrum. 

 

mgk (tidligere Machine Gun Kelly) er ute med den nye låten "BMXXing". Låten er en hyllest til BMX-miljøet. mgk har tidligere spilt på flere norske festivaler og solgt ut Rockefeller og Sentrum Scene. Senest i fjor spilte han på Slottsfjellfestivalen i Tønsberg.

 

Med fenomenet “Heat Waves”, som har nærmere 3 milliarder streams på Spotify, tok den britiske kvartetten Glass Animals verden med storm. Nå er de ute med den nye låten “A Tear In Space (Airlock)” som blir å finne på deres nye album I Love You So F***ing Much, som slippes 19. juli.

 

I 1993 spilte Johnny Cash inn et album med egenskrevne låter, men slapp kort tid etterpå American Recordings-utgivelsene og albumet ble lagt på hylla. American Recordings-serien gjenetablerte Cashs posisjon som en av verdens beste låtskrivere og introduserte ham samtidig til generasjoner av nye fans. Albumet Songwriter slippes nå 28. juni, og andre låt ut er "Spotlight”. Albumets 11 tidligere uutgitte låter har blitt oppdatert av Johnny Cash sin sønn John Carter Cash sammen med co-produsent David Ferguson og et knippe musikere som alle har spilt med Cash, blant andre Marty Stuart, Dave Roe og Pete Abbott. 

 

Den norske artisten Flöber kombinerer låtskriver- og produksjonsinspirasjoner i sin nyeste singel, noe som har ført til en dansbar, feel-good sommerlåt. “Oppmerksomhet” handler om to personer, begge desperat etter validering fra hverandre, men som ikke tør å forplikte seg til et langvarig forhold.  

07-06-2024

Sabrina Carpenter klar med nytt album og ute med ny singel!

 

Sabrina Carpenter er ute med “Please, Please, Please”. Låten følger opp super-hiten “Espresso”, som globalt har gått #1 og har over en halv milliard streams.

Pitchfork: “Espresso” is currently in pole position to be this year’s song of the summer.

Rolling Stone: sugary-sweet, intensely caffeinated new single.

The New York Times: “Espresso” is a cheeky, summery tune that just might propel her to the next level.

Sammen med ny singel annonserte hun også nytt album, Short n’ Sweet, som slippes 23. august.

På “Please, Please, Please” har hun teamet opp med den Grammy-vinnende produsenten Jack Antonoff og Amy Allen.

Video er også ute, regissert av Bardia Zeinali og med Barry Keoghan i hovedrollen. Se den HER.

Sabrina har varmet opp for Taylor Swift på hennes Era's Tour i Mexico, Sør-Amerika, Australia og Singapore og ble en av snakkisene under årets Coachella. Los Angeles Times skrev: The 15 Best Things We Saw at Coachella 2024. Carpenter already had put more effort into her set than some past Coachella headliners, mens Billboard applauderte og mente at Carpenters konsert var: Best Moments From Coachella 2024 Day 1. Carpenter was resplendent during her Coachella debut.

 

07-06-2024

Gii Gielista - Hvem lyver?

Ella Marie tar et oppgjør med politikere som lyver, mer spesifikt energiminister Terje Aasland, i sin nye låt Gii Gielista. Singelen er den andre hun slipper som soloartist, og hun legger ingenting mellom linjene i denne diss-tracken når hun caller energiministeren ut på ren løgn. 

Låten forteller om følelsen av maktesløshet man kan ha i møtet med politikere og andre folk i makt, så dette er Ellas frustrasjonsutbrudd som kommer ut via denne låten. Nok en gang ser man at musikk kan være en kraftfull måte å uttrykke frustrasjon og uenighet på. 

“11. - 18. mars stod jeg og 18 andre Fosenaksjonister tiltalt i Oslo tingrett fordi vi ikke hadde vedtatt boten vi fikk i forbindelse med Fosenaksjonene. I rettssaken tilkalte både vi og påtalemyndigheten vitner, og alle som blir stevnet som vitne i retten har plikt til å møte. Derfor stevnet vi energiminister Terje Aasland.  

Torsdag 14. mars møtte han i tingretten, og før han kunne begynne å forklare seg, måtte han avgi en forsikring om å forklare seg sant til dommeren. Dette gjorde han, og lovet på "ære og samvittighet" at han ikke skulle legge skjul på noe i saken. Deretter satte han seg ned, og etter min mening, løy fra start til slutt. Han nektet å innrømme at det var aksjonens fortjeneste at han og statsministeren beklaget menneskerettighetsbruddet på Fosen, og presterte til og med å si at de hadde planlagt en beklagelse i lang tid. Hvor på dommeren spør han "Hvorfor tok det 500 dager å planlegge en slik beklagelse?". Det hele ble satirisk og høyst komisk (der av tekstlingen: Goasi mun jur bohkosan / Jeg brøt nesten ut i latter). 

Etter at Aasland hadde vitnet ferdig tok jeg opp telefonen, og så en melding fra min tante. Hun hadde fulgt med på live streamen. På meldingen stod det "Dat gielista nu ahte neavri vel dánsu" som betyr "Han lyver så djevelen danser". Og der ble starten på denne låten!”  Ella Marie  

Ella Marie er en samisk artist og aktivist fra Tana i Finnmark. Gjennom syv år som frontfigur i bandet ISÁK, har hun blitt hyllet for sin energiske scenepersonlighet og lidenskapelige formidling av joik. Hun lanserte sin solokarriere og debuterte med låten Sániid våren 2024.  

Ella Marie fikk sitt nasjonale gjennombrudd i 2018, da hun gikk av med seieren i Stjernekamp på NRK. Hun har siden brukt plattformen sin til å kjempe for samiske rettigheter, og har gjennom en årelang innsats for å beskytte samiske landområder blitt anerkjent som en av de fremste aktivistene og rettighetsforkjemperne i Norge i dag. 

Selv om Ella Maries musikk bærer tydelige budskap om fornorskning av det samiske folket og sorg over kulturtap, er musikken hennes en feiring av sterk samisk motstandskraft og samhold. På poetiske og banebrytende måter setter Ella Marie ord og toner på vonde følelser mange urfolk bærer på, i et forsøk på å forløse noe av det vonde. På denne måten inviterer Ella Marie sitt publikum inn i et personlig og trygt rom, hvor stoltheten over den rike, samiske kulturarven, står i fokus. 

06-06-2024

Bråtabrann om å finne veien tilbake

Hør låta her: https://bratabrann.lnk.to/Alleveier

Bråtabrann er et band med en sterk lokal forankring i bygde-Norge. Med opphav fra både Østfold og Finnskogen har de alle vokst opp med gårdsbruk og natur i god harmoni. Den nye låta ¨Alle veier¨ handler om å dra ut og oppleve verden, men omsider finne veien tilbake dit man kommer fra. Som gutta sier det selv: 

Vi kan alle finne glede i å reise bort. Om det er ferie, studier i andre land eller backpacking og sofasurfing, men ofte lokkes vi hjem igjen. Det samme kan sies om en spirituell reise hvor man i tidlig voksen alder ofte vil stille spørsmål til hva som er viktig i livet, og eventyrlysten er stor. Med alderen trekkes vi nærmere familie og opphavet. Med andre ord, alle valgene og veiene vi snubler utpå fører oss hjem før eller senere. 

Tidligere i år slapp bandet en av countryhistoriens største klassikere i norsk drakt sammen med Oda Gondrosen som havnet på #15 plass på Spotify sin viral-liste over landets mest delte låter. ¨Sønderdrukken sang¨ ble tatt svært godt imot av publikum, har allerede rukket å strømme over 250 000 ganger og vært én av Norges mest delte låter på Spotify. 

Bråtabrann er Norges nye tilskudd på bygdeband-himmelen. Bandet har sine røtter fra Østfolds vide jorder og nå med sitt nye tilskudd også Flisa sine dype skoger. Bandets nye frontfigur Anders Trongaard har sitt opphav fra Flisa og er en kjent mann på musikkmiljøet i Hedmarken. Resten av gjengen består av fire svært habile konsert- og studiovandte musikere fra Trøgstad: Mats Raknerud, Ingvald Holmen Minge, Kristian Aadalen og Christoffer Dahl. Denne gjengen har både sammen, og hver for seg, turnert landet rundt med ulike konstellasjoner, samt gjort seg bemerket på flere plateinnspillinger.   

Fjoråret ble brukt til å etablere bandet, spille et utsolgt Krøsset i Oslo og slippe masse musikk. Mottakelsen var god noe som allerede resulterer i over 1 million streams, samt at deres første låt ‘Hjemmekjær’ klatret helt inn på lista over Norges mest delte låter på Spotify.  
  
I år skal bandet bygge videre på den gode starten med større konserter, gode låtslipp og masse moro. Flere av konsertene er allerede annonsert og vi kan glede oss til å se Bråtabrann på Countryfestivalen på Vinstra, Norsk Countrytreff på Breim, Rebel City Roots Festival i Båstad.  

06-06-2024

Plaza elsker når du synger med på «Røde Rubin»

- «Røde Rubin» er soundtracket for sommeren, sier Plaza om årets sommerlåt ute fredag 7.juni.

- En kveld i september satt jeg i studio med Kastel og lengtet etter sommer, så vi lagde "Røde Rubin». Den handler om å flørte med det forbudte enten det går bra eller dårlig, og ikke minst.. lyden av sommer. Nyt!, forteller Plaza om låta. 

- «Røde Rubin» er soundtracket for sommeren! Dans i regnet, sol deg i glansen og lev lyfe, oppfordrer Plaza. 

Det er en stund siden Plaza slapp musikk, så nå var det dags. Låta er produsert av produsent-duoen Kastel. Kjent for låter som «Perfekt» av Bendik, «Frida Kahlo» av Marstein og «Nordvästra» av Yasin.

Plaza debuterte som artist i 2017 med folkefavoritten Undergrunn. Rapgruppa slo virkelig gjennom da de slapp det selvtitulerte albumet UNDERGRUNN med hiter som «Italia» og «Medisin». Vinteren 2023 var Plaza det tredje medlemmet i Undergrunn som gikk solo med debutalbumet sitt Plaza O Plomo.


Gabriel «Plaza» Doria er inspirert av sine røtter i Brasil, og det hører man tydelig på soloalbumet Plaza O Plomo. I albumprosessen tok Plaza med seg Undergrunn-produsenten, Rik Pappa, og deler av sitt team til sitt andre hjemland, Brasil. På inspirasjonsreisen spilte Plaza og Rik Pappa inn deler av albumet. Låtene på albumet byr på alt fra lyder fra favelaen i Rio De Janeiro og tekster inspirert av et etterlengtet besøk til Plaza sin brasilianske familie. Plaza filmet tre musikkvideoer til låtene «Mata : Come», «Lola» og «2 Gode Grunner» med fotograf Magnus Lahn, bedre kjent som Orkidé.


Før sommeren 2023 slapp han singlen «Her og der» om hans travle livsstil som 21-åring. Det ble god stemning da Plaza spilte låta live for første gang på VG-lista for 50 000 i publikum.

Som soloartist og i Norges mest omtalte boyband Undergrunn har Plaza markert seg med sin unike stemme, skarpe rapvers og freshe stil. Det er ingen tvil om at Plaza vil fortsette å markere seg solo og som en av seks medlemmer i Undergrunn.

06-06-2024