Nyheter

VAMP TILBAKE MED HYLLESTEN «ONKEL HOLGER»

Vamp er ute med ny, saftig singel! «Onkel Holger» er en sang det smaker saltvann, svette og sprit av.

 

Historien om rabbagasten, ungkaren og kvinnebedåreren Holger fortelles på umiskjennelig Vamp-vis med rå røster og fengende instrumentering der fele, fløyte og el-gitar leker seg i folkrock-landskapet.

 

HØR VAMP "ONKEL HOLGER" HER

 

Holger selv fikk med seg mang en lystig fest gjennom et langt og fargerikt liv. I sangen har han blitt hundre og tre år. Men i Vamps hyllest til Øyvind Stavelands egen filleonkel er det først og fremst vitalitet og livsglede som feires – «om en jeger tømte begeret på kreditt.»

 

 

Melodi: Øyvind Staveland

Tekst: Ingvar Hovland

Selskap: Vitamin / Universal

 

VAMP

Jan Toft: Vokal, akk gitar

Øyvind Staveland: Vokal, fløyte, fele, bratsj

Odin Staveland: Trommer, kor, moog, harmonium

Bjørn Berge: Mandocaster

Lars Eirik Støle: Hammond

Kjetil Dalland: Bass

 

 

 

Innspilt i ABC Studio, Etne

Tekniker/ mix: Kjetil Ulland

Produsert av Odin Staveland 

 

80-talls vibe fra Lido featuring THEY.

I dag slipper Lido en ny låt sammen med den Amerikanske west coast R&B gruppen THEY.

 

Lido har de siste årene etablert seg som en av de mest lovende og suksessrike norske produsentene. Bergenseren er basert i LA hvor han har jobbet med en rekke store navn. Når han i dag slipper den fengende 80s/tidlig 90s inspirerte låten "Not Enough (feat. THEY.)", beskriver han den selv som "en gøy låt for sommeren". 

 

- "THEY. og jeg har vært mye i studio sammen og en kveld bestemte vi oss for å gjøre noe helt annerledes. Vi elsker begge sjangeren New Jack Swing og tenkte vi skulle prøve oss på den genuine tidlig-90s viben. Låten kom utrolig naturlig for oss og var ferdig på en kveld. Vi ante ikke hvordan vi skulle få den til å passe inn på et av prosjektene våre, så vi fant ut at vi kan like gjerne bare gi den ut som en gøy låt for sommeren", forteller Peder Losnegård (aka. Lido). 

 

HØR "NOT ENOUGH ( FEAT. THEY.)" HER

 

Peder Losnegård, aka Lido, er utvilsomt ett av Norges største multitalenter. Musikken er omtalt som en kombinasjon av Daft Punk og Hudson Mowhawke, samtidig som det beskrives som gospel-inspirert hiphop. 2016 var preget av en rekke store prestasjoner fra bergenseren. Han debuterte på Coachella, fullførte sin første utsolgte USA-turné, produserte albumet "Badlands" for Halsey og produserte låter for artister som Banks og A$AP Ferg, i tillegg til å være en del av det Grammy-vinnende albumet til Chance The Rapper, "Coloring Book". På merittlisten står også prosjekter med artister som Alt-J, Banks, Chance the Rapper, Cashmere Cat og Halsey.  

 

 

YLVA slipper sommerflørtende «Get With Me»

Med «Get With Me» har 16 år gamle Ylva laget soundtracket til ung sommer.

Noen talenter er både større og yngre enn andre. 16 år gamle Ylva Olaisen har allerede vært featuring artist på Sonny Alvens «Too late to love me», sluppet egne originale låter og vært å se i finalen i musikkonkurransen The Stream... samtidig som hun har fullført det første året på videregående på Vågsbygd. Innimellom har hun også rukket å å gjøre skrive-og studiosessions i Stockholm og København, og det var i den danske hovedstaden singelen «Get With Me» ble til. Sammen med Jeppe Federspiel og Michelle Drew skrev hun det hun selv betegner som «en perfekt sommerlåt». Vi snakker lettbeint, tilgjengelig og feelgood, men med godt håndtverki bunn og med en litt annen palett enn Ylva selv har gjort tidligere -Der hun imponerte med sin mørke, særegne stemme og sterke tilstedeværelse på scenen har «Get With Me» en langt lysere og lettere tone.

HØR "GET WITH ME" HER

 

«Det er en annerledes type låt enn jeg hadde forestilt meg at jeg skulle lage, men det ble bare sånn. Samtidig er låta veldig meg, rett og slett fordi jeg har vært med i alle ledd av prosessen», forteller Ylva selv.  Teksten penser innom både sommerflørting og avstandsforelskelse og ligger sånn sett an til å treffe godt i de varme månedene som kommer.

 

Allerede da Ylva var tre år gammel fortalte hun foreldrene at hun skulle bli stjerne og 13 år etter er hun på god vei. Etter å ha imponert i The Stream har hun jobbet med forskjellige produsenter og låtskrivere, og med «Hear You Sing» og nevnte «Too late to love me» i spissen har hun allerede over 4 millioner streams på Spotify. I tillegg har hun utviklet seg, både som vokalist og låtskriver og i sommer står blant annet flere festivaler for tur. Selv har hun mest lyst til å fortsette å lage og gi ut nye låter.  «Jeg vil bare minne folk på at jeg er her og fortsette å få ut musikken min», forteller hun beskjedent. Så får vi se hvor stor «Get With Me» kan bli. Oddsen er lav for at ingen av oss kommer til å trenge noen påminnelse om Ylva så fort det blir Juli måned - «Get with me» høres definitivt ut som et gjennombrudd.

 

Låta har allerede blitt listet hos P3.

 

 

Spotify // Facebook // Instagram

 

Broiler ft. Voli – Undercover

Mikkel Christiansen og Simen Auke – aka. Broiler, entret musikkscenen i stor fart i 2012. Siden den gang har de, med over 400 millioner Spotify streams og hundrevis av konserter, transformert seg fra et YouTube fenomen til en veletablert og sukessfull DJ/produsentduo.  

 

Nå er Broiler klar med en sommerhit sammen med Voli – ”Undercover”

"Stemmen til Voli er så sinnsykt rå og energisk, vi følte umiddelbart at dette var noe som ville passe perfekt med vårt sound. Håper dere viber med den på samme måte som vi gjør!"

  - Mikkel Christiansen og Simen Auke (Broiler)  

 

 

HØR "UNDERCOVER" HER

 

 

Både Mikkel og Simen vokste opp i Drammen, og i 2012 startet de sammen å produsere låter – først var det eksperimentering av forskjellige stiler – før de landet på sitt signatur sound, en delikat miks av future og melodic house. 

 

I 2015 ga de ut ”Wild Eyes” som fort raste opp til toppen av listene i både Norge, Danmark og Belgia og ga de en velfortjent Spellemann-nominasjon for ”Årets låt”. På tampen av året kom også deres remix av Imagine Dragon´s ”Shots”, den gikk #1 på populære Hypem og har i skrivende stund over 160 millioner streams på Spotify. 

 

2016 ble startet med en høyt etterlyst låt av deres fans, ”Money” ft. Bekuh Boom, etterfulgt av sommerhitene ”Lay It On Me” med Ina Wroldsen og ”Daydream”.  Som begge har tikket inn over 15 millioner streams hver. 

 

Nå i 2017 har de startet året med to melodiøse og fengende låter, først ”Amazing” med Kurt Nilsen og nylig utgitte ”Goodbye To Love” med Tysklands neste popeksport, Nico Santos. Deres tredje singel i år , ”Undercover” ft. Voli, er nok en energisk låt med en rå og drivende vokal som inviterer lytterne til å danse.