Nyheter

Little Steven med sitt første soloalbum på tjue år

19. mai skal skal Steven Van Zandt, bedre kjent som Little Steven, slippe musikk under eget navn for første gang på to tiår. «Soulfire» består av nyinnspillinger av nøye utvalgte låter han har medvirket til og blitt inspirert av i løpet av sin legendariske karriere. Albumet kan forhåndsbestilles allerede nå.

På albumet har han med seg backingbandet The Diciples of Soul. Han gjenoppsøker  låter fra sin lange karriere som artist, produsent og låtskriver med spesielt fokus på soul og rock. Little Steven beskriver albumet som personlig.

“I’ve always been very thematic with my work, very conceptual.  I need a big picture, I can’t just do a collection of songs, that doesn’t work for me. In this case, the concept became me. Who am I? I’m kind of my own genre at this point. So I tried to pick material that when you added it all up, really represented me. So there are a couple of covers, a couple of new songs, and some of what I feel are the best songs I’ve written and co-written over the years. This record is me doing me.”

Albumet ble spilt inn i hans eget studio, Renegade Studio, i New York med den Grammy-vinnende produsenten Geoff Stanoff og er co-produsert av gitarist Marc Ribler.

Little Steven fra New Jersey har vært en markant skikkelse innen musikk siden starten av 70-tallet som artist, låtskriver, skuespiller og som medlem i Bruce Springsteens E Street Band. Han har gitt ut fem soloalbum og ble i 1014 innlemmet i Rock and Roll Hall of Fame i 2014.

Se vedlagt pressmelding for full liste over låtene på «Soulfire» med kommentarer fra Little Steven. 

Nytt album fra Nordens største danseband

Vikingarna ble dannet i 1961 og ble etter hvert Nordens største danseband gjennom tidene. Med 11 millioner solgte album i  Norden har de solgt mer mer enn selveste ABBA. I dag slapp Nya Vikingarna det nyeste kapittelet i den velkjente albumserien «Kramgoa Låtar».

Historien om Nya Vikingarna startet med at Kenneth Wahlberg fra Malmø ønsket å hylle et av sine favorittband, som trakk seg tilbake i 2004. Etter hvert endte det med at Wahlberg og flere av de tidligere medlemmene bestemte seg for å starte bandet på nytt.

- Vi vil hylle det Vikingarna var og gjorde. Vi slipper en ny plate som vi er stolte over, men vi kommer fortsatt til å spille de gamle klassikerne. Uten historien hadde vi ikke hatt mulighet til å gjøre det vi gjør i dag, sier Wahlberg om det nye albumet.

På «Kramgoa Låtar 30» går bandet tilbake til sine musikalske røtter og til den dansbare countrymusikken som alltid har stått sentralt i Vikingarnas nesten 60 år lange historie. Albumet ble spilt inn i Sun Studio i Memphis, ”The birthplace of Rock’n’Roll”, der Johnny Cash, Elvis Presley og Roy Orbison tok sine første karrieresteg.   

Produsenten Anders Hansson, som har skapt hits for blant andre Cher og Agnes, ledet innspillingen. Bandet ble også forsterket med en av verdens fremste pedal steel-gitarister Bruce Bouton, som er fast medlem i Garth Brooks sitt band og som har spilt med flere av de største navnene innen countrymusikken. 

Rytmeklubben remixer Ylva sin "Hear You Sing"

I løpet av det siste halve året har Ylva sluppet sine egne originale singler som «Hear You Sing» og «Her», og musikken hennes har streamet 4 millioner ganger på Spotify. I dag slippes Rytmeklubben sin remix av «Hear You Sing».

- Jeg danser og synger på denne remixen hele tiden, endelig kan andre også gjøre det, sier Ylva om remixen 

 

 

HØR YLVA "HEAR YOU SING” RYTMEKLUBBEN REMIX HER 

 

 

"Ja, den er bra! Vi håper det er starten på noe stort. Du vil ikke tro hva som skjer på slutten av remixen!" - Rytmeklubben

 

Ylva har de siste månedene vært i en rekke skrive- og studiosessions i Stockholm, Oslo og København, og utviklet seg ytterligere som låtskriver og artist. Vi kan forvente mange sterke låter fra det unge talentet med den store stemmen i tiden som kommer. 

Sonny Alven`s "Too Late To Love Me" feat. Ylva, ble sluppet 24. Mars. Denne er allerede listet på P3 og de fremførte låten live på TV2 Senkveld på releasedag.    

 

Sørlandsjenta Ylva Olaisen var bare tre år gammel da hun sa hun skulle bli en stjerne første gang. Det var allikevel ikke før hun var elleve år at hun virkelig fant sitt talent for sang. Fem år etter er hun signert av Universal Music, og høsten 2016 sang hun seg helt til finalen i musikkonkurransen The Stream.

Astrid S slipper «Bloodstream»

På fire uker har Astrid S strømmet over 11,5 millioner ganger med sin siste singel, "Breathe" . I dag slipper hun låten "Bloodstream".     

"Bloodstream" er skrevet av Astrid S sammen med duoen Humble & Blisse, Sarah Hjellström og Nirob Islam (The Chainsmokers, Mike Perry). Låten er produsert av Humble & Blisse, som også har co-produsert "Hyde" sammen med Lido.    

Hør "Bloodstream" her.     

Musikkvideoen til "Bloodstream" vil også bli sluppet i løpet av dagen. Den er regissert av det norske kollektivet Also Known As og Astrid S. Filmen ble laget på 24 timer i Los Angeles sammen med artisten Philip Emilio. 

Fredag den 14. april slipper Astrid S en ny remiks av "Breathe" gjort av den amerikanske produsenten Lauv, som for tiden har stor global suksess med låten "The Other".  

Astrid S er for tiden i LA hvor hun skriver og spiller inn ny musikk. I mai reiser hun for å spille konserter i New York, Los Angeles og London.