Nyheter

Kajander kickstarter sommeren med ny singel

Etter å ha ligget på radiolistene i ukesvis med "Når e du klar?" tidligere i år, er Bendik Kajander klar med oppfølgeren "E du som du va?". Låten kickstarter en hektisk konsertsommer for Lofotværingen.

"E du som du va?" er tredje singel fra pop-kometen Kajander.

- Låten handler om ei dame som jeg ble veldig glad i. Jeg er over henne altså - lover - men det er vanskelig å kvitte seg helt med minnet. Det var denne følelsen jeg ville skape med låta. Jeg tror noen kan kjenne seg igjen i følelsen, forteller Bendik Kajander.

Hør "E du som du va?" HER.

"E du som du va?" er skrevet av Bendik Kajander og Benjamin Elis Giørtz. Giørtz har også produsert låten. Erik Smaaland og Poppa Lars (Lars A. Sandness) har vært med på siste finish og mix. 

Kajander har den siste tiden hatt en hektisk periode hvor han har sjonglert mellom jusstudiene og ferdigstilling av singelen. Nå er han klar for å reise ut for å spille for fans i løpet av sommeren.

- Nå gleder jeg meg til sommeren. Jeg er ferdig med en eksamensperiode som var sykt tung, og nå skal jeg bare gjøre morsomme ting fremover. Jeg skal spille masse konserter, springe rundt å være crazy og være med venner. Også har jeg fått meg ny pelskåpe og "grills" før sommeren, sier han. 

Bendik Kajander fikk en pangstart på karrieren i 2016 med  debutsingelen «E du den du vil vær?».  Kajander ble Ukas Urørt på NRK P3, og låten ble senere B-listet på kanalen. Det hele skjedde bare måneder etter at Bendik og kompisene fikk ut første låt. Selv med bare én singel under beltet ble det en hektisk festivalsommer for den rykende ferske artisten. Med et stødig band i ryggen, reiste Kajander land og strand for å spille pop-fletta av det norske folk. Festivaler som Øyafestivalen, Pstereo, Rakettnatt og Aronnesrocken fikk en smakebit på et liveshow og et scenetekke som sjeldent kan bevitnes av en artist så tidlig i sin live-karriere. Etterhvert plukket Universal Music opp talentet, og oppfølgeren «Når e du klar?» ble sluppet i november. Låten ble B-listet på NRK P3 allerede før den var ute, og har skapt bølger for Kajander både i strømmetjenestene og på radio. Deretter ble den A-listet på NRK P1, og inkludert som soundtrack i årets sesong av «Bloggerne» på TV2. I starten av 2017 imponerte artisten både på by:Larm og Trondheim Calling, og nå er det klart for en spennende sommer for 25-åringen som blant annet skal spille på Parkenfestivalen i Bodø, Festspillene i Hastad og på H&M Loves Music på Vulkan Arena i Oslo.

Selena Gomez er endelig tilbake med ny musikk

I dag slapp Selena Gomez låten «Bad Liar» på alle plattformer. Låta er superstjernens første egne utgivelse siden 2015, da albumet «Revival» etablerte henne som en av verdens største popartister.

«Bad Liar» er skrevet av Selena Gomez, Justin Tranter, Julia Michaels, Ian Kirkpatrick, Chris Frantz, Tina Weymouth og David Byrne. Låten sampler Talking Heads, der Byrne var vokalist, sin klassiker «Psycho Killer» fra 1977. Gomez har også sluppet tidenes første musikkvideo i vertikalt format, som ligger eksklusivt på Spotify nå.

Gomez sitt forrige album «Revival» gikk rett inn på førsteplass på den amerikanske albumlista og har blitt streamet over 3 milliarder ganger. Singlene «Good For You», «Same Old Love» og «Hands To Myself» gikk også inn på førsteplass på Billboards singelliste. Selena Gomez ble dermed den sjette kvinnen som har klart å få tre låter fra et album til topps på Billboard-lista.  

Storslått åpning på U2s verdensturné

Denne helgen åpnet U2 sin store jubileumsturné med konserter i Vancouver i Canada og i Seattle. Turneen markerer at det er 30 år siden U2 slapp det legendariske albumet «The Joshua Tree», noe de også markerer med å slippe flere jubileumsutgaver av albumet 2. juni som kan forhåndsbestilles nå.

«The Joshua Tree» fra 1987 var inspirert og basert på amerikansk kultur, noe som gjorde bandets konsert på Seattles Century Link Field ekstra spesiell. 55.000 fans ble vitne til en spektakulær og følelsesladd konsert fra de irske ikonene, som spilte «The Joshua Tree» i sin helhet i tillegg til andre deler av bandets katalog. På låta «Exit» kom en av Seattles største musikalske helter, Eddie Vedder, og oppvarmerne Mumford & Sons opp på scenen for å synge med bandet. 

Last ned bilder og video fra konserten her.

Konserten i Seattle har mottatt gode anmeldelser fra blant andre New York Times, The Telegraph og Irish Independent. Turneen fortsetter i Santa Clara i California i morgen og fortsetter i Nord-Amerika frem til 8. juli, da bandet innleder den europeiske delen av turneen i London.

«The Joshua Tree» ble sluppet 9. mars 1987 og inneholder låter som «With Or Without You», «I Still Haven’t Found What I’m Looking For» og «Where The Streets Have No Name». U2s femte album, som er produsert av Brian Eno og Daniel Lenois,  gikk til topps på listene i over 20 land og det har blitt solgt 25 millioner eksemplarer av «The Joshua Tree». I følge Rolling Stone var dette albumet som forvandlet U2 fra «helter til superstjerner», og gruppen vant to Grammypriser for albumet.