Nyheter

Alexandru fra Suite 16 slipper solosingel

Etter tre år i det norske boybandet Suite 16, er 17 år gamle Alexandru klar til å slippe sin første låt som soloartist.

«Sellotape» er en energisk og drivende låt med fete gitarriff og høyt tempo. Fra å smelte unge pikehjerter, er den unge mannen fra Rennebu nå klar til å gå inn i en mer rocka tilværelse.

Hør "Sellotape" HER.

Alexandru sine låter henter inspirasjon fra blant annet Twenty One Pilot og Shawn Mendes. Han beskriver selv den nye singelensom en rocka popsang som handler om håpløs kjærlighet, og om det å ikke ville gi slipp på en du har vært sammen med - uansett hvor hardt du prøver å fikse ting, så går det ikke. 

Biografi
Alexandru var tidligere et av medlemmene i guttebandet Suite 16, men nå har tiden kommet for han til å prøve seg som soloartist. Helt siden han var tolv år gammel har den unge mannen fra Trondheim tolket kjente sanger på Youtube, og flere av videoene hans har 100 000 visninger.

Alexandru, som er 17 år gammel, er et stort musikalsk talent. I tillegg til å synge, spiller han gitar og trommer. Tross sin unge alder, har han fått prøve seg i flere sider av musikkbransjen. Alexandru deltok i Melodi Grand Prix i 2016 med Suite 16, hvor gruppa landet en solid tredjeplass. Han har også opptrådt på et stort TV-show i Kina med mange millioner seere. Etter en mengde konserter rundt om i Norge, har han virkelig fått smake på tilværelsen som ungpikeidol.

Selv om Alexandru har vært del av et pop-boyband, er det ikke bare der hans musikalske hjerte ligger. Spotify-spillelistene hans er fulle av punk og death metal, og for å roe seg ned på kvelden setter han helst på et av albumene til bandet Bring Me The Horizon. Selv om Alexandru har lært seg teknikken med å «growle», er det ikke dermed sagt at han selv vil drive med death metal. Låtene som kommer vil uansett bære preg av hans mer rocka identitet, men fortsatt med et snev av 2017 pop-klima. 

Første smakebit fra Seeb sin kommende EP – Cruel World

Etter nok et fantastisk fantastisk år, med OneRepublic-samarbeidet "Rich Love" som foreløpig høydepunkt, er produsenttrioen tilbake med nok en oppsiktsvekkende utgivelse. Den nye låta "Cruel World" gjestes av ingen ringere enn Skip Marley, og er første spor ut fra Seeb sin kommende EP. 

 

 

"På "Cruel World" har vi jobbet med Skip Marley. Det har vært en stor ære og opplevelse for oss alle. Når du blander hans varme og hjertelige beskjed til verden, med vårt nordiske og nesten arktiske lydbilde, skapte det en stemning vi nesten ikke hadde forventet i det heletatt i begynnelsen. Det er noe som representerer både lys og mørke, men fortsatt håp. På toppen av det hele, ar vi vokst opp med hans bestefar, Bob Marley. Du kan virkelig høre ekko av han i Skip sine tekster. Hovedbudskapet for oss i denne låten, er at selv om verden som den er i dag blir mørkere og mørkere, er det fortsatt "a million things to love". Det gjelder bare å se etter dem."

- Seeb

 

 

Hør "Cruel World" her

 

 

"On "Cruel World" I think we were able to connect and create something really meaningful. Seeb tracks have a way of capturing and transmitting musically just what I wanted to send lyrically, which is that message of fighting against injustice and spreading only love and positive vibes."

- Skip Marley

 

 

Etter å ha hatt globale monsterhits med remixene av Mike Posner's "I Took Pill In Ibiza» og Coldplay's "Hymn For The Weekend" og påfølgende Grammy-nominasjon av førstnevnte, stor suksess med egne låter, samt sluppet årets offisielle X-Games-låt og nye remixer med verdensstjerner som Ed Sheeran, David Guetta & Justin Bieber, Tove Lo, Shawn Mendes og Stargate, har den Oslo-baserte trioens produksjoner nå blitt streamet 2 milliarder ganger på Spotify. Seeb vant nylig NRJ Award Norge som "Årets internasjonale band" og er nominert til MTV Awards i kategorien "Best Norwegian Act". 

 

Sandra Lyng og Vidar Villa ringer julen inn - Når julen kommer

Sandra Lyng og Vidar Villa har slått seg sammen med Anders Nilsen og laget en ny versjon av juleklassikeren "Wonderful Dream (Holidays Are Coming).

 

Sandra og Vidar møttes under den årlige hagefesten til Universal Music i sommer, og fant tonen raskt.

Resultatet ble en ny norsk julelåt, der hoved-meloditemaene er hentet fra juleklassikeren “Wonderful Dream (Holidays Are Coming)” av Melanie Thornthon. Ny melodi på vers og norsk tekst har Vidar og Sandra skrevet selv. 

 

 

HØR "NÅR JULEN KOMMER" HER

 

 

– Nå har jeg sittet med julestemning i hele høst på grunn av dette prosjektet. Det er utrolig gøy å få lov til å gi denne deilige låta en ny drakt, sier Sandra Lyng.

– Vi snakket etter hvert om å lage noe sammen, og har sittet mye hos Sandra og lekt oss med ulike låtidéer. Til slutt kom idéen om en julelåt, som vi kicket veldig på begge to, forteller Vidar Villa.

 

Originalversjonen “Wonderful Dream (Holidays Are Coming)”, fremført av Melaine Thornton har 8 millioner streams på Spotify.  Den ble sluppet to dager etter at Melaine døde i en tragisk flyulykke, så hun har ikke fått opplevd suksessen selv.

 

 

Om Sandra Lyng:

Sandra har hatt tor suksess de siste årene med engelskspråklige platina-singler som “Play My Drum” (over 22 mill. Streams på Spotify alene), “PRTEY” og “Night After Night”. Hun ar nå returnert til å synge på norsk, med singler «Ta Me Dit» med Morgan Sulele, “Bungalow” med Temur, “Fall” med OnklP, og nå “Når Julen Kommer” med Vidar Villa.

Sandra Lyng har bygget sin posisjon som en av våre største popartister, og levert sterke dance-orienterte poplåter som berører moderne EDM.   

 

Om Vidar Villa:

Vidar Villa ikk platekontrakt som ukjent musiker med et indie-label etter å ha spilt en av sine morsomme viser på fest. Gjennombruddet kom i 2017 med over 20 millioner streams på 8 måneder.

Forsommeren 2017 lå ‘One Night Stand’ i 8 uker som den nest mest spilte norske låten på VG-lista og Spotify, og har streamet til 3 x Platina.

Han har blitt kjent som en folkelig artist med fengende og humoristiske sanger, og turnerer nå landet rundt til fulle hus med bandet sitt. 

 

Odd Nordstoga & Det Norske Kammerorkester - Maria på veg

"Maria på veg" er fyrste del av eit større juleprosjekt med Nordstoga og Det Norske Kammerorkester som blir fullført i 2018. Odd Nordstoga samarbeidde fyrste gong med orkesteret om julekonserten som gjekk på NRK 1 den 23.des i 2016. Dette var så vellukka og gjevande for alle partar at ein fann det utelukka å ikkje fortsetje samarbeidet.

I 2016 kom "Maria på veg" for fyrste gong ut som lyd i ein akustisk "heime aleine" versjon av Odd Nordstoga. Då hadde den alt blitt spreidd gjennom "Juleroser", men også av eit korarrangement av Tove Kragset, sunge av kor og song-grupper rundt om i landet. "Heime aleine" versjonen blei lista på NRK P1.

Songen måtte jo få ein optimal versjon også med han som har laga den. No har Odd Nordstoga slått seg saman med Det Norske Kammerorkester og laga ein høgtidsstemt orkesterversjon. Den er spelt inn i Jar Kirke, arrangert av Øystein Sonstad og produsert av Kåre Chr. Vestrheim.

I denne jolesongen, skreve av forfattaren Stein Versto og tonesett av Odd Nordstoga, får ein flik av juleevangeliet vakkert og poetisk sett frå Maria sin synstad. Songen fylgjer vandringa og forvandlinga til Maria. Vandringa til Betlehem og forvandlinga frå ei jente som sit og vev lindukar til ei jente medveten om det store mysteriumet som ho er ved å bera fram - den største forteljinga i verda.

"Maria på veg" har også ein litt uvanleg veg fram til denne versjonen. Som song kom den fyrste gong ut til Herborg Kråkeviks "Juleroser". Idéen var å lage ein song som var enkel å synge, og som kunne nedteiknast i sin heilskap på ei bladside i eit enkelt notebilete. Ikkje ein artists song som kan covrast, men ein song, der orginalversjonen tilhøyrer publikum. Det var slik dei tenkte, dei som lagde "Å leva, det er å elska", "Blåmann Blåmann" og alle dei andre gamle songane som me brukar i dag. Dei tenkte at dette skulle vera ein song som kyrkjelyden eller forsamlinga skulle bruke. Dette er også tanken bak songen "Maria på veg".

Denne låta er fyrste del av eit større juleprosjekt med Nordstoga og Det Norske Kammerorkester som blir fullført i 2018. Odd Nordstoga samarbeidde fyrste gong med orkesteret om julekonserten som gjekk på NRK 1 den 23.des i 2016. Dette var så vellukka og gjevande for alle partar at ein fann det utelukka å ikkje fortsetje samarbeidet.

I 2016 kom "Maria på veg" for fyrste gong ut som lyd i ein akustisk "heime aleine" versjon av Odd Nordstoga. Då hadde den alt blitt spreidd gjennom "Juleroser", men også av eit korarrangement av Tove Kragset, sunge av kor og song-grupper rundt om i landet.

"Heime aleine" versjonen blei lista på NRK P1. Songen måtte jo få ein optimal versjon også med han som har laga den. No har Odd Nordstoga slått seg saman med Det Norske Kammerorkester og laga ein høgtidsstemt orkesterversjon. Den er spelt inn i Jar Kirke, arrangert av Øystein Sonstad og produsert av Kåre Chr. Vestrheim.

I denne jolesongen, skreve av forfattaren Stein Versto og tonesett av Odd Nordstoga, får ein flik av juleevangeliet vakkert og poetisk sett frå Maria sin synstad. Songen fylgjer vandringa og forvandlinga til Maria. Vandringa til Betlehem og forvandlinga frå ei jente som sit og vev lindukar til ei jente medveten om det store mysteriumet som ho er ved å bera fram - den største forteljinga i verda.
 
"Maria på veg" har også ein litt uvanleg veg fram til denne versjonen. Som song kom den fyrste gong ut til Herborg Kråkeviks "Juleroser". Idéen var å lage ein song som var enkel å synge, og som kunne nedteiknast i sin heilskap på ei bladside i eit enkelt notebilete. Ikkje ein artists song som kan covrast, men ein song, der orginalversjonen tilhøyrer publikum. Det var slik dei tenkte, dei som lagde "Å leva, det er å elska", "Blåmann Blåmann" og alle dei andre gamle songane som me brukar i dag. Dei tenkte at dette skulle vera ein song som kyrkjelyden eller forsamlinga skulle bruke. Dette er også tanken bak songen "Maria på veg".