Nyheter

Elton John feirer 70 år med storslått galla

I morgen fyller en av musikkens virkelige storheter 70 år, noe han skal ferie med en veldedighetsgalla i Los Angeles til inntekt for The Elton John Aids Foundation. John feirer også 50 årsjubileet for sitt samarbeid med låtskriveren Bernie Taupin, som har vært en viktig del av britens utrolige karriere og suksess.

Se et kort sammendrag av Elton Johns fantastiske karriere her.

Flere artister skal opptre på gallaen, men det er stor hemmelighold rundt hvem. Den eneste som har blitt offentliggjort så langt er ingen ringere enn Lady Gaga.

Elton John har følgende å si om å fylle 70 år:

 "I'm interested in moving forward all the time, with what I create, my collaborations, and also with discovering the work of other people. I think age is immaterial, provided we keep our minds alive by being open to new things. I can be as excited by a new artist who plays me their demo as I am by a new record of one of my musical heroes. I can be excited by playing a new city I've never played before, or revisiting somewhere I know well and seeing how it's changed. Life is a constant state of flux for us all, and I like to embrace that. I also feel very happy to use my position to bring attention to injustice in the world, and to try to help where I can. At this time in my life I'm the happiest I have ever been."

Gjennom karrieren har Elton John solgt over 250 millioner album og har hele 58 låter som har ligget inne på Billboard Top 40. Han har vunnet seks Grammy-priser, 12 Ivor Novello Awards, én Oscar, to Brit-priser og én Tony-pris. Han har spilt over 3500 konserter i 80 land og har ingen planer om å legge turnélivet på hylla med det første. I sommer skal han blant annet spille tre konserter i Norge, to av dem i Kristiansand og én på Hamar. 

Rammstein med konsertfilm regissert av Jonas Åkerlund

19. mai kommer konsertfilmen Rammstein: Paris.

Filmen er regissert av Jonas Åkerlund og ble filmet i Paris da bandet gjorde sin Made In Germany turné i 2012 på Palais Omnisports.

Filmen fanger det energiske bandet på scenen foran 17.000 fans og inneholder 22 låter fra bandets fantastiske karriere, fra "Wollt ihr das Bett in Flammen sehen?", den første sangen fra det første albumet, til "Frühling in Paris" fra bandets siste studioalbum Liebe ist für alle da.

Jonas Åkerund står for regien og har tidligere gjort konsertfilmer for band som The Prodigy, Metallica og The Rolling Stones for å nevne noen. 

Filmen kommer i formatene cd, vinyl, dvd og blu-ray.

Emelie Hollow slipper remixer

I februar slapp talentfulle Emelie Hollow singelen ”Like I Love You”, og fredag 24. mars slippes remixer av låten gjort av TĀLĀ og Niilas.

I en alder av bare 18 år har Emelie Hollow fra Ås i Akershus gjort seg bemerket med sin formidlingsevne, låtskriving og vakre stemme. Emelie har skrevet musikk med flere skandinaviske produsenter og låtskrivere. «Like I Love You» er skrevet av Emelie selv sammen med svenske Dhani Lennevald (Lykke Li) og Carl Falk (Demi Lovato, One Direction, Nicki Minaj, Ariana Grande). Carl Falk og Dhani står også bak produksjonen på låten. 

 

 

HØR REMIXENE AV "LIKE I LOVE YOU" HER

 

Om remixerne:

TĀLĀ er en Londonbasert produsent, og smelter alt fra britisk Garage til R&B med musikk fra hennes iranske bakgrunn. 25-åringen skriver, synger og produserer alt selv, noe hun har holdt på med i over ti år. Hun har blant annet remixet Katy Perry og jobbet med Banks.

 

Den bergensbaserte produsenten Niilas, som er en del av kollektivet Vibbefanger, har fått mye oppmerksomhet rundt sin første offisielle EP «Balsa Wood». Som DJ er han ettertraktet på klubbscenen i Norge og spilte nylig på by:Larm, hvor han også mottok NOPA-stipendet. Har også fått spilletid på BBC Radio1 og blitt skrevet om av blant andre i-D og VICE Magazine

 

Emelie om Like I Love You:  

”For meg er dette låten som starter et nytt, spennende kapittel i livet mitt, da jeg får vist flere sider av musikken min. Da jeg var i Stockholm, og skrev Like I Love You, mistet jeg mobilen min i et glass med vitaminvann, men jeg hadde ikke tid til å bry meg om det, fordi jeg var så opptatt med å digge låten... (Det gikk bra). Selvom det er litt skummelt å gi ut en såpass annerledes låt enn hva man har hørt fra meg før, gleder jeg meg så utrolig mye til å gi ut "Like I Love You". Håper den blir tatt godt i mot”.

 

Mer om Emelie Hollow:

Emelie Hollow ble signert til Universal Music Norge etter sin audition i talent- og streamingkonkurransen The Stream. Og allerede med sine første egenskrevne sanger som den P3-spillelistede  «Breathe» og «Save Me» markerte Emelie seg sterkt både innefor musikkbransjen og blant publikum. 

Serlina slipper første singel på Universal Music

17 år gamle Serlina har drevet med musikk så lenge hun kan huske, men det var først da hun skrev hiten «Målløs» med Skei & PT at Norge for alvor omfavnet stortalentet. I dag slipper hun sin andre solosingel, «Puste under vann».

 

På tross av sin unge alder har Serlina har mye på hjertet, og når Bergenseren slipper sin andre solo-singel, beviser hun at hun ønsker å formidle det tøffe, kompliserte, følelsesrike og festlige ungdomslivet som ikke alltid er en dans på roser, men som allikevel kanskje er den beste tiden i livet.

 

Hør «Puste under vann» her.

 

- «Puste under vann» handler om hvordan vi ungdommer - generasjon prestasjon - føler vi må prestere hele tiden. Vi må se «sånn og sånn» ut for å være bra nok, vi har hjertesorg, vi opplever kanskje savn etter å ha mistet noen vi har vært glad i. Av og til prøver vi så hardt her på land at man bare vil finne en helt annen vei som er bedre. Men mennesker kan jo ikke puste under vann, så vi må bare prøve å finne frem på land og gjøre så godt vi kan, forteller Serlina.

 

Musikkvideoen til låten er gjort av Christer Steffensen og har hatt premiere på 730.no i dag.

Se musikkvideoen her.

 

Den reflekterte tenåringen skrev hiten «Målløs» med Skei & PT høsten 2016. Låten ble listet på radio og har blitt streamet over 3 millioner ganger på Spotify. Suksessen gjorde at Erik & Kriss ønsket henne med på singelen «Superhelt» som kom senere samme år. 2016 toppet seg med en platekontrakt med Universal Music, og «Puste under vann» er første låt fra dette samarbeidet.

 

«Puste under vann» er skrevet av Serlina, Mads Arron og Bjarte Ludvigsen, og produsert av GoToGuy.

 

Mer om Serlina

Serlina (17) har drevet med musikk så lenge hun kan huske, og allerede som seksåring var hun i studio i Kristiansand for å spille inn sitt første album sammen med familien. I 10 år har hun reist rundt i hele landet, og sunget på små og store scener sammen med artister som Alexander Rybak, Marcus &Martinus, Mathea Mari, The Main Level og mange flere.

Den store musikkinteressen har vært der siden begynnelsen av og volumet var alltid på max på anlegget på jenterommet. Var det noe Serlina krevde var det store høyttalere og god plass til å danse. Etterhvert som tiden gikk ble de ferdige låtene for lite utfordrende og hun begynte å skrive egne låter. Med en enkel skriveblokk og penn, og en god ”dæsj” med følelser, tanker og ideer begynte tekster å ta form.

Spotify / Facebook / Instagram