Nyheter

Sveriges største Youtuber og Norges største blogger er i dag ute med låt

Sveriges største Youtuber og norges største blogger har slått seg sammen, Joakim Lundell og Sophie Elise er i dag ute med låten "Only Human".

Samarbeidet kom til ved at Lundell var på utkikk etter den rette stemmen til låten. Da han hørte Sophie Elises følsomme og vakre stemme skjønte han kjapt at hun var den rette.

Joakim Lundell har lenge vært et kjent navn i Sverige som Youtuberen Jockiboi. Siden 2015 har han vært involvert i en rekke musikalske prosjekter og hans musikk har tilsammen streamet over 70 millioner ganger.

Da Lundell slapp låten "All I Need" gikk den rett til #1 på Spotify i Sverige og tok den nye rekorden i antall streams på ett døgn og klatret til topps på den svenske singel-listen. Låten har her hjemme gått til platina.

Sophie Elise ble signert til Universal Music tidligere i år. Med et ønske om å uttrykke følelser gjennom musikk, gikk hun i studio og skrev sin første låt «All Your Friends». Låten har gått til gull i Norge.

Om låten og samarbeidet sier Sophie Elise; "Jeg synes det er så gøy å ha fått gjøre vokaler på denne låten, da jeg er stor fan av karrieren til Joakim Lundell. Jeg har fulgt den svenske influencer-verden i mange år, og det er alltid den som har inspirert meg mest. Joakim er en person jeg kan relatere meg til, og han inspirerer meg." 

Nytt album fra Ida Jenshus

Ti år etter at hun albumdebuterte med "Color of the Sun", en utgivelse som kunne få deg til å tro at det var gangavstand mellom Steinkjer, Nord-Trøndelag og Laurel Canyon, California, slipper Ida Jenshus sitt fjerde studioalbum, "Two Worlds".

 

Jenshus har levd en nomadisk tilværelse de siste årene, og stort sett ”bodd i en koffert” på turné, hjemme på Inderøya eller på en låve utenfor Nashville. Albumeter spilt inn i fem studioer, fra Blackbird i Nashville til Brygga i Trondheim. Dette er også det første albumet produsert av Ida selv.

 

Two Worlds er et bemerkelsesverdig samling av vakre låter med melankolske undertoner.

Det er gjenklang av 60- og 70-tallet, selv om Jenshus tilfører en egenart og personlig vri som gjør at sangene står trygt på egne ben.

 

TittelenTwo Worldsgjenspeiler ikke bare den geografiske pendlingen mellom Norge og USA, men er også et bilde på den kreative kampen som utspiller seg mellom det trygge og det usikre.  Den som fordyper seg i tekstene, vil finne at dette er et svært personlig album.

 

Jenshus slår et slag for albumformatet med Two Worlds, og kun én låt er sluppet i forkant av albumet. Jenshus gjestet Lindmo på NRK med den vakre singelen Greatest Love tidligere i høst, og låten er listet hos både NRK P1 og P13.

 

Etter albumslipp legger Ida Jenshus ut på turné, og tar turen innom følgende steder:

10.11.17 - KulturYKirken, Holmestrand (Duo)

11.11.17 - Munkehaugen, Arendal (Duo)

15.11.17 - Drammens Teater, Drammen

17.11.17 - Oslo Konserthus, Oslo – Med Oslo Strings

18.11.17 - Otta Kulturhus, Otta

19.11.17 - Olavshallen, Trondheim  - Med Trondheimsolistene

23.11.17 - Elverum Kulturhus, Elverum

24.11.17 - Brenneriet, Smøla

25.11.17 - Gamle Kulturhuset, Molde

Thirty Seconds To Mars hyller USA med ny musikkvideo

Jared Letos Thirty Seconds To Mars en nå ute med musikkvideo til "Walk On Water". Videoen er en smakebit på dokumentarfilmen A Day in the Life of America.

Dokumentaren er filmet over en dag, 4. juli 2017, ved hjelp av 90 team i 50 stater, samt Washington DC og Puerto Rico og vil inneholde bidrag fra over 10.000 fans. Filmen skal etter planen gis ut i 2018.

Jared Leto er regissør av filmen og viser et unikt og historisk bilde av USA i løpet av en dag.

Thirty Seconds To Mars, som består av Jared Leto, Shannon Leto og Tomo Milicevic, har solgt over 15 millioner album og holdt konserter for utsolgte arenaer og stadioner verden over. De har mottatt en rekke priser og utmerkelser i løpet av sin karriere, inkludert utallige MTV Awards, en Billboard Music Award og en Guinness World Record for den lengste turnéen i historien.

Bandet legger ut på Europa-turné i 2018 og tar turen til Oslo Spektrum 23. april.

Jhené Aiko kommer til Norge

R&B-artisten kommer endelig til Norge og skal spille på Vulkan Arena i Oslo 16. februar.  Sangeren og låtskriveren fra Los Angeles har samarbeidet med artister som Big Sean, Childish Gambino, Drake og Kendrick Lamar, og er aktuell med sitt andre studioalbum «Trip».

Billetter i salg fredag 10. november kl. 10.00.

Jhené ble signert allerede som 12-åring, og hvis du har fulgt karrieren hennes over lengre tid husker du henne helt sikkert fra flere av låtene til den populære gruppa B2K tidlig på 2000-tallet. Før den talentfulle artisten virkelig slo gjennom tok hun en pause fra rampelyset for å fullføre studiene, og hun fikk datteren Namiko i 2008.

Aiko slapp comeback mixtapen «Sailing Soul(s)» i 2011, som var gjestet av artister som Drake, Gucci Mane, Kanye West og Miguel. I motsetning til tidligere var alle låtene skrevet av henne. Jhené og familien gikk gjennom en vanskelig periode da broren hennes døde av kreft i 2012, og hun la alle følelsene i musikken. Det var da hun fant sin unike form for drømmende, alternative R&B.

Jhené Aiko ble signert til Def Jam via No. I.D.s ARTium i 2012, og gav ut singelen «3:16AM.». Hun gjestet Big Seans Top 40-hit «Beware», og fikk ros av kritikerne for sitt bidrag på Drake-albumet «Nothing Was the Same». Det var også dette som satt henne på kartet internasjonalt.

I november 2013 fikk Aiko sitt store gjennombrudd med EPen «Sail Out», som inkluderer låtene «The Worst» og «Bed Peace» med Childish Gambino. Den seilte inn på Billboards R&B-liste, og gav henne to Grammy-nominasjoner i kategoriene ’Best Urban Contemporary Album’ og ’Best R&B Song’.

Hun fulgte opp suksessen med debutalbumet «Souled Out» i september året etter, som gikk inn på tredjeplass på Billboard 200. I 2016 samarbeidet Jhené med kjæresten og rapperen Big Sean på prosjektet «TWENTY88». Nå er hun aktuell med det nye albumet «Trip», som beskrives som en psykedelisk reise gjennom sorg og kjærlighet.