Nyheter

Hver Gang Vi Møtes Sesong 6 - Ida Marias dag

For sjette år på rad har sju kjente norske artister flyttet sammen for en god sensommer-uke med musikalske hyllester, gode historier og felles hygge og moro, og det er en svært variert og entusiastisk gjeng som nå har delt låter og erfaringer med hverandre.

Eldar Vågan, Åse Kleveland, Margaret Berger, Benny Borg, Dansken, Ida Maria og Hanne Sørvåg sjekket inn på hvert sitt rom på Kjærnes gård utenfor Moss, hvor de har sunget og levd sammen i ti dager.

Lørdag er det Ida Maria sin dag. Ida Maria tok Norge med storm og vant tidlig alle priser som var mulig å vinne - Zoom Urørt i 2006, Urørtkonkurransen i 2007 og deretter fulgte både Statoilstipend, Alarmpriser og Spellemannspriser. 

Hitsingeler som "Oh My God", "Stella", “I like you so much better when you’re naked” vekket stor internasjonal interesse, og bragte Ida Maria på turneer i USA, England og Australia.  

Siden har hun sluppet albumene “Katla”, “Love Conquers All” og høsten 2016 “Scandalize my name”, markert seg som låtskriver og har samarbeidet med selveste Iggy Pop! 

Hør Eldar Vågan, Åse Kleveland, Margaret Berger, Benny Borg, Dansken og Hanne Sørvåg tolke noen av Ida Marias største hits her.

LANY med musikkvideo og konsert på Parkteatret

LANY re-lanserer låten «ILYSB» (I Love You So Bad) i dag og slipper samtidig musikkvideo. Låten var å finne på EPen Make Out (2015) og er streamet godt over 30. millioner ganger på Spotify. Låten er også den mest spilte noensinne på Spotify Discovery og bandet har tittelen som det mest spilte bandet.

LANY er trioen Paul Klein, Les Priest og Jake Goss. Gutta startet eventyret på en roadtrip fra L.A til Nashville i 2014. De ville bare ha det gøy og spille inn et par låter sammen, men Paul (vokal) fant ut at dette dreide seg om noe mer enn bare å ha det gøy sammen og dannet LANY.

Om videoen til «ILYSB» sier Paul Klein; “It would have been the least creative, most predictable thing in the world to run thru a field and fly down the PCH in a convertible with the ‘love of my life,’ hand-in-hand, wind-in-hair. I had an opportunity to flip the script, to beautifully blindside the fan and the critic. I turned ‘ILYSB’ into a tragedy of unhealthy obsession and unrequited love that ultimately led to psychotic behavior and total derailment.”

"Sounds Like: Electronic pop mixing Eighties flash, blue-eyed soul, and the ongoing search for genuine connection on a smart phone." Rolling Stone (10 artists you need to know)

“LANY are the alternative synth threesome out to take over not just the East and West coasts of America but the entire world...”Wonderland

“LANY are what would result if The 1975 and Frank Ocean had a sleepover and watched Purple Rain on repeat for two dreary days in Brooklyn, then flew to L.A and hit the studio.” NYLON

De har tidligere turnert med Troye Sivan og Ellie Goulding og headlinet to egne turneer. I mars legger de ut på tur i Europa igjen og fredag 17. mars står Parkteatret for tur.

Bernhoft “The Morning Comes EP”

Fredag 20. januar 2017 slipper Bernhoft ny EP “The Morning Comes”.

EP´en inneholder fem nye låter, inkludert singlene “We Have A Dream” og “Visceral”. “The Morning Comes” er produsert av medmusikerne Eivind Helgerød og Nicolay Tangen-Svennæs.

 

HØR "THE MORNING COMES" HER

 

Musikalsk beveger Bernhoft seg fortsatt i skjæringspunktet mellom det elektroniske og organiske. “The Morning Comes EP” viderefører det groovy, lekne uttrykket fra fjorårets EP “Stop/Shutup/Shout It Out”, samtidig som den overrasker og utfordrer, anført av “Visceral” og “You Belong”. Fire av fem spor er skrevet sammen med Helgerød og Tangen Svennæs, mens “You Belong” er laget med svenske hiphop produsenten Chords (Timbuktu, Petter).

"Tittelsporet starta som et fiffig lite pianoriff Nicolay hadde liggende, og så gikk jeg amok med bass og mikrofon og saks, før Eivind og Nico radbrakk det igjen og gjorde det bedre. Det er sånn det er å jobbe med dem. De har på best tenkelig måte null respekt for mine idéer. Beaten på “You Belong” er sampla fra en vinyl, og så jekka til med noen beatbox-idéer og en synth. Jeg fikk spille litt baritongitar også, for å holde gitaren bittelitt levende”.

"EP´en er preget av sterk tvil og ambivalens rundt min egen posisjon, egne holdninger og valg, egentlig en tvil om alt. I skriveprosessen har jeg fått rysta oppfatninga mi av hvilken retning menneskesynet i vesten går i. Jeg har vært en optimist på at vi i mindre og mindre grad skuer hunden på hårene, men så får rasisme så mange voldelige utløp, spesielt i USA, at jeg merker det er vrient å holde på den optimismen. Jeg har noen slags statutter for meg sjæl, når jeg prøver å definere hva jeg driver med så er det gjerne å bidra, gjennom hva jeg driver med, men også hvordan jeg ser ut, til å rive ned noen gjerder og bygge noen bruer mellom folk. Og det har plutselig føltes usigelig naivt” (Bernhoft).

 

“The Morning Comes EP” er mikset av Lasse Mårtén, mastret av Chris Sansom/Propeller Mastering.

Samme dag som EP´en slippes, spiller Bernhoft og bandet The Fashion Bruises konsert på Rockefeller i Oslo.

 

 

 

 “The Morning Comes EP” – tracklisting: 

1. The Morning Comes 

2. We Have A Dream 

3. Visceral

4. You Belong

5. Little Ghost

 

Kikitepe Cassette / Universal Music Norway 
Januar 2017 
www.bernhoft.org

Tone Damli er ute med singel i dag

Etter to år borte fra musikken, er Tone Damli tilbake med ny musikk og en helt ny musikalsk retning.

 

Låten “Pinnacle” er starten på et nytt kapittel for Tone Damli. “Pinnacle” er hardere og mørkere enn det Tone har gjort tidligere - et landskap hun nå har landet i, og som vi vil høre mer fra i tiden som kommer. Låten er produsert av kid joki (Britney Spears, Astrid S, Julie Bergan, Gabrielle).

- Jeg elsker soundet på låta og det nye uttrykket. Det er mer voksent, uforutsigbart og mørkere enn hva folk har hørt fra meg tidligere, forteller Tone Damli.

Låten går rett inn på B-lista til NRK P3.

Musikkvideoen  understreker det nye uttrykket med sitt edgy og artistiske uttrykk. Videoen er spilt inn på en forlatt landevei i Polen, og er inspirert av filmen “Groundhog Day”. Den svenske regissøren Mats Udd står bak videoen.

- Videoen  er annerledes fordi vi har valgt å bruke en regissør som er litt mer crazy i tankegangen. Det var veldig spennende å jobbe med en regissør som Mats Udd, som ville ha noe annet av meg foran kamera enn hva jeg er vant til. Det var deilig å slippe å være sexy, og heller spille på andre følelser i låta, sier Damli.

Eg har eg hatt behov for ein pause, ikkje minst for å forske på korleis retning eg ville gå. Eg har funne ut av det, og er så forelska i det nye soundet. Det er anleis, og anleis føles så sjukt godt og riktig.” - www.tonedamli.com

 

Hør Pinnacle her.

Se videoen her.