Nyheter

Ingebjørg Bratland til Oslo Spektrum

Etter en aktiv sommer på turné og stor suksess med sin siste singel “Vintersong”, kan vi nå fortelle at Ingebjørg Bratland skal spille i selveste Oslo Spektrum 25. november 2017.

Det siste året har karrieren til den unge stjernen fra Vinje i Telemark skutt fart. Albumet “Månesinn” ble sluppet i november 2015, og satt for alvor jenta med den vakre stemmen og de gripende låtene på kartet. Albumet har solgt over 40.000 eksemplarer, og Bratland har streamet over 10 millioner ganger bare i 2016.

Dagens Næringsliv skrev “Albumet er en suveren overgang fra folkemusikk til pop”, og alle tilstedeværende på årets nærmere 70 utsolgte konserter kan skrive under på at Bratland evner å flytte den magiske stemningen over i liveformat. Nå er hun klar for Oslo sin storstue, og det er ingen tvil om at hun elsker å spille live:

"Det å stå på scenen framfor publikummet sitt er det største for meg. Og det blei mange slike fine opplevingar i 2016 – eg er så takknemleleg! Derfor er det utruleg stort for meg at eg skal halde konsert i sjølvaste Oslo Spektrum, den største stoga i byen. Gler meg vanvittig allerede!"

2017 blir et spennende år for Bratland. Det planlegges spennende aktiviteter, og ikke minst - et etterlengtet nytt album. De som sikrer seg billetter til konserten den 25. november 2017, er garantert en opplevelse utenom det vanlige.

Una Sand med naken og sårbar akustisk låt

Una slapp sin første singel "You and I" og markerte seg som den eneste kvinnelige låtskriveren på Master Class i London og L.A tidligere i høst. Nå følger den talentfulle unge låtskriveren og artisten opp med sin nye singel «Seventeen» i en akustisk versjon, som hun slapp på fredag. 

  

"Seventeen" er en låt som betyr noe spesielt for meg, derfor ønsket jeg å vise den i en sårbar og helt ærlig versjon før den produserte singelen kommer tidlig i 2017.  

Jeg elsker harpe og det passer både låta og juletiden godt, pluss at det var veldig gøy å gjøre noe litt annerledes!  

 Den akustiske versjonen gir meg ikke noe å gjemme meg bak, det er litt skummelt, men også veldig befriende å ikke henge seg opp i produksjonsdetaljer. - Una Sand 

  

 

HØR "SEVENTEEN" HER

SE VIDEOEN TIL "SEVENTEEN" HER 

  

 

"Seventeen" er en ren akustisk innspilling, med den utradisjonelle intrumenteringen harpe (Sidsel Walstad) og piano (Øystein Moen). 

Det anerkjente dansekollektivet Juice Crew er også med i videoen. 

  

Litt mer om Una Sand 

Som 18-åring ble Una invitert til å delta på Songfarm hvor hun ble satt i team med flere profesjonelle låtskrivere, blant annet Kirsten Michel som er låtskriver for Sony ATV Nederland. Kjemien var super og låten de lagde ble godt mottatt. Kort etter Songfarm ble Una invitert til Amsterdam for å jobbe mer med Michel. Dette resulterte i en publishingkontrakt med Sony ATV i Nederland, og det ble tilrettelagt så hun kunne reise til Amsterdam for å jobbe som låtskriver underveis i sitt siste år på videregående. 

Una Sand er nå signert til Universal Music og i full gang med å etablere sin egen artistkarriere. 

Jessie J med ny versjon av ikonisk låt

Jessie J har, i samarbeid med den franske kosmetikkgiganten Make Up For Ever, gitt Frankie Vallis ikoniske "I Can't Take My Eyes Off You" fra 1967 en moderne make-over. 

Låten ble sluppet i dag og du kan høre "Can't Take My Eyes Off You" her

Hun skal også slippe en video til låten som er regissert av den kjente britiske fotografen Rankin, som også har tatt bildene til kampanjen.  Dette er det første av flere samarbeid Jessie J skal gjøre med selskapet i tiden fremover. 

Britiske Jessie J steg inn i rampelyset med debutalbumet "Who You Are" i 2011, som blant annet inneholdt hitsingelen "Price Tag" som gikk helt opp til sjetteplass på VG-lista. Hun vant også BBCs prestisjetunge The Sound of 2011-kåring og ble Grammy-nominert. To år senere fulgte hun opp med albumet "Alive", som inneholdt låter som tittelsporet og "It's My Party".

Hennes hittil siste album, "Sweet Talker", ble gitt ut i 2014 og inneholdt blant annet megasuksessen "Bang Bang". Låta, der hun har med seg Ariana Grande og Nicki Minaj, har i skrivende stund blitt streamet nærmere 430 millioner ganger på Spotify. 

Ylva Olaisen slipper singel og gjør duett med Vinni

Med bare én uke igjen til den store finalen, er nervene i høyspenn hos 16 år gamle Ylva Olaisen. Hun har imponert hele Norge med sin enorme stemme og voksne innlevelse, og i dag er hun klar for å gi alt i semifinalen av TV2-programmet The Stream.

 

Høsten har vært spesiell for 16-åringen fra Vågsbygd i Kristiansand. Fra å være i trygge omgivelser med familien og alle dyrene sine, har hun blitt kastet ut i det urbane bylivet i Oslo og spotlighten fra TV-konkurransen The Stream. I kveldens semifinale skal hun fremføre “Dear No One” som hun slapp på Spotify i dag, samt en duett med selveste Vinni.

- Jeg tror det kommer til å bli skikkelig kult! Jeg gleder meg til å opptre sammen med en så dyktig artist som Vinni, sier Ylva Olaisen.

 

 

Hør “Dear No One” HER.

 

 

- “Dear No One” er en viktig låt for meg, det er den første sangen jeg har følt at jeg gjorde til min egen versjon. I tillegg så har den en betydning som jeg kjenner meg igjen i, forteller Ylva Olaisen.

 

Helt siden hun gjorde låten i en av de innledende rundene til The Stream, har mange spurt om hun kan gi den ut på Spotify.

- Da vi skulle velge låt for denne uken, tenkte jeg “vet du hva, vi kjører på med “Dear No One”, rett og slett”, smiler hun.

 

Stortalentet har bevist flere ganger at hun har en stemme av internasjonalt kaliber. Samtidig stråler fremføringene hennes av attitude og en selvsikkerhet som de fleste vil misunne henne. “Dear No One” var den første låten som gjorde at Ylva klarte å leve ut denne selvsikkerheten på scenen.

- Jeg hørte denne låta for første gang på YouTube. Jeg bare hørte på masse forskjellige ting, helt til jeg fant denne. Jeg falt skikkelig for den, og grunnen til at jeg valgte å synge den i de innledende rundene var fordi jeg følte at jeg klarte å gjøre den til min egen. Denne låten klarte jeg å formidle både med tekst og kroppsspråk, forteller hun.

Ylva Olaisen er klar for å gi alt i kveld, og håper det holder helt til finalen som går av stabelen 10. desember.

- Semifinale ja. Det er litt sprøtt syns jeg! The Stream er virkelig noe av det beste som har hendt meg. Det har gitt meg så mange muligheter, og jeg har opplevd så utrolig mye. Det å komme til finalen vil virkelig bare være flagget på kransekaka. Det betyr så utrolig mye for meg at det er vanskelig å sette ord på, avslutter hun.