Nyheter

Lemaitre slipper låt med Maty Noyes

I dag slapp den norske elektronikaduoen Lemaitre låta «Higher», der de har fått med seg det amerikanske stjerneskuddet Maty Noyes på vokal. Låta ble tidligere i år valgt ut til å lydlegge de globale reklamene for Apple Watch 2.

«Higher» er med på Lemaitres neste album «Chapter One», der Ketil Jansen og Ulrik Denizou Lund har samlet sammen de viktigste låtene fra karrieren så langt.

Alt fra tidlige låter som «Blue Shift» og Strobes Pt. 2» fra 2010 til fjorårets «We Got U» og «Playing To Lose» har fått plass på albumet. I tillegg er norske Coucheron remiks av «Playing To Lose» også å finne på albumet som slippes 2. juni.

Ulrik Denizou Lund og Kjetil Jansen dannet Lemaitre i 2010 og i de påfølgende årene har de sammen sluppet flere EP’er i takt med en stigende fanskare, turnert med Porter Robinson, gjort stor suksess på radio, flyttet til LA og spilt en rekke konserter og festivaler både i Norge og internasjonalt. I fjor slapp de EP’en «Afterglow», der låter som «Playing To Lose» med Stanaj og «We Got U» med The Knocks er med. 

Her er alle sporene på «Chapter One»:

1.   Cut To Black
2.   Closer feat. Jennie A.
3.   Continuum
4.   Higher feat. Maty Noyes
5.   Blue Shift
6.   Stepping Stone feat. Mark Johns
7.   Time To Realize
8.   We Got U feat. The Knocks
9.    Last Night On Earth
10.  Playing To Lose feat. Stanaj
11.  Strobes Pt 2
12.  High Tide
13.  The End
14.  Playing To Lose feat. Stanaj (Coucheron Remix)

Ida Jenshus slipper live-album og konsertdatoer

Under fjorårets duoturné gjorde Ida Jenshus opptak av alle konsertene. Resultatet er albumet «Live» som slippes i dag. Samtidig er det klart at Jenshus spiller i Oslo Konserthus og Olavshallen i Trondheim i november 

 

De to siste ukene har Ida Jenshus gradvis sluppet låter fra albumet «Live». Albumet er tilgjengelig i digitale tjenester i dag, mens vinylen med fullversjoner slippes i juni. Da får man også høre bonussporet "Sylvia (feat. TrondheimSolistene)". 

 

Samtidig har det blitt annonsert at Ida Jenshus spiller i Oslo Konserthus og Olavshallen i November. 

______________________________________________________________________

Låter  

  1. Love Me Like Today (Radio Edit)
  2. Someone To Love
  3. The Ones We Couldn´t Be 
  4. In Your Arms (Radio Edit)
  5. Silver Blue
  6. Hero 

Albumet kan du høre HER

______________________________________________________________________ 

Konserter 

17. november 2017

Oslo Konserthus / med Oslo Strings og special guest JD Souther.

Billetter kan kjøpes HER.

------------------------------------------------------------

19. november 2017

Olavshallen, Trondheim / med TrondheimSolistene og special guest JD Souther.

Billetter kan kjøpes HER.

______________________________________________________________________ 

 

Ida Jenshus dukket for alvor opp i den norske musikkvirkeligheten for ti år siden. Allerede fra starten var det tydelig at Ida hadde et usedvanlig godt grep om americana-musikken hun tok mål av seg til å være en del av – da knapt fylt tjue år.  

 

Jenshus valgte å introdusere seg ved å fremføre en av sjangerens sofistikerte nøkkel-sanger, «Boulder To Birmingham» av Emmylou Harris. Valget var oppsiktsvekkende i et norsk TV-show. Låten skrev Harris kort tid etter at hennes musikalske mentor, Gram Parsons, døde i 1974.  

 

I løpet av de neste fem årene lagde Ida Jenshus tre album, «Color Of The Sun» (2008), «No Guarantees» (2010) og «Someone To Love» (2012). De satte standarden på den norske americana-scenen, og ble behørig premiert med tre Spellemannpriser.  

 

Men Ida Jenshus er ikke en artist som hviler, selv ikke på en ekstra stor haug med laurbær. I 2014 overrasket hun alle med å stake ut en vesentlig annen, og mer utforskende, musikalsk kurs med EPen «Let It Go».  

 

En reise til americana-musikkens ytterpunkter ble utvidet og tydeliggjort på det foreløpig siste albumet, «Starting Over Again» (2015), der sangene strakk seg opp mot seks, sju, åtte og ni minutter.  

 

I disse fem årene etter at den første album-trilogien ble bragt i havn, har Ida vært en musikalsk «commuter» mellom USA og Norge. Hun har tilbragt vesentlig tid i Los Angeles og Nashville, men mest i Music City. Der hun har samarbeidet med John David Souther, kjent i rockhistorien som JD Souther, en sanger/låtskriver med tette bånd til noen av USAs mest fremgangsrike artister – Eagles og Linda Ronstadt.  

 

I fjor høst gjennomførte Ida en turné i Norge, som var annerledes enn det meste av hennes tidligere turnering. På scenen befant seg bare Ida og trommeslageren Pål Hausken (bl.a. In the Country). Ti konserter i såkalt «livingroom»-format ble gjennomført  på blant annet Kampen Bistro i Oslo og Moskus i Trondheim. Det ble ti intime møter mellom duoen og Idas mest trofaste publikum. 

 

Ida forteller at konsertene i en viss forstand var en form for risikosport, med enkelte nye sanger skrevet ferdig klokka to om natta, før konsertene.  

 

— Det var en egen feeling å få umiddelbar respons på noe du har laget. Jeg skrev også sanger på skype med JD, det var definitivt også en ny opplevelse. 

 

Konsertene ble tatt opp, og fredag 19. mai slippes utvalgte sanger fra turnéen som Idas første konsertplate, presist titulert «Live». Platen er produsert av Ida Jenshus selv, co-produsert av JD Souther, og innspilt og mikset av lydmann Håvard Soknes.  

 

Den digitale utgaven av «Live» inneholder seks låter. Når «Live» slippes på vinyl på forsommeren, vil fansen få høre et ekstra kutt.  

 

— Jeg vil pushe videre, denne plata er et steg på vei mot den neste studioplata, som også skal komme i år. Etter at jeg kom tilbake til Nashville før jul i fjor har jeg sittet musikklåven og jobbet med mange egne nye sanger, forteller Jenshus. 

 

 I sommer skal jeg også gjøre to turnéer med JD, jeg skal være «special guest» med ham i California i juli og august, avslutter hun. 

Stjerneskuddet Ezzari med sin andre singel - Null

Bare 18 år gammel har stjerneskuddet Ezzari (Adam Ezzari) fra Hauketo i Oslo skapt en hype rundt seg. Etter god mottakelse av sin første singel "Ikke noe press" som kom I slutten av april, slipper han i dag sin andre singel, "Null", som er produsert av Axxe.

"Null" er en låt hvor Ezzari reflekterer over sin vei inn i den norske musikkbransjen og over hvorfor han føler han har kommet dit han er i dag, siden han slapp sin egen musikk sent I 2016.

 

 

HØR EZZARI - "NULL" HER

 

 

Låta er produsert av Axxe (Unge Ferrari, Arif, Bendik, CAL, Philip Emilio). Ezzari forteller at han hadde noen lærerike og inspirerende sessions sammen.

- "Axxe er en produsent jeg har hørt masse på de siste årene og var den jeg hadde mest lyst til å jobbe med. Å få muligheten til det var utrolig gøy, og jeg er veldig fornøyd med hva vi fikk til sammen. Han hjalp meg masse med å utvikle måter å jobbe på når det gjelder tekst og melodier og oppbygging av låter.

Det var også veldig kult å jobbe i det berømte studioet hans, med de blå og røde gardinene hengene ned. Alle har jo sett dem på snap og insta, hehe. Bare gode vibes hele veien! Omar Mohammed var også med i studio og hjalp til med melodier og topliners. Han er helt rå på det as!" - Ezzari

 

Axxe forteller:

- "Adam er rå. Digger den ærlige nerven i tekstene hans. Veldig lett å jobbe med og en veldig hyggelig fyr. Vi koste oss i studio og kom fram til NULL etter et par ideer. Hoppas ni gillar<3"

 

 

Mer om Ezzari:

Bare 18 år gammel har stjerneskuddet Ezzari (Adam Ezzari) fra Hauketo i Oslo skapt en hype rundt seg. Hans to uoffisielle remixer, "Blå lapper" og "Engler", har plassert han på kartet som et talent man skal se opp for i 2017. Ezzari er selve symbolet på en ny generasjon rappere med viktige ting på hjertet, og unggutten signerte nylig med Universal Music.

 

I 2016 opptrådte han på flere mindre festivaler, og varmet blant annet opp for Kaveh på Skullerud Fritidsklubb.  

by:larm 2017 var Ezzari sitt første egne show og vi fikk servert en solid presentasjon av en av Norges største musikalske talenter. I slutten av april slapp det unge talentet sin debutsingel "Ikke noe press".

 

Ezzari er også å finne i NRK serien SKAM, hvor han spiller Adam Malik.

 

 

Liam Payne debuterer som soloartist

Liam Payne slapp i dag singelen «Strip That Down», som markerer starten på det tidligere One Direction-medlemmets solokarriere. 

Låta er skrevet av Payne, selveste Ed Sheerhan og Steve Mac. På låta har han fått med seg Quavo fra Migos, verdens kanskje heteste rapgruppe akkurat nå.

Liam Payne håper fansen liker solodebuten og hans nye, egne sound.

“I’ve been working hard in the studio for over a year and I’m really excited to share this new music with my amazing fans. I’ve come a long way since our One Direction debut and I hope everyone likes my new sound as much as I do. 2017 has been a big year for me already and I’m looking forward to what the rest of it will bring”, sier Payne som kommer til å slippe mer musikk senere i år.