Nyheter

Legenden Mark Knopfler ute med nytt album

 

Mark Knopfler er i dag ute med sitt tiende solostudioalbum One Deep River.

Albumet inneholder 12 nye låter med hans klassiske gitarspill, poetiske fortellertekster og varme Geordie-vokaltone.

Tittelsporet One Deep River gjenspeiler Knopflers dype hengivenhet for elven som renner gjennom hans barndomsby Newcastle. "Crossing the Tyne is always on your mind. It's what you were doing when you were leaving as a youngster and that feeling is always the same every time you do it. You're heading out or you're coming back, and it just connects with your childhood. The power of it doesn't go away", sier Knopfler.

One Deep River byr på Knopfler-klassikere hvor han har hentet inspirasjon fra blues, folk, og rock.

Albumet ble produsert av Knopfler og hans mangeårige samarbeidspartner Guy Fletcher og ble spilt inn i hans eget British Grove Studios i London.

12-04-2024

Dagny slipper Strawberry Dream; siste smakebit før album!

Lytt til ‘Strawberry Dream’ her: https://Dagny.lnk.to/StrawberryDream 

Samtidig som popsensasjonen Dagny er på Europturné slipper hun i dag låten ‘’Strawberry Dream’’, som er siste drypp før hennes neste album ELLE ser dagens lys. ELLE vil inneholde 8 spor, inkludert tidligere utgitte låter som "Heartbreak In The Making", "Same Again (For Love)", "Ray-Bans" - samt "Strawberry Dream". 

Å følge opp den suksessen til hennes kritikerroste debutalbum "Strangers / Lovers" var en stor oppgave. Aldri redd for å ta en dristig tilnærming, begynte et forlokkende konsept å ta form, som ville tillate Dagny å bearbeide følelsene sine samtidig som hun bevarte sin kreative frihet. Etter å ha rundet av 2023 med et fullsatt Oslo Spektrum står nå ELLE for tur - den første delen i en trilogi av mini-album, som representerer overdrevne sider av Dagny sine unike personlighetstrekk og samtidig beholder friheten til å utforske ulike sounds. 

ELLE er en håpefull og håpløs romantiker, men har samtidig en tydelig sårbar side som skinner gjennom i musikken. Låter som fremhever ELLEs tendenser, lærepenger, følelser og refleksjoner på det å falle inn og ut av kjærlighet. Dette er og perspektiver som vises i “Strawberry Dream”. 

Om låten sier Dagny: 

"Hvis vi var i en romantisk komedie, ville “Strawberry Dream” vært soundtracket til den scenen hvor hovedpersonen innså at selveste kjærligheten har vært der, rett under nesen på en, hele tiden. Og nå er det på tide å gjøre noe med det. Litt som min favoritten min; Bridget Jones, og hennes Mark. De sier jo at noe sånt som 70 prosent har møtt sitt livs kjærlighet før fylte 21 år. Jeg synes det høres helt villt ut, men hvem vet?  Som en ekte smågodtentusiast, er tittelen inspirert av godbiten “Strawberry Dream”, et fast innslag i godteposen min".

I denne album-prosessen vendte Dagny tilbake til studioet for å samarbeide med låtskrivere som Nick Hahn (Rita Ora, Sigrid), Mozella (Miley Cyrus, Rihanna), Oliver Lundström (Carly Rae Jepsen), Maria Hazell (Mabel, ALMA) og Rat City. Resultatet er et variert, ærlig og dynamisk album bestående av åtte spor, med en sammenhengende og engasjerende følelsesmessig tråd. Fra intime og sårbare øyeblikk til store, følelsesladde poplåter som vil få lytterne til å synge av full hals, har Dagny gitt en nydelig smakebit på sine låtferdigheter med ELLE, og dette er bare begynnelsen. 

BIO: 

Dagny Norvoll Sandvik er en uimotståelig popkraft. Dagnys musikk er blitt strømmet over en milliard ganger, hun har blitt nominert til 7 norske Spellemannpriser, skrevet låter med og for artister som Katy Perry, Ashnikko og Julie Bergan, og samarbeidet med artister som de Liverpool-baserte indie-rockbandet The Wombats, den amerikanske superprodusenten Steve Aoki, og flere norske artister Kygo, Astrid S og Seeb. 

Dagnys debutalbum "Strangers / Lovers", utgitt i oktober 2020, bekreftet hennes musikalske kvaliteter og ga opphav til hittsingelen "Somebody", som alene har over 96 millioner strømminger på Spotify. Albumet ble hyllet av The Guardian (tordnende synthpop-eksplosjon), The Independent (blendende pop - 8/10), BBC Music (en av de mest sikre debuttene i 2020), The Metro (en strømlinjeformet samling av fengende låter - Album of the Week) og flere andre. 

11-04-2024

Billie Eilish annonserer nytt album

Billie Eilish har i dag avslørt at hun kommer med nytt album på selveste 17. mai.

Det nye albumet har fått tittelen HIT ME HARD AND SOFT og blir hennes tredje i rekkken.

Albumet er en mangfoldig og sammenhengende samling av sanger som ideelt lyttes til i sin helhet fra begynnelse til slutt.

HIT ME HARD AND SOFT gjør akkurat som tittelen tilsier: treffer deg hardt og mykt både lyrisk og lydmessig og tar deg med på en reiser gjennom et enormt og vidstrakt lydlandskap hvor man fordypes inn i et fullt spekter av følelser.

Igjen har hun teamet opp med FINNEAS, bror og mangeårige samarbeidspartner, som også har produserte albumet.

Billie fortsetter innsatsen for å minimere avfall og bekjempe klimaendringer og benytter 100 % resirkulerbare materialer til de fysiske formatene som slippes i fire forskjellige varianter.

08-04-2024

Vinnere av Spellemann 2023 - fra Universal Music

I går kveld gikk Spellemann 2023 av stabelen og vi er stolte av å kunne presentere følgende vinnere for låter de har gitt ut på distribusjon hos Universal Music. Vi gratulerer alle vinnere!

UNDERGRUNN

UNDERGRUNN stakk av med kveldens gjeveste pris, Årets Spellemann. UNDERGRUNN har satt et tydelig preg på den norske musikkscenen med albumene UNDERGRUNN og Egoland. På tampen av året solgte de ut Oslo Spektrum hele to (!) ganger.

Cezinando

Cezinando sikret seg to priser i kategoriene Pop og Årets Tekstforfatter for albumet Sprengkulde, som er utgitt via distribusjon hos Universal Music. Helt siden gjennombruddet i 2017 med "Håper du har plass", har Cezinando sikret sin posisjon som en av Norges mest spilte artister.

Carina Dahl

Carina Dahl vant sin første Spellemann da hun stakk av med pris i kategorien Festmusikk. Carina hadde et travelt fjorår med over 50 spillejobber, og i tillegg hadde hun hennes beste år med plasseringer på den norske topplista. Carina Dahl gir ut musikk distribuert av Universal Music. 

05-04-2024

Ny musikk fra Astrid S, Imagine Dragons, Glass Animals, Chappel Roan samt album fra Conan Gray!

 

Astrid S slipper nær låt om vennskap: “Oh Emma”

 

Imagine Dragons er tilbake med “Eyes Closed”. Låten er en god blanding av alternativ, rap, elektronisk og rock og frontmann Dan Reynolds sier selv; “After taking some time off the road and spending time catching up with family and loved ones, I finally have felt the desire to go back to the sonic places that originally brought me the most joy, but with a new outlook and mentality. The world looks much different after being a band for more than a decade. But some things will always remain the same. It’s finding that right balance of nostalgia and freshness that brings me the most joy in the studio. We had a lot of fun making this one and hope you enjoy it too”. Se musikkvideo HER.

 

Med fenomenet “Heat Waves”, som har over 7 milliarder streams, er den britiske kvartetten Glass Animals tilbake med “Creatures in Heaven”. Låten omhandler et intenst vennskap som tok slutt for tidlig og blir å finne på deres fjerde album, I Love You So F***ing Much, som slippes 19. juli.

 

Chris Abolade slapp sitt debutalbum tidligere i vinter og nå er albumet endelig komplett. Den siste låten ut er “OIOIOI” med Branco, selve rapkongen i Danmark. En deilig kombinasjon av norsk og dansk hip-hop med en fengende beat – rett og slett en av de sterkeste låtene på albumet. Abbo sin album rollout har vært vanskelig å ikke få med seg etter et frieri, utdrikningslag og et bryllup uten en brud. Siden da har han dratt ut på en Norgesturné som har solgt svært godt. Låten er produsert og skrevet med Kristoffer Grobstok.

 

Benjamin Ingrosso er i disse dager ute på sin Better Days Tour og tar turen til Oslo hvor han spiller to utsolgte konserter på Sentrum Scene 12. og 13. april. I dag slapp han sin nye singel med samme navn som turneen, “Better Days”. Låten følger opp “Kite” som toppet den svenske hitlisten og vært inne i Topp 50 i Norge. “Kite” har over 11 millioner streams og er listet på blant andre NRK P3 og NRJ.

 

Svenske Lancelot har teamet opp med Emma Steinbakken på “Vår Kärlek”. Låten er produsert av Niklas Berglöf som Lancelot tidligere har jobbet med, men denna gangen er også Anna Ahnlund og Daniel Ögren fra den kritikerroste gruppen Dina Ögon medprodusenter. Nils Törnqvist fra bandet Amason er med trommer.

 

Gen Zs popkonge Conan Gray er i dag ute med albumet FOUND HEAVEN. Grays etterlengtede album er co-produsert av legendariske Max Martin (The Weeknd, Adele, Ariana Grande), Greg Kurstin (Adele, Beck, Sia, Pink), samt Shawn Everett (Kacey Musgraves, The Killers). FOUND HEAVEN inneholder de tidligere utgitte “Alley Rose”,, “Lonely Dancers”, “Killing Me", "Winner" og "Never Ending Song". Disse singlene alene har over 100 millioner streams, og har mottatt ros fra Billboard, RollingStone og Vogue, for å nevne noen.

 

Den amerikanske sangeren og låtskriveren Chappel Roan er kjent for sin kraftige og teatralske stemme og beskriver selv sin stil som "mørk pop med balladeundertoner". Hun slo igjennom med låten "Pink Pony Club" i 2020 og slapp sitt debutalbum The Rise and Fall of a Midwest Princess i september i fjor. Nå er hun ute med den nye singelen “Good Luck, Babe!”.

05-04-2024

Astrid S slipper nær låt om vennskap: «Oh Emma»

Astrid S slipper sin tredje singel i år, Oh Emma – ute nå!

Med «Oh Emma» er Astrid S nå klar til å ta fansen med på en personlig reise tilbake i tid. Låten reflekterer over hvordan nære relasjoner endres med tiden og iblant falmer helt, noe som mange kan oppleve som en del av det å bli voksen. Den omfavner nostalgien ved å se tilbake på gode minner, men likevel det å innse at et kapittel er lukket: 

«Jeg har flyttet mye siden jeg var 15 år, så jeg har hatt mange korte vennskap i mine formative år, som har vært vanskelige å opprettholde. Oh Emma er en sang om å vokse fra hverandre. Det skjer med alle – noen ganger føles det bare som om folk gradvis forsvinner fra livet ditt uten av man legger merke til det. En dag våkner man og lurer på hva som skjedde? Den er nostalgisk og minner om fortiden. Det er mange endringer man går gjennom i livet, men de som gjør mest vondt er de du ikke kunne forutse.» – Astrid S 

«Oh Emma» er en nær, nydelig og sårbar låt, med et lydbilde fra Astrid S som utallige lyttere har forelsket seg i. Låten er skrevet i samarbeid med JT Daly (K. Flay, Benson Boone, PVRIS), Emily Falvey (MacKenzie Porter) og Sean Van Vleet og produsert av JT Daly.

I helgen opptrer Astrid S som den eneste ikke-svenske artisten under SVTs sending: En fest for ABBA - Waterloo 50 år. Lørdag 6. april er det 50 år siden den historiske ABBA-seieren av Eurovision Song Contest med "Waterloo". I den anledning inviterer SVT en rekke framstående svenske artister i tillegg til Astrid S til å hylle den legendariske gruppen!

Mer om Oh Emma, Two Hands og kommende musikk: 

Tekstmessig har Astrid funnet ny energi i låtskrivingen og er mer leken enn noensinne. Bilmetaforene florerer og vi cruiser rundt til historier om forelskelse, frihetsfølelse, hjertesorg, begjær og vennskap som tar slutt. Vi stopper innom bensinstasjonen for litt casual linedance. Det er en sterk følelse av at denne musikken, og Astrid selv, leker seg selvsikkert med pop-sjangeren og tar ansvar for sin egen skjebne. 

05-04-2024

Astrid S annonserer nær låt om vennskap: «Oh Emma»

Astrid S annonserer sin tredje singel i år, Oh Emma – ute 5. april!

Med «Oh Emma» er Astrid S nå klar til å ta fansen med på en personlig reise tilbake i tid. Låten reflekterer over hvordan nære relasjoner endres med tiden og iblant falmer helt, noe som mange kan oppleve som en del av det å bli voksen. Den omfavner nostalgien ved å se tilbake på gode minner, men likevel det å innse at et kapittel er lukket: 

«Jeg har flyttet mye siden jeg var 15 år, så jeg har hatt mange korte vennskap i mine formative år, som har vært vanskelige å opprettholde. Oh Emma er en sang om å vokse fra hverandre. Det skjer med alle – noen ganger føles det bare som om folk gradvis forsvinner fra livet ditt uten av man legger merke til det. En dag våkner man og lurer på hva som skjedde? Den er nostalgisk og minner om fortiden. Det er mange endringer man går gjennom i livet, men de som gjør mest vondt er de du ikke kunne forutse.» – Astrid S 

«Oh Emma» er en nær, nydelig og sårbar låt, med et lydbilde fra Astrid S som utallige lyttere har forelsket seg i. Låten er skrevet i samarbeid med JT Daly (K. Flay, Benson Boone, PVRIS), Emily Falvey (MacKenzie Porter) og Sean Van Vleet og produsert av JT Daly. 

Mer om Oh Emma, Two Hands og kommende musikk: 

Tekstmessig har Astrid funnet ny energi i låtskrivingen og er mer leken enn noensinne. Bilmetaforene florerer og vi cruiser rundt til historier om forelskelse, frihetsfølelse, hjertesorg, begjær og vennskap som tar slutt. Vi stopper innom bensinstasjonen for litt casual linedance. Det er en sterk følelse av at denne musikken, og Astrid selv, leker seg selvsikkert med pop-sjangeren og tar ansvar for sin egen skjebne. 

03-04-2024

Countryklassiker får nytt liv på norsk: Bråtabrann og Oda Gondrosen oversetter ‘Whiskey Lullaby’

En av countryhistoriens største klassikere kommer nå i norsk drakt. Bandets vokalist, Anders, har gjort sin oversetting av Brad Paisley og Alison Krauss sin Whiskey Lullaby og resultatet er ‘Sønderdrukken sang’. Med seg på laget har dem fått en stor stemme fra Østfold, nemlig Oda Gondrosen. Tidligere i vinter testet bandet ut en akustisk versjon på sin TikTok som endte opp med å ta fyr i bygde-Norge, og etter stor etterspørsel fra folket slippes låta på selveste langfredag. 

Om samarbeidet og låta sier gutta følgende: 

"Det er ingen enkel oppgave å gjøre ei låt som så mange har et så sterkt forhold til, men når Anders hadde skrevet en så fin oversettelse måtte vi gi det et forsøk. Vi har satt vårt eget preg på låta, samtidig som vi har beholdt den samme stemninga som er i originalen til Paisley. Det er en viktig låt med tematikk som kan favne både bredt og smalt, og vi håper lytteren vil komme enda nærmere teksten med denne norske tolkningen. Sist, men ikke minst, kunne ikke Anders bedt om en bedre duettpartner enn Oda Gondrosen. Den store stemmen fra Østfold går Alison Krauss en høy gang!" 

Oda sier: 
"Det å samarbeide med gutta i Bråtabrann har vært en kjempefin opplevelse. Gutta er både flinke, morsomme og engasjerte!  Jeg er veldig takknemlig for at jeg får være med de å synge på låta og å få synge den fine oversettelsen de har skrevet. En veldig trist og vakker sang, som jeg syntes kanskje ble enda tristere og enda litt finere på norsk!" 

Bråtabrann er Norges nye tilskudd på bygdeband-himmelen. Bandet har sine røtter fra Østfolds vide jorder og nå med sitt nye tilskudd også Flisa sine dype skoger. Bandets nye frontfigur Anders Trongaard har sitt opphav fra Flisa og er en kjent mann på musikkmiljøet i Hedmarken. Resten av gjengen består av fire svært habile konsert- og studiovandte musikere fra Trøgstad: Mats Raknerud, Ingvald Holmen Minge, Kristian Aadalen og Christoffer Dahl. Denne gjengen har både sammen, og hver for seg, turnert landet rundt med ulike konstellasjoner, samt gjort seg bemerket på flere plateinnspillinger.  

Fjoråret ble brukt til å etablere bandet, spille et utsolgt Krøsset i Oslo og slippe masse musikk. Mottakelsen var god noe som allerede resulterer i over 1 million streams, samt at deres første låt ‘Hjemmekjær’ klatret helt inn på lista over Norges mest delte låter på Spotify. 
 
I år skal bandet bygge videre på den gode starten med større konserter, gode låtslipp og masse moro. Flere av konsertene er allerede annonsert og vi kan glede oss til å se Bråtabrann på Countryfestivalen på Vinstra, Norsk Countrytreff på Breim, Rebel City Roots Festival i Båstad. 

27-03-2024

Ny musikk fra Dylan Gossett, Remi Wolf, Wyatt Flores, Medina samt album fra FLETCHER.

 

Den kommende countrystjernen Dylan Gossett er i dag ute med sin første EP Songs in the Gravel. Gjennombruddssingelen “Coal,” har allerede nesten 100 millioner streams. Han har også klatret høyt opp på Spotify Viral Charts i 24 markeder, inkludert #4 globalt, #3 i USA og #1 i Australia, Canada, Irland, New Zealand, Norge og Sverige. 

 

Norgesaktuelle FLETCHER slapp i dag sitt nye album In Search Of An Antidote. Albumet følger opp hennes debut Girl Of My Dreams fra 2022 og EPen THE S(EX) TAPES fra 2020. 16. april spiller hun for et utsolgt Sentrum Scene i Oslo.

 

Remi Wolf, 28-åringen fra California, som i 2021 debuterte med albumet Juno, er ute med den nye låten “Cinderella”. Låten er første smakebit ut fra hennes nye album og i klassisk Remi Wolf stil: I wanted the song to have a sense of 70s nostalgia while still feeling like a record made today. And I wanted to make something where you can’t help but dance and move and feel good while listening. I recorded this at Electric Lady in New York at the beginning of 2023. I initially made the song with just myself and Solomonophonic - and then I was able to bring in some amazing horns players to round out the sauce”. Video er også ute, se den HER. Remi Wolf kan oppleves live i Oslo når hun varmer opp for Olivia Rodrigo i Telenor Arena 28. mai.

 

Benjamin Ingrosso har teamet opp med Olly Alexander (Years & Years) på en ny versjon av låten “Kite”. Originalversjonen av låten har toppet den svenske hitlisten og vært inne i Topp 50 i Norge. “Kite” nærmer seg ti millioner streams og er listet på NRK P3 og NRJ. 12. og 13. april spiller Benjamin to utsolgte konserter på Sentrum Scene.

 

Den danske artisten Medina er ute med en ny versjon av hitlåten ”Danser For Mig Selv” med Julie Bergan. Originalt ble låten skrevet på engelsk av blant andre Jeppe London, Celine Svänback og nettopp Julie Bergan. Låten ble sluppet av Medina i oktober med en tekst på dansk. Julie Bergan har alltid være stor Medina-fan, så at Medina skulle gi ut en låt hvor Julie har hatt en finger med i spillet, var en stor drøm og alt lå til rette for et samarbeid. Dette er den første duetten Medina noensinne gjør med en annen kvinnelig artist.

 

Etter en kort pause er Oklahomas stigende country-stjerne Wyatt Flores tilbake fredag med den nye singelen “Wish I Could Stay”. Det nye sporet er hentet fra det kommende prosjektet Half Life, som slippes 19. april, og inkluderer hans virale cover av The Frays “How To Save A Life”, bare en uke før hans debut på Stagecoach Festival 26. april.

 

Mot slutten av konserten i Chicago på tirsdag, annonserte Olivia Rodrigo GUTS (spilled) - en deluxeversjon av hennes nyeste album. I tillegg til låtene som vi alle kjenner fra før, som “vampire” og “bad idea right?” får vi presentert fem nye låter. Fire av disse låtene var tidligere kun tilgjengelige enkeltvis på ekslusive fargede vinyl-versjoner av albumet. Låten “so american” er helt fersk for hennes fans og ble spilt inn etter hun slapp sitt forrige album. Rodrigo er for tiden ute på sin GUTS-verdensturné og skal 28. mai innom Norge for å spille en utsolgt konsert på Telenor Arena.

22-03-2024

Ny musikk fra Ramón, ZAYN, Holly Humberstone, Bon Jovi samt album fra Kacey Musgraves

 

Rockelegender tilbake med ny musikk!

 

‘oops! jeg har et problem’

 

Deeper Well fra Kacey Musgraves

 

ZAYN debuterer med singelen "What I Am" som blir å finne på hans fjerde studioalbum. Albumet er skrevet i løpet av de siste seks årene i hans landlige hjemmestudio i Pennsylvania. Dette blir hans mest personlige album per dags dato og reflekterer over hvor han er i livet og kompleksiteten i healing, stillhet og vekst. På albumet utforsker han en ny lyd med sjelfull vokal, live instrumentering og poetisk lyrikk. Albumet ble co-produsert av ZAYN sammen med produsent Dave Cobb (Chris Stapleton, Jason Isbell, Brandi Carlile). 

 

Holly Humberstone er i dag ute med EPen work in progress. EPen følger opp hennes kritikerroste debut Paint My Bedroom Black. Om EPen sier hun selv: Every song starts as a work in progress. Some stay as demos and ideas, others find new life with more production. But these songs were demos I couldn’t leave behind. I went back through the archives and discovered these lost older versions of myself mixed up with the present version of me. I wanted to release them this year - as I start touring again and since the release of my debut album - as a work in progress for my fans. I august kan hun oppleves live i Oslo når hun spiller på årets Øyafestival.

 

Musiker og skuespiller Ben Platt slapp i dag “Andrew”, første smakebit fra albumet Honeymind som kommer 31. mai.  Albumets tittel gjenspeiler den "honninglignende" tilstanden av å være forelsket: “like all the jagged thoughts and fears and anxieties in my brain are slowly smoothed out, until my mind is coated with warmth and sweetness” - Ben Platt. Honeymind er produsert av Dave Cobb (Chris Stapleton, Brandi Carlile) og skrevet sammen med Hillary Lindsey, Natalie Hemby og Alex Hope. 

15-03-2024

Deeper Well fra Kacey Musgraves

 

I dag slipper singer-songwriter Kacey Musgraves sitt femte studioalbum Deeper Well.

Musgraves co-produserte Deeper Well med mangeårige samarbeidspartnere Daniel Tashian og Ian Fitchuk. Inspirert av energien til New York Citys Greenwich Village og dens rike musikalske historie, spilte Musgraves inn deler av det nye albumet i de legendariske Electric Lady-studioene. “I was seeking some different environmental energy, and Electric Lady has the best mojo. Great ghosts”.

De fleste av de 14 nye sporene er skrevet av Musgraves med Fitchuk og Tashian, men Kacey blir også gjenforent med Shane McAnally og Josh Osborne på låten "The Architect".

 

Deeper Well er oppfølgeren til Musgraves album star-crossed fra 2021, som debuterte #1 på Billboard. star-crossed fulgte opp 2018-albumet Golden Hour, som var hennes tredje #1-debut på Billboards Top Country Album-liste. Albumet tok hjem Årets Album under Grammy Awards, Country Music Association Awards og Academy of Country Music Awards, noe kun to artister før henne har gjort i historien.

 

I 2023 fikk Musgraves sin første #1 på Billboard Hot 100-listen for "I Remember Everything", en duett med Zach Bryan. "I Remember Everything" er den første countryduetten som gikk til topps på listen på 40 år siden Dolly Parton og Kenny Rogers "Islands in the Stream" (1983).

 

Deeper Well tracklisting: 

  1. Cardinal 
  2. Deeper Well 
  3. Too Good to be True 
  4. Moving Out 
  5. Giver / Taker 
  6. Sway 
  7. Dinner with Friends 
  8. Heart of the Woods 
  9. Jade Green 
  10. The Architect 
  11. Lonely Millionaire 
  12. Heaven Is 
  13. Anime Eyes 
  14. Nothing to be Scared Of 
15-03-2024

Rockelegender tilbake med ny musikk!

 

Rockelegendene i Bon Jovi fortsetter feiringen av sitt 40-årsjubileum med den nye singelen"Legendary". Det nye sporet er første smakebit fra Bon Jovis kommende 16. studioalbum, Forever, som kommer 7. juni.

“This record is a return to joy.  From the writing, through the recording process, this is turn up the volume, feel good Bon Jovi” - Jon Bon Jovi.

 

I forbindelse med forrige måneds Grammy Awards, ble Jon Bon Jovi kåret til 2024 MusiCares Person Of The Year og ble hedret med en all-star hyllestkonsert på L.A. Convention Center av blant andre Bruce Springsteen, Shania Twain, Melissa Etheridge, Sammy Hagar, Jason Isbell, Jelly Roll og Pat Monahan fra Train.

 

Markeringen av bandets 40-årsjubileum fortsetter i kveld på SXSW, når HULU har premiere på Thank You, Goodnight: The Bon Jovi Story. Dokumentarserien, i fire deler, har sin offisielle debut på HULU 26. april. Dette markerer tidenes første dokumentarserie om bandets historie som har blitt laget med fullt samarbeid fra alle tidligere og nåværende medlemmer av Bon Jovi.

 

Forever - tracklisting

1. Legendary

2. We Made It Look Easy

3. Living Proof

4. Waves

5. Seeds

6. Kiss The Bride

7. The People’s House

8. Walls Of Jericho

9. I Wrote You A Song

10. Living In Paradise

11. My First Guitar

12. Hollow Man

14-03-2024

‘oops! jeg har et problem’

https://Ramon.lnk.to/oops

Fredag 15. mars åpner Torres Tivoli for sesongen, og Ramón slipper ‘oops!’. En deilig låt om
selvinnsikt og hvor fort man kan miste seg selv litt innimellom.

Han inviterer inn til sin fornøyelsespark der man får et innblikk i hans verden, tanker,
betraktninger, erfaringer og følelser. Berg-og-dal-banen starter med hans barndom, fører oss
gjennom livet og lander i Torres Tivoli – som kulmineres i et utsolgt Oslo Spektrum 26. oktober!
«oops!» startet som en litt tullete idé om at vi skulle sample memen jeg tilfeldigvis klarte å
skape i 2021, hvor jeg snakker om mitt badeproblem på TikTok. Men etter hvert som jeg skrev
den ble det bare flere og flere tilståelser om alle problemene jeg har. Jeg startet å klandre alle
rundt meg, så jeg til slutt endte opp som det største problemet selv.

25-åringen har vært å se på TV gjennom vinteren der han har levert sterkt i årets sesong av
Hver Gang Vi Møtes og servert oss nydelige tolkninger uke for uke. Hans versjon av Matoma sin
‘wow’ gikk hele veien til førsteplassen i Norge. Åtte tolkninger og ni millioner streams senere er det
nå klart for neste kapittel i hans kommende prosjekt; et prosjekt der de nære og ærlige
tekstene fortsatt er hjertet i hans univers. Med seg inn i universet har han med seg sin faste
makker, produsent Andreas Bache-Wiig.

#1 hits og en stadig voksende fanbase har vist at Ramón er en artist med store kvaliteter. Nå
står en fullspekket festival sommer i inn- og utland for tur, og ikke minst den utsolgte konserten
i Oslo sin storstue.

Resten av året vil bli fulgt opp med flere låtslipp, flere konserter og mye annet gøy.
Følg med på Torres Tivoli for å holde deg oppdatert med hva som skjer i Ramón sin verden.

https://www.torrestivoli.no/

14-03-2024

Ny musikk fra Ariana Grande, Ella Marie, Conan Gray, Benjamin Ingrosso & Astrid S samt album fra Norah Jones.

 

Ariana Grande gir deg eternal sunshine

 

Ella Marie solodebuterer med sterk låt til lillesøsteren

 

lille Caesar starter året “alene”

 

Tidligere i år teamet Benjamin Ingrosso opp med Astrid S i Oslo. Sammen gjorde de hans hitlåt “Kite”, i en akustisk versjon, som kun ble sluppet på YouTube. Etter mange meldinger og ønsker fra fans om å slippe “Kite”, har de endelig blitt hørt! I dag overrasket de fansen med å slippe den akustiske versjonen også på Spotify. Originalversjonen av låten har toppet den svenske hitlisten og vært inne i Topp 50 i Norge. “Kite” nærmer seg åtte millioner streams og er listet på NRK P3 og NRJ. I april kommer Benjamin til Oslo og spiller to utsolgte konserter på Sentrum Secene.

 

Ni ganger Grammy-vinner Norah Jones slipper i dag sitt niende solo studioalbum Visions, et samarbeid med produsenten og multi-instrumentalisten Leon Michels. Hun slipper også en musikkvideo for låten “Paradise”, regissert av Joelle Grace Taylor. Visions er en fargerik samling av 12 helt ferske spor fra Jones og fungerer som en motpol til hennes siste album Pick Me Up Off The Floor fra 2020, som dykket inn i de mørke følelsene fra den tidlige lockdown perioden under pandemien.

 

Den 18 år gamle superstjernen d4vd er ute med sin nye singel “My House Is Not A Home”, en alternativ ballade om ensomhet og å flytte hjemmefra for første gang. Her hører vi d4vd vise fram sitt brede stemmeomfang og synge helt i toppen av falsettregister. I den tilhørende musikkvideoen, regissert av Raheem Powell, ser vi d4vd bli gjemsøkt av sine barndomsminner mens han går rundt i et tomt familiehus.

 

Den britiske trioen FLO er ute med “Walk Like This”. Låten er første utgivelse siden EPen 3 of Us og hiten “Fly Girl” med selveste Missy Elliot. Om den nye låten sier de: “We made ‘Walk Like This’ with our frequent and loved collaborators MNEK, Ashton Sellars, Kabba, Relyt and Talay Riley. It was the end of 2023 and we wanted to create something sexy, still fun and upbeat and for the certified lover girl in us all. The song is about that energy you have when you embrace your sensuality and womanhood. It's okay to admit a man’s doing well from time to time! We hope it makes you feel confident, a bit naughty and adds that extra sway to your walk”. Fjoråret var virkelig et gjennombruddsår hvor de mottok BRITs Rising Star Award og ble kåret til BBC Sound Of. Til sommeren kan de oppleves live når de spiller på Stavernfestivalen.

 

Gen Zs popkonge Conan Gray er i dag ute med “Alley Rose”. Låten blir å finne på hans nye album FOUND HEAVEN som er ute 5. april. Grays etterlengtede kommende album er co-produsert av legendariske Max Martin (The Weeknd, Adele, Ariana Grande), Greg Kurstin (Adele, Beck, Sia, Pink), samt Shawn Everett (Kacey Musgraves, The Killers). FOUND HEAVEN inneholder “Alley Rose” i tillegg til tidligere utgitte “Lonely Dancers”, “Killing Me", "Winner" og "Never Ending Song". Disse singlene alene nærmer seg 100 millioner streams, og har mottatt  ros fra Billboard, RollingStone og Vogue, for å nevne noen.

 

David Guetta har gjort en remiks av Sophie Ellis-Bextors store hit “Murder On The Dancefloor”. Remiksen er i klassisk Guetta stil: pulserende, høyenergisk elektronika! I kveld spiller hun en utsolgt konsert i Oslo, men fansen får en ny mulighet til å se henne live på Stavernfestivalen til sommeren.

08-03-2024

Ariana Grande gir deg eternal sunshine

Ariana Grande er endelig ute med sitt etterlengtede album eternal sunshine. Albumet er det syvende i rekken og inneholder hitsingelen "yes, and?" samt den nye singelen "we can't be friends (wait for your love)". 

"yes, and?" var superstjernens første soloutgivelse siden positions fra 2020 og debuterte #1 på Billboard Hot 100 og markerte Ariana Grandes åttende #1. Den fikk også en remiks hvor Grande teamet opp med selveste Mariah Carey.

Klokken 16:00 i dag slippes musikkvideoen til den nye singelen "we can't be friends (wait for your love)".

De to kjente svenske produsentene og låtskriverene Max Martin og lya Salmanzadeh har vært med å produsere albumet sammen med Ariana selv.

eternal sunshine inneholder disse låtene:

  1. intro (end of the world)
  2. bye
  3. don’t wanna break up again
  4. saturn returns interlude
  5. eternal sunshine
  6. supernatural
  7. true story
  8. the boy is mine
  9. yes, and?
  10. we can’t be friends (wait for your love)
  11. i wish i hated you
  12. imperfect for you
  13. ordinary things (feat. nonna)
08-03-2024

Ella Marie solodebuterer med sterk låt til lillesøsteren

Hør "Sániid" her fra kl. 00.01: https://EllaMarie.lnk.to/Saniid

Ella Marie er en samisk artist og aktivist fra Tana i Finnmark. Gjennom syv år som frontfigur i bandet ISÁK, har hun blitt hyllet for sin energiske scenepersonlighet og lidenskapelige formidling av joik. Nå har hun bestemt seg for å gå solo, med tidløs og kraftfull popmusikk på nordsamisk. 

Ella Marie debuterer med mektige og følelsesladde Sániid som betyr «ord» på nordsamisk. 

"Sániid handler om søsterskap, og om det ubrytelige båndet jeg har til min lillesøster, Ayla. Låta kom ut av smerten jeg kjente da jeg så henne bli båret vekk av politiet under Fosenaksjonene i fjor, og den desperate følelsen av å ville trøste henne. Hun ble satt på glattcelle i timesvis, uten at jeg kunne komme i kontakt med henne, og det knuste meg å ikke kunne gjøre noe for å beskytte henne. Det at min lillesøster slapp alt hun hadde i hendene og reiste til Oslo for å kjempe ved min side mot menneskerettighetsbruddet på Fosen, betydde alt for meg. Det at hun skulle straffes for det, føltes så urettferdig., sier Ella Marie Hætta Isaksen". 

Søstrene står hverandre veldig nære, og deler et stort engasjement for aktivisme. Den 11. mars skal de til retten sammen, der begge er tiltalt av statsadvokaten i Oslo for å ha protestert mot det statlige menneskerettighetsbruddet på Fosen. Ella Marie har vært i ledelsen av Fosenaksjonen siden starten, og under de store aksjonene i Oslo sentrum i februar og mars i fjor kom lillesøsteren for å slutte seg til aksjonen. Da ble storesøsteren vitne til at lillesøsteren ble innbragt av politiet for å ha stengt hovedinngangen til Finansdepartementet. 

Å være storesøster er den største og viktigste oppgaven jeg har fått så langt i livet, og det har utvilsomt formet meg til det mennesket jeg er i dag. I mars skal jeg og Ayla i rettssak sammen, tiltalt for å ha aksjonert i solidaritet med Fosen-samene. Jeg ønsket å gi ut denne låta i forkant av rettssaken som en kjærlighetserklæring til Ayla og resten av aksjonistene som står tiltalt. Det finnes ikke ord som kan beskrive eller bøte på den situasjonen vi er satt i, hverken på norsk eller samisk. Derfor har jeg kalt låta for Sániid (Ord), for å fortelle mine medaksjonister nettopp det: at selv uten ord, så står vi sammen i dette., sier Ella Marie Hætta Isaksen 

Ella Marie fikk sitt nasjonale gjennombrudd i 2018, da hun gikk av med seieren i Stjernekamp på NRK. Hun har siden brukt plattformen sin til å kjempe for samiske rettigheter, og har gjennom en årelang innsats for å beskytte samiske landområder blitt anerkjent som en av de fremste aktivistene og rettighetsforkjemperne i Norge i dag. 

Selv om Ella Maries musikk bærer tydelige budskap om fornorskning av det samiske folket og sorg over kulturtap, er musikken hennes en feiring av sterk samisk motstandskraft og samhold. På poetiske og banebrytende måter setter Ella Marie ord og toner på vonde følelser mange urfolk bærer på, i et forsøk på å forløse noe av det vonde. På denne måten inviterer Ella Marie sitt publikum inn i et personlig og trygt rom, hvor stoltheten over den rike, samiske kulturarven, står i fokus. 

07-03-2024

lille Caesar starter året «alene»

Hør «alene» her: https://lilleCaesar.lnk.to/alene

2023 ble året der lille Caesar for alvor fikk sitt gjennombrudd noe som toppet seg med P3 Gull-nominasjon. Etter å ha sluppet låter som gikk rett hjem i hjertet hos folket, opptrådd på VG-lista, Stavernfestivalen, Norway Cup og ikke minst bygget en sterk fanbase, er han klar for sitt første egne låtslipp for året. «alene» handler i korte trekk om det å lære og elske seg selv. Låten speiler mye av det 18-år gamle Adam har på hjertet samt erfaringene han plukker opp på veien i ung alder. 

«I det siste har jeg lært på nytt å trives i mitt eget selskap. Til tross for at jeg er en (som mange andre) som trenger nærhet, har jeg valgt å være tilfreds med å være litt alene. Istedenfor å la noen andre som ikke ser verdien i meg trykke meg ned. Først så måtte jeg lære å elske meg selv.» 

lille Caesar aka Adam Gryting har opparbeidet seg en enorm musikalsk erfaring tross sin unge alder. Drammensgutten har alltid hatt en stor forkjærlighet for musikk, og allerede da han var ett år gammel hermet han etter tonene som hans mor sang. Som 14-åring deltok han i Norske Talenter og kom helt til finalen der han sjarmerte dommerne og det norske folk med sin særegne stemme og kjappe kommentarer. Sammen med sin bror og far, som har vært en viktig støtte for ham i hans musikalske karriere, har han vært å se på TV-skjermen. Blant annet på Beat for Beat og Allsang På Grensen, der han gjorde sterke versjoner av andre sine låter.   

Adam har vokst opp i et miljø der han ble eksponert for ulike kulturer og type musikk, noe som har påvirket hvor han henter inspirasjon fra og hva han skriver om. I 2020 slapp han sin debutlåt på engelsk, "Be Alright", som ble ukas låt på P3. Siden da har han sluppet mye musikk, men i fjor valgte han å begynne å skrive på norsk og endret artistnavnet sitt til lille Caesar. Første låt på norsk kom i august 2022 og het «de andre». Mottakelsen var veldig god, og låta gjorde og en fin figur i NRK-serien VGS, som Adam medvirket i. I 2023 så fikk vi servert flere låtslipp fra artisten, blant annet hitten «brenner» og «laken» sammen med Aiba, før han på starten av dette året hoppet på Hkeem sin EP med låten «Mellom 4 vegger». 

2024 blir året der han tar nye store steg, lager musikk som speiler hvordan det er å være en ung mann som snart er på vei inn i 20-årene, masse konserter og ikke minst allsang. 

07-03-2024

Spellemann 2023 - Universal Music Norge

De som ønsker å anerkjenne artister og låtskrivere må gjøre det ved å respektere dem, ikke ved å aktivt jobbe mot å erstatte dem med AI eller ved å betale dem uanstendig lite. 

Dette er årsaken til at vi aldri kan slutte å kjempe for rettferdig behandling av artister og låtskrivere. Dette er årsaken til at vi trakk lisensen med TikTok. Dette er årsaken til at vi har bestemt oss for å ikke delta på årets Spellemannspris.

Vi ønsker ikke å være til stede på eventer sponset av aktører som aktivt undergraver artister og den jobben de gjør.

Vi er stolte av alle våre nominerte og gleder oss til å følge med fra sidelinjen. De fortjener all oppmerksomhet, heder og ære de kan få.

Vi ønsker hele den norske musikkindustrien lykke til på den store kvelden. - Bjørn Rogstad, Managing Director Universal Music Norge



“Those who wish to recognize the creativity of our artists and songwriters should do so by respecting them, not by seeking to replace their work with AI or by unfairly compensating them. 

It is for this reason that we must honour our artists and songwriters by fighting tirelessly for their fair treatment. That is why we decided to withdraw our license with TikTok and it is why we have made the difficult decision not to participate in this year’s Spellemanspris (Norwegian Grammy).

We don’t want to attend events sponsored by those actively undermining our artists and their work.

It is incredible to see that our artists have received so much recognition at this year’s awards, and we will enjoy watching them receive the respect that they so richly deserve.

We wish the entire Norwegian music industry all the best on this big night.”

04-03-2024

Ella Marie annonserer debutsingel: Sániid 8. mars 2024

Ella Marie debuterer som soloartist med låten Sániid fredag 8.mars.

«My debut single «Sániid» will be released on friday March 8th. The song title translates to «Words» and it comes from the desperate feeling of not finding the right words to comfort my little sister. This song is a promise to her and to all my indigenous siblings around the world: That I will do everything in my power, even in the moments of silence, to always keep fighting for our justice.»

03-03-2024

Ny musikk fra Kacey Musgraves, Olly Alexander, Dylan Gossett, Victoria Nadine, Liam Payne samt album fra Jacob Collier og Yard Act!

 

Nominerte til Spellemann 2023 fra Universal Music

 

Victoria Nadine i drømmecollab med DJ-en og superprodusenten R3HAB

 

St. Vincent med første selvproduserte album

 

Stjerneskuddet Alessandra med to gjeve nominasjoner til Spellemann 2023

 

Sju ganger Grammy Award-vinnende singer-songwriter Kacey Musgraves er ute med den nye singelen “Too Good to be True” som blir å finne på hennes nye album Deeper Well. Deeper Well slippes 15. mars og er oppfølgeren til Musgraves album star-crossed fra 2021, som debuterte #1 på Billboard. star-crossed fulgte opp 2018-albumet Golden Hour, som var hennes tredje #1-debut på Billboards Top Country Album-liste. I 2023 fikk Musgraves sin første #1 på Billboard Hot 100-listen for "I Remember Everything", en duett med Zach Bryan. "I Remember Everything" er den første countryduetten som gikk til topps på listen på 40 år siden Dolly Parton og Kenny Rogers "Islands in the Stream" (1983).

 

Den fem ganger Grammy-vinnende sangeren, låtskriveren og muliinstrumentalisten Jacob Collier er i dag ute med albumet Djesse Vol. 4, en storslått finale av Djesse-serien. Det som først begynte som en ambisiøs idé om å lage ett massivt album ble til en episk og enestående firedelt serie som de siste syv årene har omfattet alle sjangere. Med serien har det blitt 53 sanger og nesten 50 gjesteartister, Grammypriser, hundrevis av musikere og konsertpublikum  som kor som representerer lyder fra nesten alle verdenshjørner. Multitalentet Collier blir ansett som "den fargerike Mozart of Gen-Z" av New York Times. I fjor spilte han for et utsolgt Sentrum Scene og til høsten kan han igjen oppleves live i Oslo når han inntar Oslo Spektrum 18. november.

 

Britiske Yard Act er klare med albumet Where’s My Utopia?. Albumet følger opp Leeds-kvartettens debutalbum The Overload, som mottok strålende kritikker og en Mercury Prize nominasjon. På Where’s My Utopia? har det teamet opp med Remi Kabaka Jr. kjent fra Gorillaz. I august kan de oppleves live når de spiller på årets Øyafestivalen.

 

Olly Alexander (kjent som vokalisten i Years & Years) slipper sin offisielle debutsingel “Dizzy”. Låten er årets bidrag fra Storbritannia til Eurovision Song Contest som i år arrangeres I Malmø. "I really can’t believe I’m going to be a part of such a special legacy & fly the flag for the UK in the gayest way possible, it shall be an honour! I’ve wanted to do this for a long time & it feels like the right moment to release music under my own name", sier Olly. “Dizzy” er skrevet av Olly selv og den fremadstormende elektronikaprodusenten Danny L Harle (Caroline Polachek, Dua Lipa).

 

Norgesaktuelle Fletcher er ute med singelen "Doing Better", som er andre låt ut fra hennes kommende album In Search Of An Antidote. Albumet slippes 22. mars og følger opp hennes debut Girl Of My Dreams fra 2022 og EPen THE S(EX) TAPES fra 2020. 18. april spiller hun for et utsolgt Sentrum Scene i Oslo.

 

Tvillingene Marcus & Martinus har blitt en av Skandinavias største popsensasjoner. Siden deres gjennombrudd i en alder av 9 år, har M&M fått en imponerende følgerskare på sosiale medier og spilt på utsolgte arenaer over hele Skandinavia. I fjor kom de på andreplass med hitsingelen "Air" i den svenske Melodifestivalen. I år prøver de seg igjen og i morgen står de på scenen med en blanding av EDM & pop i form av låten “Unforgettable”.

 

Etter utgivelsen av debut-EPen No Better Time i fjor høst er den 24 år gamle Texas-sangeren, låtskriveren og multi-instrumentalisten Dylan Gossett tilbake med “Somewhere Between”. Gossetts fikk sitt gjennombrudd med “Coal”, som nylig debuterte på Billboard Hot 100 og har over 115 millioner globale streams til dags dato.

 

Fire år etter siste utgivelse, starter et nytt kapittel for Liam Payne. I dag er han ute med den nye låten “Teardrops”. Med klare referanser til popen på slutten av 90-tallet og begynnelsen av 00-tallet handler låten om den første hjertesorgen etter et forhold. Liam har skrevet “Teardrops” med Jamie Scott og JC Chasez (NSYNC). Om låten sier han selv; “Teardrops is about the vulnerability of heartbreak and the challenge of overcoming those moments. This song marks the start of a new beginning, there’s lots more to come in 2024”.

 

ScHoolboy Q er tilbake med nytt album. Blue Lips  er hans sjette i rekken, første på fem år og inneholder 18 nye spor.

01-03-2024

Nominerte til Spellemann 2023 - fra Universal Music

I dag ble de nominerte til Spellemann 2023 annonsert og vi er stolte av å kunne presentere en rekke av  Universal Music sine artister som nominerte. Vi gratulerer alle artistene våre! 

Her er de nominerte:

Alessandra

Alessandra er nominert til to kategorier under årets Spellemann, Årets gjennombrudd og Årets låt for "Queen Of Kings". Alessandra sin karriere skøyt til himmelsen etter seieren i Melodi Grand Prix som sikret Norge en 5. plass i Eurovision Song Contest. Superhiten Queen of Kings fikk topp-plasseringer i en rekke land globalt og gikk inn på #28 på den globale topplisten til Spotify. Kort tid etter fulgte hun opp med flere singler som “Pretty Devil” og ”Narcissist”. 16. februar slapp hun EPen Best Year Of My Life samtidig som hun var i gang med sin aller første turné hvor hun besøkte over 20 byer i UK og Europa 

Dagny

Dagny er nominert til kategorien Pop. Dagny Norvoll Sandvik er en uimotståelig popkraft. Dagnys musikk er blitt strømmet over en milliard ganger og hun har blitt nominert til 6 norske Spellemannpriser. Hun gjorde sitt største headliner-show i Oslo Spektrum 18. november 2023 og i april drar hun ut på en europeisk headlineturné. 

UNDERGRUNN

UNDERGRUNN er nominert til hele tre priser under årets Spellemann. De er nominert i kategoriene Årets hiphop, Årets utgivelse for Egoland og Årets låt for "Michelin Stjerner". UNDERGRUNN har satt et tydelig preg på den norske musikkscenen med albumet Egoland. På tampen av året solgte de ut Oslo Spektrum hele to (!) ganger.

Ingebjørg Bratland og Odd Nordstoga

Ingebjørg Bratland og Odd Nordstoga er nominert til kategorien Viser og visepop. I september i fjor ga duoen ut albumet Langt Heimafrå, 10 år etter deres første album sammen Heimafrå. De har nettopp avsluttet en stortslått Norgesturné. 

Lise Davidsen

Lise Davidsen er nominert til kategorien Årets internasjonale suksess. Etter seier i Plácido Domingos Operalia og Dronning Sonjas Internasjonale Musikkonkurranse i 2015 har Lise Davidsen hatt ledende roller i noen av verdens største operahus og er en av de mest etterspurte sopranen i verden akkurat nå. Hun er signert til det legendariske plateselskapet Decca hvor hun har gitt ut flere album.
Davidsen har tidligere vært nominert til Spellemann og vunnet. 

Trygve Kongshavn

Trygve Kongshavn er nominert til kategorien Barnemusikk. Kongshavn bemerket seg som en av Norges fremste barnemusikkskapere allerede i 2013. I fjor ga han ut albumet Klart det går an som han er Spellemannsnominert for.

29-02-2024