Nyheter

Sonny Alven samarbeider med kanadiske Dragonette

I dag slipper Sonny Alven «Awake» sammen med vokalist Martina Sorbara fra den suksessrike kanadiske gruppen Dragonette. Låten kickstarter konsertsommeren for produsenten, og er neste ukes "Ukas låt" på NRK P3. 

 

Sonny Alven har jobbet med en rekke talentfulle musikere fra hele verden på tidligere låter. På «Awake» teamer han opp med en av Canada sine suksessrike eksporter, platinumselgende Dragonette.

 

Jeg har kjent til Dragonette sin musikk i mange år, så jeg syns det er veldig kult at vi nå kan samarbeide om en låt. «Awake» er litt annerledes fra mine tidligere låter, så det blir spennende å se om folk liker det de hører. Jeg håper de gjør det, forteller Sondre Alvestad.

 

 

Hør «Awake» HER.

 

 

Det er ikke lenge siden Sonny Alven sist slapp musikk. «Girls EP» ble sluppet tidligere i år og har strømmet over 5 millioner ganger på Spotify.

 

Dragonette ble dannet i 2005 og slo gjennom på indie-scenen med sin elektropop for snart ti år siden. De krysset sjangergrenser med singelen "Hello" sammen med Martin Solveig i 2010. Låten toppet flere singelcharts i Europa, og Dragonette spilte på Coachella allerede i 2012.

 

Slippet av «Awake» sparker i gang en sommer med flere spennende konserter for Sonny Alven.

 

 

Datoer

16. juni – ByFesten, Lillestrøm

8. juli - Stavernfestivalen, Stavern 

14. juli – Nini Beach, Fredrikstad 

25. juli – Trevarefest, Lofoten

17. august – Pstereo Festival, Trondheim

18. august – Findings Festival, Oslo

2. September – Utopia Festival, Stavanger

 

 

Om Sonny Alven

2016 var året hvor verden for alvor ble kjent med Sonny Alven. Gjennombruddet i Norge kom med låten “Our Youth (feat. EMMI)” som har blitt strømmet nesten 32 millioner ganger. Sonny har nå 2 millioner månedlige lyttere i Spotify, og disse strømmet over 213 år av musikken hans i løpet av 2016!

"Our Youth" sikret Sonny status som UMG Nordic Priority Act og Spotify Spotlight Artist for 2016, i tillegg til 4 uker som #2 på de offisielle radiolistene. Samme år gikk han til topps på Hype Machine med “California Girls”.

2017 startet bra for Sondre Alvestad fra Fana. Han ble nominert til Spellemann i kategorien “Årets låt” med «Our Youth» i januar. Samtidig slapp han «Your Touch» som var første singel fra EP´en «Girls EP». Låten har strømmet nærmere 3,6 millioner ganger, og de to påfølgende låtene fra EP´en ble sluppet utover våren.

23-åringens produksjoner fanget tidlig oppmerksomheten til høyprofilerte artister som Alesso, Tove Lo og Astrid S, som alle ønsket at Sonny Alven skulle remixe deres musikk. Samtidig ble produsenten invitert til å være med Kygo på hans Europaturné i 2016 som inkluderte 19 show i alle europeiske storbyer, inkludert to utsolgte show på ikoniske Brixton Academy i London. Europasuksessen har ikke gått ubemerket hen, og Sonny Alven ble invitert til å spille på Splash House Festival i Palm Springs, sammen med andre konserter I USA - blant annet som oppvarming for Galantis i New York, Matt Zo i Washington og Jerry Folk i San Diego. Han spilte også på Voodoo Festival i New York høsten 2016.

 

Mer info om Sonny Alven

Facebook | Twitter | Soundcloud

 

 

Mer info om Dragonette

Website  |  Facebook  |  Twitter  |  Soundcloud

 

The Killers er tilbake

I går kveld slapp The Killers sin nye singel "The Man". Låten fikk sin første spinn på hos Annie Mac på BBC Radio 1. 

"The Man" er første smakebit ut fra deres nye album siden Battle Born (2012). Låten er produsert av Jacknife Lee og ble spilt inn i Las Vegas og Los Angeles. "The Man" er skrevet av frontmann Brandon Flowers og er en refleksjon på hans tidligere jeg fra debutalbumet Hot Fuss (2004) og til den mannen han har blitt i dag.

The Killers vil i sommer spille i Skandinavia og kan oppleves live 22. juni på Tinderbox Festivalen i Danmark, Provinssirock i Finland 29. juni og på Bråvalla Festivalen i Sverige 1. juli.

Shania Twain gjør comeback

Shania Twain slapp i dag den oppløftende singelen «Life’s About To Get Good». Låta er første smakebit fra superstjernens neste album «NOW», hennes femte og første siden albumet «Up!» fra 2002, som slippes 29. september. Twain har skrevet albumet uten hjelp fra andre låtskrivere og er co-produsent på albumet som kan forhåndsbestilles allerede nå.

Kanadiske Shania Twain er tidenes bestselgende kvinnelige countryartist og har solgt nærmere 80 millioner album på verdensbasis. Hun debuterte med albumet «Shania Twain» i 1993 og etablerte seg som en av de fremste countryartistene i verden med andrealbumet «The Woman In Me» fra 1995.

Twains tredje album, «Come On Over» fra 1997, ble en enorm suksess verden over med over 40 millioner solgte eksemplarer.  Albumet er tidenes bestselgende album fra en kvinnelig artist og tidenes bestselgende countryalbum. 

«Come On Over» toppet den norske albumlista, mens singelen «That Don’t Impress Me Much» tilbrakte flere uker på toppen av VG-lista.  Hun har også vunnet fem Grammy-priser i løpet av sin imponerende karriere. 

a-ha gjør MTV Unplugged

a-ha trer inn i konsertserien MTV Unplugged med to opptredener på Giske.

 

Torsdag 22. og fredag 23. juni fylles mathallen på øyen Giske utenfor Ålesund med kjente toner i en helt ny drakt. a-ha gjør, som del av den sagnomsuste konsertserien MTV Unplugged, to svært intime konserter i et helt nytt format, der publikum får muligheten til å oppleve et a-ha i akustisk tapning. For første gang. En rekke gjester vil også ta del i konsertene, som filmes i sin helhet.

 

MTV Unplugged var et banebrytende konsept da det ble introdusert for tv-seerne i 1989, og har siden sendt historiske konserter med blant andre Nirvana, Eric Clapton, Jay-Z, Adele, Bob Dylan og The Cure. For a-ha, som slo igjennom i MTVs gullalder med videoer som "Take on Me" og "The Sun Always Shines on TV", er Unplugged-konsertene en ring som sluttes, og samtidig en mulighet til å oppleve bandets materiale med nye ører.

 

Tiden farger ofte innspillinger, så disse konsertene blir en måte å gjenoppdage deler av låtkatalogen vår på, både for publikum og oss selv. En nedstrippet versjon av a-ha, der låtskrivningen forhåpentligvis vil tre enda tydeligere frem. Vi gleder oss veldig til å møte publikum på så nært hold, sier Magne Furuholmen.

 

Konsertenes settliste er en nøye utvalgt blanding av velkjente hit-låter, spor som ikke så ofte tidligere har blitt fremført live og et par overraskelser i form av coverlåter. I tillegg skal to helt nye sanger fremføres for første gang. Den prominente gjestelisten består av Ingrid Håvik fra Highasakite, soulsangeren Alison Moyet, Echo & The Bunnymen-vokalist Ian McCulloch og den lovpriste singer/songwriter-en Lissie, som alle vil fremføre a-has musikk.

 

Bandet forsterkes dessuten av trommeslager Karl Oluf Wennerberg, bassist Even Ormestad, pianist Morten Qvenild, arrangør og multiinstrumentalist Lars Horntveth og en strykertrio bestående av Madeleine Ossum, Tove Margrethe Erikstad og Emilie Heldahl Lidsheim. Blant instrumentene på scenen vil man finne cembalo, celeste, harpsichord, pumpeorgel og en rekke andre akustiske lydkilder. Bandet har forberedt seg i studioet Ocean Sound Recordings på øya, et lydstudio som de siste årene har satt Giske på det musikalske verdenskartet.

 

I kjent MTV Unplugged-stil fremføres konsertene foran et lite publikum i intime omgivelser. Mathallen på Giske er for anledningen modifisert med en spesialdesignet produksjon og audiovisuelle justeringer slik at de 300 tilskuerne skal få oppleve a-ha på så nært hold som mulig – i en klassisk konsertopplevelse som vil bli til både film og album. Albumet gis ut på Universal den 13. oktober, 2017.

 

 

 

 

 

På nyåret 2018 vil a-ha følge opp med en akustisk turné i Europa, datoer er som følger:

23. januar                   Stuttgart, Schleyerhalle

24. januar                   Frankfurt, Festhalle

26. januar                   Hannover, TUI Arena

27. januar                   Leipzig, Leipzig Arena

29. januar                   Berlin, Mercedes-Benz Arena

30. januar                   Hamburg, Barclaycard Arena

2. februar                   Wien, Stadthalle

3. februar                   Munchen, Olympiahalle

5. februar                   Zurich, Hallenstadion

6. februar                   Køln, Lanxess Arena

9. februar                   Oslo, Oslo Spektrum

10. februar                 Oslo, Oslo Spektrum

14. februar                 London, O2 Arena