Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

Drake

Drake ble årets mestselgende artist

I går utnevnte bransjeorganisasjonen IFPI kanadieren til «IFPI Global Recording Artist of the Year», en pris som tildeles artisten eller bandet som har hatt størst suksess på både fysiske og digitale musikkplattformer på verdensbasis.

2016 ble et enormt år for norgesaktuelle Drake, som knuste flere rekorder med sitt fjerde studioalbum «Views». Det ble det første albumet som nådde en milliard streams på Apple Music og fjorårets kanskje største hit «One Dance» ble den første låta som streamet en milliard ganger på Spotify. Låter som «Pop Style», «Controlla» og «Too Good»  oppnådde også stor suksess.

Prisen, som først ble delt ut i 2013, har tidligere blitt vunnet av One Direction (2013), Taylor Swift (2014) og Adele (2015).

Aubrey Drake Graham, som er hans fulle navn, har etter debutalbumet Thank Me Later i 2010 vokst seg frem til å bli en av verdens mest innflytelsesrike artister. Han holder rekorden for flest antall nummer én-hits på Billboard R&B/Hip Hop Chart  og har toppet den amerikanske albumlista med alle sine fire studioalbum. Drake spiller på Telenor Arena  5. mars.